» »

Siol Box-a Media Center

Siol Box-a Media Center

Nextender ::

Pozdravljeni

Prosim za pomoč pri nastavitvi Siol Box-a, da bi lahko gledal na TV-ju preko media center funkcije recimo filme, slike ali poslušal glasbo, ki jo imam shranjeno na računalniku. Na računalniku imam wireless povezavo z internetom Siol box pa je preko kabla. Naložil sem XBMC program. Sedaj me zanima katere nastavitve moram imeti nastavljene, da mi bo Siol Box zaznal računalnik v omrežju. Ali moram imeti še kakšen poseben program ali server naložen na računalniku ali imajo ti programi (media centri) vgrajeno. Lahko naložim tudi drug program razen Windows Media Center, ker je plačljiv. Lepo prosim za odgovore.

lp

telexdell ::

Na Windowsih običajno uporabljajo Tversity, da lahko prenašajo tudi podnapise. A kolikor vem, je tudi ta plačljiv.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Nextender ::

Kako pa je s podnapisi na TVersity-ju za Siol Box Media Center. Uspel sem usposobiti povezavo vendar podnapisov še vedno ne predvaja oz. ne zazna. Imam jih v posebej v mapi poimenovani tako kot film ter tudi podnapise ter z končnico .srt, vendar mi jih ne v nopbenem primeru ne zazna. V konfiguratorju FFDSHOW sem nastavil za podnapise, da jih prikazuje vendar jih še vedno ne kaže. Prosim za pomoč!

lp

rebro ::

Nextender: kaj plačuješ Siol box dodatek, da lahko gledaš iz računalnika ali si se tega izognil in obstaja kakšna rešitev. Neumno mi je namreč plačevati 5€ na mesec, da bom gledal vsebino iz lastnega računalnika.

lp

Maxl ::

Uporabi XBMC, meni dela BP + podnapise predvaja. Samo enako morajo biti poimenovani kot video datoteka pa je :).

@rebro; sedaj mislim, da je zastonj. Vsaj pri meni je tako, ker smo vzeli Box v neki akciji...

rebro ::

Maxl: ja, če si v tem obdobju vzel eden od paketov TopTrio, imaš dodatek 'Siol box' zastonj nekaj časa - mislim, da ne za vedno.

telexdell ::

rebro je izjavil:

Maxl: ja, če si v tem obdobju vzel eden od paketov TopTrio, imaš dodatek 'Siol box' zastonj nekaj časa - mislim, da ne za vedno.

Sicer nič ni večno a trenutno stanje je takšno, da je pri TopTrio dodatek Box (4€)vključen v ceno. Torej tako dolgo, da ne bodo spremenili cenik. A če to storijo, lahko v 30. dneh prekineš naročnino ne glede na vezavo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Phantomeye ::

nikoli ne bom razumel kako lahko zaračunavajo hardversko funkcionalnost pri teh stvareh. telekom za siol box, t-2 za njihov wifi.

rebro ::

Pa še to: Siolovci so zelo zanimivi, na začetku ti neko storitev ponudijo kao zastonj, kasneje pa ti jo brez tvoje privolitve/vednosti začno zaračunavati.
Mene je enkrat klicala njihova agentka, da mi ponujajo gratis HBO paket za pomocijsko obdobje (mislim da 3 mesece). Potem sem jo pa vprašal: Kaj pa se bo zgodilo po preteku, ali me bodo obvestili? "Seveda ne." Spet vprašanje: ali mi bodo potem HBO avtomatsko odklopili nazaj, če želim? -> "Tudi ne, to si ga lahko vi sami." Seveda ga odklopiš šele potem, ko že pride prvi račun +X€ za ta dodatek.

Phantomeye: seveda lahko zaračunavajo, ker uporabniki to preprosto sprejmemo in se ne zbunimo.

Pred dnevi sem na njihovo pomoč vprašal(po mejlu): ''Kako si vi predstavljate, da zaklepate funkcijo predvajanja vsebin iz USB ključa ali lokalne mreže? Prosim za pojasnilo, zakaj mora uporabnik plačevati mesečni dodatek za ogled lastnih vsebin?'' in sem dobil ODG:
''vklop naprednih možnosti naprave in dodatnih storitev se uporabnikom ponuja kot doplačilo Box dodatka, slednji pa je brezplačen v novih paketih TopTrio (razen v TopTrio Osnovni). Box dodatek velja za vse Boxe na določenem uporabniškem imenu, ponuja pa se ga dodatno zaradi tega, ker vsi uporabniki niso napredni in ne uporabljajo zunanjih dodatnih naprav.''....ja, napredni uporabnik sem, če v napravo vtaknem USB ključ?

telexdell ::

Kaj misliš kako bi krementil nekdo drug, kateremu bi si želel gledati HBO, pa bi mu ga SIOL samodejno izključil. Verjetno bi penil po forumih, zakaj ga mora vsak mesec vključiti, saj ga želi gledati in zakaj to ne morejo storiti avtomatsko?
Box brez programske opreme je le skupek elektronskih elementov kateri porablja električno energijo (če je priključen na napetost) in ne dela nič koristnega (kot ti PC brez operacijskega sistema ne koristi popolnoma nič). Uporabno vrednost mu da šele programska oprema. Kot imaš več verzij oken z različnimi nakupnimi cenami, tako imaš na BOX-u več verzij programske opreme za različno ceno. Lahko si pa sam napišeš svojo verzijo in vanjo vključiš kar si želiš.

PS- nisem zaposlen na SIOL-u, temveč sem celo njihov redni kritik. A na nekatere stvari nekateri gledajo preveč sebično in ozko.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

...:TOMI:... ::

Počakaj, da bo minilo nekaj časa, da bodo res vsi TVji imeli USB ali DLNA, potem tudi telekom ne bo več zaračunaval "premium" storitve za "napredne uporabnike". Vse je odvisno od konkurence in od tehnološkega napredka.

Nekatere stvari se pa kar obdržijo, recimo SMSi imajo še vedno zlatarske cene, vendar dokler je to zlata jama operaterjev in uprabniki množično uporabljajo to, potem ni razloga, da ne bi par bitov zaračunavali toliko. Celo tako daleč smo prišli, da sedaj zaračunvajo še nek dodatek za pošiljanje v tujino in domači smsi so dražji, kot v roamingu. Samo zato, ker se ne bojkotira teh storitev.
Tomi

rebro ::

Prav imaš, mogoče res pretiravam, samo pri Siolu so v zadnjih nekaj letih zelo pokvarili televizijo. Prej si imel na izbiro 3 različno bogate TV sheme, zdaj pa tudi ko vzameš MEGA shemo, imaš doplačila za:
- hbo, cinemax;
- pink,
- siol box(trenutno je res gratis-kako dolgo?),
- Eurosposrt HD, kljub temu da izbereš MEGA HD shemo, ga ni
- eksplozivni
Ma, najbolj me moti, da ne morem gledat filme dol s ključa brez plačila dodatka box. Pač nimamo vsi najnovejših TV s predvajalnikom, ki podpirajo podnapise (imam Phlipsa, ki to ne zna).
Če bi znal, bi takoj namestil na boxa kakšen drug vmesnik, pa tudi plačam komu za to, navodil pa do sedaj še nisem kje zasledil.

...:TOMI:... ::

Pa saj lahko kupiš "HDMI media center", tega imaš na ebayu ogromno za male pare. Malo poglej forume, kaj se splača kupiti. Imajo pa po navadi android gor.

Iščit tudi pod HDMI key, HDMI media player itd.
Tomi

telexdell ::

rebro je izjavil:

Ma, najbolj me moti, da ne morem gledat filme dol s ključa brez plačila dodatka box. Pač nimamo vsi najnovejših TV s predvajalnikom, ki podpirajo podnapise (imam Phlipsa, ki to ne zna)...

Imaš ti Box-S ali Box? Pri slednjem in paketu top trio se dodatek ne plačuje in ti deluje tako USB kot media center, facebook, twitter, vreme...
Drugače pa je res najboljše kakšen medi center. Na nekatere od njih lahko celo namestiš programsko opremo in nato gledaš tudi programe, katere sicer nimaš naročene.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

rebro ::

Imam box in box-s, vendar box za media center želi imeti naročen(in doplačan) dodatek, žal nisem novi naročnik in ga ne dobim gratis.
Glede drugih media centrov: ja, imam tudi xtreamerja - prvega in je krasna svar, tudi siol tv gor špila, samo kaj ko med programi katastrofalno počasi preklaplja. (nisem preverjal novih posodobitev za xtreamer...mogoče da je to celo že izboljšano)
Mi je pa malo butasto, da bi imel zraven TVja dve napravi: eno za TV in eno za media center, če Siol Box omogoča oboje.
Če bi xtreamer znal hitreje prestavljat med programi za Siol TV, boxa sploh ne vklapljam več.

mi je pa res malo čudno, ker je box že tako dolgo zunaj in še niso iznašli načine, kako stvar odklenit. Za aminota in sagema mislim, da ni bilo treba čakat niti dve leti. Če kdo kaj več ve o tem, prosim na zasebno. Poznavalci linuxa, kje ste...jaz sem žal štromar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rebro ()

Nejkoy ::

Pozdravljeni

Danes sem tudi jaz prejel box (po kar dolgem čakanju). Zaenkrat kar sem preizkusil deluje v redu.

Prek media centra sem se uspešno povezal na svoj Tp-link router na katerem deluje DLNA server. Vse filme imam na prenosnem disku,ki je priključen na router. Filmi delujejo tekoče, problem imam s podnapisi, saj jih nikjer ni??

Ko priključim USB direktno na box jih lahko izberem, prek DLNA pa ne. REŠITEV kako priti do podnapisov?

mk818764 ::

Tudi dlna server ti mora podpirati podnapise. Jaz mam universal media server in dela b.p.

Nejkoy ::

Ja očitno tale od Tplinka ga ne :)To imaš na računalniku? Je možno kako zamenjati DLNA server, ki je na ruterju? Saj bi rad, da računalnik ni prižgan in lahko predvajam filme.

mk818764 ::

Kako bos predvajal filme, ko računalnik ni prižgan? Kje pa mas pol filme shranjene?

Nejkoy ::

Na ruterju prek dlna serverja. Na router je priključen prenosen disk. Samo očitno tale tp linkov server ni zmožen predvajat podnapisov.

moat ::

Vem, da je tema stara, toda problem je svež :).
Imam Siol Box in modem Fritz 7360. Do pred dvema dnevoma je vse delalo tako kot mora, podnapisi namreč. Naj pojasnim. Torej, imam Siol Box, ki ima svoj media center (vmesnik), v katerem izbiraš storitve, filme, slike glasbo (siolovci to itak veste). Siol Box je povezan preko routerja Fritz 7360, ki ima svoj media server. Na router Fritz, ki ima dva USB vhoda sta povezana dva zunanja diska s filmi, slikami, glasbo in arhivom (dokumenti itd). Torej, preko USB zunanjega diska povezanega na router, sem lahko gledal filme na TV. Preko media centra v Siol box-u sem izbral film na zunanjem USB disku, ga potrdil in potrdil podnapis, pa je šlo, do zdaj. Zdaj namreč po potrditvi filma v media centru ne vidim več podnapisov in jih ne morem izbrati. Lahko potrdim le film, nato pa v okencu, kjer bi moral potrditi tudi podnapis, ostaja samo možnost izbire "nobeden".
Sem resetiral (tudi hard reset) Siol box in router Fritz 7360, vendar napake nisem odpravil. Podnapisov enostavno ni! Malce sem bral in gledal za drugimi možnostmi in me zanima ali bi mi pomagal TVersity ali mogoče kaj drugega. Verjetno nisem sam s tem problemom. Lahko, da so tudi kaj Siol-ovci nadgrajevali, pa podnapisov več ni. Ima še kdo takšen problem. Hvala, lep dan želim, moat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?

Oddelek: Omrežja in internet
52374 (2034) moat
»

SIOL ukinil (beri zaračunava) media-center na SiolBox-u (imajo pravico oz. kako zaobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
51811 (1356) rebro
»

Siol Box (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6824627 (13640) ToniT
»

stream siol box

Oddelek: Pomoč in nasveti
183586 (3113) grga1975
»

Siol+nov komunikator

Oddelek: Omrežja in internet
267558 (6341) NejcSSD

Več podobnih tem