» »

Napaka na električnem žaru?

Napaka na električnem žaru?

matobeli ::

Evo eno mojo situacijo:
Mislim da dobro leto nazaj sem dobil električni žar Gorenje KR2400GB. Moč 2400W, kar je veliko za take pekače.

Zdi se mi da pekač ves čas že deluje slabo, stvari sploh ne speče. Še kruh potrebuje 10min (predogret) da se malo opeče. Pri vseh ostalih žarih je v tem času že precej črn.

par mesecev nazaj sem v garanciji menjal grelec, pred menjavo in po menjavi je performance enak. Torej ni bil že od začetka slab grelec.

Vedno bolj se nagibam k tem da bi lahko bil kakšen termostat zanič, da prehitro izklopi grelec.
Moram ga še priklopit na tokovne klešče da vidim kaj je z temi "2400W".

Sedaj pa vprašanje, bi lahko v tem primeru uveljavljal stvarno napako ali ne? V garanciji žar ni več. Je rok za uveljavitev stvarne napake 2 leti?

RejZoR ::

Če ni več v garanciji pomeni da sta 2 leti že mimo, tko da ne moreš uveljavljat ne garancije in ne stvarne napake.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

no sej, ravno gledam da ga imam verjetno že več kot 2 leti...

Še dobro da je samo žar in več kot 3 stvari ne morejo biti narobe:))

Aston_11 ::

Oba grelca skupaj ti data toliko, samo eden je pol manj - verjetno imaš tudi stikalo za vklop obeh grelcev.

shadeX ::

Sam še vedno bi z 1200W lepo spekel kruh. Jaz imam en cheap žar ki ima 800W pa vseeno lepo in dokaj hitro zapeče. Recimo če je žar čisto vroč in dam kruh noter, potrebuje ene 4minute da speče vredu :D

ja, sej dva skupaj 2400W, lahko uporabljam samo oba skupaj, torej 1200W spodaj in 1200W zgoraj, peče kruh zgoraj in spodaj.

na 2kW prenosni indukcijski plošči imam v dobrih 10min pečeno šteko čevapčičev, žar mi pa niti kruha ne popeče:))

einstein :P ::

Mogoče ti je regulacija šla...
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Mesar ::

einstein :P je izjavil:

Mogoče ti je regulacija šla...

Kisika?
Your turn to burn!

einstein :P ::

Moči???
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Mesar je izjavil:

Kisika?

Hehe, če bi se pogovarjali o kakšnih zdravstvenih težavah ob tem vremenu bi tvoj komentar ustrezal. Poizkusi kakšno drugo temo. ;)

Ga bom vzel na šiht drug teden in pregledal. Verjetno je res regulator.
Ni nekej baš to kitajsko Gorenje. Prvič sem ta žar menjal po 3 dneh, ko sem ugotovil da je torzijsko malenkost zvit in se nikakor ni hotel postaviti na ravna tla z vsemi štirimi tacami:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stara pečica - kako uporabljati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
155347 (4543) OK.d
»

Kabel za zar nehal delati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
103028 (2411) ToniT
»

Grelnik vode - čas do zavretja ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7634341 (31463) radmannsdorf
»

Potrebujem pomoč pri izbiri plinskega žara

209465 (8739) Ganon
»

Električni žar

3122346 (21869) roko11111

Več podobnih tem