» »

Seat Ibiza težave

Seat Ibiza težave

d4vid ::

Živjo, kolegu smo hoteli zmontirat ojačevalec, ki smo ga kupil kot darilo. Danes ga zmontiramo in ko smo poskusili, se je v zvočnikih pojavilo piskanje, ko je bil motor prižgan. Sam sem rekel da je slaba masa, ali pa rabi tisti filter (ločilni trafo?) za signal iz radia.

Ko smo se hoteli odpeljati, se je piskanju pridružilo še nekakšno cviljenje, ko je obračal volan, poleg tega pa so mu začele utripat še luči. Odklopimo ojačevalec, vendar problem ni bil rešen, zato smo pač šli, vendar se je že po 100m prižgala ABS luč, utripat pa je začela tista za ročno zavoro.

Nismo se še poglobili v rešitev problema, ampak kaj naj naredi sedaj da se teh problemov reši? Za opozorila sem rekel naj odklopi akumulator čez noč.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Vikking ::

od kod ima napajanje ojačevalec? samo direktno iz akumulatorja je najbolj pravilno.

Znamka avtoradia in ojačevalca je?.

Pojav piskanja je lahko tudi posledica neločenih kablov med zvočniki in napajanjem ojačevalca. Potegnejo se kabli npr. levo za zvočnike ki vodijo najprej in desno za napajanje. Če ste vse skupaj probali zvezaz kar na neke žice od originala, lahko presek kablov za ojačevalec ni pravilen...

Glede na to da se sedaj pojavljajo opozorilne lučke, ste nekaj konkretno narobe zvezali.

Mogoče poskušaj na avtoakustika.com forumu. Samo brez malo več podatkov, ti nihče ne bo mogel kaj veliko pomagati.

Vikking je izjavil:

od kod ima napajanje ojačevalec? samo direktno iz akumulatorja je najbolj pravilno.

Znamka avtoradia in ojačevalca je?.

Pojav piskanja je lahko tudi posledica neločenih kablov med zvočniki in napajanjem ojačevalca. Potegnejo se kabli npr. levo za zvočnike ki vodijo najprej in desno za napajanje. Če ste vse skupaj probali zvezaz kar na neke žice od originala, lahko presek kablov za ojačevalec ni pravilen...

Glede na to da se sedaj pojavljajo opozorilne lučke, ste nekaj konkretno narobe zvezali.

Mogoče poskušaj na avtoakustika.com forumu. Samo brez malo več podatkov, ti nihče ne bo mogel kaj veliko pomagati.

+12V je potegnjenih direkt iz akumulatorja, masa pa je priklopljena na "grušt" pri rezervni gumi.

Radio je pioneer, ne vem modela, ojačevalec je Mac Audio Maximus 2.150.

Preden smo šli, smo (glede na to, da je bila že tema) vse skupaj odklopili, pa težava ni zginla. Bom vprašal kolega če je odklopil +12 iz akumulatorja čez noč in če je danes kaj bolje.

;-) ::

Slabo maso ste imeli pomoje. Ste posmirkali barvo dol tam ko je stik?

Živjo, kolega je odklopil akumulator, pa je napaka še zmeraj prisotna. Pustmo zdaj ojačevalec, kaj je narobe da utripa indikator za ročno zavoro, za ABS pa gori? Pa zakaj mu med sukanjem volana žmirkajo luči?

Vikking ::

Bogve kaj ste storili. Ste kje odklopili kakšno drugo maso. Ste mogoče skurili kakšen rele? ko vrti volan in ko utripajo luči, a se kakšen klikajoč zvok sliši.
Možno da ste tudi skurili volanski modul. Če gre za novejše vozilo bi se napaka pojavila pri priklopu na računalnik. Peljati vozilo ali na servis, ali pa nekomu ki se ukvarja z avto elektriko.

Assass1n ::

Avtoelektričar ali pa pooblaščen servis, zraven naj gre nekdo, ki ve kaj se je delalo in odklapljalo, da bodo lahko čim prej rešili.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

PS. Pa čimprej, ker z tem ni šale, lahko tud avto zagori, če je kakšen stik kje!!

Živjo, smo odklopili vse in ni priklopljeno, tako da ni panike da bi kaj zgorelo.

Glede tega kaj smo delal... avto je letnik 2004, nismo odklapljali ničesar, razen na vrh akumulatorja smo odvili en šravf da smo priklopil +. Zmerjeno pri mehaniku, tu ni težava.

Avto je že najavljen za priklop na računalnik.

Pri vrtenju volana se sliši nekaj podobnega cviljenju mačka, pa pri prižganem motorju se sliši piskanje, ki se povečuje s dodajanjem vrtljajev. Slaba masa najbrž, bomo danes pogledal pa probal popravit.

r3dkv1c4 ::

Pred leti sem imel podobno izkušnjo s piskanjem, ki se je pojavilo, po uspešni montaži v frendov avto.....poglej ga zlomka-bile so krive svečke.

r3dkv1c4 je izjavil:

Pred leti sem imel podobno izkušnjo s piskanjem, ki se je pojavilo, po uspešni montaži v frendov avto.....poglej ga zlomka-bile so krive svečke.

Pri dizlu ali pri bencinarju? Ta ibiza je namreč 1.9 TDI in AFAIK so zagrevalne svečke "delujoče" samo ko maš kontakt da se segreje gorivo?

Ja, ko daš kontakt ko gorijo tiste lučke one delajo da segrejejo nafto, pol se pa ugasnejo. Tudi če je avto segret se mi zdi da ni nič od njih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497293 (5819) Scorpia
»

Priklop ojačevalca na radio- čuden problemček

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71707 (949) r3dkv1c4