» »

Google Nexus 7 (2013)

Google Nexus 7 (2013)

Temo vidijo: vsi
««
6 / 15
»»

Groove ::

Manj tolerančen od Applovih ja (moraš biti bolj natančen, kot pri Applovih)... slabši pa ne vem, če kaj dosti :P.

Mavrik ::

Mhm, Android ima drugače skalibriran touch, kar nekoga ko pride z iOSa vedno popolnoma zmede (je smešno gledati ljudi ko niti gumbov ne zadenejo, ker so vajeni fejkanja ko ga dela iOS :D ).

Po parih letih uporabe iOSa in Androida hkrati pa se mi zdi izjava da je "slabši" precej za lase privlečena.
The truth is rarely pure and never simple.

damjanll ::

Po parih tednih uporabe, moram povedat da se mi je parkrat zgodilo da ko sem scrollal, je napacno zaznal drag in se je zgodil touch ali pa double touch. Ni pa prav pogosto, recimo 2x na teden to opazim. To se mi na prejsnjem nexusu 7 ni dogajalo, tako da ni da prihajam z iosa.

CodePsd ::

Jaz sem ga včerej kupil za ženo, pa pravi da ga noče. Če ga kdo hoče naj mi pošlje ZS. Dam ga za 270EUR in niti centa manj.
Edit: Moj je 32GB
Razrez spletnih predlog(PSD v HTML) --> http://codepsd.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CodePsd ()

Dobro da ga še ma Mimovrste ceneje čisto novega :P

Dajte take stvari v male oglase prosim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mavrik je izjavil:

Dobro da ga še ma Mimovrste ceneje čisto novega :P

Dajte take stvari v male oglase prosim.

Maš prav ja. Bom dal. Na mimo vrste je 16GB verzija za ta denar. Jaz jo imam 32GB

Zgodovina sprememb…

Aha, ok cena te :) Sigurno kdo rabi :)

Egidij88 ::

Že nekaj časa me mika ta nov N7. Imam laptop in N4, tako da tablice ne rabim nujno... sem pa IT guy in geek, kar se tiče androida. Pač hočem ga, ampak ko po drugi strani pomislim... :)

16GB na mimovrste je 270€. Pa za razliko od telefona potem nimaš stroškov, tako da ni nek denar.

amacar ::

Groove je izjavil:

Manj tolerančen od Applovih ja (moraš biti bolj natančen, kot pri Applovih)... slabši pa ne vem, če kaj dosti :P.

Sodeč po: http://venturebeat.com/2013/09/19/apple... je slabši, očitno pa je tudi software slabše spisan saj včasih zazna čudeže (click and press namesto samo click) :))

celada ::

Mavrik je izjavil:

Mhm, Android ima drugače skalibriran touch, kar nekoga ko pride z iOSa vedno popolnoma zmede (je smešno gledati ljudi ko niti gumbov ne zadenejo, ker so vajeni fejkanja ko ga dela iOS :D ).

Po parih letih uporabe iOSa in Androida hkrati pa se mi zdi izjava da je "slabši" precej za lase privlečena.

Res? Jaz nisem tega opazil, ko sem dobil od kolegov iPhone ali pa od brata iPad v roke. Vse je šlo bp? Ali se pa to samo pojavi ko greš iOS -> Android?

amacar je izjavil:

Groove je izjavil:

Sodeč po: http://venturebeat.com/2013/09/19/apple... je slabši, očitno pa je tudi software slabše spisan saj včasih zazna čudeže (click and press namesto samo click) :))

Medtem ko pa tale članek z isto metodologijo zmeri malo manj Applu prijazne številke ;) Kdo ma zdaj prav? ;)

Zgodovina sprememb…

Ashrack ::

Egidij88 je izjavil:

Že nekaj časa me mika ta nov N7. Imam laptop in N4, tako da tablice ne rabim nujno... sem pa IT guy in geek, kar se tiče androida. Pač hočem ga, ampak ko po drugi strani pomislim... :)

16GB na mimovrste je 270€. Pa za razliko od telefona potem nimaš stroškov, tako da ni nek denar.

sem v isti dilemi. si se ze odlocil?
....

Siddh ::

Kupi ga, še vedno ga lahko vrneš v nekaj dneh ali pa prodaš naprej za okrog 240-250€

Verjetno si ga bom kupil pri plači. Bo za na kavč + še kaj :) Ne morem da ne bi...

Po drugi strani imam pa že Nexus 4 in z Nexus 7 pridobim samo dobra 2 incha.
Mogoče bi raje na Nexus 10 počakal...
....

Novi N10 pride še letos? Za N5 in Kitkatom? Tudi to je varianta zame, je pa dražja zadeva.

Neuradno naj bi N5 ter N10 prišla na sredini oktobra
....

ikeaikea ::

Ampak N10 ne bo taka cenovna varianta kot N7 ampak cenovno kar primerljivo Galaxy Tabu ali Xperia Z

PrimozR ::

Pričakovano je, da nov telefon in 10" tablica prideta skupaj s KitKatom. Skupni izid se je namreč zgodil lani, običajno je, da imaš v tej industriji letne trende, jasno pa je, da Google novo verzijo Androida pospremi z vsaj eno novo napravo. To in en kup napovedi o Nexus 10 dajo jasne smernice.

A mi lahko kdo potrdi, da če kupim Nexus 7 LTE in vstavim v njega SIM kartico od simobila bo to ziher delalo? Torej jo lahko uporabim tudi kot telefon?
Je odklenjen Nexus na vsa omrežja ali ni?

A sploh dela LTE pri nas? Vem da za Nexus 4 je samo v Kanadi na ene dveh omrežjih

Zgodovina sprememb…

SLO_Matej ::

Si.mobilov LTE je precej redek. Če ga želiš koristiti bo treba vstaviti Mobitelovo SIM kartico, razen če si iz LJ, Brnika ali Bleda.

amacar ::

Ima že malo večjo pokritost tudi simobil. Drugač pa more delat ja.

Nexus 7 ne mores uporabljat kot telefon.
Torej telefonskoih pogovorov ne bos mogel opravljat.
Vse kar ti Nexus 7 LTE omogoca je prenos podatkov preko mobilnega omrezja. (dela tudi GPRS, EDGE, HSDPA, ni nujno da LTE)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damjanll ()

CodePsd je izjavil:

A mi lahko kdo potrdi, da če kupim Nexus 7 LTE in vstavim v njega SIM kartico od simobila bo to ziher delalo?

Če ga kupiš v EU ja, če ga uvoziš z US ne (sta različna modela in podpirata različne LTE frekvence).

CodePsd je izjavil:

Torej jo lahko uporabim tudi kot telefon?

Ne, klicati in sprejemati/pošiljati SMSov ne moreš.

CodePsd je izjavil:

Je odklenjen Nexus na vsa omrežja ali ni?

Ja.

CodePsd je izjavil:

A sploh dela LTE pri nas? Vem da za Nexus 4 je samo v Kanadi na ene dveh omrežjih

Simobilova pokritost je bolj boga, na Mobitelu dela odlično. Seveda tudi LTE model Nexusa 7 brez težav dela na HSDPA hitrosti in frekvencah.

Zgodovina sprememb…

Hvala za odgovore. Še dobro da ga nisem naročil danes.

Meni se je pa updateal na JSS15R, micro update - samo 8mb, se komu sanja kake so spremembe?

nurmaln ::

@CodePsd

Če iščeš 7'' tablico katero boš lahko uporabljal tudi kot telefon, potem moraš pri ASUSu gledati Fonepad produkte. Na poti v Slovenijo je Fonepad 7 (ME372CG).
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

bkupljen ::

Pozdravljeni,

kupujem si tablico, ki bi jo rabil za brskanje po internetu, mogoče kaka igra, tudi kakšen film, urejanje dokumentov, ali gledat SIOL TVin...
Predvsem me zanima uporabnost in da je prenosljiva oz. primerna tudi za potovanja in organizacijo potovanj.

Odločam se med:
- Nexusom 7 (2013) in
- Samsung Galaxy Note 8

Že en čas spremljam različne forume, razne članke testov, članke za TOP tablet 2013, kjer Nexus 7 (2013) zmaguje pred Notom. Ampak sem še vedno v dvomih katerega kupit. Enkrat me ta zamika, nadlednjič pa drug...

Zanima pa me kakšne so izkušnje z gledanjem filmov in urejanjem dokumentov na tej tablici - Nexus 7 2013?

Kaj priporočate?
katera tablica od teh dveh je bolj uporabna oz. uporabniku bolj uporabna?

kolikor vidim pa je cena kar ista vsaj na tej internetni strani:

Nexus7:
http://www.expansys.si/samsung-galaxy-n...

Samsung Galaxy Note 8:
http://www.expansys.si/asus-google-nexu...

Prosim za odgovor in pomoč pri izbiranju

Hvala

ikeaikea ::

Huh, ta je res težka. Sam sem bil do zdaj za Nexus 7, sploh se nisem spomnil na Note 8. Nevem jaz mislim, če ne drugega, ker je Note 8 večji, ima pa Nexus veliko boljšo resolucijo zaslona. Je pa seveda stvar okusa. Jaz se vseeno bolj nagibam k nakupu Nexus 7, definitivno 32gb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ikeaikea ()

Dosan ::

Ekranu Nexus 7 2013 nič ne pride blizu pa super je za v roko, lahek in tanek. Za filme/igre je najboljša izbira izmed manjših tablic, je pa na tebi če res rabiš tisti S-pen.

Nekako se tudi jaz vedno bolj nagibam na Nexus 7.

S-pen mi ni tak pomemben. Itak pa se lahko dokupi pisalo, za tablice, če se bo pokazala potreba. :)

Zanima me uporabnost in kako je z urejanjem dokumentov, branje, kakšne so izkušnje glede tega za to tablico?
Ali se res lahko Nexus 7 (2013) polni brezžično? Je to komu kaj znano?

Dosan ::

Nexus 7 podpira Qi wireless charging standard, torej ja, lahko se polni brezžično. Z dokumenti nimam kaj dosti izkušenj, čeprav je Google Drive + QuickOffice sedaj zelo dobra zastonj opcija za urejanje dokumentov, bere se pa super na njemu (epub ali pdfji, oboje zgleda super če imaš kakšen normalen app za ta namem).

bkupljen je izjavil:

S-pen mi ni tak pomemben. Itak pa se lahko dokupi pisalo, za tablice, če se bo pokazala potreba. :)

Note ima wacom digitizer, in je z s-pen veliko bolj natancen in obcutljiv kot genericna pisala za tablice, tako da ce rabis pisalo, to ni zares zamenjava in je note edina opcija.

zanima me ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem, da je izdelek po nižji ceni zaradi 1 leta manj garancije?

A je mar sploh kak dober razlog, da bi vzel crap od Samsunga namesto Nexusa?? o.O

M-XXXX ::

PrimozR je izjavil:

A je mar sploh kak dober razlog, da bi vzel crap od Samsunga namesto Nexusa?? o.O

Meni osebno je recimo 7" enostavno premajhno..

TeMpL ::

PrimozR je izjavil:

Ni ne :) !!

bkupljen je izjavil:

zanima me ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem, da je izdelek po nižji ceni zaradi 1 leta manj garancije?

Kaj pa vem, Po evropi so nexusi povsod cenejši, uveljavlanje garancije je po svoje tudi enostavneje kot pri nas, ker se pač zavedajo kdo je dal denar, pri nsa se na to takoj ko plačš pozabi, smo šač balkanci.. pa stane 50eur manj.. "pripročeno" in vsaj 30 drugače ... :) Garancija je povsod 2 leti..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TeMpL ()

TeMpL ::

M-XXXX je izjavil:

PrimozR je izjavil:

LOL.. ni vse v velikosti :)
Če rabiš večjega maš ultrabook/notebook ...

M-XXXX je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Potem vzameš 10". Mislim jemati 8" 1280 x 800 crap namesto 7" 1920 x 1200 je... Ma ne bom rekel kaj je.

Zgoraj se je spraševalo za razlog zakaj bi vzel Note 8 namesto Nexus 7. Povem razlog in niste zadovoljni...

M-XXXX je izjavil:

Zgoraj se je spraševalo za razlog zakaj bi vzel Note 8 namesto Nexus 7. Povem razlog in niste zadovoljni...

Edit: enim je 10 pa preveliko. Jaz osebno sem 7" ravno zato prodal da grem nazaj na 10... Drugim pa je 8-9" ravno sweetspot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Jah jaz sme napisal dober razlog. To, da je colo večji in ima bistveno slabši displej pač ni dober razlog.

Pa če ti je 10" prveč, 7" pa premalo, vmes pa sweetspot... Ne vem no. Zmišljevanje much?

Jah jaz sme napisal dober razlog. To, da je colo večji in ima bistveno slabši displej pač ni dober razlog.

Jaz osebno bi Nexus 7 2013 zaslon menjal za HD resolucijo ter 1" več kadarkoli v trenu oka. Je dober zaslon definitivno, ni pa čisto nič posebnega.
Uglavnem čista pretirancija FHD na karkoli manj kot 10" tlačit...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Ti pa res nočeš imeti lepe slike. No saj, itak si fan Galaxy S-ov, torej si obupa od slike navajen.

PrimozR je izjavil:

Ti pa res nočeš imeti lepe slike. No saj, itak si fan Galaxy S-ov, torej si obupa od slike navajen.

Heh, zame si že dolgo nerelevanten glede česarkoli, ki je povezano z Nexusi (čisto zlato) in vsem ostalo, ki ima po tvoje nakičene skine čez :)

MacGyver141 ::

PrimozR je izjavil:

Imam v lasti starega nexusa 7 z HD resolucija, pa ne vidim sploh potrebe po FHD. Ne vem pa, zakaj imas toliko proti samsungu?

zee ::

Verjetno zato, ker ima Samsung nikakvo podporo (zlasti nadgradnje) za svoje flagship telefone/tablice.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

TeMpL je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Ni ne :) !!

bkupljen je izjavil:

Kaj pa vem, Po evropi so nexusi povsod cenejši, uveljavlanje garancije je po svoje tudi enostavneje kot pri nas, ker se pač zavedajo kdo je dal denar, pri nsa se na to takoj ko plačš pozabi, smo šač balkanci.. pa stane 50eur manj.. "pripročeno" in vsaj 30 drugače ... :) Garancija je povsod 2 leti..

Templ, drugače je za 275 € Nexus 7 z enoletno garancijo. Cena je glih zaradi manjše garancije nižja za več kot 50€.
Sem pa malo v dvomih ali vzeti tega ali unga z 2 leti garancije in plačat 35€ več, če se naroči preko EnaA. Malo sem skeptičen...

Kaj predlagate ostali?

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Lp

Boštjan

Ajrina ::

Če kupuješ z 1 letno garancijo, kupi v tujini in prihrani še nekaj 10€. Npr. pri amazon.de je 32gb različica skupaj s poštnino 242,60€. Verjetno se najde kje še ceneje.

medenko ::

link za 242€ prosim.

Pa mislite da ni zaradi 1 leta garancije mogoče kakšna napaka v napravi mogoče kak slabši komponent, kot sicer ali kaj podobnega?

Zaradi tega sem mal skeptičen...
««
6 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5826157 (17584) R1710
»

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Oddelek: Kaj kupiti
263261 (2991) amacar
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516990 (7877) AvtoR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8930877 (17245) Bluzer13

Več podobnih tem