Forum » Omrežja in internet » Router se ne odziva, je za v smeti?
Router se ne odziva, je za v smeti?
menjalnik ::
Pozdravljeni,
Pred 2 urama me je sosed prosil naj pridem pogledat zakaj mu internet ne dela, in pridem tja in poresetiram router in modem nato pa še lan kartico, brez uspeha! Povežem računalnik direktno na modem, dela, ok, težava v routerju.
Držim reset gumb 30 sekund na routerju in se ne zgodi nič vse lučke svetijo, od prve do zadnje ko router izklopiš iz elektrike se vse ugasne, ko ga vklopiš nazaj se prižgejo vse lučke in svetijo, nobena ne utripa samo svetijo. Prinesem svoj router in vse dela kot mora, priklopim nazaj njegova, spet ista pesem.
Naj še omenim, da se router greje ko hudič in ko sem ga odprl je na čipu tudi hladilnik. To se je zgodilo danes, včeraj je še vse delalo, čez noč so tudi sekale strele, vendar sem jih odmislil, saj bi potem tudi modem skurilo.
Evo še slika kako vse skupaj sveti in ne ugasne
Model routerja je TL-WR741ND
Pred 2 urama me je sosed prosil naj pridem pogledat zakaj mu internet ne dela, in pridem tja in poresetiram router in modem nato pa še lan kartico, brez uspeha! Povežem računalnik direktno na modem, dela, ok, težava v routerju.
Držim reset gumb 30 sekund na routerju in se ne zgodi nič vse lučke svetijo, od prve do zadnje ko router izklopiš iz elektrike se vse ugasne, ko ga vklopiš nazaj se prižgejo vse lučke in svetijo, nobena ne utripa samo svetijo. Prinesem svoj router in vse dela kot mora, priklopim nazaj njegova, spet ista pesem.
Naj še omenim, da se router greje ko hudič in ko sem ga odprl je na čipu tudi hladilnik. To se je zgodilo danes, včeraj je še vse delalo, čez noč so tudi sekale strele, vendar sem jih odmislil, saj bi potem tudi modem skurilo.
Evo še slika kako vse skupaj sveti in ne ugasne
Model routerja je TL-WR741ND
Han ::
Po moje mu je scvrlo možgane.
Lahko preveriš še User manual na TP-Link strani, če slučajno opisuje tak problem...
Lahko preveriš še User manual na TP-Link strani, če slučajno opisuje tak problem...
andromedar ::
Imam 2 enaka. Te routerje je talal Telemach zastonj zraven k internetu, ne? Če ga je dobil tako, pol naj pač pokliče Telemach in pove, da mu internet ne deluje. Bodo prišli in zamenjali.
Eh?
JaMu bom rekel naj jutri pokliče pa se zmeni, sem pa na plati našel skurjen uporček, ki se je včeraj pridno skrival pred mano sam se ne bom hecal, če lahko dobi novega
d4vid ::
si poskusil 30/30/30 varianto?
30 sekund držiš reset, ko je ruter priklopljen na napajanje.
nato odklopiš napajanje za 30 sekund, brez da bi spustil reset gumb
po 3o sekundah priklopiš napajanje nazaj, še vedno tišiš reset 30 sekund.
30 sekund držiš reset, ko je ruter priklopljen na napajanje.
nato odklopiš napajanje za 30 sekund, brez da bi spustil reset gumb
po 3o sekundah priklopiš napajanje nazaj, še vedno tišiš reset 30 sekund.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
David ja sem ja, to je hard resetJutri se bo stvar sporočila operaterju pa bomo videli kaj bo naprej
jest10 ::
andromedar je izjavil:
Imam 2 enaka. Te routerje je talal Telemach zastonj zraven k internetu, ne? Če ga je dobil tako, pol naj pač pokliče Telemach in pove, da mu internet ne deluje. Bodo prišli in zamenjali.
V bistvu je talal TL-WR740N, ki pa je enak kot ta, le da ima fiksno anteno.
andromedar ::
andromedar je izjavil:
V bistvu je talal TL-WR740N, ki pa je enak kot ta, le da ima fiksno anteno.
Možno tudi. Ampak jaz sem dobil 741-ke.
Eh?
Matej27 ::
jaz pa sem gor firmware dau dd-wrt ko sem hoto spremenit nazaj sem naložo na isti ruoter 4.0 verzijo in je crkno
me bo operater skužo ?
me bo operater skužo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matej27 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8140 (7422) | Ijus |
» | Internetna povezava (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5831 (4802) | BK5 |
» | Google pripravil novi OnHubOddelek: Novice / Omrežja / internet | 13212 (10148) | CaqKa |
» | Problem za WIFI mojstre..Povezava crkujeOddelek: Omrežja in internet | 2593 (2213) | BorutK-73 |
» | WiFi on the cheapOddelek: Kaj kupiti | 1679 (1098) | ABX |