» »

Otroci in prometne nesreče

Otroci in prometne nesreče

Temo vidijo: vsi
«
1
2

s51as ::

Živjo,

Rabim eno mnenje oz. če bi kdo imel podobno izkušnjo, kak nasvet.
Pred dvema tednoma sem imel lažjo prometno nesrečo, avto je zapeljal pred mene in ker je bila cesta mokra se nisem mogel ustaviti in sva se zaletela. Nesreča se je zgodila ravno ko sem pobral 3 letno hčerko iz vrtca in sva se peljala domov.
Pri sami nesreči je bilo vse nekako po pričakovanjih, jaz sem bil malo šokiran (sem bil prvič v prometni nesreči), hčerka je bila tudi zelo prestrašena ampak se je hitro potolažila in jo je najbolj skrbelo kako se bova zdaj domov pripeljala in kako bo zdaj naš avto kaj videl, ko pa mu je lučka ven padla. Potem sem poklical očeta in je prišel ponjo in jo peljal domov, jaz pa sem zapeljal še avto na servis in z nadomestnim domov.
Doma ni bilo nič posebnega, s hčerko sva se veliko pogovarjala o tem kar se je naredilo, pa da se to pač zgodi in da ni ona nič kriva in da nisem jaz nič kriv in da bo avto kmalu spet lep in tako naprej...
Naslednji dan je bil lep (to je bilo ravno pred prazniki), tako da sva se v trgovino zapeljala s kolesom in enkrat za spremembo je šla na kolo čisto brez pregovarjanja.
No naslednji dan pa se je začelo, ko smo šli na obiske...
Najprej vprašanja v stilu, oči, a pa ta avto zna vozit? oči a se bomo zaleteli, oči a nebi raje mami vozila... ok se spet pogovoriva, pregledava avto, sta se spoprijateljila in vse in se začnemo peljat... vidi da gre avto nasproti, oči bremzaj, oči zaleteli se bomo, oči ustavi... se je tudi mami pogovorila z njo, ji razložila, da smo vsi previdni, vozimo počasi in da se tista nesreča ne bo ponovila, ker smo zelo zelo previdni... sva si mislila, da bo pač nekaj časa treba potrpet, razlagat se pogovarjat o tem in bo ok...
no zdaj pa malo fastforward do danes...
ko je vse popolnoma isto kot 2 tedna nazaj... ne ne ravno isto, v avto zdaj kar gre, med vožnjo pa je noro, (če koga žena komandira med vožnjo, je to milina proti temu če ti otrok ves čas vrešči, da se bomo zaleteli)..
voženj z avtom se izogibamo, samo najnujnejše in čim krajše... No čeprav, če ji zdaj rečem, da greva v trgovino in da si bo eno stvar lahko izbrala je kar ok... Malo pomaga tudi če ji dam risanke na tablic
Zdaj ne vem kaj bi naredil... nekaj bo treba spremenit... malo upam da bo kaj bolje, ko bo naš avto prišel iz popravila... menda bo kmalu, čeprav po svoje je lahko še huje, ker bo to spet tisti avto... ji sicer skos govorim, da bo boljši in lepši in zelo previden ampak sploh ne vem kaj naj pričakujem...
No če ima kdo tako ali podobno izkušnjo, me zanima ali to samo mine ali, je bolje, da se gre h kakemu zdravniku, nebi rad, da ma zdaj skos en strah pred vožnjo, nebi pa tudi rad, da se jo zdaj vlači od poncija do pilata za nekaj kar bo samo od sebe šlo stran...
It's just me myself and I

para! ::

malo upam da bo kaj bolje, ko bo naš avto prišel iz popravila... menda bo kmalu, čeprav po svoje je lahko še huje, ker bo to spet tisti avto... ji sicer skos govorim, da bo boljši in lepši in zelo previden ampak sploh ne vem kaj naj pričakujem...

Nimam izkušenj s tri letnimi otroci, ampak po mojem morš nehat lagat, da je avto tist k skrbi za varnost in ji razložit kako zadeve delujejo.
Death before dishonor!

Jah no otroci pač gledajo risanke kjer imajo avtomobili svojo pamet in potem mogoče tudi tako, kakemu avtu pripišejo prijazen drugemu zloben karakter... kaj pa vem kaj naj ji pa rečem, da je bla kura slepa in naju ni vidla čeprav sva bila 15 m stran od nje? Bo pa huda na vse kure za volanom to pa tudi ni rešitev :)

Sam ta vaš avto očitno nima tok pameti kot tisti iz risank, mogoče jo to skrbi :)

Ne, mislil sem bolj na to, da se mi kot laiku zdi nevarno zagotavljat, da se nikoli več ne bo ponovilo, ker to ni najbolj nujno glede na promet danes. Mogoče, če ji razložiš, da nesreča seveda ni dobra in je potencialno nevarna, ampak da obstajajo prometna pravila, ki jih oči upošteva in zato tudi, če pride do nesreče, avto sicer najebe, ampak familija je pa varna, ker oči vozi počasi in ima vse pod nadzorom.

Samo potem se ne smeš nikol zaletet pr višjih hitrostih :)

Ne, resno, predn kej implementiraš raj počak, da kdo k ma izkušnje kej pove :)
Death before dishonor!

Hehe ja sej to sva tudi obdelala, da se nesreče dogajajo, tako kot pade s kolesom ali pa se spotakne ko teče... Samo ne upam pa lih rečt da se lahko zgodi kadarkoli, ker si jo kar predstavljam, kako bo panika butnila ven z nje... :)
Pa saj v bistvu me bol zanima a je bolje pač počakat, da vse skupaj nekako naravno izzveni al je bolje temu posvetit kaj več strokovne pozornosti.

vorantz ::

Prefarbaj/menjaj avto in reči da je lumpi avto šel papa
:P

black ice ::

Odličen izgovor, če si hotel v bližnji preteklosti pripeljati kakšen hud avto pa ti žena 'ni pustila'. :)

Nja pa sej ni tolk avto... ker jo je tudi v nadomestnem strah... no ravno to je, da jo je strah, da bo spet prišlo do nesreče...

shadeX ::

Prej ali slej se bo stanje umirilo. (naprimer pri 10letih bo že sigurno vedela, da ni razloga za kakšno skrb). Ampak do takrat ko dobi "svojo pamet" , bo pa malo problem. Sicer naredil si pravilno da si ji razložil da nesreče se dogajajo itd, ampak dvomim da kaj več sploh upaš narediti. Sicer to je bilo dva tedna nazaj. Verjemi mi da čez 2 meseca bo že pozabila na tisto brezvezno nesrečo. Ampak bolje zate ( in za ženo ) da vozita previdno po cesti :))), ker potem pa res ne bo pozabila nekaj časa.

Ti ji samo daj kakšno barbiko ali kaj vem imajo otroci danes za se igrat, med vožnjo in počasi se bo umirilo. Poročaj čez 2 meseca :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Venomus ::

Težko je vedet pri 3 letnem otroku... mogoče lahko vprašaš kakšnega psihologa za nasvet. Ne pa ravno takoj njo peljat na terapije itd.

Upam, da ne bo slabše, ko pride vaš avto nazaj. Spomini in tako naprej...

P.s.: Zakaj pa tako dolgo popravljajo vaš avto? 2 tedna če prav razumem? Imaš kakšno eksotiko in ni delov zanj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venomus ()

mailer ::

Ker ni bil nihče poškodovan bo to verjetno minilo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

jype ::

Jaz sem to rešil tako, da vozim skrajno previdno in otrokom, ko jim zapenjam varnostne pasove, razložim, da ljudje preveč dirkajo, zato se lahko kdo zaleti v nas in če ne bodo privezani, se lahko močno udarijo (za zdaj se še ni nihče zaletel v nas).

Pa seveda tako, da se vozijo s kolesom že od dveh let in si precej dobro predstavljajo, kaj pomeni spremljat promet okoli sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

shadeX jap tole maš kar prav, igrače kar zamotijo in je bolje. Danes je pomagalo tudi petje pesmic :)
Vemous uf ja ful se bojim ko bo avto nazaj... ne vem zakaj tolko traja, najprej so bli prazniki, potem so cenilci mogli prit, potem so bili na madžarskem prazniki in ni bilo delov (sicer pogost avto Opel Zafira), menda naj bi bil danes ampak niso nič poklicali mislim pa da bo v naslednjih dneh...
mailer držim pesti da bo tako :)
jype ne razumem točno kaj si rešil? jaz jo tudi privezujem in ve zakaj je privezana pa vse to, samo zdaj se boji vozit v avtu, seveda je vedno v sedežu privezana. Tudi pred nesrečo, je kdaj rekla da se bomo zaleteli in sva se pač pogovarjala o tem da se tudi to lahko zgodi ampak da, vozim previdno in delam vse tako da se ne bo... ne vem sicer zakaj je začela to spraševat, mislim pa da je en del pujse pepe, ko se ata pujs nekam zakanta in da je tam to videla.

zuz3k ::

sprašuje, ker jo je strah zaradi nesreče. in strah mora premagat in dobit neko zaupanje

pomojem je najbolje, če se greste peljat na parkirišče in počasi spozna da bo vse ok,
vprašat psihologa tudi ni slaba ideja

tudi jaz, ko sem imel prvo prometno nesrečo (sicer kot sopotnik) sem potem tudi
en teden očeta pri vožnji opozarjal naj vozi bolj počasi, pa sem star 25 ne 3:D

lp
Life is a psychological game.

BigWhale ::

Otroka treba predvsem zamotiti. Naj se mama usede zadaj skupaj z otrokom, ce je moznost. Ce pomagajo risanke na tablici, pol naj gleda risanke. Pejdi se z otrokom vozit po kaksnem parkiriscu, naredi nekaj krogov in tako naprej.

Strah jo bo prej ali slej minil.

blackbfm ::

če kdo potrebuje psihologa, so to starši sami, tako kot znajo (znate) komplicirat in pretiravat za vsako stvar, cela burleska nastane iz še tako brezvezne stvari

otrok ni prvi in zadnji ki je preživel avtomobilsko nesrečo..seveda je to hud stres, šok, za otroka ampak dvomim da bi taka lažja nesreča pustila kakšne hude posledice na dolgi rok

driver_x ::

Če se ne bo bolje poišči pomoč psihologa, ampak ne skupaj s hčerko, pogovori se sam ali pa pošlji ženo.

blackbfm je izjavil:

če kdo potrebuje psihologa, so to starši sami, tako kot znajo (znate) komplicirat in pretiravat za vsako stvar, cela burleska nastane iz še tako brezvezne stvari

Ce se ti otrok v avtu dere in krici in te prosi da ustavis, da se noce vozit, da ga je strah in nevem kaj se vse, je to nevarno tudi za druge udelezence v prometu.

Verjetno v avtu se nisi imel otroka, ki se dere. Tko kot je OP rekel, eno je k ti nekdo pametuje, drugo pa je k se ti mulc dere v avtu. Cist drug nivo. :>

blackbfm je izjavil:

otrok ni prvi in zadnji ki je preživel avtomobilsko nesrečo..seveda je to hud stres, šok, za otroka ampak dvomim da bi taka lažja nesreča pustila kakšne hude posledice na dolgi rok

Dvomis? Na podlagi cesa? Ena lazja nesreca lahko za marsikoga predstavlja precej velik problem. Ne samo za otroke.

Sama nesreca kaksnih hujsih posledic ne bo pustila, bodo pa posledice zaradi tega, ker mulca potem tlacis v avto in ga silis v nekaj cesar se boji. Marsikateri otrok se boji vode in ga tudi ne vlacis v vodo za vsako ceno, ceprav se dere kot zverina.

imagodei ::

Verjamem, da te situacija spravlja v obup, ampak treba je dosti potrpljenja, pogovora in otroka zamotit. Strah bo zagotovo minil. Otroci so evolucijsko narejeni tako, da preživijo. Kako preživijo, je druga reč, zato pravim, veliko pogovora, zagotovil o varnosti...

Ena možnost so tudi igre, ki bodo vključile avto: poslušanje otroških pesmic v avtu, ko je le-ta parkiran, morda se lahko s parkiranim avtom igrate, da vas hčerka pelje na izlet ali v trgovino. Če imate doma igračke avtomobile (manj verjetno, glede na to da imaš hčerko), se lahko tudi igrate prometno nesrečo s srečnim razpletom. Morda bo takšna igra uspela razrešit čustveni naboj.

s51as> "No čeprav, če ji zdaj rečem, da greva v trgovino in da si bo eno stvar lahko izbrala je kar ok"

Po drugi strani pazi, da ne bo tuljenje v avtu postala navada, s katero bo izsiljevala. Povsem možno je, da bo prvotni strah izzvenel, dretje v avtu pa ne bo več posledica, ampak vzrok oz. vzbujanje pozornosti, izsiljevanje ali uveljavljanje njene volje.

Sicer precej drugačna situacija: od sorodnikov takrat dve leti stara hčerka nikakor ni hotela biti privezana v svojem stolčku - stalno boji, histerija. Precej časa je imela pasove popolnoma zrahljane, ker so starši pač nasedli na njeno igro. Bistveno prekmalu so jo dali na "jahača", če bo pač tam kaj več uspeha. Pa spet ne, ker jo je pas "žrl" v vrat. Pri starih starših sploh ni bila privezana, pri starših je trotočkovni pas imela stalno pod pazduho. Zdaj je deklica stara 6 let, dovolj visoka za jahača, pas se ji ne "zažira" več v vrat, vendar se ona še vedno ne vozi pripeta normalno. Starši so, na splošno zgražanje sorodstva in prijateljev, obupali. Zdaj se pač vozijo tako, kot hoče deklica.
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

Kaj se je zgodilo z dobrim starim "TIŠINA!"?

Pogovori, igrice, ... iz tega bo zraslo čistonavadno izsiljevanje in kasneje lahko tudi emocionalni kripl.
Otrokove 'psihične težave' upoštevaš do neke pametne meje pol jih pa enostavno ignoriraš - ti si starš, ti odločaš o njemu kako in kaj. Tudi obračanje pozornosti drugam mora met svojo mejo. Poskusiš par zadev, če ne primejo - konec. Otrok se uči - nonstop in zelo pogosto predvsem tisto, kar sploh nimaš namena ga učit.

P.S. Aja, še vedno velja da se strah pred nečim najbolje pozdravi tako, da se črnonabelem dokaže da je prazen. Nobena racionalizacija in premikanje pozornosti tega strahu ne odpravi .. kvečjemu ga še ojača, ker mu da prostor za rast.
Otroka je strah vožnje zaradi nesreče? V avto in furat cel dan da bo iskušnja varne vožnje daleč preglasila tisto kratko travmo. In ne se pretirano ukvarjat z njim - naj gleda skozi okno in opazuje okolico.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zuz3k ()

SkIDiver ::

Nimam izkušenj z otroci kar se tiče vzgoje in socializacije, ker svojih še nimam ampak bi rekel, da se je mala bolj ustrašila tvojega šoka kot pa samega trka. Trk je nedvomno bil zanjo nova, nepoznana izkušnja, ki ga je verjetno povezala s tvojim šokom.

Bi rekel, da boš največ dosegel, če boš otroku, kot je nekdo že predlagal, razložil kdo vozi avto, zakaj je prišlo do nesreče, kaj je nesreča in kakšna je posledica nesreče. Predvsem vzrok nesreče, kaj je nesreča in posledice predstavi v prijetnem duhu, da otrok tega ne bo jemal kot nekaj groznega kar mu bo pozneje povzročalo paniko. Pa seveda ne pozabi vprašat hčerke česa točno jo je strah, ko pride do panike med vožnjo in razčisti težavo.

Osebno tudi ne bi preveč potenciral, ker potem se vse vrti samo okoli nesreče, ki je zgodovina, življenje pa gre naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

imagodei ::

WarpedGone je izjavil:

Kaj se je zgodilo z dobrim starim "TIŠINA!"?

Jasno, vse ima svoje meje. S temle se čisto strinjam. Ko izčrpaš nekaj osnovnih trikov in še vedno ne pomaga, narediš korak nazaj in razmisliš, ali gre res za travmo. Zato sem tudi napisal:
Po drugi strani pazi, da ne bo tuljenje v avtu postala navada, s katero bo izsiljevala. Povsem možno je, da bo prvotni strah izzvenel, dretje v avtu pa ne bo več posledica, ampak vzrok oz. vzbujanje pozornosti, izsiljevanje ali uveljavljanje njene volje.
- Hoc est qui sumus -

ABX ::

De ji za vozit Dirt 3 in ko se bo večkrat prevrnila in naredila totalko bo ugotovila da se zaletet je v bistvu zabavno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

WarpedOne> Kaj se je zgodilo z dobrim starim "TIŠINA!"?

Če je otroka resnično strah, to ne bo pomagalo.

Vajenc ::

jype je izjavil:

Komot se bolj ustraši TIŠINE! kot straha pred vožnjo. Podobno deluje npr., če se kdo v hribih zaradi akrofobije ne more premakniti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc> Komot se bolj ustraši TIŠINE! kot straha pred vožnjo.

Jasno, ampak:

jype> to ne bo pomagalo.

Mehmed ::

Pelji jo v lunapark na une avtomobilcke za zaletavat.

blackbfm ::

Ce se ti otrok v avtu dere in krici in te prosi da ustavis, da se noce vozit, da ga je strah in nevem kaj se vse, je to nevarno tudi za druge udelezence v prometu.

Kaj pa 3 letn otrok ve česa ga je strah, je še premejhn:D

Sama nesreca kaksnih hujsih posledic ne bo pustila, bodo pa posledice zaradi tega, ker mulca potem tlacis v avto in ga silis v nekaj cesar se boji. Marsikateri otrok se boji vode in ga tudi ne vlacis v vodo za vsako ceno, ceprav se dere kot zverina.

Za vodo si loh izmišljuješ, prevozu z avtom, avtobusom ali karkoli pa se ne moreš lih izognit.

Sej razumem, da najhujše frustracije izvirajo ravno iz otroštva, samo treba je ocenit resnost stvari z zdravo pametjo - to je pa tisto kar novodobnim staršem precej manjka. Če je avto malo butnu in nobenmu ni blo nič, ni dost za razglabljat..če pa je otrok tolko občutljiv da mu to predstavlja tako hudo stisko, pol pa bogpomagej kaj ga/jo čaka šele v prihodnosti, pa starše tut.

WarpedGone ::

Genau so - dlje je otrok obdan z vato, bol bo bolelo ko pride dan, da te vate ne bo al pa nebo več dovolj tanka.
Otrok nujno nuca tut negativne izkušnje in sposobnost živeti z njimi in iti preko njih.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zato je pa fino _ponavljat_ otroku, da se bomo verjetno zaleteli in da se to včasih zgodi.

jype je izjavil:

Zato je pa fino _ponavljat_ otroku, da se bomo verjetno zaleteli

Rec, da se hecaš?
Woody Allen

Vajenc> Rec, da se hecaš?

Ne. Vsakič, ko ga privežeš, mu itak daješ vedet, da se misliš zaletet, ker ga sicer ne bi bilo treba privezat. Če mu zraven to še razložiš, potem dejanska izkušnja za otroka ne bo tako zelo travmatična.

Vajenc je izjavil:

jype je izjavil:

Komot se bolj ustraši TIŠINE! kot straha pred vožnjo. Podobno deluje npr., če se kdo v hribih zaradi akrofobije ne more premakniti.

Awesome! To bi moral biti cilj vsakega starsa. Da otrok do njega goji taksno straho spostovanje, da ga potem uboga predvsem iz strahu. :>

BigWhale je izjavil:

Vajenc je izjavil:

jype je izjavil:

Awesome! To bi moral biti cilj vsakega starsa. Da otrok do njega goji taksno straho spostovanje, da ga potem uboga predvsem iz strahu. :>

Ne rabiš se spakovat, povej, da ne zastopiš, pa ti bom razložil.
Woody Allen

Mavrik ::

BigWhale je izjavil:

Hmm, kje si pa ti to prebral? A je kje kak skrit tekst?
The truth is rarely pure and never simple.

blackbfm je izjavil:

Kaj pa 3 letn otrok ve česa ga je strah, je še premejhn:D

Nekako tko, kot si ti se premejhn, da bi mel otroke. ;>

blackbfm je izjavil:

Sej razumem, da najhujše frustracije izvirajo ravno iz otroštva, samo treba je ocenit resnost stvari z zdravo pametjo - to je pa tisto kar novodobnim staršem precej manjka. Če je avto malo butnu in nobenmu ni blo nič, ni dost za razglabljat..če pa je otrok tolko občutljiv da mu to predstavlja tako hudo stisko, pol pa bogpomagej kaj ga/jo čaka šele v prihodnosti, pa starše tut.

Ne samo najhujse ampak kr vse frustracije izvirajo iz otrostva in so posledica vzgoje starsev. V prvih nekaj letih te zajebejo, pol pa celo zivljenje popravljas to kar so zajebali. Tko je v bistvu pri vseh ljudeh. Razglabljat, o tem kaj je racionalen strah in kaj ne, je z otrokom nujno, ce ga hoces pomiriti in ta strah odpraviti. Ravno zato, da ne pride do tistega 'kaj ga sele caka v prihodnosti'.

Ljudje smo razlicno obcutljivi na razlicne zadeve in razlicno odreagiramo na njih. Zaradi tega pravzaprav noben strah ni neracionalen in ga je treba obravnavati kot nekaj kar otroku predstavlja stisko. Tuljenje nad otrokom ne bo popravilo zadeve, na dolgi rok jo bo samo poslabsalo.

Tuljenje nad otrokom ne bo popravilo zadeve, na dolgi rok jo bo samo poslabsalo.

Če se otrok med vožnjo panično dere, mu lahko glasni TIŠINA! v hipu preusmeri pozornost (kot pri akrofobiji). Vi permisivci z neomejeno časa pa lahko tudi trpite do prvega počivališča kjer mu nato nadaljno uro z avtomobilčki nazorno prikazujete, da rahel bum ni nič hudega. Učinek bo podoben. Kdor si misli, da TIŠINA! povzroča kakšne trajne posledice otroku ima vsaj povsem napačne predstave o TIŠINI!.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Vajenc je izjavil:

Ne rabiš se spakovat, povej, da ne zastopiš, pa ti bom razložil.

Ne, ne zastopim kako si predstavljas, da bos otroku pomagal tko, da se deres nanj in ga prestrasis. V tistem momentu se bo otrok tebe bolj ustrasil kot voznje z avtom in bo njegova reakcija: 'joj moram bit tiho, ce ne bo stars jezen in hud'.

V avto bo tiho, ker se bo tebe bal, ne zato, ker bo racionaliziral strah pred voznjo.

Sej, ce dretje ne pomaga, ga pa se dvakrat vzgojno okrog uses. Pa ce dvakrat okol uses ne pomaga, ga pa petkrat, desetkrat, tokrat pac, da se nauci, da mora bit tiho.

Zdaj se bo takoj nasel nekdo, ki bo povedal, da ne gre za dvakrat okrog uses ali za pretepanje. Seveda ne gre, ampak znebiti se strahu pred necim tako, da to nadomestis z novim strahom je popolnoma narobe. Sploh pri tri letniku, ki marsicesa se ne razume, na koncu pa pride v situacijo, ko ga je strah in v njegovem strahu se stars, nanj se dere.

Otrok bo utihnil zato, ker ga bo starsa bolj strah kot prometne nesrece. Meni se to ne zdi sprejemljiva resitev. Nevem no.

Kaj pa, ce dretje na otroka ne pomaga? Kaj pa potem?

Vajenc je izjavil:

Vi permisivci z neomejeno časa pa lahko tudi trpite

A jih lahko nekaj nastejes? Sam tolk, da vem, ce si mislil mene osebno al se koga drugega. Ker sam se ne smatram za permisivca.

Lahko te pa tudi jaz zacnem zmerjat s pretepacem otrok, ce so ti bolj vsec pogovori na osebnem nivoju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BigWhale je izjavil:

Ja pol mu pa glavo odšraufaš, kaj pa.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Vajenc je izjavil:

BigWhale je izjavil:

No, ce sem se jaz potrudil in ti razlozil kaj me moti pri dretju nad otrokom, pa se tudi ti ne rabis delati norca in poves kaj naredis v primeru ce to ne pomaga. Ker me resno zanima.

BigWhale je izjavil:

Vajenc je izjavil:

BigWhale je izjavil:

No, ce sem se jaz potrudil in ti razlozil kaj me moti pri dretju nad otrokom, pa se tudi ti ne rabis delati norca in poves kaj naredis v primeru ce to ne pomaga. Ker me resno zanima.

Krik je za preusmeritev pozornosti paničnega otroka. Da mu npr. lahko potem v miru med vožnjo razlagaš kakršnekoli pravljice za pomiritev že imaš takrat v rokavu.

Mimogrede, če se na otroka malokrat dereš bo TIŠINA! s faktorjem presenečenja toliko bolj uspešna ;)
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Map ::

Moja znanka se je včasih brez problema pelala 200km/h, potem je pa pozimi v enem spolzkem križišču jo zaneslo v drug avto in se boji že če jo dobrih 100 pelješ. Upam, da s tvojo hčerko ne bo tako.

freesty ::

Mogoce bi jo peljal v lunapark na one bumper cars. Tako bi videla, da ni nic hudega, ce se zaletis.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Mavrik ()

dzinks63 ::

Triletni otrok potrebuje popolnoma drugačen tretma kot 5 ali već letni. Njemu je potrebno obuditi občutek varnosti, ne pa ga špartansko postaviti pred besedo tišina. Da bo premagal strah, bo potrebno kar veliko potrpljenja in ukvarjanja z otrokom, zato je tista ideja o mamici poleg njega, da ga zabava in mu sproti razlaga da je vse v redu dobra ideja. Po določenem času se bo lahko vsedla malo bolj vstran od njega in še pozneje na prvi sedež. Drugače pa čimveč se vozit, da pridobi zaupanje v vožnjo nazaj.

Mavrik ::

BigWhale je izjavil:

Kaj pa ti narediš če pogovor ne pomaga? Zakaj bi situacija morala biti drugačna?
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik> Kaj pa ti narediš če pogovor ne pomaga?

V naročje vzameš otroka in ga potolažiš.

jype je izjavil:

Med vožnjo?
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Mavrik je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Kaj pa ti narediš če pogovor ne pomaga? Zakaj bi situacija morala biti drugačna?

Gres in se z otrokom usedes v avto. En stars na prvi sedez, drug pa k njemu na zadnji sedez. Pa se pogovarjas o tem kaj se je zgodil in o voznji. In potem se vmes zacnes mal vozit, ce se otrok pri tem pocuti ok, prej ali slej se bo.

Treba je razumeti, da gre tukaj za tri letnika in ne za osnovnosolca ali pa najstnika.

Vajenc je izjavil:

jype je izjavil:

Med vožnjo?

Ne, to nardis prej na parkiriscu. Pa se drug stars je zraven, da lahko to nardi, ti pa sedis spredi v avtu. Po dogodku, ki je bil za tko mejhnega otroka travmaticen si pac vzames neki casa in se otroku posvetis, ce ima s tem probleme. Tvoja pripomba o permisivcih, ki imajo neskoncno casa je ravno zaradi tega trapasta. Ce ljudje nimajo casa za otroke potem naj jih ne imajo ali pa naj jih dajo v posvojitev/rejo.

Vzet si neki casa za otroka ne bi smel biti problem. Ce v tem momentu voznje z avtom ne mara, naj se pac ne vozi z avtom. Jebemti, sej tud ti, ce te je necesa strah ne rines tega delat.

Dva tedna po celi zadevi je se kr hitro in pricakovati, da bo otrok popolnoma izgubil strah po dveh tednih je morda malo prehitro.

Oba sta sužnja razvajenemu otroku.

A to ste v tej temi zdej ugotovil, da gre za razvajenost, al od kje si to potegnu? Ker men se je zdel, da je neka blaga oblika travme.
Death before dishonor!
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96293477 (17060) zimurg
»

Vožnja nepripetih otrok v avtu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10017222 (14009) r3dkv1c4
»

Otroci na letalih

Oddelek: Loža
334835 (4637) Cervantes

Več podobnih tem