» »

Težave po menjavi IP naslova routerja

Težave po menjavi IP naslova routerja

db86 ::

V hotelu imam nastavljeno brezžično omrežje. Majster mi je nastavil mrežo z novim poolom IPjev. Prej je bil IP 192.168.10.x. Sedaj pa je 192.168.20.x. Gostje, se pritožujejo, da jim noče več povezat na internet. Ko sem se se jaz probal povezat z Androidom - Sasmung Galaxy 3 in Računalnikom z Win 8 gre brez problema. Sem pa pri enem gostu z Windows 7(HP mini) opazil, da ko se je povezal na omrežje mu je dodelilo še nek star naslov torej 192.168.10.x, kljub temu da je mel v konfiguraciji vse dinamično nastavljeno. Kako je to mogoče? Majster se mi še ni javil.

NoName ::

Ima gost mogoče statično nastavljen IP naslov? Če ne, naj poskusi release/renew (vnovični zagon računalnika ponavadi pomaga). Prav tako bi bilo dobro preveriti, kateri DHCP strežnik dodeli IP naslov. Imaš morda dva aktivna DHCP strežnika na enem omrežju? Morebiti je majster tako načrtoval... Vsekakor se analiz zaradi pomanjkanja znanja raje ne lotevaj sam, ampak počakaj na tega majstra.

P.S. Še vedno je opcija, da poiščeš pomoč pri kakem drugem majstru...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

AndrejS ::

Probaj spremenit SSID na routerju.

Gost ni imel staticno nastavljenega IP. Kartico smo onemogočilo, omogočili, ponovno zagnali računalnik itd, nic ni pomagalo..ali je kakšna verjetnost, da si je glede na enak SSID windows nekak zapolnil IP? Ni drugega DHCP serverja, lahko skoraj 100% trdim.

Bakunin ::

wireshark ali pa tcpdump v roke in pogledati, da nimas kaksen "rogue dhcp server" v omrezju.

gg: "ip dhcp snooping"

Router, ki je prej imel DHCP 192.168.10.X je bil v celoti zamenjan z novim, ki ima DHCP 192.168.20.X

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: db86 ()

Bakunin ::

"nekaj" ti ocitno se kar dodeljuje 192.168.10.X

Malajlo ::

Tole pa res ne more biti velik problem... Poglej, kaj za en server ti je dal IP (ipconfig /all), potem se pa odbrovsaj na tisti IP. Tista naprava ti dela probeleme (ugasni ali popravi anstavitve).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z zaznavo printerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
71012 (744) pigic93
»

2 routerja, težava s QoS

Oddelek: Pomoč in nasveti
81482 (1303) Vaseer
»