» »

Kako zapraviti 1500 eur "za dušo"?

Kako zapraviti 1500 eur "za dušo"?

1
2
3

Fave ::

LeQuack je izjavil:

Je pa zelo blizu, Evropa praktično in Adria ima direkt lete do tja.

Kolikor vem, nič več.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

;-) ::

Kupis zjahano hondo vti in registriras za 1mesec pa se smejis vsem ko se jesijo z novimi bmwji in ljudskimi vozi ker noce crknit

Blinder ::

Na whore-trip pojdi
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Rias Gremory ::

Za potovanje probaj Couchsurfing. Baje, da lahko prideš dost poceni skozi. Poglej malo pa povprašaj okoli, če ima kdo izkušnje.

Če kaj delaš z elektroniko si kupi kakšno dobro orodje. Npr. kakšen kul spajkalnik.
Lahko si kupiš nov računalnik ali prenosnik? Za 1500€ dobiš veliko. Ali pa kakšen IPS zaslon (barve realne) ali pa več zaslonov. Ali pa kakšne kul zvočnike.

Kupiš kakšne obleke ali pa si najameš osebno stilistko in se hudo oblečeš.
Probaš kakšen dober viski.

Lahko pa doniraš kakšnemu FOSS projektu. :D

Vglavnem z 1500€ lahko narediš veliko.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Vice ::

Mislim da bi si največ pomagal, če bi si omislil kakšnega tarapevta, da ti pomaga pri tvoji neodločnosti, nedružabnosti itd... Ti bo prav prišlo v prihodnje in da ne boš čez 5 let jamral tukaj v temi "kako ogovoriti punco"

Fave ::

Lahko si ogledaš kak sejem v tujini. Defense, air, pač kar te zanima.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Limona ::

nabav si mtg karto black lotus alfa edicije :D

MilanP ::

pejt do najbliziga supermarketa pa mau glej kdo je najbl revez pa mu dej sto, da bo lazi prsu skoz mesec

Dosan ::

Limona je izjavil:

Nima dovolj denarja (razen če odgovarjaš tistemu s 50k na banki).

GMT7 ::

Limona je izjavil:

http://www.thisiswhyimbroke.com/

Cool! :) Sem nasel v pol ure robe vec kot za jurja in pol in sem gledal samo "drobnarije".

@OP
Če nimaš drugih prihrankov, si najprej ustvari svoj rezervni sklad, nobena služba ni večna.

LitralSM ::

GMT7 je izjavil:

Limona je izjavil:

http://www.thisiswhyimbroke.com/

Cool! :) Sem nasel v pol ure robe vec kot za jurja in pol in sem gledal samo "drobnarije".

@OP
Če nimaš drugih prihrankov, si najprej ustvari svoj rezervni sklad, nobena služba ni večna.

Ne priporočam, saj dobesedno najmanj polovico denarja vržeš vstran. Vse cene so namreč najmanj 200% odstotne (napram realnim).

GMT7 ::

LitralSM je izjavil:

Ne priporočam, saj dobesedno najmanj polovico denarja vržeš vstran. Vse cene so namreč najmanj 200% odstotne (napram realnim).

Em, nisem v resnici nicesar kupil.
Samo zijala pasem. ;)

DrYuri ::

Si omenjal geek event, pojdi na dreamhack :D sem bil letos poleti pa je blo noro! lahko vse skupaj podaljšaš pa si še malo tam, Jonkoping je super všečno mesto js bi se kar preselil tja :)

http://open.dreamhack.se/page/winter/

Limona ::

Dosan je izjavil:

Limona je izjavil:

Nima dovolj denarja (razen če odgovarjaš tistemu s 50k na banki).

no ja, mogoče pa kajga iz bete dobi:D

Free Bird ::

Jaz bi za tak denar šel nekam na potovanje (tudi sam bi večkrat kam šel, pa nimam nikogar za zraven). Mogoče pa bi se za tak denar odpravil delati padalski izpit. Sem bi na skoku v tandemu in je bilo BOMBA!

TESKAn ::

Znanstveniki pravijo, da je potovanje najboljša investicija. Tako da pojdi nekam, magari si kupi karto za interrail in se en mesec potepaj po Evropi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Mipe ::

Še prej pa si zabeleži festivale, sejme in druge večje dogodke po večjih evropskih mestih, pa se vozakaj od enega do drugega.

Namig: kmalu bo Oktober.

Namig2: Fešta bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

LeQuack ::

Saj pomoje ni fora teh potovanj, da si skoz pijan, to si lahko vsak dan v Ljubljani, ampak da čim več vidiš, doživiš in tako naprej, da si pridobiš spomine.
Quack !

Map ::

Saj ni to, da si pijan, ampak v Ljubljani pač ne moreš doživet nekaj takega, kot je Oktoberfest.

StRiC SaM ::

Asocialen tip? Dej nehi no, kdo ti je pa to (programiral) pravljico vbil v glavo...?!? Get real... Bil si v Bratislavi, pa si nisi našel družbe? Par pirov v rit, pa gasa...takrat itaq zavore padejo, pa jezikovne ovire tudi. Preverjeno! Sicer pa ti priporočam, da obiščeš Prago ti ne bo žal, če že nisi seveda bil! Drugače pa...no heart feelings, ne bit tako zahojen, pa začni migat! (na socialnem področju, seveda). Pa še to, se da tudi preko raznoraznih izobraževanj spoznat ogromno cool ljudi!

Good luck!

genesiss ::

V dramsko šolo se vpiši. 1k je za celo leto.

Izkoristi ta denar za nekaj pametnega, za nekaj kar ti bo koristilo kasneje in te notranje obogatilo. Nimaš vsak dan treh mesecev časa in odveč denarja v žepu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Glugy ::

Jz bi šel za ta dnar na tečaj hitrega branja(al pa foto branja). Pomaga ti pr učenju, prebiranju časopisov in knjig :)

Okapi ::

Ali pa če jih kar takoj vržeš stran - učinek bo enak.;((

Relanium ::

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=767...

Vsaj moja duša bi bla vesela :)

zee ::

Potapljaski dopust bodisi na Karibih bodisi v JV Aziji. Naredil oboje in mi ni zal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

reader ::

Vpiši alpinistično šolo, preostanek pa nameni za opremo.

Lifechange :)

antrim ::

1.5kEUR za neko osebno razvajanje ni prav dosti. Lahko pa z vsem ali pa samo z malim delčkom (30EUR na mesec) pomagaš nekomu drugemu rešiti njegov #firstworldproblem. http://www.boter.si/Postanite_boter/p/3...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antrim ()

murmur ::

klonigal je izjavil:

Zato bi si rad nekaj kupil ali ga nekako zapravil da si malo "duševno obogatim" življenje. Ampak kako?

Po moje se drzis zahodnega nacina lajsanja duse in ga podaris v dobrodelne namene. Zelo olajsa in dusevno obogati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murmur ()

recikliran ::

od vsega kar so ti tu predlagali, je potovanja edino, kar te bo res obogatilo. Ostalo so stvari, s katerimi boš srečen še en dan po nakupu in nikoli več. Zberi pogum, pojdi potovat in boš spoznal na tone ljudi, oziroma če si še tok asocialen, bodo oni spoznali tebe :) Evropejce kar avtomatsko skupaj potegne, ko se znajdejo v aziji, južni ameriki, ipd. se ti ni treba nič matrat ;)

bzp ::

+1 za padalski tečaj

Zmajc ::

- Tečaj voditelja čolna
- Tečaj za skipperja
- Tečaj za C kategorijo

Glede potovanj je tudi mene osebno zelo navdušila JV azija še posebej Tajska.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

T-h-o-r ::

whores&drugs
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe ::

Ali pa ponudi sponzorstvo kakšni taborniški skupini za taborjenje nekje na lepšem - in se jim pridruži. Podoživitev otroških let na kampu!

MTB ::

Podari nekomu, ki ta denar res potrebuje, namesto da se ku...š po forumu...

imagodei ::

S partnerko delava en manjši prizidek pri hiši njenih staršev, da se bomo z mladiči lahko vselili "na svoje". Kljub privarčevanemu denarju in pomoči staršev, denarja kar zmanjkuje. Naslednje so na vrsti banke, vendar nimava bajnih plač, tako da lahko pričakujeva kvečjemu kakih 4k nenamenskega posojila (kar je več in je pod kategorijo "stanovanjski", že takoj potrebuje ne vem kakšna zavarovanja in hipoteke, da ne govorimo, da se čas vračanja kredita takoj povzpe na 8-10 let, kamo-li da vzameš kakih 30k EUR).

Tko da, če želiš koga osrečit, bo moja familija zelo vesela tvojega prispevka, tvoja duša pa bo tudi imela zadoščenje. Če želiš, ti sporočim TRR.

PS: če ima še kdo takšne probleme in ne ve kam z denarjem, se priporočam. Tisto, kar je za nekoga drobiž, bom jaz s pridom uporabil.

PSS: Ne norčujem se.
- Hoc est qui sumus -

ProGo ::

Kupiš si 46 zanimivih knjig po 30€ in se za 6 mesecev zapreš v stanovanje in ješ samo dostavljeno hrano.

Po 6 mesecih doživiš razsvetljenje, in nam ga tukaj razodeneš.

Jerry000 ::

če bi js meu 1500, al pa da bi mi jih ti dal:D, bi si zamenjal malo garderobo. Stare majce in hlače auf, pa šeu u nabavo za nove stvari. Če pa ne to, bi pa malo povečal kolekcijo špilov, nabavil serijo assassins creed, mass effect :P hehe

cordoba ::

Kupi ps 4 in xbox one pa par špilov :=)

Še ena ideja: kaj če si za ta dnar kupš sončne celice+shranjevalnik elektrike pa rataš praktično neodvisn od električnega omrežja?

Ja no kaj. Men bi blo za dušo to da mi ne bi blo treba več položnice za elektriko plačevat xdddd Pač mal bl svobodn bi se počutu :) Že tko je preveč teh položnc o.O Aja pa probu bi si čimbl samozadostn vrt posadit http://vimeo.com/57152003

Glavni namen gozdnega vrta:

- biološka trajnost, zmožnost vzdržljivosti pri vremenskih neprilikah ipd.
- produktivnost, povečini je pridelek zelo raznolik
- ne zahteva veliko energije za vdrževanje

Čeprav zato verjetno ne bi rabil tok velik denarja ..sam plac.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Datadog ::

1. Pick a spot on the world map. Preferably somwhere warm.
2. Buy a ticket.
3. Try and get laid.

Aston_11 ::

Jaz bi navabil za te solde opremo za pickl! Za picikl pa je premalo!!

Pravijo da investirat v sebe ni nikoli slabo.

imagodei je izjavil:

S partnerko delava en manjši prizidek pri hiši njenih staršev, da se bomo z mladiči lahko vselili "na svoje". Kljub privarčevanemu denarju in pomoči staršev, denarja kar zmanjkuje. Naslednje so na vrsti banke, vendar nimava bajnih plač, tako da lahko pričakujeva kvečjemu kakih 4k nenamenskega posojila (kar je več in je pod kategorijo "stanovanjski", že takoj potrebuje ne vem kakšna zavarovanja in hipoteke, da ne govorimo, da se čas vračanja kredita takoj povzpe na 8-10 let, kamo-li da vzameš kakih 30k EUR).

Tko da, če želiš koga osrečit, bo moja familija zelo vesela tvojega prispevka, tvoja duša pa bo tudi imela zadoščenje. Če želiš, ti sporočim TRR.

PS: če ima še kdo takšne probleme in ne ve kam z denarjem, se priporočam. Tisto, kar je za nekoga drobiž, bom jaz s pridom uporabil.

PSS: Ne norčujem se.

ja glej, ni lahko, ampak sam si izbral povprečno slovensko "prizidkarko" življenje. Pusti (ti in ostali, ki vem je žal njegovega denarja) človeka naj zapravi svoj denar za kaj malo drznejšega. Ni treba takoj utopiti v povprečju in dolgočasnih nasvetih vsakega, ki si drzne taco ven pomolit.

imagodei ::

Zgrešil si ves point mojega maila.

Kako obupan, čustveno izpraznjen, da ne rečem celo "smotan" ali kaj hujšega, moraš biti, da se po forumu hvališ s 1500 EUR viška? Pravzaprav, kaj je sploh namen tega? Hvalisanje? Dolgčas? Totalni razpad vrednot?

Pred nekaj dnevi so po televiziji objavili zgodbo o paru, ki je v šotoru živel na Pohorju. Ker ni imel kam, ker nima denarja za živet. Nekdo, ki ima malenkost več kot 1500 EUR viška, jima je za pol leta ponudil streho nad glavo, brez najemnine.

Če OP res ne ve, kam z denarjem v teh čudnih časih, je podobnih primerov še ogromno. Jaz se imam še prekleto dobro, gradim prizidek. Drugi se sprašujejo, kaj bodo jutri svojim otrokom dali na mizo.

Nekdo pa se na forumu preserava s 1500 EUR viška. Daj, bodi car, podari jih pomoči potrebnim.
- Hoc est qui sumus -

Jerry000 ::

imagodei je izjavil:

Zgrešil si ves point mojega maila.

Kako obupan, čustveno izpraznjen, da ne rečem celo "smotan" ali kaj hujšega, moraš biti, da se po forumu hvališ s 1500 EUR viška? Pravzaprav, kaj je sploh namen tega? Hvalisanje? Dolgčas? Totalni razpad vrednot?

Pred nekaj dnevi so po televiziji objavili zgodbo o paru, ki je v šotoru živel na Pohorju. Ker ni imel kam, ker nima denarja za živet. Nekdo, ki ima malenkost več kot 1500 EUR viška, jima je za pol leta ponudil streho nad glavo, brez najemnine.

Če OP res ne ve, kam z denarjem v teh čudnih časih, je podobnih primerov še ogromno. Jaz se imam še prekleto dobro, gradim prizidek. Drugi se sprašujejo, kaj bodo jutri svojim otrokom dali na mizo.

Nekdo pa se na forumu preserava s 1500 EUR viška. Daj, bodi car, podari jih pomoči potrebnim.

Tole se pa cist strinjam. Tip nve kam bi z 1500 k ma odvec, tm pa v sotoru spijo k nimajo kesa. Ce bi biu car bi dau kam k res rabijo in jim ni odvec. Pa se zapisan bi bil kje:)

tip se prav nič ne hvali, ampak sta vidva prava mala slovenska zavistneža in ravno o tem govori tudi moj post. Pri nas si damo toliko opraviti z drugimi, da se noben čist nič več ne upa vprašat. Tipično to vidiš na faksu, ko noben študent nič ne upa vprašat ali pripomnit, potem pa vidiš ameriški video, pa tam vsi komunicirajo s profesorjem. Ali je ta tip zdaj kriv, da sta vidva brez denarja? In da ti imagodei živiš v prizidku svojih staršev? Pač živi drugačno življenje in prav je tako. Pa tudi, če bi se hvalil s 1500EUR ne bi bilo nič narobe - pa se ne. Dobra tema, ki je izbezala na plano slovensko ubogost duha. Še več takih.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

Kje se pa hvali? Uspelo mu je pac nabrati 1500EUR, sedaj pa sprasuje za ideje kako najbolje uzivati v njih. Jaz verjamem, da lahko tukaj celo dobi kaksno dobro idejo.

A sedaj ze ce imas nekaj denarja na voljo si pa ze skorajda najvecji lopov ali kaj :)?

Kaksen grabezljivec si potem sele ti imagodei, ki imas celo denar za izgradnjo prizidka (ki je zagotovo stal vec kot 1500EUR)!

A boste v temi, kjer ljudje sprasujejo kateri smartphone kupiti, tudi nadrli zakaj rajsi ta denar ne podarijo? Chill out.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Smurf je izjavil:

Kje se pa hvali? Uspelo mu je pac nabrati 1500€, sedaj pa sprasuje za ideje kako najbolje uzivati v njih. Jaz verjamem, da lahko tukaj celo dobi kaksno dobro idejo.

A sedaj ze ce imas nekaj denarja na voljo si pa ze skorajda najvecji lopov ali kaj :)?

Kaksen grabezljivec si potem sele ti imagodei, ki imas celo denar za izgradnjo prizidka (ki je zagotovo stal vec kot 1500€)!

A jih boste v temi, kjer ljudje sprasujejo kateri smartphone kupiti jih boste tudi nadrli zakaj rajsi ta denar ne podarijo? Chill out.

ja bog ne daj, da ne bi teh 1500€ vložil v prizidek! Ti imagodei si res simbol slovenstva, lahko bi te dali namesto grba na zastavo.

Večina nima pojma tule, kak strošek si je postavit neko luknjo za stanovat notri.
Ok poznate številke, ne zavedate se pa, kako težko je pridet do njih, sploh z eno povprečno službo.
Ste ravno tako kot slovenski politiki. Govorijo in premetavajo v miljonih, nihče se pa ne zaveda koliko to dejansko pomeni.

imagodei ma vsaj nekaj stika z realnostjo kolikor vidim, medtem ko večina ljudi tule ga nima.
Vem, tud jaz sem še preden sem se redno zaposlil ogromno sanjaril, ko pa sem prišel v službo pa se mi je pogled na finančni svet čisto spremenil.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6222174 (12983) VolkD
»

Vrednost denarja včasih (strani: 1 2 3 )

13231199 (27484) GGGGG

Bigbang - trgovci barabe (strani: 1 2 3 )

10015348 (12510) Wox

Več podobnih tem