Forum » Loža » Gobarjenje
Gobarjenje
harvey ::
Že za to kar ima na mizi je predvidena kazen! Je več kot 2 kg.
N nujno, kaj pa če je več oseb dalo "ulov" skupaj . Sicer so pa bili na FB pravi norci z nekaj 10 kg, celi platoni, so se sedaj malo umirili s tem razkazovanjem.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
[D]emon ::
Že za to kar ima na mizi je predvidena kazen! Je več kot 2 kg.
2kg po osebi na dan, pikec.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
[D]emon ::
Ti si napisal kot da je prepovedano nabrati vec kot 2kg gob sploh. Kar ni res. Dovoljena kolicina je 2kg po osebi na dan.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Magic1 ::
Če gresta dva dvakrat čez vikend po gobe, imata lako čisto legalno skoraj 10kg gob na mizi... Pa to je ogromno gob.
Magic
Paul30 ::
Danes sm šel spet gobe nabirat. Na dobrem nahajališču pridejo 2 nadležne gobčne babe mimo. Dobro, da sm jih že od daleč slišal ter hitro pobral gobe. No pol se jim poskušam izognit, vendar so zavohale očitno, da vem kje gobe rastejo ter so me začele kr zasledovat. Jz sem nalašč šel v smer, kjer vem, da gobe ne rastejo ter jih tja napeljal. Izmenjal smo neki besed, ko so vidle mojo košaro so šle v smer kamor sm jz nakazal ter hodil ter gledale po tleh, kot da bi bi se šlo za nevem kaj. So si misle, da me bodo prehitele. Haha pa sm vas babnce gobčne. Šel sm še mal naprej da so šle višje, pol sm se pa v loku vrnil nazaj na prvotno mesto ter tam blizu pobral polno jurčkov, haha. Že včeraj sm pa pobral večina gob na rastišču, od kod so babnce prišle. Haha, kr naj hodijo.
No nabral sm slabih 40 gob, vendar so bile majhne ter je polna košara tehta 2 kilograma, je kr dosti dela za 2 kg.
No nabral sm slabih 40 gob, vendar so bile majhne ter je polna košara tehta 2 kilograma, je kr dosti dela za 2 kg.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Paul30 ()
chort ::
Pri nas je zadnji teden jurčkov za izvoz, pa še fino je ker si življenjski prostor delijo z medvedi in je gobarske konkurence posledično malo. V petnajstih minutah polna košara, od tega nekatere vidiš iz avta...
Zdej se moram pa še malo izobrazit čez katere vse gobe hodim do teh jurčkov, preveč vsega.
Btw, ima kdo kak pameten sušilnik?
Zdej se moram pa še malo izobrazit čez katere vse gobe hodim do teh jurčkov, preveč vsega.
Btw, ima kdo kak pameten sušilnik?
shotalick ::
Tudi na Dolenjskem je gob za izvoz. Jurčki ter tudi ostale gobe rastejo neverjetno. Ene par vrečk jurčkov smo dali v skrinjo, marele, golobice smo spohali, turki in lisičke pa v mineštro. :)
Gobe mi praktično gledajo skozi ušesa.
Gobe mi praktično gledajo skozi ušesa.
tikitoki ::
Jaz sem v nedeljo našel 5 malih marel pa sem jih pustil, ker so bile premera 15cm. Sedaj pa imam plan v nedeljo najti vsaj 2 velike, pa kakšnega jurčka za med jajca.
Sem pa iz osrednjega dela slovenije.
RAvno zadnjic sem srecal eno gobarko, ki je imela nekaj marel, vecino izmed njih se ne odprtih. Skdoa, da nimajo vse malce vec uvidevnosti in pustijo nedorasle gobe pri miru.
BivšiUser2 ::
Pa mi lahko kaj vec izdas? Sem bil na enem krajih, kjer si jih znal nabirati in ne iskati, letos pa ni nic. Sem od znancev / sorodnikov slisal, da so tudi oni pred kratkim nasli samo 2-3 komade.BivšiUser2 je izjavil:
BivšiUser2 je izjavil:
Kak je kaj z gobami letos? Je kar lilo, a tudi noči so bile (pre)haldne za njihovo uspevanje. Kdo kaj nabira v Prekmurju?
sem nabral nekje 200 marel, 5 jurčkov pa malo malo lisičk
Za kje ti to?
Sprašuješ za Prekmurje :D
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Je kdo po tej mešanici dežja in sonca bil že v hostah in našel kaj? Sicer ne verjamem, da so idealni pogoji, vidim pa da se po fbju in drugih straneh prodajajo sveže nabrane.
Excavator ::
Sem bil ravno danes, 2 srednja jurcka in cca. 30-40 kar velikih lisick, na stajerskem koncu.
Maš fotke? Planiram, da bi tak za foro tudi šel, če drugo ne, za odklop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo pozna te gobe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24972 (17641) | Nagi Bator |
» | mušnica, slovenija?Oddelek: Loža | 4059 (3387) | Malyzor |
» | Katera goba je tole? Štorovka?Oddelek: Loža | 18852 (17866) | Tear_DR0P |
» | kaj je to za gobaOddelek: Loža | 3350 (2782) | amigo_no1 |
⊘ | Nore gobice v naravi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42115 (29584) | Gandalfar |