Forum » Programiranje » [javascript] keypress, keyup
[javascript] keypress, keyup

Yacked2 ::
Lep pozdrav,
izdelujem spletno aplikacijo, ki ob pritiku določene tipke sproži drugo javascript funkico, ko pa to tipko spustiš pa kliče drugo javascript funkcijo. Problem mi nastane pri tem, da se funkcija kliče znova in znova ko držim tipko, jaz bi pa želel da se sproži enkrat ko gre tipka noter, ter potem enkrat ko spustim pritisnjeno tipko. Kakšni nasveti ?
Lp
Yacked2
izdelujem spletno aplikacijo, ki ob pritiku določene tipke sproži drugo javascript funkico, ko pa to tipko spustiš pa kliče drugo javascript funkcijo. Problem mi nastane pri tem, da se funkcija kliče znova in znova ko držim tipko, jaz bi pa želel da se sproži enkrat ko gre tipka noter, ter potem enkrat ko spustim pritisnjeno tipko. Kakšni nasveti ?
Lp
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Matek ::
Ob prvi sprožitvi keypress/keydown rečeš var prviPritisk = true, potem pa ob morebitnih ponovitvah na podlagi te spremenljivke ne izvedeš funkcije. Ob sprožitvi keyup ponastaviš prviPritisk = false
EDIT: @urosz - mislim, da se tako onkeypress kot onkeydown ponavljata, če držiš tipko.
EDIT: @urosz - mislim, da se tako onkeypress kot onkeydown ponavljata, če držiš tipko.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()

Yacked2 ::
Ja onkeydown se ponavlja, onkeypress pa mi ne deluje. Hvala za nasvet
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] no refreshOddelek: Programiranje | 2715 (2220) | alexa-lol |
» | Android - Lovljenje dogodka "back" gumba?Oddelek: Programiranje | 899 (717) | SkIDiver |
» | <option> in tipkovnica... workaround? (:Oddelek: Izdelava spletišč | 1366 (1181) | njok |
» | [C#]Textbox ki dovoli samo številkeOddelek: Programiranje | 1403 (1267) | darkolord |
» | dolžina vnešenega tekstaOddelek: Izdelava spletišč | 1780 (1393) | darh |