» »

[C#]Textbox ki dovoli samo številke

[C#]Textbox ki dovoli samo številke

Klemenn ::

torej...?

ma to kje slučajno kdo?

sicer je tega dost po internetu, sm preden bom tisto dodal...bo minilo

sam pa nimam znanja, da bi to skapirau...

bi blo pa lepo če bi mi kdo to razložu, tko na hitr...

CWIZO ::

Vsakic ko user zapusti vnosno polje poklics neko funkcijo.

Zdej ce je to desktop aplikacija lahko preprosto uporabis Int32.(Try)Parse()

ce gre pa za asp.net pa loh uporabis regularen izraz z javascriptom (tere seveda serverside razlicico).

Za desktop aplikacijo lahko tudi mask nastavis na input polje da ze po defoltu sam cifre spreminja, lahko na onkexdown cekiras ce je bla prtisnena cifra, itd itd (da se tut z JSjom to anredit, sam JS se da pac obiti...)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Microsoft ::

Regular expression za to je \d[1,].


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Klemenn ::

gre za windows aplikacijo in ne web

to mi ubistvu ni najbolj všeč, da preverja ko zapusti textbox da preverjaš...to bi znal že sam naredit...

ne znam pa naredit tole z onkeydown ....ker pač ne wem točno kako to deluje... :\

če lahk kdo pomaga, bi blo lepo

CWIZO ::

V event handler dobis parameter args. Notri se skriva katera tipka je bila pristisnjena.
Ce ni cifra pac skenslas in ne dovolis da se cifra vpise notr...

mas na netu puno primerov, sam mal pogooglej.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Klemenn ::

V event handler dobis parameter args



že tle si me zgubu :\

CWIZO ::

Jah pol pa ne vem ce je ze cas da se s takimi stvarmi ukvarjas.

najprej si mal osnove poglej pa kaj so splho eventi pa take zadeve;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

AndrejS ::

V Visual studio 2005 če daš VB application potem lahko na TextBox določiš input mask! Zanimivo da tega ni v c# .

Klemenn ::

torej, zanima me kako narediti...:

v primeru recimo da je pritisnjen A naj naredi naslednje.... :\

darkolord ::

V KeyPress daš tole:

                if (e.KeyChar < '0' || e.KeyChar > '9')
                {
                    e.Handled = true;
                }

Klemenn ::

e, zakon, koda ki deluje pa k jo skor razumem :)

razen...

pri e.KeyChar, kaj je e. ?

MaCoFaCo ::

Funkcijski parameter.

darkolord ::

private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)


e je parameter, ki ga metoda/funkcija prejme ob nekem dogodku (v tem primeru ko uporabnik pritisne tipko). Notri so navadno zapisani podatki v zvezi s tem dogodkom, na primer pri KeyDown imas v "e" zapisano, katera tipka je bila pritisnjena, če je bila pritisnjena katera od tipk Ctrl, Shift ali Alt, ipd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] event, klik tipke escape

Oddelek: Programiranje
7567 (471) japol
»

[Java] KeyListener težava

Oddelek: Programiranje
12802 (490) javaMaster
»

[c#]izvajanje kode

Oddelek: Programiranje
13846 (580) LeQuack
»

[C++] izris v [x,y]

Oddelek: Programiranje
13915 (617) DuleKrtola
»

C# - keypress

Oddelek: Programiranje
201324 (1055) urkrajnc

Več podobnih tem