» »

sifon v tušu počasi požira

sifon v tušu počasi požira

Phantomeye ::

zgodba je naslednja. Danes sem doma 'uničil' novo kopalnico. Pred kratkim je bila montirana kad za tuš kabino. Zadeva je zares počasi požirala. To pomeni, da je voda, recimo v minuti presegla rob kadi (ene 2 cm ima globine). Posledično je blo precej pizdenja in zezanja okoli tega. Dokler ni 'majstr' izjavu, da je pogledal specifikacije in, da počasi požira zaradi tega, ker gre za SAMOČISTILNI sifon?

Je v njegovih besedah kaj resnice?



Problem je , da je drug majstr za tuškabine zajebal sestavljanje steklenih vrat. in je voda zalila CELOTNO kopalnico, ker pač nisem bil pozoren na zunanjost tuša, vrat pa nisem upal odpret, ker je bila voda že previsoko in bi se razlila... In zdej je treba zamenat štok, vrata in eno leseno omaro, ker je čisto razmočen

dottor ::

Kako hitro bo požiral sifon je odvisno v tvojem primeru (da gre za novo kopalnico) od fija cevi in izhodne luknje ki jo ima sifon. Kar se tiče samočistilnih sifonov za tuš in kad še nisem slišal, čeprav sem po izobrazbi tudi Inštalater strojnih inštalacij (prvi poklic ki sem ga naredu) in sem na 3. letnem programu na obvezni praksi v podjetju postavu cel kup talnih sifonov. Prav tako je treba videt kolko % padec imajo kanalizacijske cevi od tuša do talnega sigona in pol od talnega sifona naprej. Prav tako je treba videt v kakšnem stanju je sifon in cevi od znotraj. Če je bil sifon pred polaganjem keramike slabo zaščiten je lahko v njega padlo kej lepila za keramiko, se zasušilo in blokira. Drugače pa vsak sifon ne požira takoj že zaradi pretoka vode. Doma imamo kad, sifon je redno čiščen pa še vedno se v kadi nabira voda, kljub temu da so vsi padci in cevi kot more bit. To da teče voda preko tuš kadi je pa verjetno mojster ki je tuš kad postavljal nekaj zaj*bal. Vsaj jaz bi dal 1% padec proti steni.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Gigahertz ::

Mr. Muscolo je tvoj prijatelj!:))

(mal mi dogaja dons:)))
"670#2500#8"

Zgodovina sprememb…

STU-III ::

Če je odtok starejši, ulij nekaj solne kisline ali natrijev hidroksid (oboje dobiš v trgovini z živili, ki ima tudi vsaj malo večjo zalogo čistil...) in počakaj 15 min. Potem splakuj z vročo vodo.

Solna kislina zelo dobro topi vodni kamen in ostalo, kar se ti nabere v odtoku (pozor: razjeda kovino, zato pazi na obrobo na odtoku, če pa imaš kovinske odtočne cevi, pa samo ulij in splakni takoj za tem).
Natrijev hidroksid se nahaja v odmaševalcu odtokov. (ne vem, kako dobro se obnese ampak tudi pazi, če imaš kovinske cevi).
Line secured.

korenje3 ::

nova kopalnica mora požirat. so ti naredil nagibe za praznitev dreka iz wcja? če je sifon problem, potem je neki zamašen.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Vanich ::

Aston_11 ::

Če boš to spravil skozi sifon od tuša - svaka ti čast. Odvisno od sifona, vendar po možnosti je to tak, ki je spodaj ploščat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Vanich ::

Potem bo pa treba najprej tole:

floyd1 ::

Se strinjam z Aston11. Te "žice" so fajn za kuhinjske odtoke, kjer vzameš dol sifon (in prideš do zidne odprtine).
Pri meni je pred leti Mr. Musculo prav fajn pomagal. Vliješ polovico piksne, pol ure pustiš, potem vrela voda. Ponoviš postopek še 1x za ziher. Je kar "ružilo" po ceveh, ko sem drugič splahnjeval ;). Kasneje več ni bilo nikoli problemov. Solna kislina je pa sranje le, če maš prastare odtoke (svinec), kar v tvojem primeru itak ni problem.

Aston_11 ::

Ni tako hudo - odšraufaš tuš kabino dol, narediš nasilje nad tuš kadjo, da se lepo odlepi s podlage, pogledaš sifon, snameš sifon dol, da preveriš pretok v nadaljevanju.


Tole bo treba:

Zvezdica27 ::

lp,

nova tuš kabina mora normalno požirat. Je tu problem, ker je zadeva nizko in padec je lahko slab, a če je nova in je to delal majstr ni to tvoj problem. Poklicat majstra, pivo v roke in mu pojasniti, da to tebe ne zanima. Če bo bluzil, grožnja z inšpekcijo, odvetnikom...

ko porihta, še en pir v roko in adijo.

zz

floyd1 ::

Jaz sem imel tuš kabino narejeno tako, da si "samo" silikonski kit na "blendi" spodaj odstranil - potem si vzel to ven in si imel dostop do vsega (sifon + pripadajoče cevi odtoka). Precej enostavno (čeprav silikonskega ni ravno lušno odstranjevat).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako odmašiti cev v kopalnici (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13529587 (23275) radmannsdorf
»

Kopalnica tus sestavljen iz stekla in brez banje samo odtok v tleh

Oddelek: Loža
167315 (2129) T-Mac
»

Odvod kondenza-klima

Oddelek: Loža
365497 (4630) Reaper
»

Premik pralnega stroja

Oddelek: Loža
122498 (1874) Badwolff
»

Problem v kopalnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5027581 (24340) Malajlo

Več podobnih tem