Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2013)
Google Nexus 7 (2013)
Temo vidijo: vsi
delfinus ::
Jaz ze kar nekaj casa uporabljam tole bluetooth tipkovnico, ki je hkrati tudi cover in stojelo. Je prezivela tudi backpacking po Aziji tako, da je Ok zadeva. Je pa dno tipkovnice zelo podobno podnu samega Nexusa.
Klik
lp, d.
Klik
lp, d.
delfinus ::
Ampak pozor pase zgolj na 1 generacijo. Za 2013 verzijo je ze v distribuciji, ampak punudnikov je zaenkrat se malo.
Ajrina ::
Videla na ebayu. Za Nexus 7 2013:
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
Za Nexus 10 pa nažalost ne najdem.
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie...
Za Nexus 10 pa nažalost ne najdem.
amacar ::
Eno vprašanje. Zaenkrat imam narejen le enega uporabnika, dodal bi še enega, želel pa bi, da se vse moje spremembe v meniju nastavitve prenesejo tudi na novega uporabnika, v bistvu bi bilo najbolje, če bi lahko kar dupliciral celotnega uporabnika, da mi ne bi bilo potrebno na novo inštalirat aplikacij. Je to možno?
WaterBoy ::
Danes sem se igral na prijateljevem N7. Lahko dodaš novega tako da se sam vpiše z svojim e-mailom, ali pa samo uporabnik ki mu ti določiš kaj lahko uporablja, katere aplikacije
M-XXXX ::
Danes dobil tudi mojega nexusa in imam eno vprašanje.
Kako, da ima v quadrantu tako nizek score?
S4 1.9Ghz score 12500, CPU score 40 000
Nexus 7 about 5 000, CPU score just 13 000
Kako, da ima v quadrantu tako nizek score?
S4 1.9Ghz score 12500, CPU score 40 000
Nexus 7 about 5 000, CPU score just 13 000
Mavrik ::
Ker si plačal za njega 250€ ne 700€ kot stane S4 ;)
The truth is rarely pure and never simple.
Huh? V vseh ostalih testih je tam tam (seveda pride nekaj razlike zaradi frekvence in podobno), a v tem testu je pa 3x slabši? Does not compute...
Ker ima počasnejši SoC in bistveno počasnejše RAMe. Posledično je cenejši. Okoli 5500 je standardni score za 2013ko, medtem ko oba flagshipa (S4 in One) zaradi navitih Snapdragonov 600 in LPDDR ramov dosegata več kot 2x takšen rezultat.
Ker ima počasnejši SoC in bistveno počasnejše RAMe.
No ko ravno omenjamo quadrant.
Mem: S4 ima 10500
Nexus 7 ima 9100.
SOC je pa tako ali tako kot kaže isti. Enostavno malo odvit sistem. Vsi reviuji ter ugotovitve kažejo na to.
in bistveno počasnejše RAMe.
Nexus 7 ima DDR3 1600mhz rame
Za S4 sicer še nisem našel konkretne številke, vendar DDR3 1600 naj bi bilo trenutno top of top.
EDIT: našel info za S4.
Thank you for your comments. After some further digging I found some details on the RAM. They're built on the 30 nanometer process and can transfer data at up to 1600 Mbps per pin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Maš prav, N7 ima tudi dost hiter LP-DDR. Gre vse predvsem na račun slabšega SoC-a in frekvence. Bi znala biti fora bolj v tem da mogoče v Quadrantu S4/One ne dosežeta thermal throttlinga (ker ju predvsem to omejuje).
Bom stestiral jutri ko pridem do mojih napravc.
Bom stestiral jutri ko pridem do mojih napravc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Maš prav, N7 ima tudi dost hiter LP-DDR. Gre vse predvsem na račun slabšega SoC-a in frekvence. Bi znala biti fora bolj v tem da mogoče v Quadrantu S4/One ne dosežeta thermal throttlinga (ker ju predvsem to omejuje).
Kot sem rekel, soc naj bi bil isti.
http://www.androidauthority.com/nexus-7...
Sem isto pomislil glede termalnih specifikacij pa tudi to najbrž ni. Anandtech je naredil odlični review na to temo: http://www.anandtech.com/show/7231/the-... Pozornost nameni prvim dvema grafoma.
damjanll ::
Anandtech tudi pravi da s4 je navit do konca samo ko laufas benchmarke:
Looking at CPU/GPU Benchmark Optimizations in Galaxy S4
Sicer to pojasni samo za 10% ne pa za 3x razlike...
Looking at CPU/GPU Benchmark Optimizations in Galaxy S4
Sicer to pojasni samo za 10% ne pa za 3x razlike...
Kot sem rekel, soc naj bi bil isti.
http://www.androidauthority.com/nexus-7...
Sem isto pomislil glede termalnih specifikacij pa tudi to najbrž ni. Anandtech je naredil odlični review na to temo: http://www.anandtech.com/show/7231/the-... Pozornost nameni prvim dvema grafoma.
Je zelo podoben ni pa čisto isti - kot pravim bom pa sam pogledal termalni del. Namreč zelo je čudno da 7ka zaostaja v testih samo praktično v Quadrantu, kar mi da misliti da ma kje kak bug, Quadrant testira kaj nenavadnega ali pa HTC/S4 kaj čudnega fejkata. Anand je termalni graf naredil sicer v Geekbench, čeprav res ni razloga da bi bilo v Q kaj drugače. Čudn.
PrimozR ::
Nexus 4 (načeloma isti HW, kot 7ka): 4769 total pa 9855 CPU (7833 mem). Weird shit. To je toliko, kot One X (komaj bolje), s tem da je CPU score slabši od One X. SGS3 je pa hitrejši. To je ziher nek bug....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
tomaz_1980 ::
Moja prva čudna izkušnja z novim nexusom:
Po parih dneh nezahtevne uporabe sem zadnjič naložil dve 3D igri. Potem sem čez noč zadevo izklopil, naslednji dan se pa ni hotela več vklopit (ustavilo se je pri znaku X). Factory reset (z izgubo vseh podatkov) je pomagal, takoj za tem sem pa updejtal na JSS15Q. Zaenkrat pomaga :)
Po parih dneh nezahtevne uporabe sem zadnjič naložil dve 3D igri. Potem sem čez noč zadevo izklopil, naslednji dan se pa ni hotela več vklopit (ustavilo se je pri znaku X). Factory reset (z izgubo vseh podatkov) je pomagal, takoj za tem sem pa updejtal na JSS15Q. Zaenkrat pomaga :)
Brez Gesla ::
Pozdravljeni!
Nameravam nabavit v temi omenjeno tablico, samo sem v dvomih ce se res splaca dat "100eur" vec za LTE verzijo ali ne? Zdej glede na to da LTE se ni kaj prida razvit ter da je za normalno srfanje po spletu navaden WiFi cisto dovolj, potem verjetno ne?
Trenutno pri nas nasel najcenejso 32GB tablico pri ANNI-ju, je mogoce se kje cenejsa? Potrebujem pa racun na firmo tako da fizicne osebe in bolha odpadejo...
Se link: http://www.anni.si/trgovina/racunalniki...
Nameravam nabavit v temi omenjeno tablico, samo sem v dvomih ce se res splaca dat "100eur" vec za LTE verzijo ali ne? Zdej glede na to da LTE se ni kaj prida razvit ter da je za normalno srfanje po spletu navaden WiFi cisto dovolj, potem verjetno ne?
Trenutno pri nas nasel najcenejso 32GB tablico pri ANNI-ju, je mogoce se kje cenejsa? Potrebujem pa racun na firmo tako da fizicne osebe in bolha odpadejo...
Se link: http://www.anni.si/trgovina/racunalniki...
PrimozR ::
Point LTE-ja je, da podpira GSM omrežja, torej ima slot za SIM. Potem pa potrebuješ ta SIM in naročniški (pdoatkovni) paket. Rezultat je, da greš lahko na internet brez WiFi povezave, skorajda kjerkoli. Alternativa je, da na telefonu postaviš WiFi hotspot.
Sicer je pa tako, za ceno 16 GB modela pri nas se že skoraj splača pogledati za iPad Mini, ki v 16 GB obliki stane 345 EUR ;)
EDIT: PFT, čez mejo celo pod 300 EUR :D
Sicer je pa tako, za ceno 16 GB modela pri nas se že skoraj splača pogledati za iPad Mini, ki v 16 GB obliki stane 345 EUR ;)
EDIT: PFT, čez mejo celo pod 300 EUR :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
amacar ::
Ekran iPad Minija je za zjokati v primerjavi z Nexus 7. Vidi se mu tudi da mu primanjkuje rama, saj na novo nalaga zavihke, če jih imaš odprtih več (na iphonu 5 ter nexusu 7 tega ni).
Ajrina ::
Da se tudi povezati 3g ključek na nexusa preko OTG kabla. Tu je seznam ključkov, ki so podprti:
http://forum.xda-developers.com/showthr...
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Ajrina ()
erkgheoruugh ::
A je prednost oziroma razlika LTE modela samo v gsm modulu ali še kje? Ker pri ipadu imajo tudi gps samo 3g modeli. Kako je to pri Nexusu?
Brez Gesla je izjavil:
Pozdravljeni!
Če ga hočeš uporabljati na poti bi znal biti LTE uporaben - namreč tako ti tablica ne kuri baterije od telefona in ti ne bo telefon umrl popoldne če boš veliko tablico na internetu brez dosega wifija uporabljal.
Pri nas pri Mobitelu LTE dela v praktično vseh večjih mestih (probal LJ, Maribor, Mursko Soboto in Celje) in je dejansko opazno hitrejši. Zavedaj se tudi da LTE model jasno zna delati tudi na HSDPA (3G) in tako dalje. Če si precej časa na krajih kjer ni dobrega WiFija in nimaš pri roki polnilca za telefon se ti verjetno LTE splača. Za doma na Wifiju viset lih ne :)
EWER115 ::
Lp! zanima me kateri smart cover priporočate za nexus
7 2013, in pa če se ga da dobiti kje v bližini ( po možnosti v slo),
oz če ga kdo prodaja.
7 2013, in pa če se ga da dobiti kje v bližini ( po možnosti v slo),
oz če ga kdo prodaja.
Brez Gesla ::
Ne tablice ne mislim uporabljat na poti, za to imam telefon, ce pa slucajno ze pa naredih HotSpot pa iz tam uporabljam net. 3/4 casa se bo uporabljala doma kjer je Wi-Fi ali pa tam kjer je dostop do brezzicnega neta,tko da potemtakem se ne spaca LTEja.
Glede na to da sem uporabnik Simobil-a, trenutno sem zasledil da ima LTE samo Mobitel (+6eur mesecnega doplacila na narocnino), kako je z Simobil-om?
Glede na to da sem uporabnik Simobil-a, trenutno sem zasledil da ima LTE samo Mobitel (+6eur mesecnega doplacila na narocnino), kako je z Simobil-om?
SLO_Matej ::
Brez Gesla je izjavil:
V promocijskem obdobju do konca leta je LTE pri Mobitelu brezplačen; http://www.mobitel.si/storitve/hitri-in...
damjanll ::
Brez Gesla:
Saj ni da nexus 7 LTE dela samo in izkljucno na 4G/LTE omrezjih ampak dela tudi na 2G in 3G. (GPRS, EDGE, HSPA+)
http://www.gsmarena.com/asus_google_nex...
Saj ni da nexus 7 LTE dela samo in izkljucno na 4G/LTE omrezjih ampak dela tudi na 2G in 3G. (GPRS, EDGE, HSPA+)
http://www.gsmarena.com/asus_google_nex...
Dosan ::
Pa Simobil je imel LTE že pred Mobitelom (http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid... zna pa biti da ga ima Mobitel do sedaj že v več krajih.
fireX88 ::
simobil mislim da ima 3 oddajnike (BTC ljubljana in dva avtocestna križa), mobitel pa nekaj pod 30 (29 ali pa 27).
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
matej1990 ::
Ni čisto tako... SiMobil ima 16 LTE baznih postaj, Mobitel pa kar 155! Ne na pamet, ampak raje malo raziskat: mobilna-telefonija.com
SiMobil je prvi pri nas imel LTE v javni uporabi, ampak v RES omejenem dometu, medtem ko je Mobitel imel LTE kar nekaj časa v fazi zaprtega testiranja.
Če boste malo primerjali vidite takoj zakaj ima Mobitel v večini primerov toliko boljše pokritost in dosega višje hitrosti.
LTE je prihodnost: manjši ping (beri: boljša odzivnost) in večje hitrosti!
LTE tablica DA ali NE, pa je čisto odvisno od uporabe posameznika. Jaz vem da je ne rabim, ker jo imam vedno na mestih pokritih z wifi, če pa že, pa si naredim na mobitelu začasno wifi dostopno točko oz. hotspot kot so že ostali napisali.
SiMobil je prvi pri nas imel LTE v javni uporabi, ampak v RES omejenem dometu, medtem ko je Mobitel imel LTE kar nekaj časa v fazi zaprtega testiranja.
Če boste malo primerjali vidite takoj zakaj ima Mobitel v večini primerov toliko boljše pokritost in dosega višje hitrosti.
LTE je prihodnost: manjši ping (beri: boljša odzivnost) in večje hitrosti!
LTE tablica DA ali NE, pa je čisto odvisno od uporabe posameznika. Jaz vem da je ne rabim, ker jo imam vedno na mestih pokritih z wifi, če pa že, pa si naredim na mobitelu začasno wifi dostopno točko oz. hotspot kot so že ostali napisali.
TeMpL ::
Vredu ravno ni ne :) je samo za silo...
YAMTT (uporabi za test)... 2 prsta bosta dovolj.
postavi ju v isto ravno.. enega imej na mestu drugega pa premikaj za par mm gor dol. = izven linije.. premikati se zače tudi tisti "dotik" katerega prst je na mestu..
drugače pa občasno deluje solidno na trenutek se mu pa "totalno spipa" težave pri tipkanju.. (vseka kr naključen črke itd..) .. ogabno...
Dostikrat ne gre premkniti ikone ker naprava misli, da migaš prst..
Q oz R update ne pomagata (moj prvi je bil sicer malo boljši touch malo manj težav a je imel (death pixle).., ta sedaj pa ima malo slabši touch....
Krnekaj. = in po svoje sramota...
"pol cenješi" memopad hd 7 (od mojega 4 letnega mulca).. je brez takih težav ;)
YAMTT (uporabi za test)... 2 prsta bosta dovolj.
postavi ju v isto ravno.. enega imej na mestu drugega pa premikaj za par mm gor dol. = izven linije.. premikati se zače tudi tisti "dotik" katerega prst je na mestu..
drugače pa občasno deluje solidno na trenutek se mu pa "totalno spipa" težave pri tipkanju.. (vseka kr naključen črke itd..) .. ogabno...
Dostikrat ne gre premkniti ikone ker naprava misli, da migaš prst..
Q oz R update ne pomagata (moj prvi je bil sicer malo boljši touch malo manj težav a je imel (death pixle).., ta sedaj pa ima malo slabši touch....
Krnekaj. = in po svoje sramota...
"pol cenješi" memopad hd 7 (od mojega 4 letnega mulca).. je brez takih težav ;)
TeMpL ::
.....Čeprav se zadeva počasi izboljšuje z dnevi uporabe (Drugega nexusa imam sedaj 3 dan in je napak definitvno manj kot 1 dan, morda je kaj povezano z čiščenjem zaslona oz z pacanjem po njem :)... ali pa si fw počasi gradi tabelo "mrtvih linji" touchscreena..)..
LOL
LOL
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 26157 (17584) | R1710 |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3261 (2991) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 16990 (7877) | AvtoR |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30877 (17245) | Bluzer13 |