» »

Menjava antene na Linksysu wrt54gl

Menjava antene na Linksysu wrt54gl

pisco ::

Sicer sem se že nekaj igral z usmerjenimi antenami namesto originalne omnice na svojem Linksysu wrt54gl in sem ugotovil, da je še najbolj uporabna omnica.

Ker pa so te originalne omnice bolj šibke me zanima, ali se je kdo od vas že igral in kupil močnejše omnice za Linksysa? Ali je kaj pomagalo?

Ali bi bilo potrebno zamenjati obe anteni, al je dovolj če zamenjam samo eno?

na ebayu prodajajo marsikaj, recimo 16db, ampak ne vem koliko so zares učinkovite....

mat xxl ::

Dovolj eno, lahko usmerjeno Jagi.... variant je mnogo....

sinko999 ::

Takole ,zdaj kolko si računalniško pismen , če si malo bolj greš in zamenjaš firmware z dd-wrt , potem lahko tam notri nastaviš sprejemno in oddajno anteno /levi ali desni priključek/ in to je to . Za flašenje pa moraš biti 100%ziher katero verzijo imaš in dati gor ustrezni dd-wrt. ČE so ti kaj ti izrazi tuji potem pusti to raje na miru poišči kolega znanca ki je že to delal večkrat. Rputer se da drugače odbrikati če ga zezneš tako da odločitev je tvoja, če si pa hardcore potem poiščeš načrte in sam narediš anteno . Eni smo taki. Odločitev je tvoja.
Pa naslednjič opiše razmere kjer misliš prenašati wi-fi signal prostor razdalje materiale okolice ovire etc..

LP
Ni? ni ve?no !

pisco ::

sem solidno računalniško pismen, dd-wrt imam že slabo desetletje (okej pretiravam, verjetno okoli 6let), z nastavitvami sem poskusil že vse možno, enako z usmerjenimi antenami. Ampak usmerjene mi v tem primeru zdaj, ne koristi kaj dosti. Zato rabim omnico.

Originalni omnici mi deloma koristita, me pa zanima s kakšno omnico, recimo tako kot je na linku, bi malo izboljšal gain.

www.ebay.co.uk/itm/2-4GHz-16dBi-RP-SMA-...

ToniT ::

Antena na linku ima napačen konektor.

pisco ::

to sem dal samo primer o čem govorim.... se da dobit marsikater konektor, jst sm pač polinkal prvo stran ki mi je prišla pod roko.

mene bolj zanima ali ima kdo izkušnje s tako menjavo antene, je bil gain kaj boljši?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pisco ()

Hayabusa ::

ddwrt se vsaj pri meni ni dobro odrezal, (slab/nestabilen wifi signal), tako da sem najboljše rezultate dosegal s tomato oz tomato raf FW.

http://www.polarcloud.com/tomato
http://www.victek.is-a-geek.com/tomatoe...

sinko999 ::

pisco še vedno ne vemo kje rabiš na kaki razdalji kako okolje je ... daj malo opiši pa potem dalje ,
Ni? ni ve?no !

pisco ::

Večnadstropna zgradba, več (nepovezanih) ruterjev po nadstropjih, razdalja do 70-100m. Je veliko odbojev in signali prihajajo skozi, problem je samo ker so delno uporabni in je povezava počasna. Zato sprašujem po močnejši omnici, usmerjena ne pride v poštev, ker težko najdeš stabilen signal. Postavljam pa bridge povezavo med sosedi v nekem naselju, vsi imajo enake ruterje. Anteno bi menjal samo pri glavnem rutarju.

sinko999 ::

Močnejša omnica bi ti pomagala potem se moraš pohecati z lokacijo samega routerja , včasih je samo 1m velika razlika potem oddajna moč ti lahko pomaga tudi , nato bridge lahko narediš z WDS povezavo in to izkoristiš pri vidnih povezavah med routarji oz kak si zamislil mrežo.
No osebno mam na samo 300m polni g signal z 2x usmerjeno home made zadevo ki je stara že 9 let pa še dela vedno.
Ni? ni ve?no !

pisco ::

ja sej pred leti sem tudi jaz imel z usmerjeno anteno vzpostavljen lep link na 140m, ampak zdaj je tole urbano naselje, ogromno je odbojev in je tako kot si rekel, že samo 1m lahko pomeni ogromno. Sem se igral... no sej zato bi pa rad poskusil še z močnejšo omnico ki se jo namontira direktno na ruter...ampak me zanimajo izkušnje s takimi antenami.

ToniT ::

Dobra omni antena pomaga!

mat xxl ::

Ma samo z antenami boš bolj malo naredil, kaj pa, kabel vmes, čim krajši in antena lahko omnica zunaj zgradbe in potem probaš signal loviti zunaj, ko ni betona odbojev ........


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516614 (2969) Senitel
»

Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6010074 (8990) lebang1
»

Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
91787 (1472) markk1
»

Deljenje internetne povezave 250m daleč

Oddelek: Omrežja in internet
232773 (1619) Pyr0Beast
»

Oprema za javno dostopno brezžično točko

Oddelek: Omrežja in internet
253559 (2289) Tarzan

Več podobnih tem