Forum » Pomoč in nasveti » Počasnost...
Počasnost...
Vlady ::
Ok. Mam MAD 1800+ 1GB SDRAM-a 133MHz, 80GB ATA133 + 40GB ATA100 diska, GeForce2 MX/MX440 64DDRAM Gainward. Grafično mam navito na 200MHZ (core)/ 300MHz DDRAM Problem, se pojav pr igrcah.. niti ne pr tako novih. Recimo GTA3. na nekaterih koncih gledam diapozitive. Pa še en kup takih igrc bi se najdl, ki niso tolk požrešne, pa gledam diapozitive namest lepe tekoče slike. Recimo IL-2 Sturmovik mi teče popolnoma gladko (grafična je precej dobra) pa mam do konca detajle!!! Pa zahteva 700Mhz procesor, GTA3 pa mal čez 500. Kje zdej špona moj kompjuter, da v nekaterih ne preveč novih igrah dobim tako sliko??? Vse driverje sm že 100x zamenu... nč bolš! Grafična je na 4x AGP brez AA.
Se zgodi, da mi kak novešji špil lepše dela kot GTA3!
Drugi problem: mam winse 2k SP3. Zakaj mi recimo windowsi uporablajo samo recimo 50-100MB ram-a, in vse dajejo na disk... potem pa ko recimo nekaj časa ne uporabljam računalnika (kakih 10-20 min) Loada explorer pa ostale programe ko neumn in včasih morm čakat tudi do 5 min da ponovno vse zažene. Zakaj ne uporab več ram-a za sam sistem??? Kje to nastavm? Pa recimo nekatere igre tudi nočejo uporabljat več kot 120Mb ram-a. Potem pa gledam diapozitive... Z nastavitvami v Bios-u sm se že miljonkrat igral. Nič posebnega za nastavit. Niti nobenega napredka.
Zanima me tudi, če se da sistemski ram recimo kakih 128MB namenit pospešitvi grafične kartice? Hvala za pomoč
Se zgodi, da mi kak novešji špil lepše dela kot GTA3!
Drugi problem: mam winse 2k SP3. Zakaj mi recimo windowsi uporablajo samo recimo 50-100MB ram-a, in vse dajejo na disk... potem pa ko recimo nekaj časa ne uporabljam računalnika (kakih 10-20 min) Loada explorer pa ostale programe ko neumn in včasih morm čakat tudi do 5 min da ponovno vse zažene. Zakaj ne uporab več ram-a za sam sistem??? Kje to nastavm? Pa recimo nekatere igre tudi nočejo uporabljat več kot 120Mb ram-a. Potem pa gledam diapozitive... Z nastavitvami v Bios-u sm se že miljonkrat igral. Nič posebnega za nastavit. Niti nobenega napredka.
Zanima me tudi, če se da sistemski ram recimo kakih 128MB namenit pospešitvi grafične kartice? Hvala za pomoč
Aja pozabil sem še dodat... vse igre igram na 1024x768 16bit... detajle mam ponavad na high ali medium... GTA3 mam nastavljeno na najmanj (tudi resolucijo) in zatika.
Dr_M ::
uf...gf2mx je pa mal preslaba graficna za 1024x786 high...probi 800x600 pa use na medium.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ja sej recimo pr igrah ki se zatikajo nastavm vse na low in na najmanj kolikor lahko, samo nič bolše. Če mi igra edla normalno na high vse potem je v redu, če ne mi niti na low ne dela. Sam men se ne zdi, da bi lahko grafična kartica tolk lahko vplivala na hitrost računalnika. Itak pa nisem ljubitelj nevem kakšne posebne slike. Antialiasing mi je total bedno, ker včasih še bolj sliko pokvar kolikor poprav. Detajli mi pa niso toliko važni, saj sem sam več kot zadovoljen, če igra gladko teče, in je dobra igranost. Mogoče je štos glede zatikanja nekje v DirectX-u. Mam inštaliranega 8.1 pa ni je jav nobene napake. Mogoče kdo drug ve, kje bi lahko bil problem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GTA 4 PC (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Igre | 145091 (14298) | meho7 |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10469 (8691) | fruchty |
» | 1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 2383 (1633) | R33D3M33R |
» | Je z mojim računalnikom nekaj narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1542) | AtaStrumf |
» | Mafia in Gta3 štekataOddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1118) | RookY |