Forum » Pomoč in nasveti » Kako veš da je crknu procesor?
Kako veš da je crknu procesor?
mkonci ::
Živjo,
Problem sledeč:
prižgem komp, se zavrtijo ventilatorji, delujejo ca 10s nato se sam od sebe resetira (slike ves čas ni, prav tako ne sveti tipkovnica in ne miš). Takoj po resetu se ventilatorji spet vrtijo to pa je potem tudi vse kar da od sebe.
Kupil sem eno zelo podobno plato, pa sem dal moj procesor gor pa se je isto odzival. Ko pa sem dak drug procesor gor na "novo" plato je prišel v win....
Nažalost ne vem zakaj vendar mi je po 5 min na "novi" plati razneslo kondenzator.... :(
kako veš, če procesor ne dela?
moja prejšnja plata pa je pomoje tud crknila, ker se je pregrela. Na mestu kjer je procesor intel MCH P965 je na zadnji strani vidno plata bolj temno rjava kot drugje. Iz tega predvidevm da je plata skurjena.
ne ostane mi druzga, da končno nabovim nov komp. Sam me pa res zanima kaj je šlo narobe?
Podatki:
stara plata ASUS P5B, procesor intel core 2 duo 4200, napajalnik 550W
"nova plata ki jo je razjeb..." ASUS P5DL2, procesor celeron 3,2MHz, napajalnik isti kot zgoraj
LP,Matej
Problem sledeč:
prižgem komp, se zavrtijo ventilatorji, delujejo ca 10s nato se sam od sebe resetira (slike ves čas ni, prav tako ne sveti tipkovnica in ne miš). Takoj po resetu se ventilatorji spet vrtijo to pa je potem tudi vse kar da od sebe.
Kupil sem eno zelo podobno plato, pa sem dal moj procesor gor pa se je isto odzival. Ko pa sem dak drug procesor gor na "novo" plato je prišel v win....
Nažalost ne vem zakaj vendar mi je po 5 min na "novi" plati razneslo kondenzator.... :(
kako veš, če procesor ne dela?
moja prejšnja plata pa je pomoje tud crknila, ker se je pregrela. Na mestu kjer je procesor intel MCH P965 je na zadnji strani vidno plata bolj temno rjava kot drugje. Iz tega predvidevm da je plata skurjena.
ne ostane mi druzga, da končno nabovim nov komp. Sam me pa res zanima kaj je šlo narobe?
Podatki:
stara plata ASUS P5B, procesor intel core 2 duo 4200, napajalnik 550W
"nova plata ki jo je razjeb..." ASUS P5DL2, procesor celeron 3,2MHz, napajalnik isti kot zgoraj
LP,Matej
Blinder ::
procesor in plata so ti crknili z roko v roki? mislim oba skupaj!?
c2d 4300 1.8 ghz je verjetno procesor
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
da_monstr ::
Če je plata rjava, je pregreta. To je bil problem v VRM-u oz. napajanju procesorja. Če si navijal, je to skoraj 100%. če ni navito, je pa na procesorju kaka napaka a la kratek stik ali pa napaka v regulatorju na procu. Verjetno ti bo skuril še kako plato. Če je razneslo kondezator, je verjetno prišlo do prevelike napetosti ali pa se je toliko segrel, da ni več zdržal.
procesor in plata so ti crknili z roko v roki? mislim oba skupaj!?
Ne kapiram, kaj sprašuješ?
Ja bla je navita pred časom, pa še to samo tolk da sem vidu do kam gre, potem je bla skos na defolt. A se pregreje tud, če komp dolgo dela? Ker je blo tudi po kake 14 dni brez da bi komp ugasnu.
Sej zdej ne bom več probaval, bom kupu nove komponente.
Kaj pa napajalnik in grafična, a je možno, da sta utrpela kake posledice?
Grafična je ATI radeon HD4870, napajalnik greenpower 550W, diski so SATA.
Ne, če comp. dolgo dela, to nima nobene veze, proc je kvečjemu bolj obremenjen, ko se prižiga, ne pa ko idla.
Je pa tudi možno, da če bi bil napajalnik slab, da bi preveliko nihanje v napetosti skurilo plato. Sploh če je star. Kdo je proizvajalec tega napajalnika? Ker na googlu najdem vsaj 3 s takim imenom.
Je pa tudi možno, da če bi bil napajalnik slab, da bi preveliko nihanje v napetosti skurilo plato. Sploh če je star. Kdo je proizvajalec tega napajalnika? Ker na googlu najdem vsaj 3 s takim imenom.
Hayabusa ::
Tvoj napajalnik je totalno zanič.
Ah, LC power. 4 leta ima gotovo dovolj. Meni je stari LC tudi crknil po kakih 5 letih, a na srečo brez posledic za sistem. Ne šparat na napajalniku, pa bo. XFX, seasonic, corsair, thermaltake... to je za kupit, ostalo pa je že malo dvomljivo.
Kondenzatorji v napajalniku so videt ok.
No prov, kupujm nov comp nov napajalnik.
Kaj pa graficna bi blo lahko z njo kaj narobe, da mi ne bi novgasistema skurlo?
Kaksni so sedaj diski? Jst mam oz sem mel sata in bi jih se uporabu naprej,ker mam gor goro podatkov in slik.
No prov, kupujm nov comp nov napajalnik.
Kaj pa graficna bi blo lahko z njo kaj narobe, da mi ne bi novgasistema skurlo?
Kaksni so sedaj diski? Jst mam oz sem mel sata in bi jih se uporabu naprej,ker mam gor goro podatkov in slik.
Kondenzatorji v napajalniku so videt ok.
V 6 minutah si ga odprl in vse preveril ?
slike:
https://slo-tech.com/clanki/06002/
2 plošči si že skuril in še vedno vztrajaš pri teh starih jajcih.
Ja, lahko je tudi grafična, čeprav zelo redko zjebe/skuri os. ploščo, prej napajalnik, ki proizvaja konice napetosti.Prilepi kakšno slikco.
Prodaj vse skupaj in kupi ivy bridge/haswell pentiuma/i3/i5.
Ja, lahko je tudi grafična, čeprav zelo redko zjebe/skuri os. ploščo, prej napajalnik, ki proizvaja konice napetosti.Prilepi kakšno slikco.
Prodaj vse skupaj in kupi ivy bridge/haswell pentiuma/i3/i5.
Hoče rečt, da kupi nov računalnik s temi tipi procesorjev - Ivy je starejši tip, haswell je novejši tip. Rabita različne plate, Haswell žre manj in je ca. 5%-10% bolj zmogljiv, Ivy je posledično cenejši.
Nakup namiznega PC-ja
ali odpri svojo temo v https://slo-tech.com/forum/8 ter povej, kaj počneš z računalom.
ali odpri svojo temo v https://slo-tech.com/forum/8 ter povej, kaj počneš z računalom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čim več za čim manj, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10123 (8382) | SloBiscuit |
» | ima kdo praktične izkušnje z mini pcji (v stilu intel nuc)Oddelek: Kaj kupiti | 7137 (6273) | Steinkauz |
» | Bi bili ti deli vredu za gaming računalik? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12479 (11288) | yoco |
» | Računalnik je kar naenkrat crknilOddelek: Pomoč in nasveti | 5940 (4957) | solatko |
» | Nakup matične plošče za domačo uporabo z podnožjem 115oOddelek: Pomoč in nasveti | 1627 (1334) | easyrider3 |