» »

Oktobra v München

Oktobra v München

Free Bird ::

Pozdrav,
torej štirje (ni še čisto določen, lahko +/- 2) kolegi in kolegice se ogrevamo, da bi v začetku oktobra šli v München. Plan pa je tak, da si ogledamo mesto samo, en večer pa skočimo pogledati tudi dogajanje na Oktoberfestu. Zanima me, kaj vse priporočate, da si ogledamo oz. kaj je zanimivega. Problem pa je tudi prenočišče. Če kdo ve za kak dober hostel z dobro lokacijo in dijakom prijazno ceno bi bilo zelo veseli. Zanima me pa tudi kakšne so tam kaj cene v primerjavi z našimi?
LP

fosil ::

Toliko da te opozorim da se oktoberfest dogaja bolj v septembru kot v oktobru.
V oktobru je samo delček zaradi imena :)
V tem času je tudi bolj kriza s prenočišči.
Se pa da iti v munchen tudi samo za en dan.
Tako je!

weasel ::

fosil je izjavil:


Se pa da iti v munchen tudi samo za en dan.


Če voznik sok pije... :)

Free Bird ::

Ja, vedem, da je večina v septembru, ampak nam vsem bolj ustreza oktober :) Za hostle sem že gledal in je kar precej zasedeno, zato bomo morali pohiteti. Če se nam bo uspelo 'zajsniti' rezervirat že ta teden.
Za en dan nam ni za it, ker ni šans, da si pogledam München, tehnični in BMW muzej pa grem še na Oktoberfest v enem dnevu. Bi pa gor šli z vlakom, ker je skora za 'đabe'.

Zgodovina sprememb…

RazzorX ::

Mi smo bili v Euro Youth Hostel, blizu glavne železniške postaje, precej vredu. Je pa tam precej hostlov v okolici, že takoj zraven sta dva ali trije. Imaš v pritličju bar, odprt celo noč v vseh na tej ulici se mi zdi. Najbolj se splača vzeti "mixed room" če vas je ravno tako število kot je postelj, ker je ceneje kot "private room".

Tehnični muzej pa tako, če vas res zanima, si poglejte le nekaj področij, cel muzej se sicer da bolj "obleteti" v enem dnevu, ampak ne zveš nič pametnega. Osebno nisem odnesel veliko iz tega muzeja, ker smo vse skupaj bolj kot ne preleteli in brez kakega vodiča oziroma predhodnega poznavanja stvari niti ni tako zanimivo.

Minhen se da cel obvoziti z javnim prevozom, karta se kupi za vse prevoze skupaj, torej velja za avtobus, tramvaj, podzemno. Mi smo vzeli karto za celo področje Minhna, mislim da lahko kupiš za do nekaj oseb eno karto (mislim da 4 ali 5 oseb), pa se potem vozite cel dan kjerkoli s čimerkoli (stane pa nekje 20€). Ostale karte, kakor smo mi razvozlali z avtomata so precej drage za eno vožnjo ali dve (lahko da nam ni uspelo vsega ugotoviti, sistem javnega prevoza je malo kompliciran na začetku, potem ko se malo navadiš je pa super).

djordjevic ::

Mi smo bili lani v tem času, in sicer ravno zadnji teden Oktoberfesta. V Muenchnu smo bili slabe tri dni, pa si niti pod razno nismo mogli pogledati vsega. Nastanjeni smo bili v družinskem hotelu blizu letališča (naprej od Allianz Arene), ker je bilo vse, kar je bilo v bližini centra ali zasedeno ali pa drago kot pes (beri, petkrat višje cene kot sicer, dobesedno). Poleg BMW Welta (itak :P) smo si pobliže pogledali še strogo središče mesta, Olympia Park, ki je čez cesto od BMW Welta, dvorec Nymphenburg, Allianz Areno in sam Oktoberfest. Če mislite iti na fešto, pa glejte, da si boste rezervirali mesta v kakšnem šotoru, sicer vas ne bodo spustili noter. Mi smo lutali tri ure po placu, pa nismo prišli do piva, nakar smo resignirano šli proti hotelu oz. bolje rečeno eni super knajpi z odlično hrano in slastnim pivom. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

fosil ::

Saj ne rabiš vsega munchna naenkrat obdelat, pusti še kaj za drugo leto ;)
Glede piva na oktoberfestu, lažje prideš zraven tam, kjer imajo klopi in pivo tudi izven šotora, zunaj.
Tako je!

Free Bird ::

Torej, lani nam žal ni uspelo, zato smo plan prestavili na letos :)
Bi mi kdo znal priporočat kake poceni in dobre hostle v centru ali bližini? Bi pa šli najverjetneje v koncu spetembra, od 18. - 22. ali 23. Torej 4 ali 5 nočitev. Glede oseb pa še nismo sigurni (2, 3 ali 4). Bi moral zadevo rezervirati že zdaj? Ker imam občutek da zna biti strašanska gneča v tistem času.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gamecom 2017

Oddelek: Loža
121605 (1085) dottor
»

Potovanje v London januarja

Oddelek: Loža
359599 (8697) Phantomeye
»

Obisk Munchna

Oddelek: Loža
145587 (4889) tmz
»

Vzhodni del ZDA - potovanje

Oddelek: Loža
3110826 (8043) jernejl
»

Tehnični muzej Munchen - Kje spati?

Oddelek: Loža
2817179 (14073) DuleKrtola

Več podobnih tem