Forum » Strojna oprema » [Lenovo B560] Memtest86+ ne dela, Memtest86 dela?
[Lenovo B560] Memtest86+ ne dela, Memtest86 dela?
Rias Gremory ::
Živjo,
Prenosnik Lenovo B560 je nekam sumljiv.
Ne vem čisto zakaj ampak najprej sem testiral RAM. Memtest86+ se je zagnal za manj kot sekundo potem pa se je rač. rebootal. To se je dogajalo na vseh CD-jih, ki sem jih probal. Z USB-ja nisem probal zagnati Memtesta86+ ker sem dvomil, da je to vzrok (mi je uspelo bootat live CD Xubuntuja prej). Potem sem dal RAM v drug slot (samo ena palčka, 4GB) in probal še enkrat z vsaj 3 ali 4 CD-ji. Isti rezultat. Potem sem zapekel Memtest86 in bootal, BAM, dela iz prve. Zdaj še laufa in zaenkrat ni še nobenih napak.
Moja teorija je ta, da Memtest86 primarno uporablja samo eno jedro in se zato rač. ne reboota.
Torej se komu sanja razlog zakaj Memtest86+ ne dela?
Hvala za pomoč.
Prenosnik Lenovo B560 je nekam sumljiv.
Ne vem čisto zakaj ampak najprej sem testiral RAM. Memtest86+ se je zagnal za manj kot sekundo potem pa se je rač. rebootal. To se je dogajalo na vseh CD-jih, ki sem jih probal. Z USB-ja nisem probal zagnati Memtesta86+ ker sem dvomil, da je to vzrok (mi je uspelo bootat live CD Xubuntuja prej). Potem sem dal RAM v drug slot (samo ena palčka, 4GB) in probal še enkrat z vsaj 3 ali 4 CD-ji. Isti rezultat. Potem sem zapekel Memtest86 in bootal, BAM, dela iz prve. Zdaj še laufa in zaenkrat ni še nobenih napak.
Moja teorija je ta, da Memtest86 primarno uporablja samo eno jedro in se zato rač. ne reboota.
Torej se komu sanja razlog zakaj Memtest86+ ne dela?
Hvala za pomoč.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Brane22 ::
Mislim, da ima tanov memtest86+ feature, da laufa multicore, če je na razpolago.
Lahko da ne zinicializira vseh procov v vseh primerih korektno, da gre za kak bug čipseta ali dejanjsko napako v mašini.
Lahko da ne zinicializira vseh procov v vseh primerih korektno, da gre za kak bug čipseta ali dejanjsko napako v mašini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako zagnati MEMTEST86Oddelek: Navijanje | 1234 (1127) | IČA |
» | Čudna memtest86 napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 1452 (1345) | Jackal |
» | memtest86 mi najde errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2114 (1841) | Brane2 |
» | Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?Oddelek: Strojna oprema | 2040 (1518) | Paramedic |
» | memtest86???Oddelek: Pomoč in nasveti | 800 (732) | neki123 |