» »

Google Nexus 7 (2013)

Google Nexus 7 (2013)

Temo vidijo: vsi
««
3 / 15
»»

kmetek ::

blaz_ je izjavil:

A te cene bodo v slo k jih je SunSeeker napisal? 32GB 319€
Al ima kdo bolj ažurne info?
Zanima me samo ta model 32gb brez LTE.

kmetek, na prodaj bodo že v petek ali potlej šele v pon.?

jutri bodo, bo pa omejena količina....največ bo 16gb modelov, potem 32gb modelov...pokličite že danes comshop pa rezervirajte, pomoje bo naval.

Klemenn ::

v comshop lj majo že fizično vsakega po 2....32gb verzija 319€

nurmaln ::

Folk brez panike, od ponedeljka jih bodo imeli vsi glavni prodajalci na policah, cene sem pa že gor nekje pisal za vse tri modele
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

damjanll ::

panika panika, se mudi! :)
ze tako cakamo ze 2 meseca vec kot ameroti :P

tomaz_1980 ::

Meni so na Comshopu ravnokar rekli, da pride 32 GB verzija 329,99 €.

Alamar ::

JayKay je izjavil:

ok whatever. 1 leto sem prezivel z starim. oba das side by side in nov zgleda bolj profi. isto kot ce primerjas ipad mini in star nexus 7.

Ja, sploh ko vidiš ceneno zadnjo stran, ki proti starem res zgleda "profi".

JayKay ::

smesno ker je daje boljsi obcutek pri drzanju. priporocam obisk in test v trgovini

ziga1202 ::

zivjo!
mene pa zanima 16gb razlicica novega nexusa 7. Ali kdo ve kaksna je cena in kje ga lahko kupim?
hvala za odgovore...

ziga1202: poglej prejsnjo stran :)

w00t :)

w00t :)

V comshopu pravijo da danes se ne morejo prodajat, nakup je mozen sele v ponedeljek?

uradno s 1.9 da. :)

Laplace ::

Včeraj kupil v Media World v Trstu.
Cena 269€ za 32GB WiFi.
Dela ko šus.

sulaco ::

Laplace: A ti že pri zagonu da možnost, da nastaviš slovenščino ? Oziroma kako se slovenščino inštalira (ali je najbolje angl.?)

kpkp ::

Da, ob zagonu nastaviš, tako je pri vseh AOSP.

Shad0wM4n ::

Laplace je izjavil:

Cena 269€ za 32GB WiFi.
Dela ko šus.

Tole, ne?
http://compraonline.mediaworld.it/webap...

Kaj pa 16 GB verzijo so tudi imeli? Kakšna je bila cena?

LP

kpkp ::

Asus v Italiji za enkrat ne prodaja 16GB verzije, verjetno nimajo dovolj profita na njej, da bi se jim splačalo, podobno je bilo tudi s prejšnjo verzijo.

kuglvinkl ::

Kako se obnese kot ereader? V primerjabi s kindlom.
Your focus determines your reallity

odvisno kaj isces. je težji od kindla,baterija ne drži tak dolgo kot na kidlu in na soncu se je treba bolj trudit kot na kindlu.
izbira knjig pa je enaka.

He, jaz sem tudi skocil kar v mediaworld.
Nov nexus 7 he mega :-)

sulaco ::

A imajo ITA tudi 2 leti garancije? A naši (slo) popravljajo njihovega ??

Damjan in Laplace: A vama dela normalno GPS in Multitouch...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sulaco ()

Laplace ::

Povsod velja 2 letna garancija.
GPS-a še nisem veliko uporabljal. Sem pa probal z googlemaps in je takoj našel lokacijo. Z multitouchem ni nikakršnih težav.

V Mediaworldu nisem opazil nobene 16GB ali LTE verzije.

Kar pa se tiče displaya, je ta res zakon. Tudi na sončni svetlobi se lepo da brat in gledat slike.
Imam tudi staro verzijo Nexus7 in ni primerjave. Novi ima dosti svetlejši zaslon.

in kak se ti novi zdi napram staremu?

Z multitouch nimam težav, sem stestiral tudi z Yamtt. Gps sem stestiral na hitro z Gps status app-om in dela, ampak težava z gps-om naj bi se pojavila ko ga uporabljaš dlje časa (pol ure) in se med tem premikaš, tega pa nisem še stestiral.

V primerjavi z prejšnjim pa, dela hitreje, zaslon je še bolj oster, pixlov ne vidiš tudi ce se trudiš. Ker je tanjši res izgleda bolj profi kot je že jk komentiral. Zvok je boljši, je stereo sedaj. Dodatno ima še zadnjo kamero in pa notification led, ki pa žal ni barven tako kot pri N4. Zaslon je res veliko bolj svetel ampak to me ne gane ker ga ne uporabljam zunaj in imam brightness na recimo 10%. Če dam brightness na auto se mi zdi pretemno, ampak ne utripa več kot se je dogajalo pri prejšnjem na avto. Glede zaslona še ta komentar, rekel bi da je prejšnji bolj kontrasten, mogoče bolj poudarjene barve, če primerjam na primer isti wallpaper, samo ne vem a to tegra 3 umetno poviša kontrast (za video vem da to počne) in je tako kot ta nov prikazuje v resnici pravilna slika.

Edini minus, ki ga vidim na novem so gumbi (power & volume), ker se jih težje stisne pa občutek ni čisto ta pravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damjanll ()

Mogoče bi še to dodal, predno se je uspel update-at na zadnjo verzijo androida, se je 2x brez razloga resetiral. Po updateu se mi to še ni zgodilo.

ikeaikea ::

Torej se definitivno splača kupiti letošnji Nexus 7?

odvisno of budgeta in namena uporabe.
evo najbolj obsezen review
http://www.anandtech.com/show/7231/the-...

DejaVu ::

A bo na voljo v hoh.de?

fireX88 ::

če je bil prvi, potem ne vidim razloga zakaj ne bi bil!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Glede multitouch-a, sem se še malo igral z yamtt in uspem izzvat napako, ce drzim 3 prste v tocno isti horizontalni liniji se mu hitro pobeblja. Ampak mislim da me to pri normalni uporabi ne bo motilo. Glede na to da je to serijska napaka mi tudi menjava ne pomaga, vrnit pa ga tudi mislim, ta zaslon in odzivnost ne menjam :-)

LitralSM ::

kuglvinkl je izjavil:

Kako se obnese kot ereader? V primerjabi s kindlom.

Je kdo preizkusil Kobota?

Ashrack ::

Shad0wM4n je izjavil:

Laplace je izjavil:

Cena 269€ za 32GB WiFi.
Dela ko šus.

Tole, ne?
http://compraonline.mediaworld.it/webap...

Kaj pa 16 GB verzijo so tudi imeli? Kakšna je bila cena?

LP

Verjetno ne posiljajo v SLO. Koliko casa traja voznja iz Ljubljane?
....

zee ::

V eni uri si na easy v Trstu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mavrik ::

A bodo v SI res toliko dragi da se splača zakuriti kup goriva za vožnjo v trst?
The truth is rarely pure and never simple.

Ze zaradi lazjega uveljavljanja garancije se splaca zapeljati do Trsta.
zee

Lažje se je peljati eno uro pa se prepirati z Italjani kot pa nesti na slovenski ASUS servis?

zee je izjavil:

Ze zaradi lazjega uveljavljanja garancije se splaca zapeljati do Trsta.

?? Do explain...

V sloveniji je ASUS servis zagotovo eden najhitrejših (če ne najhitrejši pri reševanju reklamacij).
Ni ti treba niti odnesti zadeve do servisa, samo pokličeš jih pa ti kurir pride na dom iskat pokvarjen produkt in ti ga po končanem popravilu dostavi kamor pač želiš.
Če se napaka pojavi v osmih dneh od nakupa se zadeva pri prodajalcu samo zamenja za novo in se niti ne pošilja na servis.

Kako točno se v Italiji lažje uveljavlja garancijo?

Znam italijansko.
zee

Klemenn ::

hdmi adapter

a ve kdo kje to kupiti?

na dx jih je malo morje, kateri pa bo delal?

floyd1 ::

Klemenn je izjavil:

hdmi adapter

a ve kdo kje to kupiti?

Pri SO imajo ogromno teh drobnih dodatkov za "mobilne naprave". Vprašaj. Zaloga na spletni strani pa jim včasih ne štima - nazadnje sem kupil USB OTG za starega N7 in je na njihovi strani pisalo, da ga trenutno nimajo, v trgovini pa so imeli kar nekaj komadov. Če si iz MB pa se oglasi pri njih.

Klemenn je izjavil:

hdmi adapter
a ve kdo kje to kupiti?

Jaz sem nabavil en slimport adapter na ebayu za 13 eur, pa nisem najbolj zadovoljen. Sicer dela na obeh, n4 in n7, samo ima težave:
- občasno se izgubi slika, recimo po 5-10 minutah in potem ga moram izkljucit in prikljucit nazaj
- z n7 slika ni cista, obcasno (na par sekund) utripne cela vrstica ali pa samo par pixlov na nakljucnih mestih.
- na TV-ju dobiš levo in desno črna stolpca ker je razmerje 16:10.
- slika ni native 1080 ampak je scale z resolucije od telefona/tablice, tako da ni pixel perfect.
- N4 se mi je potem ko sem ga izklopil resetiral.

Tako da je zadeva neuporabna. Samo ne vem a zato ker sem kupil poceni kitajsko robo z ebay-a, ali je problem v nexusu. Ce bo se kdo nabavil pri kaksnem bolj uglednem trgovcu (npr. SO), prosim za porocilo ce je tudi naletel na podobne težave.

Go-ahead ::

V tem tednu se bom nahajal v Italiji, če kdo rabi neXusa, sprejemam prijave na ZS.

Ce bo se kdo nabavil pri kaksnem bolj uglednem trgovcu (npr. SO), prosim za porocilo ce je tudi naletel na podobne težave.

Saj tudi tile adapterji iz SO so nekaj takega, nekih "firmskih" ravno nimajo.
Potem je mogoče boljše kupiti Miracast adapter za TV? Pa se rešiš še vsakokratnega priklapljanja kabla. Je pa to bistveno dražja zadeva od kabla. Mislim, da so hvalili Netgear-a (PTV3000) na forumih.

Ne, Miracast je pa res fail. Kupi en uraden Slimport (po možnosti od ASUS-a) ne kitajskih čungalunga izdelkov. Miracast na žalost ne deluje dobro praktično nikjer.

Iz svoje prakse stvari ne poznam, a nekje pol leta nazaj so na xda forumih začeli pisariti, da stvar (končno) dela, tako kot je treba (FW upgrade). Potem sem na to malo pozabil in nisem več sledil. Sklenil, da še malo počakam na kak preizkušen (a cenejši) miracast sprejemnik. 60 EUR za stvar ki bi jo uporabljal 1-2 x na mesec, ob tem, da že imam možnost predvajanja na TV iz stare tablice (HDMI) in SGS3 (USB MHL kabel) je kar drago.

Problem je predvsem v tem da se naprave različnih proizvajalcev ne razumejo med sabo (ok, če res poiščeš pravega bo verjetno delalo) in da zna biti doseg v kombinaciji z N4 (N7 2013 še ni bil čisto pretestiran) obupen - v smislu 2 metra za delovanje brez kockanja.

Zgoraj omenjenega netgeara so precej testirali ravno z N4. Za novega N7 pa seveda še ne vem. Škoda, če je to tako nazdružljivo, ker zamišljeno je bilo zelo dobro. Intelov WiDi je kaj boljši?

Mavrik je izjavil:

to ti reci Asusovem principalu, ki zakoliči take cene....trgovci se pač prilagajamo dobaviteljevi nabavni ceni...in če bi slo dobavitelj imel ita/avs nabavno ceno, bi tudi trgovci imeli take cene.

Itd.

kmetek je izjavil:

Mavrik je izjavil:

to ti reci Asusovem principalu, ki zakoliči take cene....trgovci se pač prilagajamo dobaviteljevi nabavni ceni...in če bi slo dobavitelj imel ita/avs nabavno ceno, bi tudi trgovci imeli take cene.

Itd.

kmetek ti si en humorist

Uvoznik v Sloveniji ima za enak nexus enako nabavno ceno kot uvoznik v Italiji, četudi Italjanski vzamejo po 20x večje količine naenkrat.
Vsa razlika v cenah je zaradi:
1. Raznih uredb v Sloveniji (WEEE, copyright fee...)
2. Višje distributerske marže
3. Višje retail marže
4. Višjega DDV

Za izdelke ki imajo pri nas dve leti garancije, drugje pa eno leto, tudi to pomeni nekaj procentov razlike v ceni.

V čem je sploh fora, da dajo pri nas 2 leti garancije?
««
3 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5826152 (17579) R1710
»

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Oddelek: Kaj kupiti
263256 (2986) amacar
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516986 (7873) AvtoR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8930857 (17225) Bluzer13

Več podobnih tem