Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9-2xx
AMD Radeon R9-2xx
klkkkkkkkkkk ::
reptilia ::
Na prve ponudbe smo navalili, zato, ker imamo zgonjene 8800GTS, ki čedalje večkrat kažejo artefakte.
In taiste 8800GTS prebivajo v prvem nadstropju Maximus VI Formule, kavo pa pijejo s 4770k iz drugega nadstropja in s 16gb rama iz kleti. Nekako si landlordi ne moremo privoščiti takšnih kombinacij prebivalcev v našem bloku še naslednjih 2 mescev :P
Ampak ja... bom vseeno imel 290 in jo vsaj sprobal, ker po tistem postu s kao factory napako sem že pesnil email za HWVersand, da jim jo bom še neodprto poslal nazaj, pa kaj se lahko zmenimo itd etc. No, na koncu nisem poslal nič, kajti kakor sm že napisal je bil false alarm iz strani Tom's Hardware DE.
Heh, po vsej tele drami, me pa res zanima, kako se bo držala tale Gigabytova 290ka.
In taiste 8800GTS prebivajo v prvem nadstropju Maximus VI Formule, kavo pa pijejo s 4770k iz drugega nadstropja in s 16gb rama iz kleti. Nekako si landlordi ne moremo privoščiti takšnih kombinacij prebivalcev v našem bloku še naslednjih 2 mescev :P
Ampak ja... bom vseeno imel 290 in jo vsaj sprobal, ker po tistem postu s kao factory napako sem že pesnil email za HWVersand, da jim jo bom še neodprto poslal nazaj, pa kaj se lahko zmenimo itd etc. No, na koncu nisem poslal nič, kajti kakor sm že napisal je bil false alarm iz strani Tom's Hardware DE.
Heh, po vsej tele drami, me pa res zanima, kako se bo držala tale Gigabytova 290ka.
Forgive your enemies, but never forget their names.
Bom poročal,
si pa pridržim pravice do neporočanja v primeru da moj stari 550W napajalnik nebo zmogel gnati grafike.
Nadalje si pridržujem pravico do postponed poročanja v primeru pomanjkanja prostora v moji 10 let stari kišti.
:D
si pa pridržim pravice do neporočanja v primeru da moj stari 550W napajalnik nebo zmogel gnati grafike.
Nadalje si pridržujem pravico do postponed poročanja v primeru pomanjkanja prostora v moji 10 let stari kišti.
:D
Spock83 ::
Hja moj i7 4770, Supermicro C7Z87-OCE in 290x kar lepo sodelujeta, tko da kar pogumno na 290. ;)
Drugače kolega je imel LC 550W in ni mogla poganajt mojo staro GTX680.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()
NightHawk ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Yeah, je blo bolj retorično vprašanje.
Hm... GTX780 it is?
Jaz bi šev vseeno z R9 290 cenejša + hitreša... pa tud navija se dobr...
Samo zakaj tako navalite na prve ponudbe? ... ker so višje cene... raje bi počakal mesec ali dva pa padejo cene + točno veš katera je dobra
A zdej se pa navija samo "dobr"? Ker Geforce se recimo navija boljše.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Jah R9 290 boš spravil zlahkoto na 1150 core clock
Ampak dejstvo pa je, da ima velike probleme z toploto že pri stock frekvenci. Ti pa že razmišljaš o navijanju. Je vodno hlajenje vračunano v tej p/p ceni?
tko da kar pogumno na 290. ;)
v 290 nisem nikoli dvomil.. podvomil sem v gigabyte in domnevno napako.
tudi sam dvomim v moj LC550W :D bomo vidli, mogoče pa preseneti
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Jah R9 290 boš spravil zlahkoto na 1150 core clock
Ampak dejstvo pa je, da ima velike probleme z toploto že pri stock frekvenci. Ti pa že razmišljaš o navijanju. Je vodno hlajenje vračunano v tej p/p ceni?
z normalnim custom coolerjem nebo problem... edini problem si ti tu
Spet v prihodnosti, kot ponavadi.
Pa sej imaš nekje na tej strani test proti 780 obe naviti in je razvidno, da Nvidia pridobi z navijanjem več kot AMD.
Pa sej imaš nekje na tej strani test proti 780 obe naviti in je razvidno, da Nvidia pridobi z navijanjem več kot AMD.
http://hardware.tecnogaming.com/2013/10...
clock per clock je na ravni TITANA
brez veze že spšet neki iskat ene benchmark itd.... obe sta zelo hitro... meni je pa čisto vseeno katera je hitrejša ker so tako ali tako predrage :)
Lp
brez veze že spšet neki iskat ene benchmark itd.... obe sta zelo hitro... meni je pa čisto vseeno katera je hitrejša ker so tako ali tako predrage :)
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
SuperVeloce ::
če ima eno fazo s 40+ amperi, bo še mogoče celo šlo skozi za en čas
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Čudno je da si dal za sitem toliko denarja ... imaš pa šrot napajalc notri...
XFX 650W/550W
Lp
XFX 650W/550W
Lp
Zgodovina sprememb…
klkkkkkkkkkk je izjavil:
http://hardware.tecnogaming.com/2013/10...
Lp
Kaj ima pa clock per clock veze? Zakaj ti je to tako pomembno? Ker recimo pri procesorjih nisi nikoli omenil clock per clock med AMD in Intel.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
imaš pa šrot napajalc notri...
Heh, bi meu še 350W generic napajalca not če mi nebi ene 2leti nazaj ckrnla 8600GT, za 8800gts pa LC550W sm skp dau okol 40e takrat. Ampak don't worry, pride Corsairjev RM1000 kmalu.
Buggy ::
SuperVeloce je izjavil:
imam kolega, ki poleg i5 stock poganja r9 290 na 400W pasivnem napajalniku...stvar dela tako v spilih kot tudi pri miningu, ne vem pa tocno kater model pasivca ima to...sigurno je nek top-shit napajalec, ker izbir takih in drugacnih pa ne dela ravno z levo roko
...je bila pa stava oz dogovor med nama, glede delovanja ali ne, prav zanimiva
klkkkkkkkkkk je izjavil:
imaš pa šrot napajalc notri...
Heh, bi meu še 350W generic napajalca not če mi nebi ene 2leti nazaj ckrnla 8600GT, za 8800gts pa LC550W sm skp dau okol 40e takrat. Ampak don't worry, pride Corsairjev RM1000 kmalu.
EDIT:
Da se izognem morebitnim vprašanjem v prihodnosti, p5n-e sli, e4400 sta crknila. Tako da sem zaradi rahlo omejenih mesečnih dohodkov zbral samo za plato, rame pa proc. Ostalo mi je ohišje, disk, umirajoča 8800gts in pa lc550w :D
Sedajle je navrsti grafa, naslednji mesec pa napajalc, en SSD pa novo ohišje, pa h100i watercooling.
Pa ko smo že glih v 2xx temi. V prihodnosti nameravam dodat še eno 290 tako da mam crossfire (vem ja brez veze, samo jebiga dolgoletna želja :D), sedaj pomoje bo tisti RM1000 čisto zadosti močan, bi pa raje imel napajalnik iz corsairjeve AX serije zaradi estetike. Torej, bi bil AX860i zadosti močan za naviti 4770k, 2x r9 290 windforce3 na maximus VI formuli?
Xserces ::
860W bi blo z vrhom zadosti.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Mnja sem računal na eni izmed spletnih za porabo takšnega kompa pa mi je vn vrglo okol 900w. Najbrž sem ga kje polomil, ker se mi je zdelo veliko, zato sm pa vprašal :D
jst bi na mojga ax750 vezal 2x290 brez strahu da bo kaj skurl oziroma da nebo delalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Leprechaun ::
http://www.hardwareversand.de/articlede...
Če 2x 290, potem vsaj 850W, recimo ta zgoraj
ali pa http://www.computeruniverse.net/product...
Če 2x 290, potem vsaj 850W, recimo ta zgoraj
ali pa http://www.computeruniverse.net/product...
Ta druga 290 pride kasnej, tko pol leta, leto kasnej. Zdle enostavno ne bo financ za še eno.
Stojansto, redkokdaj imam več od 19-20 stopinj v sobi.
Ejnita, more bit Corsair. Estetika pa take in takšne ;)
Stojansto, redkokdaj imam več od 19-20 stopinj v sobi.
Ejnita, more bit Corsair. Estetika pa take in takšne ;)
nevem zakaj bi rabu 850W za 2 290 :D ...
Hayabusa ::
SuperVeloce je izjavil:
imam kolega, ki poleg i5 stock poganja r9 290 na 400W pasivnem napajalniku...stvar dela tako v spilih kot tudi pri miningu, ne vem pa tocno kater model pasivca ima to...sigurno je nek top-shit napajalec, ker izbir takih in drugacnih pa ne dela ravno z levo roko
...je bila pa stava oz dogovor med nama, glede delovanja ali ne, prav zanimiva
Verjetno ima kaj takega:
http://www.mlacom.si/napajalniki/season...
33A na +12V
mlacom ima še 2 druga pasivna ter nekaj napol pasivnih:
http://www.mlacom.si/seasonic-p-520-fl-...
http://www.mlacom.si/seasonic-x-460-fl-...
http://www.mlacom.si/seasonic-platinum-...
http://www.mlacom.si/seasonic-x-750
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Ne se hecat, 27A. Tole je na skrajni meji, možno da se throttling dogaja tudi če ne obremeni 100% sistema. Če pa ne, se pa čudim, da mu ga že ni odneslo v IT nebesa . Jaz kakšne cpu+gpu sintetike nebi poganjal na njegovem mestu, za vsak slučaj ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Buggy ::
jah kaj naj recem, ze dva tedna mu sitem deluje, brez problema pri igranju GW2 (tudi tocno ta trenutek v Dirt3 zmaguje brez tezav :)) je pa ganjal tudi cgminerja in je stvar delovala BP, je pa res vprasanje koliko casa se, to se pa strinjam.
Ma, sem v pretaklosti šparal na wattih pa mi je blo kasneje žal. Mam raje kakih 100W čiist odveč pa v prihodnosti ne bo problemov z napajalnikom.
galu ::
Mimogrede, moja stock 290X in 2500K@5GHz (oba na svoji sintetiki) žereta malo manj kot (presenetljivih) 600W iz stene. Konkretno navit sistem s kakim i7 procesorjem in z dvema navitima R9 290 grafama bi znal kar lepo stestirati en 850W napajalnik v sintetiki... V igrah pa res ne bi smel biti problem.
P.S. This:
P.S. This:
Ma, sem v pretaklosti šparal na wattih pa mi je blo kasneje žal. Mam raje kakih 100W čiist odveč pa v prihodnosti ne bo problemov z napajalnikom.
Tako to gre.
No saj, 600w... pri 80% učinkovitosti in polni obremenjenosti bo skoraj toliko vlekel 480W napajalnik
FlyingBee ::
a so noctuo nh-d14 razpolovili pa na gpu pripopal ... matr bodo grafe PCIE režo "molestale"
se kdo še spomni časov k so ble grafike isto vlke kokr dons ena švoh pci zvočna? :D
galu ::
SuperVeloce je izjavil:
No saj, 600w... pri 80% učinkovitosti in polni obremenjenosti bo skoraj toliko vlekel 480W napajalnik
Wait what.
Tako to gre.
Amm... mislil je takole... ko bo PC (komponente CPU+GPU itd.) "potrebovale" 480W bo PSU vlekel 600W
Ok končno sm jo dobu! Gigabyte 290 Windforce3 :D
Heh komi sm jo stlaču v NZXT m59. Do kakih testov še nisem pršu zarad temperatur.
Trenutno je v idle 75 stopinj. pomoje so driverji od 8.1winsow v pizdi
Heh komi sm jo stlaču v NZXT m59. Do kakih testov še nisem pršu zarad temperatur.
Trenutno je v idle 75 stopinj. pomoje so driverji od 8.1winsow v pizdi
Si šel najprej gledat temp predn si inštaleral zadnje driverje? CAT 13.12? ...
Ekola s 13.12 je padlo na ~65-70 stopinj. Kar naj bi blo normalno. Sm pa potegnu dol OC Guru pa sm s 50% ventov spravu grafo v idlu na 40-44 stopinj. Pa vente se na 50% komaj sliši. Aja v sobi je FULL vroče ugibam da trenutno vsaj 25 stopinj.
EDIT: Nekje bi mogu najdit kje grafi povedat kako temp naj vzdržuje. Ma kdo kako idejo?
EDIT: Nekje bi mogu najdit kje grafi povedat kako temp naj vzdržuje. Ma kdo kako idejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: reptilia ()
pegasus ::
Ajnstajn` ::
Ekola s 13.12 je padlo na ~65-70 stopinj. Kar naj bi blo normalno. Sm pa potegnu dol OC Guru pa sm s 50% ventov spravu grafo v idlu na 40-44 stopinj. Pa vente se na 50% komaj sliši. Aja v sobi je FULL vroče ugibam da trenutno vsaj 25 stopinj.
meni se to še zmeraj zdi ogromno...
//
afterburner?
to sem jaz naredil za giagbyte .. ker je bil fan glasen nostop držal pod 54C
to sem jaz naredil za giagbyte .. ker je bil fan glasen nostop držal pod 54C
Zgodovina sprememb…
idle temp morjo bit 25-35... jst imam na hd5850 z original coolerjem vente na ~22% in 29°C... tako da je ~45 oziroma 65-70 stopinj ogromno in bi jst kartico samo zapakiral in nazaj poslov.
Kaj je potem na full load? 100°C na 100% vent
Kaj je potem na full load? 100°C na 100% vent
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Sprobaš ane... 22-25% imaš na idle. do 70C do tja ko je vent neslišen... potem pa vsakih 5C daš 3-5% več... pri 85C imaš pa na 80-100%
Moj primer:
22%-25% do 45C
30%-34% do 76C
34%-45% do 85C
45%-100% do 90C
Furmark 78C max
gaming 55-65C
Nevarno za gaming je +80C za furmark +90C vsaj moje mere
Moj primer:
22%-25% do 45C
30%-34% do 76C
34%-45% do 85C
45%-100% do 90C
Furmark 78C max
gaming 55-65C
Nevarno za gaming je +80C za furmark +90C vsaj moje mere
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero R9 290? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13115 (11085) | FlyingBee |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34682 (29464) | chucki |
» | NV GTX780Ti (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 15514 (14263) | klkkkkkkkkkk |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 127401 (102413) | Pro_moted |
» | Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26038 (20504) | vaščan |