» »

AMD Radeon R9-2xx

AMD Radeon R9-2xx

««
24 / 36
»»

reptilia ::

Ma ne bom nazaj pošiljal. Mau sm se igral z OCGuru pa si naštimal temperature pa % za vente.

Xserces: se ti res zdi okol 45 preveč če maš v sobi vroče k pes, zaenkrat premalo ohišje tko da je vse bol al manj potlačeno not? Brez nekega pretoka lufta v njem? Pomoje ne.

Evo trenutno mam grafiko v tem ohišju na 50stopinj venti se sučejo na ~1800rpm, z odprtima obema stranicama na kišti jih komajda slišim pa mam komp pol metra od glave. Pa zalaufano mam trenutno Lineage2 k mi je 8800GTS grela do 80 stopinj. Sam ok tista 8800 je vidla že bolše čase. Bom mau sprobu z Withcherjem 2 tačas k mi stvari dol potegne.
Forgive your enemies, but never forget their names.

klkkkkkkkkkk ::

OCGuru ni vredu

galu ::

Dodobra lahko load temperature preveriš v kakšnem orenk intenzivnem 3D špilu, ala BF, Crysis, ... Ali pa "rudarjenje". ;)

// "bloat-bait" deleted
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

vlečem BF4... da vidmo what is what. :D

@trnvpeti

Efficiency
TDP

Če še kaj ne bo jasno, pa odpri novo temo. Ta je namreč o stvareh, povezanih z R9 2xx grafami (kot je rezvidno iz naslova). Debata (ki več ni vidna) je nekako že prišla na procesorje... :|
Tako to gre.

DejaVu ::

Kaj se vse XFX 290 odklenejo na 290X? Imam dve, obedve na 290X, na poti pa že tretja in seveda upam da gre na 290X.

hojnikb ::

samo en batch je takih 290 ki se odklenejo na 290x, vse ostalo je locked :)
#brezpodpisa

Torej, če je ta 290 iz novega naročila (letošnjega), se verjetno ne bo dala odklenit?

hojnikb ::

nope...
pa kje vam ideja o masovnem odklepanju sloh ?
to je bil sam en manjhen batch od ene ali dveh firm, ki se je dal odklenat..
#brezpodpisa

ja XFX. Saj pravim, imam dve XFX in se obe odkleneta na 290X. Tudi performance (FPS) je višji v enem benchmarku za okoli 10%. Nisem jih pa veliko testiral, ker se trenutno uporabljajo za rudarjenje.

Ajnstajn` ::

DejaVu, kakšne pa imaš? referenčne ali nereferenčne ?

hojnik, kakor sem bral se jih je veliko dalo odklenit (referenčnih), skor vsaka XFX, polovica Shappire, tudi asusove , edino ene so mele probleme, nevem pa več točno katere...
//

_5er_ ::

Kupil sem Asusovo R9 280X. Bi moral zraven dobiti kodo za redeemanje free iger? Sploh še obstaja možnost koriščenja kode?

NightHawk ::

_5er_ je izjavil:

Kupil sem Asusovo R9 280X. Bi moral zraven dobiti kodo za redeemanje free iger? Sploh še obstaja možnost koriščenja kode?

Obstaja, ampak ne zraven te kartice. Ta nova serija ima samo BF4 igro zraven, ampak samo določeni modeli v manjšini.

BF4 na Ultra dela gladko, na okol 70 stopinj. Venti se sučejo na okol 70-80 stopinj, ampak so tišji kot pri 8800gts

EDIT: overall sm happy zaenkrat z grafo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: reptilia ()

54j0 ::

Malo offtopic, ampak: pri zahtevnih 3D igrah je smiselno nastaviti omejitev fps (če je možno, sicer je malo slabša alternativa vsync). Veliko ljudi ne opazi bistvene razlike, ko pride število slik na sekundo čez neko mejo. V glavnem, grafična in procesor se bosta manj grela (v mojem primeru pade temperatura na obeh za 5-7 stopinj, ko nastavim limit 66 fps v BF4).

on topic: na 80% morajo biti ti venti kar zoprni, razen če niso na nove WF3 namestili tudi nove ventilatorje. Imam prejšnjo generacijo in je zoprno glasen že pri 60%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

Well, full tihi so. Zgleda da so novi

doggycoin ::

Verjetno je pametno verjeti testom, ampak a ima R9 290X (gledam tole kartico: http://www.mimovrste.com/artikel/263011... in tale test na THW: http://www.tomshardware.com/reviews/rad... porabo "le" okoli 235W?

Ker nekatere spletne trgovine za take R9 290X kartice omenjajo, da rabiš 750W, enako tudi na uradni strani "750 Watt Power Supply is required."?

http://www.sapphiretech.com/presentatio...

Zgodovina sprememb…

odvisno pri ngamingu bo dovolj za kakšen i5 tudi XFX 450W

Še stock gtx 770 porabi čez 230W, tako da pozabi na to cifro pri r9 290/x ;>. Saj ne rečem, xfx ima dobre napajalnike, a vseeno mislim, da bi bilo to za tako kartico in nek "ujemajoč" sistem premalo (najmanj 100W premalo). Recimo, da se bo poraba kartice ustavila pri 300W (bo verjetno malce več) in procesorja pri okoli 100W (bo verjetno malo manj, če ni AMD/lga2011). To je 400W... tistih 50, ki jih ostane, bo bolj težko hranilo ploščo, diske, ram, ventilatorje in vso na usb priključeno periferijo. Sicer imajo boljši napajalniki še "peak" power, ampak do te meje jih ni priporočljivo gnati (lahko bo delal 5 let, ali pa 5 mescev). Še 550W je na meji.

i5 + celotni sistem 150W
+ 220-240W v gamingu R9 290X (sem povedal že preveč)
390W MAX - gaming bi se dla smao vseeno daš tistih 10EUR več pa te nič neskrbi

celotni sistem MAX
150W +300W 450W nebi smelo bit problema za XFX/seasonic

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

pač kupiš xfx 550W, ki je precej cenejše od 650 oziroma 750, ki pa imata adekvatno daljše 12V kable. ki zelo prav pridejo pri večjih ohišjih/cable manag.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

i5 + celotni sistem 150W
+ 220-240W v gamingu R9 290X (sem povedal že preveč)
390W MAX - gaming bi se dla smao vseeno daš tistih 10EUR več pa te nič neskrbi

celotni sistem MAX
150W +300W 450W nebi smelo bit problema za XFX/seasonic

niti nisi rekel preveč v gamingu, pogled na graf PEAK (Peak: Crysis 2 at 1920x1080, Extreme profile, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.) in so vidne precej manj nedolžne cifre W porabe

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS...

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

ne bit bolan, poglej s čim merijo na techpowerup in pomembne so peak value

Zgodovina sprememb…

Ma sedaj imam tale napajalnik, LC Power Super Silent LC6550 V2.2 550 W. Potem bi moralo delati normalno? Pa ostalo; Proc Q6600, 2x4GB rama, 2x2TB disk.

uf, ne se hecat, tole boš imel probleme po celi črti

no saj to sprašujem, torej rabim še nov napajalnik. (Upam, da ne bo stokalo zaradi ostalih komponent.)

Jaz 7950ke v cgminerju nisem mogel nažgat do konca na eni mašini, ki ima LCjev 550W napajalnik, se je mašina kar rebootala :) Tak da ja, tile cheap napajalniki za 40 eur so prva stvar, kar je potrebno menjat.

Moja pomota...
Furmark - napihuje porabo radeonk oz. nvidia štopa svoje grafične

Mislil sem poudariti tole glede tehcpower-UP
Izkazujejo nvidio boljšo v P/W
R9 270X - 122
GTX 780TI - 269
220% razlike

Pri 1600p je celo boljši P/W kot R9 270X 1%
Čeprav je hitrejša samo 208% pri 1600P - porabi pa več za 220%
- al jst nerazumem ali pa so se oni zmotil...

Zgodovina sprememb…

Tudi tale posebnost:
R9 270X ima 28W več pri maximum

Ostali članki pravijo drugače...

A je kakšna razlika če je kartica od XFX, Sapphire ali Gigabyte?

Da. Vsaka ma drugačne clocke, pa hlajenje, pa še kaj.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

http://www.techspot.com/review/736-amd-...

kar lepo si zmešal total system consumption, meritve med PCIe in grafično ter peak in average porabo

nekdo napihuje porabo, nekdo ima po tvojem okusu, TDP podatke pa proizvajalci lepijo na net kar tako

navijanje in višjo porabo lahko kar izključimo pri primerjavi grafičnih

Me zanima, kakšna peč bi bila notranjost računalnika s katerimkoli (solidnim) procesorjem, r9 290/x in 450W napajalnikom, ki pumpa svoje zadnje kaplje moči. Bi kdo topli sendvič? Samo izvijač poiščem...

Spock83 ::

i7 920, GTX580 referenčna... vroče k hodič,
i5 3570k, GTX680, bistveno manj vroče,
i7 4770k, Asus 290X referenčna, uber mode ... najmanj vroče.

Isto, ohišje, isti napajalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

pegasus ::

DejaVu je izjavil:

Jaz 7950ke v cgminerju nisem mogel nažgat do konca na eni mašini, ki ima LCjev 550W napajalnik, se je mašina kar rebootala :)
Hecno, jaz sem 7950 fural bp na enem ful starem (12+ let) 365w napajalniku. Enermax something ;)
Se pač pozna, da ima single 26A 12v rail, pa lepo dela. Vsi el cheapo danes imajo en 18A in en 17A rail (or thereabouts) in niso sposobni dovolj toka dati od sebe.

BlackMaX ::

doggycoin je izjavil:

A je kakšna razlika če je kartica od XFX, Sapphire ali Gigabyte?

Vem samo to, da Gigabyitove imajo ponavadi dobro hlajenje. Za ostale nimam pojma nism gledu.

Skyman ::

Tokrat glih ne je sapphire asus bolsa ponudba od gigabyte! Za XFX ne vem ni testov
Vzemi ali Sapphire ali ASUS! Sapphire je dost hladna ce se jo navije na 1200mhz je pa cca 30EUR drazja od gigabyte

Pa še homemade test
http://forums.guru3d.com/showthread.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Spock83 je izjavil:

i7 920, GTX580 referenčna... vroče k hodič,
i5 3570k, GTX680, bistveno manj vroče,
i7 4770k, Asus 290X referenčna, uber mode ... najmanj vroče.

Isto, ohišje, isti napajalnik.

enkrat polet drugič pa pozimi, a

referenčne imajo eno dobro lastnost, zrak pihajo ven iz ohišja z popolnoma drugačno zasnovanim ventilatorjem

Zgodovina sprememb…

m1o9h9o9r ::

Zanima me ce veste zakaj Asus R9 280x matrix platinum trenutno ni navoljo nikjer(Slovenija in tujina). Mogoce veste zakaj ni navoljo ter kdaj naj bi prisle morebitne zaloge.
LPM

NightHawk ::

m1o9h9o9r je izjavil:

Zanima me ce veste zakaj Asus R9 280x matrix platinum trenutno ni navoljo nikjer(Slovenija in tujina). Mogoce veste zakaj ni navoljo ter kdaj naj bi prisle morebitne zaloge.
LPM

Zato ker jih ljudje kupujejo po 10 naenkrat za izračunavanje nepomembnih enačb s katerimi dobijo miljon različnih kriptokovancev, ki so zaradi bohvekakšnega razloga nekaj vredni.

Če kupuješ za igre (predvidevam, ker drugače bi to vedel) kupi Radeona 270x če ti bo dovolj. Ali pa Nvidio 770, ki je rahlo hitrejša od 280X dobavljiva in stane približno enako.

tx-z ::

Kakšn napajalc rabim za R9-290 z nekim povprečnim procom? Prej je bil HD5770 gor in 600W napajalc.
tx-z

SuperVeloce ::

tx-z je izjavil:

Kakšn napajalc rabim za R9-290 z nekim povprečnim procom? Prej je bil HD5770 gor in 600W napajalc.

Tam nekje, kot imaš sedaj ali več, odvisno od kvalitete napajalnika. 45A ali več na eni 12V liniji zaželjeno.

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

SuperVeloce, napajalc je čist osnovn od LC Power...Kako bom pa vedu a je v redu? A se bo komp izklaplu, al bo slabši performance, al se lahko kej unič?
tx-z

Odvisno kateri
poglej kolk ma pod 12V - max. combinated power

ker proc pa imaš?

#rdeči

Get a room... Na zadnjih dveh straneh je pol postov rdečih. :|
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

MrBrdo ::

XFX imajo totalno zanič hlajenje, in so posledično tudi za rudarjenje popolnoma neuporabne. Tako da jaz je nebi kupoval. Jaz imam ASUS R9 280X DirectCU II TOP in lahko samo rečem da hlajenje na tej grafični je neverjetno. Super zadeva pa tudi izdelava zgleda kvalitetna.
MrBrdo

290 sapphire tri-x je tudi zelo hvaljena, v Nemčiji bo čez 3 tedne dosegljiva za 400 EUR

Zgodovina sprememb…

+ BF4
http://www.idealo.de/preisvergleich/Rel...

10€ poštnine pa si točno na 400€

Skyman ::

FlyingBee je izjavil:

290 sapphire tri-x je tudi zelo hvaljena, v Nemčiji bo čez 3 tedne dosegljiva za 400 EUR

se hladnejsa in tisja tako od asus ali gigabyte!
sm linkal malo zgoraj.. drugace pa
http://www.overclock.net/content/type/6...
http://www.overclock.net/content/type/6...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()
««
24 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero R9 290? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6413114 (11084) FlyingBee
»

Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11934681 (29463) chucki
»

NV GTX780Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6415513 (14262) klkkkkkkkkkk
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675127393 (102405) Pro_moted
»

Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9426037 (20503) vaščan

Več podobnih tem