Forum » Navijanje » P4 1.8G
P4 1.8G

Gtomazin ::
Naredil sem si vodno hlajenje s katerim hladim P4 1.8G(ne northwood). Prisel sem do 122 FSB in ne vem zakaj ne gre več. V rač. imam Audigy Platinum, DVD,CD-RW,1 disk,GF4 in npajalnik 500W VCORE sem zvečal za 10 proc. na 1.85 V imam dva DDR po 256MB 333MHZ, ki ne uspej prit več kot 160 MHZ, ker imam čudno ploščo s katero lahko nastavim razmerje FSB:RAM največ na 3:4. Temperatura procesorja je pod 20C prej z original hlajenjem 46C.
Hvala za pomoč in nasvete
Hvala za pomoč in nasvete

Azrael ::
Pa si že poskusil direktno na 133 MHz FSB ? Seveda z ustreznim razmerjem FSB/AGP/PCI frekvenca (133/66/33 MHz). Pri 122 MHz in enakim razmerjem kot za 100 MHZ FSB večina PCI in AGP naprav ne deluje več.

Ne nastavitve FSB/AGP/PCI ima nastavljeno tako, da večam zaenkrat samo FSB in AGP/PCI sta nonstop 66 MHZ/33 MHZ

Mr.B ::
Ne nimaš, če bi bilo tako, bi ti moralo delati BP. Nevem če imaš ti Asinhrono delovanje glede na FSB. Ti si v maualu preberi , kje se preklopi FSB na 133MHz. Meni dela z Rambusom PC800 na 143MHz-jih. Torej iz 1.6 na 2.3GHz. Više ne , predvsem zaradi rama.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Jaz mam stiri moznosti 33,37,44 fixed , FSB/3 ( FSB/4 za 533MHZ procesorje). To je vse ram dela samo FSB ne gre vec kot 122MHZ. Hvala za pomoc in napotke k boljsem overclocku.

OwcA ::
Lahko da si dosegel mejo proca. Willyi niso ravno asi v navijanju...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Mr.B ::
Gtomazin , sem spregledal da ni northwood. Procesor je tu problematičen. Lahko probaš malo voltaže dvigniti, pa boš videl, če gre kaj više.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | fsb in procesorOddelek: Navijanje | 2287 (1282) | Pyr0Beast |
» | Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5800 (4631) | Pyr0Beast |
» | Celeron 500 - kako na 83 MHz?Oddelek: Navijanje | 1511 (1288) | Jaxx |
» | navijanje celerona 700 MhzOddelek: Navijanje | 1920 (1385) | sheep |
» | @@@@ zakaj nedela?Oddelek: Navijanje | 953 (689) | rap3r |