» »

Toshiba Satellite P300D - težave z zagonom

Toshiba Satellite P300D - težave z zagonom

SimplTech ::

Zdravo

Imam težave s prenosnikom Toshiba Satellite P300D (specifikacije). Prenosnik je star cca. 4 leta, do sedaj je deloval brez težav. Večino časa je bil priklopljen na elektriko in je bil lepo vzdrževan.

Sedaj ima težave so pri zagonu:
1. ob vklopu se prižge power-on lučka, signalne led-ice za baterijo in napajanje svetijo,
2. ekran ostane črn, ventilatorji se sploh ne zaženejo
3. disk se vrti in optična enota dobi napajanje

Ostalih znakov delovanja ni. Prenosnik se tukaj ustavi. Do sedaj sem premeril napajalnik z multimetrom (na izhodu je napetost 19V kot mora biti), zamenjal RAM z drugim za katerega sem 100% da deluje kot mora. Odstranil sem baterijo in testiral tudi brez nje. Žal brez uspeha.

Ima kdo mogoče še kakšno idejo v katero smer naj še testiram?

popster ::

verjetno matična ali grafična

Hvala za mnenje. Po enem dnevu testiranja (tudi drug napajalnik) sem obupal in očitno je res matična šla.

blazon26 ::

Živjo

Sam imam isti prenosnik (P300D - 12C harman/kardon) in podobno težavo. Računalnik se zažene, vse deluje (venitlator, plošča z multimedijskimi tipkami) vendar ekran ostaja črn. Našel sem tole stran, kjer opisujejo problem in možne rešitve, vendar mi ni uspelo.

Ima kdo kakšno idejo oz. rešitev?

Jaz sem nad svojim obupal - je šel v prodajo za dele.

Če si probal z zunanjim ekranom in če si izključil nedelujočo osvetlitev (inverter), se verjetno vse skupaj ustavi pri napaki plošče ali pa grafičnega čipa.

cegu ::

Koliko si pa iztržil zanj? Mam istega pa zaenkrat še dela, vendar dvomim da bo še dolgo :)

Želel sem se ga hitro znebiti in je šel takšen kot je bil (v okvari) za 90 EUR. Mogoče bi lahko iztržil še kaj več, a se je malo mudilo (nabava novega...).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Servis - po prevzetju zaznane napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
393846 (2814) solatko
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337223 (6499) Stupo
»