Forum » Strojna oprema » Help pri tiktakanju pc-ja!!!
Help pri tiktakanju pc-ja!!!
daKine ::
Na pomoc!!! racunalnik ne dela Problem je pa taki, vgradil sem vodno hlajenje pa ni vec megahercov iz racunalnika!! Bloke pa mam zaj na CPU, NB in GPU (od morphlinga), any ideas kaj je narobe?? Zakaj se niti przgat noce?? je kaj mogoce narobe z napajalnikom? al od cesa se lahko racunalnik izdahne, tudi ko stiskas power button? Ko je sla voda skozi blok za CPU je kapljala voda na graficno (na hladilnik za rame, zdi se mi da ni slo nikamor drugam, je blo samo par kaplic), voda je prihajala iz vhodne smrekice za cev gor prklopit, kasneje sem dal oprijemko gor pa je zacela voda kapljat iz druge smrekice torej izhodne. Ena od moznih napak je tudi, ko sem vrtal lukne za cevi v ohisje je sveder (premera 18 mm) kar konkretno zahaklal graficno (odtis je malo viden na zgornjem hladilniku za rame), je mozno da se zaradi tega niti zalaufat noce racunalnik??
Res bi bil vesel vsakarsnje pomoci!
Res bi bil vesel vsakarsnje pomoci!
- premaknil: ToniT ()
Lucio ::
pa si pomislu da je mogoče zaščita na plošči katera onemogoči vžig računala če ventilator za CPU ni priključen na priključek. Moja to ima, obstaja pa mostiček na plošči ki to onemogoči.
Pa ti si nor vrtat po ohišju z komponentami noter!!!!
Pa ti si nor vrtat po ohišju z komponentami noter!!!!
plosca mislim da nima te zascite samo sem vseeno probo tudi to samo ni delalo!
Vrto sn zato kr sem meu vse cevi pa vse ze not nareto (pa bi trajalo kr nekaj cajta da bi to na novo vse naredo pa sn malo reskiro (upam da ni to krivo da zaj pc ne dela )
Vrto sn zato kr sem meu vse cevi pa vse ze not nareto (pa bi trajalo kr nekaj cajta da bi to na novo vse naredo pa sn malo reskiro (upam da ni to krivo da zaj pc ne dela )
borchi ::
pa voda ti je kaplala po grafični??? ka ni zlato pravilo, da nekej časa laufaš vodno hlajenje izven računalnika, da vidiš, če vse dela tipi-top??
sklepam, da power-on kabel maš prikloplen na konektor?
sklepam, da power-on kabel maš prikloplen na konektor?
l'jga
se je laufalo kako urco pa ni blo nic za videt pol pa sn se odloco da probam vklopit pa ni delalo pol cez en cas pa sn spet probo vklopit pa sn opazo da je malo vodice na graficni
pa voda je destilirana
ja power on je vkloplen sn probo tudi z sraufincigrom ona dva pina ko se pwr on prklopi stik naredit pa nic!
pa voda je destilirana
ja power on je vkloplen sn probo tudi z sraufincigrom ona dva pina ko se pwr on prklopi stik naredit pa nic!
ali3n ::
ko sem vrtal lukne za cevi v ohisje je sveder (premera 18 mm) kar konkretno zahaklal graficno
Ne vem - a ti ni jasno, da vrtanje s komponentami v kišti nekak ni pametno???!!
Moj predlog: totalno razstavi mašino, ohišje... skratka vse, do zadnjega šraufa, vse dobro prepihaj, pobriši... možno je (glede na to da vrtaš pri sestavljeni kišti), da imaš kje kak opilek, pa ti dela kratek stik. Upam, da se ni kaj skurlo...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
ali3n sem upostevo tvoj predlog pa sn probo maticno prklopit na drugem napajalniku (maticna je bla brez vsega tud brez graficne, samo CPU pa rami) pa ni delalo, sn se tud malo z rami poigral (probo vsakega posebej pa na razlicnih slotih) pa nobenega efekta.
Torej mislim da je sla maticna po gobe al pa se mogoce kam drugam!
Videt ni nic da bi se kaj skurlo pa vohat tud ni blo nic!
Je mozno da sem bloka na CPU inNB prevec oz. premalo zavil? pa da zaradi tega ne dela? uposteval sem morphlingov nasvet za zategnem CPU za 5mm (fedrice), NB pa sn po obcutku (tolko da se blok vec ni premikal mogoce se malo vec)
Torej mislim da je sla maticna po gobe al pa se mogoce kam drugam!
Videt ni nic da bi se kaj skurlo pa vohat tud ni blo nic!
Je mozno da sem bloka na CPU inNB prevec oz. premalo zavil? pa da zaradi tega ne dela? uposteval sem morphlingov nasvet za zategnem CPU za 5mm (fedrice), NB pa sn po obcutku (tolko da se blok vec ni premikal mogoce se malo vec)
sem bil danes pri frendu pa sma probala ce dela moja maticna na njegovem pcju pa ni delala
zaj pa da nebi odpiro se nove trme bom tu vprasal, kako je z uveljavljanjem garancije pri JAE (trgovina prek interneta) kak bi jim to poslal, kaj bi jim zraven maticne poslal se pismo v katerem bi obrazlozil kaj je narobe, pa da mi dajo boljso revizijo plate ker ta ni popolnoma kompatibilna z mojo graficno? je ze kdo posiljal nazaj ko je kupil prek interneta pa ni imel moznosti iti v ljubljano?
zaj pa da nebi odpiro se nove trme bom tu vprasal, kako je z uveljavljanjem garancije pri JAE (trgovina prek interneta) kak bi jim to poslal, kaj bi jim zraven maticne poslal se pismo v katerem bi obrazlozil kaj je narobe, pa da mi dajo boljso revizijo plate ker ta ni popolnoma kompatibilna z mojo graficno? je ze kdo posiljal nazaj ko je kupil prek interneta pa ni imel moznosti iti v ljubljano?
boštjan ::
prek telefona se zmeni,ker mislim da oni morajo stroške PTT nosit,če je matična crknila ne po tvoji krivdi.
ali3n ::
JAE je dost solidna firma... mislim da nebi smelo bit težav.
- "Rozi vidm." "S psom!"
koyotee ::
ksn kratki stik? voda..... pol probi ksno drugo grafo, d bos vidu ce je to to
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri Nakupu Vodnega HlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1976 (1598) | yeti |
» | omišljujem si vodno.. (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5372 (3728) | tiborrr |
» | Priključki za vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2730 (2383) | celada |
» | monitor se ne prizgeOddelek: Strojna oprema | 960 (828) | daKine |
» | hrup ... vodno hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2224 (1893) | morphling1 |