Forum » Omrežja in internet » Dostop do NAS-a preko mobilnega omrežja ne deluje več
Dostop do NAS-a preko mobilnega omrežja ne deluje več
floyd1 ::
Zdravo,
imam problem z dostopom do domačega NAS-a (Synology DS-212+) ki mi preko telefona (če je povezan preko 3G, HDSPA...) ne deluje več. Izpiše se mi le - "Connection was refused by the host!". Tel je SGS3, sem na BOB-u. Če je telefon povezan na WLAN (domač, službeni, pri starših), dela vse OK.
Ne vem v kateri fazi točno je nehalo delat - 1 mesec smo se počasi selili, medtem sem tudi nadgrajeval (tako NAS, kot telefon) že nekajkrat. Router je ostal isti, vse ostalo dela, porti so pravilno "forwardirani" (drugače ne bi delala niti povezava iz drugih računalnikov?). Oddaljen dostop imam preko DynDns naslova, a sem probal tudi direktno (z IP-jem) in tudi to ne gre dokler je telefon na 3G/HDSPA.
Router: Linksys E3200
NAS: Synology DS-212+
ISP: Telemach
Povezava modem-router-switch(D-link DGS-1005G)-NAS je preko mrežnega kabla in je ostala enaka kot na stari lokaciji, kjer je delalo
Telefon: SGS3, Android 4.1.2 (stock)
Že vnaprej hvala za predloge, vse je dobrodošlo (razen tistih, vrži router/NAs v kanto, zamenjaj ISP ).
imam problem z dostopom do domačega NAS-a (Synology DS-212+) ki mi preko telefona (če je povezan preko 3G, HDSPA...) ne deluje več. Izpiše se mi le - "Connection was refused by the host!". Tel je SGS3, sem na BOB-u. Če je telefon povezan na WLAN (domač, službeni, pri starših), dela vse OK.
Ne vem v kateri fazi točno je nehalo delat - 1 mesec smo se počasi selili, medtem sem tudi nadgrajeval (tako NAS, kot telefon) že nekajkrat. Router je ostal isti, vse ostalo dela, porti so pravilno "forwardirani" (drugače ne bi delala niti povezava iz drugih računalnikov?). Oddaljen dostop imam preko DynDns naslova, a sem probal tudi direktno (z IP-jem) in tudi to ne gre dokler je telefon na 3G/HDSPA.
Router: Linksys E3200
NAS: Synology DS-212+
ISP: Telemach
Povezava modem-router-switch(D-link DGS-1005G)-NAS je preko mrežnega kabla in je ostala enaka kot na stari lokaciji, kjer je delalo
Telefon: SGS3, Android 4.1.2 (stock)
Že vnaprej hvala za predloge, vse je dobrodošlo (razen tistih, vrži router/NAs v kanto, zamenjaj ISP ).
NoName ::
žal nisi navedel, s katerim protokolom dostopaš do NAS-a... DAV, CIFS, FTP, ... ter kateri port uporabljaš. Najlažje bi bilo, če bi imel vmes nek packet sniffer (tcpdump/wireshark), po možnosti na samem usmerjevalniku, da bi preveril, če paketi sploh pridejo do njega. če ti z drugih omrežij (pr kakem kolegu na wifi) zadeva funkcionira, pol ne izključujem možnosti, da bi mobilni operater onemogočil določen tip prometa, ali pa nadgradnja same programske opreme na telefonu...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
All ::
na nasu aktiviraj vpn...pa potem dostopaj do njega...jest mam tko rešen...pa ni nikol problemov.
floyd1 ::
Dostopam preko Chroma (na telefonu), port je 5000. (torej TCP?) Na omrežja se spoznam bolj slabo. Sniffer na routerju? Imam še stock FW na E3200, ker menda z DD WRT ne dela 5GHz. Prejšnje Linksyse sem vse preflashal, ta pa dela OK tudi na stock. Imam pa še res starega WRT-160N nekje doma v škatlah (selitev).
Tudi Synodroid (upravljanje Download station na NAS-u) mi s telefonom na 3G ne dela, preko Wi-fi in tega tega istega telefona pa vedno. Prav tako iz službenega wi-fi omrežja.
Bom poskusil tudi z VPN, vseeno pa me še vedno matra firbec, kaj je tako drugače, če dostopam preko 3G/HDSPA, da stvar ne deluje.
Tudi Synodroid (upravljanje Download station na NAS-u) mi s telefonom na 3G ne dela, preko Wi-fi in tega tega istega telefona pa vedno. Prav tako iz službenega wi-fi omrežja.
Bom poskusil tudi z VPN, vseeno pa me še vedno matra firbec, kaj je tako drugače, če dostopam preko 3G/HDSPA, da stvar ne deluje.
Daniel ::
Preveri, če imaš morda v nastavitvah interneta na telefonu vpisan proxy server in port. Na mobitelu sem moral zmeraj to brisati, drugače mi nekaj stvari ni delovalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 128 129 130 131 )Oddelek: Kaj kupiti | 1279845 (281) | BlaY0 |
» | Dostop do NAS preko javnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1567 (1375) | Usek |
» | Kateri router do 40-50 eur? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18104 (15280) | BlaY0 |