» »

Google Nexus 7 (2013)

Google Nexus 7 (2013)

Temo vidijo: vsi
««
4 / 15
»»

Mavrik ::

Da nisi nategnjen ko stvar crkne po 14tih mesecih.
The truth is rarely pure and never simple.

damjanll ::

Pa saj je po celi evropi 2 leti, a nismo to ze predebatirali?

Tisto je stvarna napaka, ne garancija.

floyd1 ::

Zakaj torej razlika med nami in tujino?

Kakor vidim na mediaworld pise da je tako njihova kot od proizvajalca garancija 24 mesecev.

kmetek ::

nurmaln: tok stvari zadaj ne poznam, da zadeve podražijo.

murmur ::

Mavrik je izjavil:

Lažje se je peljati eno uro pa se prepirati z Italjani kot pa nesti na slovenski ASUS servis?

Pa sej uradni SLO ASUS servis velja za hardware ne glede na kraj nakupa? Torej ni potrebno v Trst na servis.

Zmajc ::

floyd1 je izjavil:

Ker so naši prodajalci in država grabežljivi prasci, ki jim potrošnik ne pomeni absolutno nič?

nurmaln ::

murmur je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Lažje se je peljati eno uro pa se prepirati z Italjani kot pa nesti na slovenski ASUS servis?

Pa sej uradni SLO ASUS servis velja za hardware ne glede na kraj nakupa? Torej ni potrebno v Trst na servis.

Tudi to je res.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

kpkp ::

V italjanski online trgovinah se že pojavljajo prve "akcije".
Nexus 7 32GB 247,69 €

Hmm, Comshop ima 16G verzijo za 270, 32G/LTE pa za 430€. Kar bolan markup glede na tujce :)

PrimozR ::

Mavrik je izjavil:

A bodo v SI res toliko dragi da se splača zakuriti kup goriva za vožnjo v trst?

A ni lažje kar naročiti iz nemčije? Cene so enake, ta moment geizhals kaže da je najcenejši v UK, 245 €. 32 GB seveda :)

Klemenn je izjavil:

hdmi adapter

a ve kdo kje to kupiti?

na dx jih je malo morje, kateri pa bo delal?

Tisti, pri katerem piše slimport.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

Mavrik je izjavil:

A bodo v SI res toliko dragi da se splača zakuriti kup goriva za vožnjo v trst?

A ni lažje kar naročiti iz nemčije? Cene so enake, ta moment geizhals kaže da je najcenejši v UK, 245 €. 32 GB seveda :)

Mi znaš poiskati enega ko bo poslal LTE verzijo v Slovenijo zdaj?

tomaz_1980 ::

notebook.de bi znal pošiljat v SLO:

PayPal - 12 EUR inkl. MwSt.
PayPal Zahlung ist für die ganze EU möglich.

mavrik: pošlji mi ZS pa ti ponudim boljšo ceno za LTE. samo mi odstraniš naziv? ;((

Dosan ::

Mavrik je izjavil:

Hmm, Comshop ima 16G verzijo za 270, 32G/LTE pa za 430€. Kar bolan markup glede na tujce :)

Si ziher? Danes v Comshopu je na listku pisalo 16GB - 290€, če se ne motim. LTE pa 420€.

vudu ::

murmur je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Meni je N7 crknil po 2 mesecih delovanja. Poslal k našemu uvozniku, novi (in sem prepričan da čisto novi - praskica na zaslonu in zapis številke) pa je bil poslan iz Poljske po 1 tednu. Sam sem pozabil priložiti tudi polnilec, a so mi pa enega še dodatno poslali. :S

DejaVu ::

Mavrik je izjavil:

16G za 270, kje? Na comshop.si nikjer ne najdem....

na spletu ga še nimamo, v trgovinah pa je.

a v vseh, tudi v mb?

TeMpL ::

Zmajc je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Ker so naši prodajalci in država grabežljivi prasci, ki jim potrošnik ne pomeni absolutno nič?

Niti ne.. V slo je samo toliko revežev, da se proda tako maloa količina robe, da se ne pride do ugodnih nabavnih cen...

dejavu: da.....

Ni res. Sem bil v europarku, so mi rekli, da so danes samo v LJ in pridejo jutri. Cena pa za 16G ni 270, ampak 290, tak da se pol več ne splača...

Zgleda da bom kar naročil prek amazon.co.uk, tam je cena s poštnino 255 EUR.

piši mi na zs prosim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

DejaVu je izjavil:

Ni res. Sem bil v europarku, so mi rekli, da so danes samo v LJ in pridejo jutri. Cena pa za 16G ni 270, ampak 290, tak da se pol več ne splača...

Zgleda da bom kar naročil prek amazon.co.uk, tam je cena s poštnino 255 EUR.

A za 270 se pa mar splača? o.O

Mah tistih 15 eur dam več, če ga dobim v naslednjih dneh. Prek amazona bi čakal 10 dni...

Poleg tega se mi 270 EUR zdi OK cena, glede na to, da je to vbistvu cena v DE, tistih dodatnih 16G placa me pa sploh ne zanima, saj ga ne bom uporabljal za nalaganje contenta, ampak zgolj za razvoj aplikacij, tako da mi 16G čisto zadostuje.

Jah no, tistih 16 GB ti v .de spusti ceno za 40 €. Pri 290 si pa še 60 € višje. Oz. 25% čez nemško ceno za 16 GB model.

Mislim okej, če ti je vseeno, go for it. Sam men se zdi tole smešno :D

ikeaikea ::

Počakajte 14dni, da pride k nam v vse trgovine, tudi na Bolhi bodo že s slovensko dokumentacijo pa hvala lepa.

Ni treba na bolho gledat, med malimi oglasi na slotechu je dokaj ugodna ponudba za nove nexuse :-)

tomaz_1980 ::

A lahko kdo napiše izkušnje z napravo, kupljeno pri nas?

Pravijo, da je treba pazit na:
- mrtvi piksli
- prašni delci pod ekranom
- multitouch issues
- problemi, če zadevo uporabljaš z enim prstom, medtem ko stoji na mizi (baje neka fora z ozemljitvijo)
- GPS issues
- sam od sebe se reboota
- update firmware-a vedno ne pomaga, včasih update stvar poslabša
- nalaganje OS-ja se ustavi pri znaku X in noče naprej
- še kaj?

link1
link2

matej1990 ::

Sicer je nisem kupil pri nas, ampak zaenkrat vse deluje tako kot mora in ne kaže nobenih znakov težav, ki si jih ti omenil. Upam da jih tudi v prihodnje ne bo. :D
Sicer pa če kaj ne deluje pravilno uveljaviš garancijo.

Glihkar dobil 16G verzijo od kmetka, za 270 EUR.

Zaenkrat uporabljal 10min, še nikoli prej imel androida, tako da se moram najprej navadit. Zaslon je res ownage. Razočaral pa me je touchscreen - sem navajen applovih izdelkov, kjer se dobesedno samo dotakneš screena in že registrira dotik, tukaj je potrebno malo bolj pritisnit.

Zdaj moram najprej pogruntat, kako nastavit QWERTZ tipkovnico in pa seveda izvest update.

Poročam, če bojo kakšne težave.

matej1990 ::

DejaVu je izjavil:

Razočaral pa me je touchscreen - sem navajen applovih izdelkov, kjer se dobesedno samo dotakneš screena in že registrira dotik, tukaj je potrebno malo bolj pritisnit.

Hmm... večji pritisk ni potreben, ker gre za kapacitivne ekrane, kjer je vedno potreben samo dotik, brez pritiska. Je pa možno da ima Apple bolj občutljivo nastavljene geste (swipe levo/desno/gor/dol, pinch to zoom,...).

DejaVu je izjavil:

Zdaj moram najprej pogruntat, kako nastavit QWERTZ tipkovnico in pa seveda izvest update.

Do obvestil dostopaš tako da s prstom potegneš od zgornjega dela ekrana navzdol, nato pa prideš do nastavitev če klikneš pri obestilih znakec desno zgoraj in nato stisneš nastavitve.
Tipkovnico imaš pod: nastavitve/jezik in vnos/klikneš desni znakec zraven "Googlova tipkovnica"/dodatne nastavitve/slogi vnosa po meri/klikneš dodaj slog in ga na koncu omogočiš.
Update pa si tako ali tako že izvedel, ker te je tablica opozorila pri obvestilih. Lahko pa še preveriš: nastavitve/o telefonu/sistemske posodobitve/klikneš na gumb preveri

V bistvu ima Apple malo drugače nastavljen algoritem za prepoznavanje dotika. To hitro vidiš tako, da noben applovec na Android telefonu ne uspe zadeti gumba prej kot v petem poskusu (in obratno). To je nekaj kar se navadiš, nima pa veze z močjo pritiska.

mavrik: vsaj odgovoril bi.

Bias ::

Lih gledam mal, da bi si omislil nov tab, ker mi je transformer 10" postal prevelik in predvsem nepraktičen za prenašat naokoli (nekak se ga nisem nikol navadil sabo nost predvsem zarad velikosti, ostalo je dbest)

Sem gledal mal 7 in 8 ične zadeve, pa sem lih na facebook vidu reklamo (sicer mi grejo te reklame že totalno na jetra, ampak tokrat pa končno ena taprav trenutek haha)za tole dvoje:

http://shop.tehpoint.si/Tablice-telefon...

http://shop.tehpoint.si/Tablice-telefon...

pa me zanima a bistvena razlika med tema dvema je sam da tale TLE ma še možnost uporabe mobilnega interneta?

experti za iskanje cen, vsa čast.

brias: da.

lol dajo youtube film za nexus 7 1, carji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Dodal bi še to; ko kupujete, kupite še zraven etui. Namreč, takega, ki bi lepo pasal NI, treba kupit original. Mi je žal, da nisem pri kmetku naročil še etuija.

@dejavu a pa je tak etui da se lepo preklopi nazaj pa pol naredi k en stojalček (al kako bi reku - za na mizo da tab mal z naklonom stoji), ne tista varianta k tab not porineš (k en žokec, k to je bedno čist)? Kok pa je keša?

dejavu: saj jih dobiš ogromno na ebayu :)

mah tist iz eBaya je klinc, sm jst nabavlu za transformerja, ja podn od podna... no res pa da ni bil original, tko da če se odločim za nov tab, bom probu še neki original za zravn nabavt, sam se bojim da so dragi te ovitki :S

jop, v comshopu bom dobil v petek za 30 eur... j... ga, take so pač cene...

Tale siva je lepa, ma saj 30 ni velik...k jst sm za tiste k sm prej omenjal dal manj, ampak če štejem (cena ovitka + P&P) pa da so mi praktično visel v predalu (ker so bli nekvalitetni, na konc koncev grdi in niso pasal tko k je treba) je tale cena 30€ v bistvu top...pa še u nulo paše in mi ga zaščit. lepa.

amacar ::

Js sem naročil tega za 10,5$ http://www.amazon.com/gp/product/B009S4...
Poročam kak bo, ko pride.

dejavu: ti jaz zrihtam za 25€ :)

Kaj nisi prej reko ;)

nisi vprašo :D

kmetek je izjavil:

mavrik: vsaj odgovoril bi.

Sori, kompletno spregledal tisti post. Trenutno je moja ideja malo on-hold, bom zgleda da dobil 10ko dost poceni.

Siddh ::

mogoče ve kdo za kak dober ovitek s tipkovnico?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()
««
4 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5826157 (17584) R1710
»

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Oddelek: Kaj kupiti
263260 (2990) amacar
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516989 (7876) AvtoR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8930877 (17245) Bluzer13

Več podobnih tem