Forum » Pomoč in nasveti » Strojne prekinitve (Hardware Interrupts)
Strojne prekinitve (Hardware Interrupts)
Mitch ::
Če razširitvena kartica (PCI-E ali PCI) ne dobi intterupta gre za napako v južnem mostu (southbridge oz. PCH)ali v katerem drugem čipu? BIOS deluje normalno.
sas084 ::
Mislm da so starejše plate mele na south bridge vezano PCI, ISA, IDE, itd. Za sigurno povej za kero plato gre.
hojnikb ::
jah potem imaš pa problem (čeprav se da tudi grafiko prisilit da dela v 1x, sam pcie port morš prilagodit
#brezpodpisa
daš mrežno v pci-e 16x in zaženeš komp z kako PCI grafiko, če jo maš.
Čeprav imo se kej veliko hecat z 9 let starim hardwareom pač nima smisla...
Čeprav imo se kej veliko hecat z 9 let starim hardwareom pač nima smisla...
#brezpodpisa
Glede na to, da je strela pred leti udarila v ta računalnik je plata očitno poškodovana. Sedaj vem, da je nekaj očitno narobe z južnim mostom (ICH 6). Mogoče bom zamenjal plato ali pa bolj verjetno kar nov PC nabavil.
nabavi nov PC... pentium 1155+4gb+b75 platka te nebi smel pridit več kot 150€, če lahko ostale komponente uporabiš od prej.
#brezpodpisa
Sam tak za foro me zanima, ker sem gledal cene Intel ICH6 čipov na e-bayu (5 dolarjev), se bi dalo to na plati kako zamenjat? Mislim, da gre za BGA čip (ball grid array)? Je morda kdo med vami že to probal?
Brane22 ::
Domnevam, da bi šlo. Razen če ni treba prej kaj zaprogramirat v sam čip, kar ni ravno verjetno.
Lahko pa na brzino preveriš literaturo na intel.com
Lahko pa na brzino preveriš literaturo na intel.com
In btw, kje si ga našel ? Lahko postaš link in iskalni pojem ?
Sem probal isto foro na brzino s SB750 za AMDjev Southbridge, pa dobim bazilijon motherboardov, BIOS čipov itd.
Sem probal isto foro na brzino s SB750 za AMDjev Southbridge, pa dobim bazilijon motherboardov, BIOS čipov itd.
Tukaj je en na AliExpress za 5$. Ali pa na ebayu za 15$. Iskalni niz, ki sem uporabil pa je: ICH6 buy oz. 82801FB ebay.
Še en na ebayu za 10$.
Še en na ebayu za 10$.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mitch ()
-> Brane Uporabi tale iskalni niz: AMD 750 chipset ebay
Tukaj maš enega za 16$ na Ebayu. Verjetno pa se da še kje ceneje dobit...
Tukaj maš enega za 16$ na Ebayu. Verjetno pa se da še kje ceneje dobit...
čist tak, reballing teh zadev ni poceni in defenitivno ni vredno glede na komponente.raje nov komp..
ali novo ploščo.
ali novo ploščo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
in kako zgleda improviziran reballing ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
čak mal zdej se mormo zmet al se gremo reflow al reball. Dvomim da se da reball kr tak naredit.
#brezpodpisa
njah in če bi odstrano vse kuglice, ki ostanejo na plošče... guess thats doable.
no kar se tiče reflowa se pa defenitivno da, ker sem ravno par dni nazaj oživel enga acera ravno tako (tudi fuč kontakti na čipsetu)
no kar se tiče reflowa se pa defenitivno da, ker sem ravno par dni nazaj oživel enga acera ravno tako (tudi fuč kontakti na čipsetu)
#brezpodpisa
in kako zgleda improviziran reballing ?
Sem mislu dat na laser rezat masko iz malo debelejšega teflona ali koneckoncev aluminija, ki bi a potem eloksiral.
Nato bi spucal čip, skozi masko nanesel cin instvar pogrel, bodisi z masko ali brez.
V osnovi tako kot se nanaša spajka na PCB, le skozi debelejšo masko in na čip.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ko polna skladisca starih processorjev srecajo izdelovalca plat ...Oddelek: Strojna oprema | 6019 (4406) | Riff |
» | LGA-775 se drži dobro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 13902 (12741) | MrStein |
» | Pomoč pri nakupu RAM-aOddelek: Pomoč in nasveti | 1272 (1200) | dzinks63 |
» | Gigabyte izdal P35 matično ploščo s 5 PCI režamiOddelek: Novice / Matične plošče | 3928 (3928) | Spc |
» | DFI pripravlja naslednika LANparty-a za IntelOddelek: Novice / Matične plošče | 3746 (2629) | R-S-LoVe |