» »

Nova zmaga za Apple v pravni bitki s Samsungom

1
2
»

Nummy ::

techfreak :) je izjavil:

-4.x naj bi imel kao fix za baterijo, ki pa to sploh ni. Krivim google in samsung, ker so nesposobni stopiti skupaj in zadevo enkrat za vselej rešiti. Preprosto se jim ne splača, za stranke pa po domače povedano "jebe" oz. jim dol visi.

Ti ne moreš kar tako kriviti nekoga brez razloga, Google pa načeloma nima kaj veliko pri tem, če imaš težave z baterijo je pa lahko konec koncev kriv tudi proizvajalec SoCa.

-na applovih telefonih nimaš pisala, ampak bojda naj bi bil touch veliko boljši. To kar imam na temu telefonu je podn.

Kaj te pa touch tako moti? Sicer pa lahko imaš nevem kakšen touch, pa bo pisalo še vseeno bilo boljše za stvari kjer potrebuješ natančnost.

-večjedrnost še vedno ne dela tako kot bi morala. Lahko se postaviš na trepalnice. Spet, google ni dokončal svojega dela, posledično je samsungu potem vseeno ali dela ali ne. Samo da nekaj špila in da fajn baterijo papca.

Kaj točno ti ne dela oz. te moti pri večjedrnosti?

-meni je do sedaj samo prva nadgradnja delovala. Ko sem šel iz 2.x na 4.x je telefon skoraj zabrickalo. Moral sem preko konzole reševati stvari in ker je OS tako butast sem moral kupiti dodatno SD kartico, ker ni mogel iz internega spomina prebrat 2MB velikega file-a. Žalostno res. Od tistega update-a mi vedno zašteka telefon in vedno mi pobriše vse dol in na koncu moram vedno preko odina gor metat vse na roke in se zafrkavat s telefonom cel dan. Ne hvala...

1. Očitno to nima veze z Androidom, ampak je povezano s tvojo napravo.
2. Vse izbriši dol ter na novo namesti OS. Tako boš imel najnovejšo verzijo ter verjetno bodo tudi posodobitve naprej špilale.

-lahko da si na iOS ali MS platformi bolj omejen, ampak ni se treba človeku zajebavat s temi nedelujočimi update-i in drugim podobnim sranjem. Tam večinoma stvari delajo ali pa ne. Tu delajo samo na pol ali pa ne.

Torej priznaš da je potreba po rootu na Androidu enaka kot na iOS napravah? Večina je ne potrebuje, če pa res hočeš, pa jo lahko uporabiš. Sicer pa malo več povej kaj se ti zdi da deluje samo na pol.

-očitno imaš spet mogoče srečo, da ti telefon dela, ali pa preprosto lažeš. Do sedaj še nisem srečal človeka, ki ni imel vsaj nekaj problemov z android telefonom. Prav tako se večina pritožuje nad porabo baterije. Najbolj na udaru samsung-i. Telefon uporabljam kot vsak navaden povprečni uporabnik. Če ne znajo naredit tako da dela kot bi moralo, nisem jaz kriv.

Sem napisal da se občasno pojavi problem (vsaj pri prejšnjem telefonu), predvsem na custom ROMih, vendar na originalnem ni bilo problemov.

Baterija je res lahko problematična, vendar je vsaj pri moji uporabi bilo dovolj da sem ga največ enkrat dnevno polnil. Sicer pa če se o delovanju telefona ne pozanimaš preden kupiš si si lahko sam kriv. Tudi sam bi takoj imel nove zadeve (če bi finance dopuščale), vendar raje v vsakem primeru počakam na reviewe ter mnenja uporabnikov na različnih forumih.

-jezi me pošteno nedelovanje telefona, za katerega sem da občutno preveč denarja. Nisem edini, ki imam probleme s sms-i. Je veliko ljudi, use google.

Bi verjel, ja. Zakaj si pa kupil tako drag telefon brez da si se pozanimal okoli njega? Sicer z Googlom sem ugotovil da se tudi veliko ljudi pritožuje glede SMSov pri iOS napravah.

-ja dobim obvestilo, da sem prejel MMS, bklopim internetno povezavo in noče potegniti dol NIČ. Šel na mobitelov center že 3x in so mi tudi tam štimali nastavitve in še vedno ne dela. Na koncu moram na planet portal gledat kaj mi je kdo poslal. Žalostno.

Verjetno še ena stvar ki nima veze z Androidom, temveč s tvojim telefonom oz. prirejenim OSom s strani Samsunga?

-na androidu nimaš adblocka oz. tudi če obstaja kaj podobnega, še vedno reklama v ozadju laufa, saj brez tistega "skritega" procesa sama aplikacija noče delovat. V praksi ti samo skrije dol z zaslona. Tiste reklame žrejo baterijo najbolj. Še največji problem je tudi zaradi slabega multitasking-a.

Kaj pa če v /etc/hosts blokiraš hostname strežnikov za reklame? Sicer sam še nisem uporabljal adblockov na Androidu, ampak zakaj bi reklame veliko žrle? Pa počasi lahko malo več poveš o teh tvojih problemih z multitaskingom.

-samsung, plastika spredaj in ob strani je ok, zadaj pa totalen polom. Če je tisto zate ok plastika, potem še nisi držal tega klumpa v rokah. Deluje, kot da se bo vsak čas zlomila, prav tako se zvija in non-stop odpira.

Kateri telefon imaš to? Samsung Note 1? Osebno sem imel v rokah večino Samsung telefonov in nisem občutil kakšnih težav, res pa je da nisem še nobenga uporabljal dlje časa.

Lahko si pa kupiš ovitek in te ne bo tako skrbelo.

-ja razvijalci so nesposobni, da ne morejo narediti branja 2MB velikega file-a iz kjerkoli, ampak ne obvezno rabiš imeti SD card. Ja pri 11GB praznem notranjem spominu!

Katera aplikacija to?

-android sem nabavil, ker je folk tako sveto in zavzeto govoril kolk je oh in sploh in kako so boljši od konkurence. Na koncu pa je telefon počasen in napol uporaben. Kot sem že rekel, če ima telefon na papirju 2x boljše specifikacije še ne pomeni, da je tudi uporaben. Prav tako apple telefon za mene odpade, saj nisem pri simobilu. Drugje ga na naročnino ne dobiš.

Če imaš možnost si pri kakšen kolegu/znancu oglej telefon ki ga želiš kupiti, ali pa preberi/poglej različne reviewe, kjer boš najbolje videl kako se obnaša ter kako hitro deluje zadeva.

-in spet naj gonim čas, da bom dal dol aplikacije? Na koncu pa bo še kaj drugega crknilo... Dovolj imam že zajebavanja z update-i in podobnim sranjem.

Mislim da obstajajo aplikacije ki ti pri novi namestitvi OSa same prenesejo vse aplikacije, ki si jih prej imel.

-samo za pisalo sem zagonu več kot 5 dni, da sem probaval raznorazne fore in pisal po forumih, na koncu samsung sam priznal da ne dela in nikoli ne bo. Ignoranca do podna! Update iz 2.x na 4.x mi je vzel skupaj 3 dni, da sem telefon spravil v delujoče stanje. Prvo je bil update, ki mi je zabrikal telefon. Potem sem cel dan zagonu na forumih v iskanju rešitve sistema in na koncu ugotovil, da lahko samo zbrišem vse dol in na roke gor sam naložim nov OS. Naslednji dan sem se zajebaval z flashanjem ROM-a, ki ni in ni hotel delovati. Na koncu mi je uspelo z ročno namestivtijo jedra (za kar sem moral kupiti SD kartico!!!). Ko sem telefon lahko zagnal, sem se potem moral še en dan zajebavat, da sem ga lahko rootal, ker brez roota ne morem frekvence procesorja omejiti na manj in če ne omejim, je baterija prazna v parih urah, telefon pa vroč kot pečica. Happy? Zakaj sem porabu tolko časa? Ja ker je software in podpora za telefon totalno zanič. Vse kar imaš so forumi ljudi, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s tem in to je to. Official podpore praktično NI. Zato človek plača 600+€? Če dam tak denar, pričakujem da če reportam probleme da jih tudi enkrat rešijo in ne, da moram potem kupiti nov telefon, da bom imel telefon brez napak za katere so krivi oni SAMI!!!

Očitno je problem pri dotičnem telefonu in ni to na splošno za Android. Takrat ko si ga kupoval še ni imel teh problemov?

-ja počasen USB prenos podatkov. Daš gor kake 2GB video posnetkov, pa kopira več kot pol ure. USB to naredi v parih sekundah. Telefon, 36 minut! Nisem še slišal nobenega uporabnika MS ali iOS telefona, da bi se pritoževal nad počasnim prenosom podatkov. Doma oba android telefona delata počasi, od dveh kolegov prav tako.

Če kopiraš kaj na telefon je lahko problem v počasnem flash pomnilniku/SD kartici. Sicer pa WP/iOS uporabniki se ne morejo pritoževati ker mislim da tako ne podpirata prenosa datoteko (razen slik) preko USBja.

Drugače pa ker me je zanimalo koliko si full of crap in kriviš Android za svoje težave:
dean@area51:~$ pv '/pot/do/dh1.avi' > /media/dean/OPPO\ X909/dh1.avi
700MB 0:01:27 [7,96MB/s] [========================>] 100%

Zadevo sem sicer prenašal preko omrežja (samba), ampak domnevam da je USB vseeno bottleneck. Če imaš težave z določenimi telefoni se ne spravljaj na sam OS, ki očitno nima večjih težav pri prenosu datotek.

Na žalost sem slepo verjel, da je android sistem prihodnosti in mi je še danes žal mojega HTC-ja, ki sem ga imel prej skoraj 8 let in je imel gor win 5 mobile (kasneje nadgrajen na 6). Tisti telefon mi je deloval super (mogoče malo počasen) in baterija je držala tudi po 1 teden. Rekord sem dosegel 21 dni in 7 ur (flight mode on vsak dan 2-3 ure intenzivne uporabe). Nekako sem pričakoval z nakupom novega telefona preskok naprej in ne nazaj. Edino kar je bil problem pri HTC-ju je bil premajhen zaslon, dokaj počasen procesor in pomanjkanje hitre internetne povezave. HTC v bistvu še danes dela, le antena je notri zgubila kontakt in med pogovori prekinja. Drugače se bi ga še vedno dalo uporabljati za branje, brskanje po spletu, igranje iger,...

Torej imel si telefon za katerega sam trdiš da je bil počasen, potem pa od novega, ki deluje veliko hitreje, pričakuješ da bo še bolj oz. enako varčeval z baterijo?

Počasen, brez hitre internetne povezave, majhen zaslon == varčevanje baterije.

Me res zanima kako bi ti na 8 let starem telefonu gledal trenutne spletne strani in igral igre. Sedanje aplikacije in igre porabljajo veliko več resourcov, imajo veliko boljšo grafiko ter delujejo na visokih resolucijah. Prav tako je zadeva podobna pri spletnih straneh/aplikacijah kjer potrebuješ več procesorske moči kot pa ti jo lahko zagotavljajo starejše naprave.

Invictus je izjavil:

In seveda ima podjetje s 100 zaposlenimi budžet da kustomizira Androida ...

In ja, Google account je potreben če hočeš nalagat aplikacije. Če še nisi opazil ...

Sicer če se hočeš izogniti je verjetno (ne me držat za besedo ker nisem testiral) dovolj da se ne povežeš z Google strežniki. Recimo kakšni kitajski telefoni to privzeto omogočajo, ker nimajo pogodbe z Googlom za distribucijo njegovih aplikacij.

Aplikacije lahko še vseeno nalagaš preko ostalih trgovin, prav tako pa poganjanje random aplikacij ne gre skupaj z zagotavljanjem varnosti.



-ja google in samsung sta oba kriva za nepravilno delovanje baterije. FOlk je reportal obema, nekateri so celo našlo nekaj bugov v kodi, ampak nobenemu ni po godu kaj popraviti. Samsungu dol visi, google pa noče niti priznat grehov. In da oba sta kriva. Google ima bug v reportu porabe baterije (koliko toka porabi kateri proces), samsung ima bug nekje drugje.

-touch deluje dokler vse delaš z neim prstom, ko daš gor dva prsta se dogaja samo sranje. Ne dela kot bi moralo. DOstikrat oz. v večini primerov se zgodi, da recimo uporabiš zoom kjer moraš dati gor dva prsta in potegniti narazen, ampak telefon naredi klik z enim prstom, drugi prst pa ignorira ali pa naredi 2 hitra klika eden za drugim na lokacijah prstov. Dafuq?

-zalaufaj na samsungu 2 programa, pa mi povej kako ti bo deloval sistem. :) Pol pa prid nazaj. Multitasking na samsungu preprosto ne deluje. Če pa ima aplikacija več reklam, pa ti še ta šteka ko 100 mater ne glede na frekvenco procesorja.

-že parkrat sem probal vse zbrisat dol in še enkrat dat gor, in še vedno ne dela. Ima veze s sistemom. telefon ne dela kot bi moral. Kdo točno je kriv zada, me pa prov boli kuhac. NE dela kot bi moralo. In ni samo moj telefon. Dosti ljudi ima podobne težave.

-na iOS napravah ni takšne potrebe po root-u, saj ne rabiš drkat frekvence procesorja, da bi imel vsaj malo uporaben telefon. Tu rabiš in je NUJNO ZLO.

-inštaliral sam official ROM ne custom. Official ni deloval ker se je jedro neki zdrkalo in sem potem dal gor ročno "popravljeno" jedro, ker je bil spet google tako sposoben da je pustil notri polno bugov. Pred nakupom sem se zanimal in vsi so sveto govorili kako fajn telefon in sistem je in oh in sploh. Problem je, da je telefon tako kot ostali ob izidu imel poporodne težave. Samsung je obljubljal popravke in nadgradnje a po skromnih 2 letih preprosto ukinili podporo oz. te ni bilo nikoli. HTC je imel podporo še po 6-tih letih in sem tudi dobil zastonj ROM nadgradnjo na win mobile 6. Glavni problem je v laganju samsunga, da bo zadeve pofixal ter seveda googla, da bo vsaka novejša verzija delovala na praktično vseh telefonih če bo le omogočal zaslon in spomin. Temu danes NI tako, ker so se LAGALI. Preprosto so veliko kupcev dobili s pomočjo LAŽI.

-pozanimal še preveč, samo kaj lahko človek naredi, ko ti na papirju piše da je oh in sploh, obljubljajo kako bo to telefon ki bo za par let, v bistvu pa po enem letu ukinejo podporo, izdajo novo verzijo in če hočeš imeti delujoč izdelek (spet obljuba!!!) kupi novega. Hvala amapk ne hvala.

-Nisem samo jaz, ki imam te probleme, tudi mnogo drugih in tudi folk ki ima HTC-je in ostalo android kramo. Mnogim ne delajo SMS-ji in MMS-i kot bi morali.

-lahko blokiraš strežnike, da ti ne kaže reklam, ampak v ozadju še vedno laufa proces. Kaj ti to pomaga? Nič.

-ja samsung note 1. Pa ni edini primerek s takim butastim ohišjem "nove izdelave". Ovitek tu ne pomaga, ker ko imaš telefon v rokah moraš še vedno dati ven iz ovitka, če pa imaš kao integriran ovitek pa je itak enako kot prej. Vsakič ko telefon primem v roke, moram zadnjo stran pritrjevati nazaj.

-nalaganje jedra ročno na telefon. Ne najdem trenutno točno kateri, ampak je bil official jedro samo popravljeno je imel, da se ni zaciklal ob zagonu. Praktično je nekdo potegnu dol source kodo, popravil in na novo skompajlal ter naredil paketek, ki ga inštaliraš preko boot menija. Tam opcije za branje iz notranjega spomina ni. Samo external SD card.

-been there, done that. Ob nakupu so vsi zatrjevali, da verzija androida 2.x ni namenjena temu telefonu in da ko bo dobil 4.x update, da bo telefon deloval ko šus. V resnici nič bolje.

-ja prenese ti palikacije, ampak kaj ti to pomaga, če ne obdžijo nastavitev in ostalih podatkov? Praktično je tako kot bi imel nov telefon v rokah. Nastavitev in podatkov ne moreš shranjevati.

-problemi so bili že na začetku. Sem ga nesel na servis, kjer mi je rekel, da naj lepo počakam na update, kjer bodo popravili pisalo ker bojda 2.x naj nebi imela polne podpore za tak telefon in tako velik zaslon. Slepo verjel, ko je prišla 4.x je bilo garancije že konec in prav tako možnosti zamenjave oz. vračila. Prav tako sem hotel nesti nazaj telefon, ko mi ga je zabrikalo, pa mi je rekel na servisu model, da ga ne more vzeti v garancijsko popravilo ampak samo če sam plačam. SEm raje sam zrihtal kot pa da plačujem tistim kekcem tam po 20€/h.

-pomnilnik naj bi bil dovolj hiter, SD kartica je class 10. Problem je na več telefonih in več računalnikih. Dva imam dva samsunga, oba počasna, kolega ima isto počasnega, še en HTC-ja počasnega... čudno in zanimivo je, da ima par tistoč ljudi enake probleme s telefonom kot jaz. Kot bi šlo za serijsko napako ane? Očitno je res samo loterija pri teh androidnih telefonih ali bo deloval kot je treba ali ne.

-internet in ostalo še vedno dela brez problema na starem telefonu. Problem je samo, če hočeš laufati 2 programa na enkrat, ker ima procesor 1 jedro in veliko nižjo frekvenco. Imam tudi nekaj iger, ki sem jih imel na starem telefonu na tem in so resourci in vsa ostala shitarija popolnoma enaki. Razlika je le v tem, da na androidu laufa zadaj pritajen proces za reklame in lepo papca baterijo na polno. Če razvijalci drigje ne morejo kasirat denarja, ga pa kasirajo z reklamami. Reklame pa prviš upočasnijo sistem in dodatno kurijo baterijo. NAjvečji problem androida je v teh zastonjskih programih, ki nimajo plačljive verzije. Tu pa notri sam malware, adware in podoben shit. Adnroid je tako kot bi fural windows 95, prejšnji telefon pa tako kot bi fural windopws XP. S tem, da so mi na začetku vsi ztarjevali, da bodo ti windowsi 95 na tem telefonu dobili posodobitev na 8-ko, v resnici pa komaj na win98. Bo dovolj dobra primerjava? Prav tako naj bi bil AMOLED zaslon zelo varčen v primerjavi z navadnim LCD zaslonom. Prejšnji telefon je lahko da imel manjši zaslon, ampak je verjetno popacal v povprečju več energije kot trenutni. Prav tako naj bi procesor bil bolj varčen, itd. V praksi imam tam baterijo večje kapacitete in po vseh normalnih zakonih in specifikacijah bi moral tastari telefon zdržati manj kot tanovi, ampak ker je tanovi tako butasto narejen temu ni tako. V večini primerov gre tu za software krivdo.

Apple ::

Nummy, podpis pod tvoj post...

Uporabljal sem različne telefone z različnimi verzijami Androida, tako da vem, o čem govoriš/pišeš...
LP, Apple

techfreak :) ::

-ja google in samsung sta oba kriva za nepravilno delovanje baterije. FOlk je reportal obema, nekateri so celo našlo nekaj bugov v kodi, ampak nobenemu ni po godu kaj popraviti. Samsungu dol visi, google pa noče niti priznat grehov. In da oba sta kriva. Google ima bug v reportu porabe baterije (koliko toka porabi kateri proces), samsung ima bug nekje drugje.

Zadeva je v tem da tudi če je krivda Googla, lahko to Samsung načeloma sam popravi. Seveda je pa od njih odvisno, če želijo podpirati starejši telefon.

-touch deluje dokler vse delaš z neim prstom, ko daš gor dva prsta se dogaja samo sranje. Ne dela kot bi moralo. DOstikrat oz. v večini primerov se zgodi, da recimo uporabiš zoom kjer moraš dati gor dva prsta in potegniti narazen, ampak telefon naredi klik z enim prstom, drugi prst pa ignorira ali pa naredi 2 hitra klika eden za drugim na lokacijah prstov. Dafuq?

Možno da je problem pri tvojem telefonu/njegovi programski opremi. Osebno velikokrat brskam po internetu s telefonom in mislim da se mi kaj takšnega še ni zgodilo.

-zalaufaj na samsungu 2 programa, pa mi povej kako ti bo deloval sistem. :) Pol pa prid nazaj. Multitasking na samsungu preprosto ne deluje. Če pa ima aplikacija več reklam, pa ti še ta šteka ko 100 mater ne glede na frekvenco procesorja.

Preslab procesor? Slabi gonilniki? Sicer pa še zdaj nisi povedal kaj točno ne deluje pri multitaskingu. "Najdi Samsung Note ter poizkusi najti dve aplikaciji ki med skupnim delovanjem ne delujeta najbolje" mi ne pomaga veliko.

-že parkrat sem probal vse zbrisat dol in še enkrat dat gor, in še vedno ne dela. Ima veze s sistemom. telefon ne dela kot bi moral. Kdo točno je kriv zada, me pa prov boli kuhac. NE dela kot bi moralo. In ni samo moj telefon. Dosti ljudi ima podobne težave.

Dosti ljudi ima težave z x lahko rečeš za vsak obstoječi produkt. Alternativnega ROMa pa nobenega ni? Vsaj da bi poizkusil če je tam drugače.

-na iOS napravah ni takšne potrebe po root-u, saj ne rabiš drkat frekvence procesorja, da bi imel vsaj malo uporaben telefon. Tu rabiš in je NUJNO ZLO.

To je tako nujno zlo, da ne poznam človeka, ki ima spremenjeno frekvenco. Me res zanima koliko procentov uporabnikov si je to nastavljalo. 0.01%? Sicer nekaj jih poznam ki so kaj takšnega poizkusili (vključno z mano), vendar to predvsem na kakšnih starejših in slabših telefonih kot je recimo HTC Wildfire.

-inštaliral sam official ROM ne custom. Official ni deloval ker se je jedro neki zdrkalo in sem potem dal gor ročno "popravljeno" jedro, ker je bil spet google tako sposoben da je pustil notri polno bugov. Pred nakupom sem se zanimal in vsi so sveto govorili kako fajn telefon in sistem je in oh in sploh. Problem je, da je telefon tako kot ostali ob izidu imel poporodne težave. Samsung je obljubljal popravke in nadgradnje a po skromnih 2 letih preprosto ukinili podporo oz. te ni bilo nikoli. HTC je imel podporo še po 6-tih letih in sem tudi dobil zastonj ROM nadgradnjo na win mobile 6. Glavni problem je v laganju samsunga, da bo zadeve pofixal ter seveda googla, da bo vsaka novejša verzija delovala na praktično vseh telefonih če bo le omogočal zaslon in spomin. Temu danes NI tako, ker so se LAGALI. Preprosto so veliko kupcev dobili s pomočjo LAŽI.

Tudi HTC je večkrat lagal, osebno imam najbolj v spominu nadgradnjo Desire HD na 4.x, ki so jo kar nekaj časa obljubljali, na koncu pa niso niti izdali ter prišli ven z razlogom da bi bila par MB prevelika za notranji pomnilnik. Par MB!!! HTC Sense UI bi lahko dali stran pa verjetno prišparali 200 MB.

Vsako podjetje kdaj faila kakšen produkt, škoda ker si se zafrknil, ampak tudi sam sem že bil žrtev takšnega produkta/ravnanja. Kriviti OS za ukinitev podpore določenega produkta je pa malo nevmesno.

-Nisem samo jaz, ki imam te probleme, tudi mnogo drugih in tudi folk ki ima HTC-je in ostalo android kramo. Mnogim ne delajo SMS-ji in MMS-i kot bi morali.

Sicer se sploh ne bi čudil, če je slučajno Android prej imel podporo za MMSe kot iOS. Možno da je za določene težave kriv operater, ostale pa ali sam Android ali pa prirejen ROM.

-lahko blokiraš strežnike, da ti ne kaže reklam, ampak v ozadju še vedno laufa proces. Kaj ti to pomaga? Nič.

Kaj je toliko muči ta proces? Verjetno porablja toliko kot proces ki skrbi za brightness zaslona.

-ja samsung note 1. Pa ni edini primerek s takim butastim ohišjem "nove izdelave". Ovitek tu ne pomaga, ker ko imaš telefon v rokah moraš še vedno dati ven iz ovitka, če pa imaš kao integriran ovitek pa je itak enako kot prej. Vsakič ko telefon primem v roke, moram zadnjo stran pritrjevati nazaj.

Sicer večina uporabnikov vidi odstranljiv zadnji pokrovček kot prednost, ne pa slabost.

-nalaganje jedra ročno na telefon. Ne najdem trenutno točno kateri, ampak je bil official jedro samo popravljeno je imel, da se ni zaciklal ob zagonu. Praktično je nekdo potegnu dol source kodo, popravil in na novo skompajlal ter naredil paketek, ki ga inštaliraš preko boot menija. Tam opcije za branje iz notranjega spomina ni. Samo external SD card.

Torej niti približno nima veze z Android aplikacijami in nastavitvam do katerih imajo navadni uporabniki dostop? Torej je očitno kriva 3rd party aplikcija. Osebno sem zdajle pogledal za ClockworkMod Recovery, ki sem ga uporabljal na Desire HD in v samem UI res nima možnosti dostopa do datotek na notranjem pomnilniku, lahko pa preko računalnika s pomočjo adb programa prideš do shella kjer je mogoče možno priklopiti mapo iz internega pomnilnika na /sdcard.
Možno pa je problem tudi v tem, ker določene akcije potrebujejo brisanje celotnega internega pomnilnika in potem bi malo težko iz tam nameščal.

-been there, done that. Ob nakupu so vsi zatrjevali, da verzija androida 2.x ni namenjena temu telefonu in da ko bo dobil 4.x update, da bo telefon deloval ko šus. V resnici nič bolje.

Podjetja občasno lažejo, možno pa da so šele po izidu 4.x ugotovili da žal ne bo šlo tako kot so pričakovali (ali zaradi same strojne opreme, ali zaradi spremembe politike in načrtov samega podjetja, ali pa preprosto zaradi denarnih razlogov).

-ja prenese ti palikacije, ampak kaj ti to pomaga, če ne obdžijo nastavitev in ostalih podatkov? Praktično je tako kot bi imel nov telefon v rokah. Nastavitev in podatkov ne moreš shranjevati.

Titanium Backup (sicer potrebuje root) zna shraniti nastavitve in podatke.

-problemi so bili že na začetku. Sem ga nesel na servis, kjer mi je rekel, da naj lepo počakam na update, kjer bodo popravili pisalo ker bojda 2.x naj nebi imela polne podpore za tak telefon in tako velik zaslon. Slepo verjel, ko je prišla 4.x je bilo garancije že konec in prav tako možnosti zamenjave oz. vračila. Prav tako sem hotel nesti nazaj telefon, ko mi ga je zabrikalo, pa mi je rekel na servisu model, da ga ne more vzeti v garancijsko popravilo ampak samo če sam plačam. SEm raje sam zrihtal kot pa da plačujem tistim kekcem tam po 20€/h.

Če ti je garancija potekla to pomeni da si ga kupil 2. leti (ali je slučajno 1. leto garancija?) preden je prišel ven 4.x za tvoj telefon? Sicer pa pokvarjeno pisalo ne šteje kot stvarna napaka?

-pomnilnik naj bi bil dovolj hiter, SD kartica je class 10. Problem je na več telefonih in več računalnikih. Dva imam dva samsunga, oba počasna, kolega ima isto počasnega, še en HTC-ja počasnega... čudno in zanimivo je, da ima par tistoč ljudi enake probleme s telefonom kot jaz. Kot bi šlo za serijsko napako ane? Očitno je res samo loterija pri teh androidnih telefonih ali bo deloval kot je treba ali ne.

To ni loterija nič manj kot pa je loterija pri ostalih telefonih. Možno da uporabljajo različne načine za dostop do podatkov (nekateri kar direktno omogočijo dostop do SD kartice, nekateri pa omogočajo dostop do datotek brez odklopa particije na telefonu kar verjetno pomeni počasnejši prenos).

-internet in ostalo še vedno dela brez problema na starem telefonu. Problem je samo, če hočeš laufati 2 programa na enkrat, ker ima procesor 1 jedro in veliko nižjo frekvenco. Imam tudi nekaj iger, ki sem jih imel na starem telefonu na tem in so resourci in vsa ostala shitarija popolnoma enaki.

Internet dela brez problema? To bi pa rad videl. Internet na starejših računalnikih ne deluje v redu, ker so brskalniki/strani postale prezahtevne, kaj šele na telefonu. Te starejše igre bi verjetno na Note-u delovale bliskovito hitro.

Razlika je le v tem, da na androidu laufa zadaj pritajen proces za reklame in lepo papca baterijo na polno.

Seveda, pozabimo na predvajanje videa, izrisovanje napredne 2D/3D grafike in poganjanje zahtevnih aplikacij, saj je za vse tvoje težave kriv proces za reklame, ki ob vsakem trenutku porablja 99% CPUja ter poleg vsega obremenjuje še grafiko.

Če razvijalci drigje ne morejo kasirat denarja, ga pa kasirajo z reklamami. Reklame pa prviš upočasnijo sistem in dodatno kurijo baterijo.

To tako na random govoriš ali imaš kakšen vir za podkrepitev (glede procesorsko zelo zahtevnih aplikacij)?

NAjvečji problem androida je v teh zastonjskih programih, ki nimajo plačljive verzije. Tu pa notri sam malware, adware in podoben shit.

Pač najdeš aplikacijo brez reklam (če lahko). Malware imajo zastonjske verzije?;((

Adnroid je tako kot bi fural windows 95, prejšnji telefon pa tako kot bi fural windopws XP. S tem, da so mi na začetku vsi ztarjevali, da bodo ti windowsi 95 na tem telefonu dobili posodobitev na 8-ko, v resnici pa komaj na win98. Bo dovolj dobra primerjava?

Seveda, spet kriviš Android za težave ki jih imaš predvsem s tvojim telefonom?

Prav tako naj bi bil AMOLED zaslon zelo varčen v primerjavi z navadnim LCD zaslonom. Prejšnji telefon je lahko da imel manjši zaslon, ampak je verjetno popacal v povprečju več energije kot trenutni. Prav tako naj bi procesor bil bolj varčen, itd. V praksi imam tam baterijo večje kapacitete in po vseh normalnih zakonih in specifikacijah bi moral tastari telefon zdržati manj kot tanovi, ampak ker je tanovi tako butasto narejen temu ni tako.

Sam sebe zanikaš? Če je večja poraba energije, potem se ti tudi baterija prej sprazne. Če je pa manjša pa obratno (v primeru da je enaka baterija).

V večini primerov gre tu za software krivdo.

Do tell more.

techfreak :) ::

Apple je izjavil:

Uporabljal sem različne telefone z različnimi verzijami Androida, tako da vem, o čem govoriš/pišeš...

Očitno bom moral čimprej loterijo, ker glede na mojo srečo bom sigurno zadel vsaj sedmico.

Osebno nimam financ niti potreb po stalnem menjavanju telefonov, tako da sem zadnjih 5 let uporabljal dva telefona (iPhone 3G ter HTC Desire HD), pred kratkim pa sem si kupil novega. Načeloma z nobenim nisem imel kakšnih večjih težav, v zadnjem času pa sem res opažal počasno delovanje Desire HD, predvsem na 4.x verziji. Zdaj pa res ne vem, ali sem rojen pod srečno zvezdo, ali pa imate nekateri takšno nesrečo.

Nummy ::

techfreak :) je izjavil:

-ja google in samsung sta oba kriva za nepravilno delovanje baterije. FOlk je reportal obema, nekateri so celo našlo nekaj bugov v kodi, ampak nobenemu ni po godu kaj popraviti. Samsungu dol visi, google pa noče niti priznat grehov. In da oba sta kriva. Google ima bug v reportu porabe baterije (koliko toka porabi kateri proces), samsung ima bug nekje drugje.

Zadeva je v tem da tudi če je krivda Googla, lahko to Samsung načeloma sam popravi. Seveda je pa od njih odvisno, če želijo podpirati starejši telefon.

-touch deluje dokler vse delaš z neim prstom, ko daš gor dva prsta se dogaja samo sranje. Ne dela kot bi moralo. DOstikrat oz. v večini primerov se zgodi, da recimo uporabiš zoom kjer moraš dati gor dva prsta in potegniti narazen, ampak telefon naredi klik z enim prstom, drugi prst pa ignorira ali pa naredi 2 hitra klika eden za drugim na lokacijah prstov. Dafuq?

Možno da je problem pri tvojem telefonu/njegovi programski opremi. Osebno velikokrat brskam po internetu s telefonom in mislim da se mi kaj takšnega še ni zgodilo.

-zalaufaj na samsungu 2 programa, pa mi povej kako ti bo deloval sistem. :) Pol pa prid nazaj. Multitasking na samsungu preprosto ne deluje. Če pa ima aplikacija več reklam, pa ti še ta šteka ko 100 mater ne glede na frekvenco procesorja.

Preslab procesor? Slabi gonilniki? Sicer pa še zdaj nisi povedal kaj točno ne deluje pri multitaskingu. "Najdi Samsung Note ter poizkusi najti dve aplikaciji ki med skupnim delovanjem ne delujeta najbolje" mi ne pomaga veliko.

-že parkrat sem probal vse zbrisat dol in še enkrat dat gor, in še vedno ne dela. Ima veze s sistemom. telefon ne dela kot bi moral. Kdo točno je kriv zada, me pa prov boli kuhac. NE dela kot bi moralo. In ni samo moj telefon. Dosti ljudi ima podobne težave.

Dosti ljudi ima težave z x lahko rečeš za vsak obstoječi produkt. Alternativnega ROMa pa nobenega ni? Vsaj da bi poizkusil če je tam drugače.

-na iOS napravah ni takšne potrebe po root-u, saj ne rabiš drkat frekvence procesorja, da bi imel vsaj malo uporaben telefon. Tu rabiš in je NUJNO ZLO.

To je tako nujno zlo, da ne poznam človeka, ki ima spremenjeno frekvenco. Me res zanima koliko procentov uporabnikov si je to nastavljalo. 0.01%? Sicer nekaj jih poznam ki so kaj takšnega poizkusili (vključno z mano), vendar to predvsem na kakšnih starejših in slabših telefonih kot je recimo HTC Wildfire.

-inštaliral sam official ROM ne custom. Official ni deloval ker se je jedro neki zdrkalo in sem potem dal gor ročno "popravljeno" jedro, ker je bil spet google tako sposoben da je pustil notri polno bugov. Pred nakupom sem se zanimal in vsi so sveto govorili kako fajn telefon in sistem je in oh in sploh. Problem je, da je telefon tako kot ostali ob izidu imel poporodne težave. Samsung je obljubljal popravke in nadgradnje a po skromnih 2 letih preprosto ukinili podporo oz. te ni bilo nikoli. HTC je imel podporo še po 6-tih letih in sem tudi dobil zastonj ROM nadgradnjo na win mobile 6. Glavni problem je v laganju samsunga, da bo zadeve pofixal ter seveda googla, da bo vsaka novejša verzija delovala na praktično vseh telefonih če bo le omogočal zaslon in spomin. Temu danes NI tako, ker so se LAGALI. Preprosto so veliko kupcev dobili s pomočjo LAŽI.

Tudi HTC je večkrat lagal, osebno imam najbolj v spominu nadgradnjo Desire HD na 4.x, ki so jo kar nekaj časa obljubljali, na koncu pa niso niti izdali ter prišli ven z razlogom da bi bila par MB prevelika za notranji pomnilnik. Par MB!!! HTC Sense UI bi lahko dali stran pa verjetno prišparali 200 MB.

Vsako podjetje kdaj faila kakšen produkt, škoda ker si se zafrknil, ampak tudi sam sem že bil žrtev takšnega produkta/ravnanja. Kriviti OS za ukinitev podpore določenega produkta je pa malo nevmesno.

-Nisem samo jaz, ki imam te probleme, tudi mnogo drugih in tudi folk ki ima HTC-je in ostalo android kramo. Mnogim ne delajo SMS-ji in MMS-i kot bi morali.

Sicer se sploh ne bi čudil, če je slučajno Android prej imel podporo za MMSe kot iOS. Možno da je za določene težave kriv operater, ostale pa ali sam Android ali pa prirejen ROM.

-lahko blokiraš strežnike, da ti ne kaže reklam, ampak v ozadju še vedno laufa proces. Kaj ti to pomaga? Nič.

Kaj je toliko muči ta proces? Verjetno porablja toliko kot proces ki skrbi za brightness zaslona.

-ja samsung note 1. Pa ni edini primerek s takim butastim ohišjem "nove izdelave". Ovitek tu ne pomaga, ker ko imaš telefon v rokah moraš še vedno dati ven iz ovitka, če pa imaš kao integriran ovitek pa je itak enako kot prej. Vsakič ko telefon primem v roke, moram zadnjo stran pritrjevati nazaj.

Sicer večina uporabnikov vidi odstranljiv zadnji pokrovček kot prednost, ne pa slabost.

-nalaganje jedra ročno na telefon. Ne najdem trenutno točno kateri, ampak je bil official jedro samo popravljeno je imel, da se ni zaciklal ob zagonu. Praktično je nekdo potegnu dol source kodo, popravil in na novo skompajlal ter naredil paketek, ki ga inštaliraš preko boot menija. Tam opcije za branje iz notranjega spomina ni. Samo external SD card.

Torej niti približno nima veze z Android aplikacijami in nastavitvam do katerih imajo navadni uporabniki dostop? Torej je očitno kriva 3rd party aplikcija. Osebno sem zdajle pogledal za ClockworkMod Recovery, ki sem ga uporabljal na Desire HD in v samem UI res nima možnosti dostopa do datotek na notranjem pomnilniku, lahko pa preko računalnika s pomočjo adb programa prideš do shella kjer je mogoče možno priklopiti mapo iz internega pomnilnika na /sdcard.
Možno pa je problem tudi v tem, ker določene akcije potrebujejo brisanje celotnega internega pomnilnika in potem bi malo težko iz tam nameščal.

-been there, done that. Ob nakupu so vsi zatrjevali, da verzija androida 2.x ni namenjena temu telefonu in da ko bo dobil 4.x update, da bo telefon deloval ko šus. V resnici nič bolje.

Podjetja občasno lažejo, možno pa da so šele po izidu 4.x ugotovili da žal ne bo šlo tako kot so pričakovali (ali zaradi same strojne opreme, ali zaradi spremembe politike in načrtov samega podjetja, ali pa preprosto zaradi denarnih razlogov).

-ja prenese ti palikacije, ampak kaj ti to pomaga, če ne obdžijo nastavitev in ostalih podatkov? Praktično je tako kot bi imel nov telefon v rokah. Nastavitev in podatkov ne moreš shranjevati.

Titanium Backup (sicer potrebuje root) zna shraniti nastavitve in podatke.

-problemi so bili že na začetku. Sem ga nesel na servis, kjer mi je rekel, da naj lepo počakam na update, kjer bodo popravili pisalo ker bojda 2.x naj nebi imela polne podpore za tak telefon in tako velik zaslon. Slepo verjel, ko je prišla 4.x je bilo garancije že konec in prav tako možnosti zamenjave oz. vračila. Prav tako sem hotel nesti nazaj telefon, ko mi ga je zabrikalo, pa mi je rekel na servisu model, da ga ne more vzeti v garancijsko popravilo ampak samo če sam plačam. SEm raje sam zrihtal kot pa da plačujem tistim kekcem tam po 20€/h.

Če ti je garancija potekla to pomeni da si ga kupil 2. leti (ali je slučajno 1. leto garancija?) preden je prišel ven 4.x za tvoj telefon? Sicer pa pokvarjeno pisalo ne šteje kot stvarna napaka?

-pomnilnik naj bi bil dovolj hiter, SD kartica je class 10. Problem je na več telefonih in več računalnikih. Dva imam dva samsunga, oba počasna, kolega ima isto počasnega, še en HTC-ja počasnega... čudno in zanimivo je, da ima par tistoč ljudi enake probleme s telefonom kot jaz. Kot bi šlo za serijsko napako ane? Očitno je res samo loterija pri teh androidnih telefonih ali bo deloval kot je treba ali ne.

To ni loterija nič manj kot pa je loterija pri ostalih telefonih. Možno da uporabljajo različne načine za dostop do podatkov (nekateri kar direktno omogočijo dostop do SD kartice, nekateri pa omogočajo dostop do datotek brez odklopa particije na telefonu kar verjetno pomeni počasnejši prenos).

-internet in ostalo še vedno dela brez problema na starem telefonu. Problem je samo, če hočeš laufati 2 programa na enkrat, ker ima procesor 1 jedro in veliko nižjo frekvenco. Imam tudi nekaj iger, ki sem jih imel na starem telefonu na tem in so resourci in vsa ostala shitarija popolnoma enaki.

Internet dela brez problema? To bi pa rad videl. Internet na starejših računalnikih ne deluje v redu, ker so brskalniki/strani postale prezahtevne, kaj šele na telefonu. Te starejše igre bi verjetno na Note-u delovale bliskovito hitro.

Razlika je le v tem, da na androidu laufa zadaj pritajen proces za reklame in lepo papca baterijo na polno.

Seveda, pozabimo na predvajanje videa, izrisovanje napredne 2D/3D grafike in poganjanje zahtevnih aplikacij, saj je za vse tvoje težave kriv proces za reklame, ki ob vsakem trenutku porablja 99% CPUja ter poleg vsega obremenjuje še grafiko.

Če razvijalci drigje ne morejo kasirat denarja, ga pa kasirajo z reklamami. Reklame pa prviš upočasnijo sistem in dodatno kurijo baterijo.

To tako na random govoriš ali imaš kakšen vir za podkrepitev (glede procesorsko zelo zahtevnih aplikacij)?

NAjvečji problem androida je v teh zastonjskih programih, ki nimajo plačljive verzije. Tu pa notri sam malware, adware in podoben shit.

Pač najdeš aplikacijo brez reklam (če lahko). Malware imajo zastonjske verzije?;((

Adnroid je tako kot bi fural windows 95, prejšnji telefon pa tako kot bi fural windopws XP. S tem, da so mi na začetku vsi ztarjevali, da bodo ti windowsi 95 na tem telefonu dobili posodobitev na 8-ko, v resnici pa komaj na win98. Bo dovolj dobra primerjava?

Seveda, spet kriviš Android za težave ki jih imaš predvsem s tvojim telefonom?

Prav tako naj bi bil AMOLED zaslon zelo varčen v primerjavi z navadnim LCD zaslonom. Prejšnji telefon je lahko da imel manjši zaslon, ampak je verjetno popacal v povprečju več energije kot trenutni. Prav tako naj bi procesor bil bolj varčen, itd. V praksi imam tam baterijo večje kapacitete in po vseh normalnih zakonih in specifikacijah bi moral tastari telefon zdržati manj kot tanovi, ampak ker je tanovi tako butasto narejen temu ni tako.

Sam sebe zanikaš? Če je večja poraba energije, potem se ti tudi baterija prej sprazne. Če je pa manjša pa obratno (v primeru da je enaka baterija).

V večini primerov gre tu za software krivdo.

Do tell more.



-seveda lahko samsung sam popravlja, ampak do sedaj še nisem videl, da bi kdaj sam iniciativno popravil kaj. Kot že napisano, se jim preprosto "jebe" za obstoječe stranke. Profita imajo dovolj, da ne bodo propadli še par let ne.

-nisem edini s tem problemom. Bojda naj bi bil problem dosti razširjen, tudi na drugih znamkah.

-preslab procesor? A dej no dej, ti pa si pikolovc na 100na uro. procesor je dvojedrni 1,4 GHz in mislim, da je več kot zadost, da bi lahko laufal gmail in internet browser naenkrat. Pa lahko ti začnem naštevat: gmail + broweser = 5+ sekund za zamenjavo okna. flipboard + gmail = vsutje skoraj vedno, music player + s note = vsutje ali pa šteka skoraj pol minute preden se postavi nazaj. Samsung apps dela že sam tako počas, da mi brada zraven zraste. movie player mora laufat sam, če zalaufaš kakroli zraven ti potem film šteka pa čeprav ugasneš tisti program. contacts + browser tudi ni najboljša kombinacija, contacts se dostikrat sploh zapreti noče je treba reset telefona. Messaging + gmail = telefon rata počasen in ga je treba ponovno resetirat če hočeš sploh nazaj do welcome page pridet... in podobno naprej. Dostikrat so tu še druge aplikacije. REcimo poženeš eno igro, ki ima notri reklame, zadaj recimo vžgan music player. Igra nič posebnega, verjetno bi jo še na 486-ki lahko laufal. Music player na svojem jedru, vžgeš igro in ti vrže music player na low priority in reklama zabije celo jedro! Zvok zašteka in lahko samo resetiraš... Dostikrat same aplikacije, ki so zelo enostavne in v nobenem primeru nebi smele zabiti procesor na 100%, naredijo ravno to, ko vžgeš kaj zraven i npotem telefon veselo šteka. Prav tako ni razlike med 800MHz ali 1400MHz, slednja nastavitev samo bolj greje telefon in hitreje sprazni baterijo. Hitrosti nobene.

-Problem takega telefona je v tem da custom ROM-i dostikrat ne podpirajo pisala ali česa drugega. Prav tako ni veliko custom ROM-ov za ta telefon. Sicer pa b moral official ROM delovati BP če tebi vse dela BP ane? Ne nameravam več probavat in zaganjat svojga časa s tem telefonom, ker prvič zagonim preveč časa, drugič mi sesuje vse nastvaitve. In tu ne gre smao za nastavitve programov, pač pa tudi programov. Aka avtentikatorji in podobno.

-na forumih je kar precej ljudi, ki so nastavljali frekvenco in kar precejšen del je takih, ki so jo omejevali zgolj iz vidika varčevanja baterije. Problem nekaterih telefonov je, da recimo že ob zelo simple aplikaciji/igri zabije frekvenco na max, pa čeprav to sploh nebi bilo potrebno. GLavni razlog zakaj sem jaz omejil frekvenco na mojem telefonu. Kot napisano, če hočem imeti baterijo več kot en dan JE nujno zlo imeti root in nižjo frekvenco. Drugače ne zdrži niti en dan. Še največji hec je v tem, da recimo dostikrat zaženeš program/igro ki ima reklame. Ko izklopiš in daš telefon na "sleep" je fora, da se tisti reklamni proces ne ugasne in ti zabije procesor na 1400MHz in lepo popapca baterijo v 30-60 minutah. Se mi je že dostikrat zgodilo, da sem imel telefon čisto vroč ko sem ga prijel in prazno baterijo. Tudi zaradi tega sem iz varnosti dal frekvenco na manj, da se to ne dogaja oz. če se že zgodi, spije baterijo veliko počasneje.

-ja koga pa naj krivim? Boižička? Krivim najbolj samsung ter seveda google, ker ne znajo pofixati svojih stvari kot se šika. Dostikrat kasneje pride ven na kakem forumu custom fix, ki ga spiše kak linux mazohist, ampak tega recimo google niti samsung nočeta dati v official update. Nisem še imel tako zbuganega telefona kot ga imam sedaj in v veliki meri krivim za to OS, ker hardware je več kot dovolj dober, software je večinoma kriv za vse. Prav tako je politika "zastonjskih" (beri z reklamami) programov/iger totalno zgrešena. Naj bo raje za plačat ne pa da imam non-stop eno sranje ki mi laufa v ozadju in žre baterijo ter po možnosti še vohuni kaj počnem na internetu! Če pa že morajo NUJNO to gor dajat, pa naj ne upočasnjuje telefona in ne žre baterije! Mislim ena flash animacija sposobna zabit proceosr na 100%? Butasto. Pa niso samo te aplikacije, tudi ignoranca google-a in samsunga tu prispeva, da se stvari ne popravljajo in spreminjajo na bolje ampak samsung raje izda ven nov telefon.

-bil na mobitelu, tam so mi tehniki pregledal telefon in ugotovil, da z omrežjem ni problemov. Problem je bil s telefonom. Kaj točno je narobe niso znali povedat, ampak sem probal že veliko stvari in nobena ni delovala. SMS-ji včasih delajo včasih ne. MMS-ji ne delajo sploh. Nastavitve so 1000% pravilne. Veliko ljudi je, na xda forumu je več tem in v eni je več kot 124 strani kjer so folk prijavili podobno/enako napako. Verjetno je še veliko drugih ljudi, ki na forum niso niti zašli oz. niso napisali da imajo problem s tem. Pa nimam samo jaz problem, punca ima enak telefon in enak problem.

-proces od reklame dostikrat zabije procesor na 100% in deluje z maximalno prioriteto, posledično upočasni telefon. Dostikrat se ne ugasne, ko zapreš aplikacijo in sprazne baterijo če nisi pozoren. Dostikrat prav ta proces tako upočasni telefon, da ga je treba resetirat.

-snemljiv zadnji pokrovček je že kul, če le ni tako cenena plastika in tako butasto narejen, kot da se bo vsak cajt zlomu. Poleg tega pa še bolj butasto narejeno zapiranje/odpiranje da če se recimo telefon segreje in pokrovček malo zvije pride do odpiranja telefona. Vse četistke tistemu dizajnerju in inžinirju, ki se je spomnu dat tak pokrovček na tak telefon! Prav tako telefon vreden 600+€, pokrovček pa kot telefon igraša za otroke??? Seriously?

-ja ClockworkMod Recovery je bil če se ne motim. Sistem ima svojo particijo in ni vidna za anvadnega uporabnika če nima root dostopa. Tak da bi komot lahko iz notranjega pomnilnika prekopiral jedro, ampak je tako butasto da rabi imeti SD kartico. Probal tudi preko odina nameščati ampak tam mi je vedno zablokiral telefon ob zagonu.

-ja podjetja dostikrat lažejo, ampak ne ignorirajo svojih strank in če že recimo pride do unofficial popravka, da vsaj priznajo svoje napake in popravek vključijo v svoje bodoče posodobitve! Tu pa gre za totalno ignoranco vseh, tako ljubiteljev developerjev, ki se matrajo stvari pofixat, kot uporabnikov, ki reportajo probleme in bug-e. Ne zdi se mi fer, da dam za izdelek toliko denarja, obljubijo kako bo oh in sploh in kako je že sedaj fajn in super duper, na koncu pa ukinejo podporo že po neem letu in jim dol visi ker so dal ven nov model... Sorry, to ni odnos podjetja do svojih strank, razen če se jih hočejo gladko znebiti!

-titanium backup zgleda super, ampak tudi ta ne backupa avtentikatorjev in podobnih aplikacij. Zbackupa ti samo aplikacijo, ne pa tudi ključev oz. serial-ov. Če se ti kje kaj zalomi ob odstranitvi in ponovni vzpostavitvi avtentikatorja imaš velik problem. Been there, done that. Imel problem z google avtentikatorjem, ko sem moral na irsko klicat, da so mi odblokirali pol stvari in resetirali avtentikator oz. mi ga zbrisali, da sem si lahko inštaliral novega. Never again. Ravno zato sem nehal tudi probavat raznorazne cusotm ROM-e in podobno, ker se mi bodo spet vsi avtentikatorji sesul.

-telefon kupljen 2 leti nazaj oz. kmalu bo 2 leti. Pisalo mi ni delovalo že od začetka, nesem nazaj v trgovino, kjer me napotijo na servis, nesem tja tam mi reče da bo ob 4.x nadgradnji pisalo delovalo bolje, saj bo podora za telefon boljša in prav tako podpora za tako velike zaslpne. Rečem ok, bom počakal. Čakam več kot eno leto, da pride ven 4.x, dam gor in še vedno dela po starem. Eno lepo po nakupu je malo preveč, da bi mi zamenjali telefon oz. da bi prijavljal stvarno napako, lahko nesem samo na garancijski servis, kjer bodo imeli telefon 14 dni in ugotovili, da se stvari ne da popraviti, ker je samsung obupal nad tem in tudi sam priznal da se ne da. Sedaj ne morem storiti ničesar več.

-štekam počasnejši prenos, ampak ne 2GB podatkov v 36 minutah!!! USB-ji mi delajo BP, prav tako probal 2.0 in 3.0 USb, povsod dela enako. In ni samo moj telefon, tudi od punce in dveh kolegov od tega en HTC, ostali samsung. Še tastar telefon mi je veliko hitreje prekopiral, pa imam notri class 4 kartico.

-ja internet dela brez problema, pa ima samo explorer gor in odpre vse strani. Problem je samo v tem, da je zaslon 320*240 in je malo problem scrollat gor pa dol, drugače pa odpre vse BP. Starejše igre pa ne delujejo enako hitro na tanovme telefonu, verjetno spet zaradi reklam...

-proces za reklame ponavadi požre 100% CPU in hkrati še zablokira oz. se ga ne da ustavit ker gre vse prepočas. Lahko samo resetiraš... Pa ponavadi reklame niso ne vem kaj, en flash programček čisto enostaven amapk problem je v tem, da na tem ltefonu že enostaven programček totalno zabije procesor. Evo sem probal, spisal program ki ima prazno zanko, ki se sproži na gumb:
for(int i=0; i<BIG_NUMBER; i++)
{
//do nothing
}

Tole poženeš in ti bo v času izvajanja same zanke požrl 100% CPU. Poženeš enako kodo na računalniku, magari spisano v Javi, ne pride niti do 5%.

-ne ne govorim ti na random, to je že dejstvo splošno znano. Odpri oči pa poglej dobro kako je market segmentiran in potem primerjaj z ostalimi marketi. Android ima daleč največje število "zastonjskih" apliakcij/iger, ki pa to niso, saj vsebujejo reklame. Razvijalci ne delajo ničesar zastonj in edini vir prihodka je potem preko reklam. Za razliko od iOS in MS marketa, kjer je večina aplikacij plačljiva in ne vsebuje reklam. Ptav tako so zaslužki recimo na iOS platformi veliko večji kot na androidu, zato tudi večina najprej izda za iOS in kasneje če nimajo samo gumba za izvoz za android, tudi za slednjega naredijo port. Dal sem že prej veliko linkov, tudi drugi so ti pripopali in iz prve roke vem, ker sem delal in še vedno delam s firmo, ki izdaja igre za iOS in android in so slednjega ukinili, ker je prinesel samo par tisočakov prihodka. Preprosto so android uporabniki škrt oz. zastonjkarji. Poglej linke malo nazaj pa se prepričaj sam, lahko pa še uporabiš google ali pa pogledaš na stran kake firme ki ima javno dostopne podatke od prihodkih pa se prepričaj sam.

-je bila enkrat ena raziskava, ne najdem zdle linka, kjer so testirali random aplikacije/igre z mobile marketov. Android je imel daleč največji procent programov z reklamami in adware-om, nekaj pa je bilo tudi malware-a saj je bilo kar nekaj keylogerjev in podobnih šitarij za zbiranje bančnih informacij, info kontaktov, naslovov in podobno, da so potem lahko pošiljali spam. Eden program je imel celo en shit, ki je sam pošiljal SMS-je naokol v tujino in povratni SMS-ji so stali ljudi precej denarja.

-seveda koga pa naj? Nimam samo jaz težav, pač pa mnogo drugih tudi. Torej ni samo moj telefon defekten, pač pa je defekten celoten software. Software pa je od googla in samsunga, torej lahko rečem da je kriv za vse skupaj OS in sam market.

-V praksi imam v starem telefonu baterijo večje kapacitete in po vseh normalnih zakonih in specifikacijah bi moral tastari telefon zdržati manj kot tanovi, ampak ker je tanovi tako butasto narejen temu ni tako. Evo popravljen stavek? Happy pikolovc?

-imaš že dovolj napisano...

bluefish ::

Pravniki so pa tisti, ki na koncu vedno zmagajo: http://www.theverge.com/2013/12/6/51827...

The damages retrial for last year's Apple vs. Samsung legal battle recently wrapped, and new court documents reveal how much Cupertino paid its legal team to get its wins: over $60 million. The revelations come as Apple requests that Samsung reimburse a portion of those legal costs. According to recent court filings, Apple wants its rival to pay a third of that, coming out to more than $15.7 million in attorney's fees — and that's on top of the over $6.2 million in trial-related costs Samsung is already on the hook for.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bela hiša razveljavila prepoved uvoza starejših Applovih izdelkov

Oddelek: Novice / Tožbe
357787 (6294) bojsi
»

ITC začenja preiskavo 13 proizvajalcev strojne opreme zaradi kršitev patentov

Oddelek: Novice / Tožbe
114549 (3082) FaxMachine
»

Googlova Motorola znova udarila po Applu

Oddelek: Novice / Tožbe
205544 (3972) Prospekt
»

Sedaj Apple terja prepoved uvoza Samsungovih izdelkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
8827058 (23989) Limit-sky
»

HTC najverjetneje krši Applove patente z Androidom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5820958 (19004) Icematxyz

Več podobnih tem