» »

Zemanta...Mimovrste....madonca...same zvezde...kako?

Zemanta...Mimovrste....madonca...same zvezde...kako?

donfilipo ::

Tole je malo iz lenobe...malo pa iz depresije ki energetsko8-) izvira iz pomanjkanja časa.

Večina reči je bilo predstavljenih na tem forumu, vendar nemara ne dovolj sistematsko pojasnjenih. Ali pa sem spregledal.

No v glavnem. Tako včasih sem v vasi razlagal, da obstajajo kickstarti, da obstaja firma Zemanta od katere se nemara celo s katerim redno tapkam, da obstaja v svetu kapital namenjen rizičnim projektom, od katerih ni nujno pričakovati toliko takoj nek profit, kot morda dober team, in sposobnost teama nosit tudi težke donosne projekte in seveda streljati inovacije po tekočem traku.....

No ko sem to razlagal, so padle tri diagnoze in trije bančni ropi. Veljal sem za shizofrenika, alkoholika s težkimi posledicami in uživalca neke nove nepoznane droge, ki je draga ko žefram8-) Ropi pa kažejo, da ljudje v vasi vendarle realno vedo kako do denarja8-)

No rad pa bi le malo podrozal v to shizofrenično znanost...morda bolj detjlno..prav s stališča povprečnega laika, ki težko (ali pa sploh ne:)verjame kako vse lahko deluje tudi kapitalizem in kako ima vendarle vgrajene tudi mehanizme za hitro realizacijo dobrih idej. Več od kateregakoli drugega poznanega sistema.

Torej poznavalci in to ne samo štrikanja..pričakujem managerje in pravnike in še koga:):

Kaj je Zemanta...kickstart....kaj je bila mimovrste...ideja v inkubatorju...in kako do tega v grobem morda pa tudi v detajlih pridemo?

Glede na to da imamo recimo inovacijo električnih nebes, kjer je treba samo postaviti pravila sukanja in obnašanja:)), ...mislim bi se lahko našel kakšen Rockafeller za izvedbo, ne?

Da ne govorim, da so moje ideje mnogo bolj dorečene kot Kurzweilove in njemu sporočamo: 'v rt se zalet:)'

Tko malo za šalo, veliko pa pričakujem tudi informacij zares.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
  • zaklenil: bluefish ()

donfilipo ::

Morda najprej če kdo pojasni preden sam preštudiram pravo8-)...kako na kratko teoretično...kako pa v praksi zgleda podjetniški inkubator?

Kot rečeno Mimovrste je tak inkubator bila in so uspeli. Po vasi kroži fama, da so trije fantini ustanovitelji firmo tudi že prodali in pobrali vsak po maljonček8-) Pa da vidimo če koga te reči zanimajo...če ne pa tudi odprem temo o primernih lahkih pištolah za rope...morda je to bolj tehnološko za Slovenijo:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

vostok_1 ::

Sicer veliko start-up-ov dela useless shit, ampak who am I to judge, če služijo tisoče.

kr?en ::

OP, dej mal men te droge, ki jo jes.

DaMastermind ::

Hm, lahko ti prodam svojo zgodbico. Hočem pa, da mi pošlješ nekaj te žestice, s katero se krepčaš, da stresaš takšne. Plus fotko, kako se mastiš s čevapčiči, še posebej, če imaš brke.

V kapitalističnem svetu je denar sveta vladar. Isto kot pri nas. Popolnoma isto, le da z manj kvazidržavnimi prevaranti, ampak so ti čisto lepo privatni. Ampak, ker je ta denar težko zaslužit tudi za tiste, ki ga nekaj že imajo (samo milijone, skratka reveži, ki so isto globoko med našimi 99%, pa bi radi prišli med 1%, ker tam je voda neznosno boljša za pit - ker je s Fudžija al Fidžija al kaj, mater), ga ti vlagajo tako, da ga vržejo med 20 podjetij in potem pričakujejo, da bo eno izmed njih zaslužilo dovolj, da poplača vse druge zavožene investicije. Trenutno kalkulacija kaže, da se to splača, ampak glede na to, da prihaja neumen denar (bedaki, ki nimajo pojma, imajo pa nekaj denarja), se zna ta računica poslabšati.

V inkubatorju je 15% lenob, ki se jim ne da nit crknit, 25% prodaja BS, 25% jih dela (res res, ful), 30% jih je na konstantnem dopustu. Ostalih 5% smo mastermindi. Ker še nismo pokradli poštenih služb celotnemu storitvenemu sektorju, se bomo najprej potrudili k temu premenitemu cilju, potem pa bomo s 3d printanjem zjebali še proizvodnjo in ostala sranja. Kakšne bodo posledice, je vseeno, samo da se vmes zabavamo in da je dnarja za vse. Vmes špilamo foosball in pingpong, seljamo mezinec (fakit, geeki, nobena druga noče) in se zlobno krohotamo. Aja, pa vsak petek se ga neznansko napijemo na kakšni od brezplačnih zabav in potem zjutraj vedno najdem na socialnih omrežjih razlog, da navadnemu pridružim še moralnega mačka.

Če pogledam v Ljubljano, večina inkubatorjev izgleda smešnih. Za TS Startup slišim, da baje rabiš bit pri njihovih sponzorjih zaposlen, da lahko računaš na zmago. Ne zgleda, da je denar sveta vladar, kar me skrbi. Ker bo trajalo vsaj še pet let dlje, da vam uspemo pokrast službe. O Jugoslavu (Domenca) nimam dobrega mnenja (trgovec s hardverom, pač, ni preveč za pričakovati), Zemanti pa je treba priznati enako mesto kot Umeku med dji. Ne vem, če Umeka še kdo posluša, ampak tudi če ga ne, je še vedno precej kul. Obstaja sicer še precej drugih zvezdic v nastajanju, ampak dvomim, da te zanimajo. Okej, mogoče ena. Celtra.

Tvoje ideje so btw. drek. Tudi če so super. Jaz jih imam 500, boljših kot ti (po moji skromni oceni), sam jih nimam časa realizirat, ker to počnem za drugi ni njihove bedaste ideje. Mam najemnino za plačat, alimentacijo (bi uganil, da sem dojadil ženi in otrokom, ne?), plus vem da tiste par procentov vseeno nekaj nanese. Usput bom od nekoga stresel par deset tisočakov ob priliki, da jih zapravim na dopustu pod pretvezo delanja produkta (Morrocco, the next startup paradise). Those who can do, those who can't ask questions on the forums... Okej, parafraza, jebiga. Nek nasvet od Guruja MVP sranj, velikega kneza RoR / DHH (če ti kratice niso znane, sem dosegel svoj namen - jaz sem 1337, oh, kako jih pokam) - idea vs. execution.

Fail fast. Don't fail.
Bootstrap.
Distrupt. Efefes.
We have a limited runway.
Traction is like hockey stick.
S ščemulki!

Ne dissat Kurzweila, ker nam (v spregi z Guglovci, don't be evil mwahahaha) rihta UI, da nas pretvori v nefizična bitja v svojem ramu. Meni se tako jebe, ker bova z Muskom na Marsu v penziji, gledala tv in jedla popofko. Sam za tebe je dobro, da veš. Pika.

Dr_M ::

Cool story bro :))

donfilipo ::

kr?en je izjavil:

OP, dej mal men te droge, ki jo jes.


Mislim kako je neverjetno, da nihče ne verjame da ne nisem natapkal niti pike, ko in če bi se drogiral. Ampak nima veze. Malo sem se že navadil opravljivosti (zezanja) realne in one stilske tapkarske, tako da me tudi prisluškovanje murije ne moti tako zelo:)), čeprav po infotu gestapa tudi tam bolj tumpasti še vedno iščejo mojo drogo;(( Zgleda da je šola Alana Forda, multikulti Jesenic, morda celo našega bloka iz katerega je bil tudi recimo Mazzini..dala nekaj kvalitete (Miha)..nekaj pa naravno otkačenega:)

Vseeno hece sem tudi tokrat primerno označil, tako da bi pravo vprašanje bolj učeni morali razbrati.

Kako postaneš Ray Kurzweil če si v Sloveniji? Ali recimo vsaj Zemanta like, ali v skrajni sili trgovec kot je mimovrste?
Čisto tehnično in praktično, kako prideš do inkubatorja...kako to izgleda pravno..kaj v praksi to pomeni in kako gre do kickstarta.

In še na duvanje:)
Tvoje ideje so btw. drek. Tudi če so super. Jaz jih imam 500, boljših kot ti

Marš u pi....peace brother...tukaj se pogovarjamo. Vsi vemo, da sem res konkretnega na forumu napovedal samo rope:) In konec sveta;((

Ja in še to kolikor vem fantje iz Zemante o trenutnem projektu ne smejo govoriti...ampak morda bo pa le kdo drug pokazal kako cela procedura v načelu gre:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

Ja no kaj hočeš? Da ti nekdo od A do Ž napišeš kak prit od 0 do milijonov? Tudi če najdeš nekoga, ki mu je že to uspelo in bi ti bil pripravljen vse zaupati ni rečeno, da ti bo po istih korakih še enkrat uspelo.
Your turn to burn!

donfilipo ::

Lej ne gre (samo) zame. Forum je polje za pogovor o splošnem. In bolj slabo polje za iskren pogovor o intimnem8-) Bolj gre za mladce, ki nihajo med drkanjem wsad tipk in miganjem z miško, travo, alkoholom in občutkom brezupa ob masovni brezposelnosti.

Naj se vidi da gre...da gre včasih do milijonov tudi relativno enostavna ideja in kaj realno gre, kaj gre z znanjem prava-papirologije..kaj pa res s samo genialno idejo. Kot rečeno še enkrat Thomas je imel pred 25 leti genialne načrte recimo (vem ker sem govoril z njim:), pa mu je manjkal samo kapital, recimo da nesposobnost vodit za tak task velik team in morda še kaj. Če bi recimo takrat dobil kickstart bi z nekaj sodelavci (kjer bi del upravljanja projekta moral prepustiti timskim managerjem:) in brainstormingi tu lahko naredil recimo Google:) Če malo pogledam ono optimistično. Kar on vsekakor je. Velik.

In podobnih štorij je še malo morje...verjetno...pa naj se razvijejo, natapkajo v poduk.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

LitralSM ::

donfilipo je izjavil:

kr?en je izjavil:

OP, dej mal men te droge, ki jo jes.


Mislim kako je neverjetno, da nihče ne verjame da ne nisem natapkal niti pike, ko in če bi se drogiral.

Temu, kar ti pišeš, pravim cankarizem ali Ficus carcia Dealer slang, in slučajno verjamem.

figula ::

Ne samo če bi uspelo, tudi kako dolgo bi trajalo in se obdržalo. Imeli smo gazele, ki so žalostno končale. :'(

Nekaj sestavin v receptu se da predvideti: imeti malo sreče, imeti vizijo, pogum tveganja, sposoben tim, ki zajema dobrega matematika s posluhom za številke, spretnega organizatorja poslov ... Mogoče moraš biti samo ravno prav nor 8-)

donfilipo ::

Hm ja.

Ker moram vse narediti sam:)) bom najprej podal link ki če koga res vsaj malo zanima BO poučen.

http://www.inkubator.si/

Samo za primer in ni mišljeno kot reklama. Načeloma bi kaj takega morala imeti vsaka regija.

In še pripomba na splošne pripombe vizije, pogum tveganja, sposoben tim...itd..

kot je razbrati iz storitev babic inkubatorja:)...je najvažnejša ideja in sposobnosti teama. Birokracijo in finance, pravne zavrzlame in še kaj rešijo babice, potem ko ocenijo donosnost in perspektivnost poslovnega načrta.

Se sliši kar fino ne? Za tiste ki imate vsak dan 500 idej.

Morda je to malo preveč samo potem ko stojiš pred 3 birokrati število drastično pade8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

LitralSM je izjavil:


Temu, kar ti pišeš, pravim cankarizem ali Ficus carcia Dealer slang, in slučajno verjamem.



Nemoj da mi diraš Cankara. A to znaš govorit slovenački? On ja napisu ono: 'kafu mi draga ispeci'. On i Freud8-)

Ma ja včasih si res privoščim malo preveč gotice..pa kaj češ v mladih letih sem bil pesnik.
Ampak ni to tako na tem forumu povečini trgovcev in programerjev nemara tako odveč?

Tri vrstice katere mora potem predelati compiler v Lenovo wins (lenovo lahko nadomestimo s poljubno korporacijo:) tudi niso ne vem kaj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

LitralSM ::

Da ne bo pomote, mi je všeč tvoj stil pisanja. Prinaša svežino. Obenem pa se začnem sovražiti, ko tvoje poste berem dokaj z lahkoto, medtem ko sem pri Cankarjevih komiral zraven.

figula ::

Za tiste ki imate vsak dan 500 idej

Kaj ti pomaga toliko idej, če jih pustiš da zgnijejo kot banane? S pravo voljo in zagonom je dovolj ena sama!

Moj link je drugačen.
Ker imamo babice rade zgodbice :), bi usmerila pozornost na 3 knjigice, ki v resnici skrivajo precej preprostih modrosti in napotkov:
- Mali princ (Antoine de Saint-Exupéry) = glej s srcem in bodi odgovoren
- Jonatan Livingston Galeb (Richard Bach) = sledi svojim sanjam in leti
- Picek, ovčarski pujs (Dick King-Smith) = tole pa poglejmo malo bolj podrobno. Zgodbica govori o pujsu, ki je postal ovčarski pes. Da bi to dosegel, je moral sam imeti:
- željo in odločnost, da to postane
- trdo delo in trening
- najti svoj način in biti malo drugačen od drugih
Da je postal nekaj, kar se je zdelo nemogoče in celo absurdno smešno, je potreboval še zunanjo podporo svojega tima in predvsem ključno je bilo najti enako norega sponzorja, ki je bil z zaupanjem in vero v pravljice pripravljen uresničevati sanje navkljub tveganju in zdravi pameti.

Je inkubator safe place, kjer verjamejo v nemogoče in izvajajo čarovnije? Igrajo samo varne scenarije, kjer suhoparna matematična verjetnost z enim predvidljivim okoljskim faktorjem povzroči formulo 1+1=3? Dajo štempelj na osnutek donosnega projekta in pomagajo zrušiti tiste 3 zoprne birokrate, ... ?

Bolj gre za mladce, ki nihajo med drkanjem wsad tipk in miganjem z miško, travo, alkoholom in občutkom brezupa ob masovni brezposelnosti.

Upajmo! Nekaj jih ima potencial. Nekaj njih pa si v njihovi vseznalnosti ne pusti nič svetovati in si raje v dolžini petih forumskih strani dokazuje pravilnost stopinj, ko vroča vode zavre.

Naj zasvetijo vaše zvezde!

Looooooka ::

Za kickstarter mas v Sloveniji drugace firmo preko katere lahko svojo idejo das na evropski kickstarter page(jebat ga se zdele ne spomnim niti imena firme niti strani).
Drug nacin je, da najdes enga iz Anglije(za ta klincev eu starter page) oz uporabis bilokatero metodo, da dobis tam stalni naslov.
Enako za ZDA.
Pa dost zanimivo idejo moras met, da ti bo folk celo financiral tistih par eur.
Zadnjo stvar, ki jo hoces delat je hodit do nekih investitorjev v Sloveniji. Ti ti bodo brez NDA-ja idejo pokradli takoj, z NDA-jem pa malce kasneje prek kaksne proxy firme....razen ce ti je cilj samo to, da NEKDO tvojo idejo realizira. Potem pac otresas gobec povsod in pogosto. Kot je bilo zgoraj napisano...folk brez idej in kesha hodi okoli. Samo denarja ponavadi ne marajo deliti :)

knesz ::

Looooooka je izjavil:

...
Zadnjo stvar, ki jo hoces delat je hodit do nekih investitorjev v Sloveniji. Ti ti bodo brez NDA-ja idejo pokradli takoj, z NDA-jem pa malce kasneje prek kaksne proxy firme....razen ce ti je cilj samo to, da NEKDO tvojo idejo realizira. Potem pac otresas gobec povsod in pogosto. Kot je bilo zgoraj napisano...folk brez idej in kesha hodi okoli. Samo denarja ponavadi ne marajo deliti :)

Že večkrat sem razmišljal, kaj me moti pri slovenski startup sceni ter raznih firmah, ki upravljajo sklade tveganega kapitala. In tu je odgovor. Lep primer je oddaja Dober Posel. En kup nakladačev brez denarja, ki bi šli v biznis pod pogojem, da jim daš 70% firme, ki ima izdelek že vpeljan, za minimalni vložek.

donfilipo ::

Oddaja dober posel?

Hej dober info. Siol.net...in ima arhiv online. Pismo zakaj ne dela silverlight na Ubuntuju? Mislim retorično vprašanje. Ignore it8-)

Sem se zjezil in bom pogledal....nekako! Pa da vidimo.

No da vsaj razvozlam tole:
en kup nakladačev brez denarja, ki bi šli v posel


.....to je namreč nasprotje ideala tako inkubatorja, kot kickstarta. In solucija 'na banko':)) Ne?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

UPS! Siol net ima mišji arhiv!:)

Kot da imajo pomanjkanje serverjev in pasovne širine:)) Bom rekel takole. Tako resnih zadev naj se raje loti RTV:))

Karambachi!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Also razvozlal. Arhiva ni, je pa oddaja licenčna..... originale je Shark Tank, ABC ima arhiv...velik, je pa po moje treba preko proxya, ker so zaradi avtorskih pravic omejeni z regijo in lastnimi tržniki8-) (a ma kdo pameten proxy:) tudi retorično vprašanje8-)

In ne: načeloma ni kup nakladačev brez denarja, ki bi šli v posel brez denarja da oddajo 70% utečenega posla.
Point je nekaj 'genialcev' z idejo brez denarja in managerskih izkušenj,....ki jim idejo oceno izkušeni managerski team...in v kolikor je sprejeta, da kar zajeten kupček denarja...za delež v firmi!

Pomeni mi tebi denar, ti nam 70% profita...recimo. Če je zguba, investitorji imajo tudi pušiono. Zato se temu reče rizični kapital. Še tole: Oddaja je prirejena za TV, Realnost je malce ali celo precej drugačna. Moj dragi zmore tudi ni real life:)) Večinoma kot slišim na teh tajnih misijah gestapa: ' ta star je teta, posebej ko ga spije' ---pomeni ne zmore...več;((

In preslikava? V realnosti se projekt ocenjuje dlje in pogoji sodelovanja verjetno po pogodbah rahlo bolj zapleteni...ampak princip je pa prikazan. Tako deluje kapitalizem in rizični kapital... to in dokapitalizacija sta glavna mentorja in mecena dobrih idej, zaradi katerih je povečini kapitalizem prosperiral. Marsikdo se še danes zanaša bodisi na škrtost in žlahto...pa ima potem kiosk, namesto dobre ideje za erotični časopis..danes portal....pa morda koga tole malce drugače pouči in kakemu od 100 pa celo uspe.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Sem gledal nekaj od te originale Shark Tank. Ker je na TV, se JASNO igra... (čeprav so ponudbe realne in projekti ideje tudi!)... na čustva. Pride do napetosti in solz. Očiščenja:) To je namen vsake zabave in igre.

Na drugi strani pa....morda pa tile sharki le niso tako psi..kot si jih predstavljamo in se vedno da na koga zaigrati...ker je ženska, temnopolt, s podobno revščino v preteklosti...itd. To preko TV ne bomo nikoli izvedeli8-)

Ma vseeno bi moral videti tudi našo varianto. Videl sem samo eno idejo uno s parkirnim megakolesom (youtube)... in ta je pač ta: 'genialna' ampak ne vžge, ker so ta kolesa na videz malce smešna:) Računica bi morda še celo šla...izgled pa nikakor.IMO.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

Razen 4. posta vseeno če bi bla cela tema v Kitajščini.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

para! ::

Kaj je Zemanta...kickstart....kaj je bila mimovrste...ideja v inkubatorju...in kako do tega v grobem morda pa tudi v detajlih pridemo?

Mimovrste - kupiš hardver in začneš prodajat.
Zemanta - maš dobro idejo in prepričaš investitorje.

Pač podjetništvo, ane.
Death before dishonor!

donfilipo ::

Odlično. Dej miljon!

8-)

Ali pa če malo o tem razpravljamo.

@Greamreaper droga je jebem ti mater8-) in jo tebi, ki si znan donesko pisec na forumu prodam poceni>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Mislim pa kdo rabi drogo. Samo nekaj kar totalno izbriše memorijo vsaj za 12 ur. In to je liter šnopsa! ;((

Gledal sem ono Shark Tank...eden od mogulov (Kevin Harrington cca.:) komisije ki posoja denar za deleže v firmi, je uspel narediti milijone z Rock'n Roll Stepperjem in Obama coinom. Mislim bo res treba tudi po korakih. Recimo ona bukla najprej: Extrordinary Popular Delusions.

Ok nazaj.

Nisem opuljen samo jaz opuljen je celoten svet...odtod prerokba o koncu:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

bluefish ::

Tole gre v smeri Nakladalnice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SharkTank, iskanje kupca/investitorja

Oddelek: Loža
142100 (1268) iKst
»

Investitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
749432 (6172) bambam20
»

Najbolj iskani/plačani poklici - možnost podjetja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5914314 (12100) maxipin
»

Slovenski startup Azumio dobil 2.5 mio financiranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
9821099 (15224) IceIceBaby

Več podobnih tem