Forum » Pomoč in nasveti » Wake on lan...
Wake on lan...
Realman ::
Zanima me, ali je možno narediti stikalo, kateri bi vklopilo računalnik, tako kot to dela wake on lan. Da bi mrežni kabel vklopil v prenosnik, na drugi strani bi pa bilo on/off stikalo. Koliko sem gledal, zadeva deluje tako, da se preko mreže pošlje, nekakšen poseben paket, ki računalnik prižge.
Rabim, ker bi rad vklopil prenosnik, ko je le ta zaprt. Poskusil sem že preko USB, ki ima to funkcijo, pa ne deluje tako kot bi jaz rad.
Za odgovore se vsem vnaprej zahvaljujem.
Rabim, ker bi rad vklopil prenosnik, ko je le ta zaprt. Poskusil sem že preko USB, ki ima to funkcijo, pa ne deluje tako kot bi jaz rad.
Za odgovore se vsem vnaprej zahvaljujem.
boogie_xlr ::
En router, ki ima tipko, pa lahko sprogramiraš tipko, da pošlje magic packet na določen mac naslov.
Realman ::
Vsekakor sem to že hotel narediti, vzporedna vezava na gumb on-off. Edina težava je, da je pri tem prenosniku sam gumb direktno na tipkovnici. Kar pa zadevo precej zakomplicira. Potem direktno stikala, po vsej verjetnosti ni mogoče narediti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava luči in senzorja (luč dela na senzor, luč dela vedno)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20675 (1515) | DavidosSlo |
» | Ne želim več gumba za on/off in reset na ohišju...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9595 (6800) | Netrunner |
» | Gumb za vklop/izklop radiaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2554 (2172) | d4vid |
» | Zagon PC-ja preko podaljška!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2247 (1833) | Pyr0Beast |
» | Predelava stikala za V/I računalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1873 (1540) | DimmniBurek |