Forum » Strojna oprema » Disk se ne da ...
Disk se ne da ...
Jok3r ::
Imam naložene win XP. Zadnje čase mi noče nič več shraniti na disk, ko računalnik ugasnem in nanovo vžgem. Kaj bi to lahko bilo, virus? S kerim programom naj formatiram disk?
LP
.:Joker:.
LP
.:Joker:.
goku :) ::
Fantič to se pa ne dela s programi. Stvar se naredi tako da inštaliraš ponovno Windowse in preden jih inštaliraš imaš možnost formatiranja diska. Torej če formatiraš disk gre dol vse tudi Windowsi. Drugače pa mislim, da bi to lahoko bil virus.
Če potrebuješ Windovse se lako zmenimo!
Če potrebuješ Windovse se lako zmenimo!
speed machine ::
Goku 16: sigurn da se disk formatira z programom. Sam zdej Jokerja verjetn zanima, ker je bolj profesionalen program za formatiranje. Ker microsoftovim formatiranjem se lahk kaj izmuzne.
//
goku :) ::
Kakor jst vem se da to narediti s programom le če imaš dva diska. Če pa se, da tudi tako me zelo zanima kateri program je to. Speed mashine prosim, da mi poves kateri program je to!!!!!!!!!!!!!
speed machine ::
Karkoli ti uporabiš za formatiranje, pa naj si je to formatiranje v dosu, al pa da formatiraš preden inštaliraš windovse , za to skrbi program. Razen če ga formatiraš na kak način strojno.
l-note ::
V DOS-u skrbi za to operacijo "PROGRAM" format.exe. Tko da, ne misliti, da je ukaz format kar iz zraka vzet.
Diska nikakor ne morem sformatirat. V windovsih sem hotel formatirat a ja javi napako da diska ne more formatirat . Potem sem šel friendu in sva vgradila disk v njegov comp (kot drugi disk) in tam probvala sformatirat a nikakor. Tudi če v windovsih kaj zbrišeš in nato restartaš mašino je spet tako kot prej. Opazil sem tudi ko sem pekel CD-je in je prišlo tam do 50% se mi je mašina restirala podobno je z disketo. Zdej pa ima kdo kak efektiven program za popolno formatiranje. Aja disk pa je SAMSUNG 40Gb 5400 obr./min.
Kaj je mogoče disk crknil, ali kaj? Se dajo diski kaj flešat?
Ima kdo kakšno idejo ?
Kaj je mogoče disk crknil, ali kaj? Se dajo diski kaj flešat?
Ima kdo kakšno idejo ?
l-note ::
A si že probal formatirati s CD-jem od XP-jev? CD daš notr in resetiraš računalnik. Ta bi moral ob zagonu prepoznati bootable CD od XP-jev in začeti z namestitvijo. V 1. meniju pritisneš enter (start setup) in prišel boš v meni, kjer lahko urejaš particije na disku. Tam vse particije zbrišeš in jih ustvariš nanovo. Potem jih pa še formatiraš.
Lahko pa poskusiš tudi s kakšnim izmed proizvajalčevih programov, ki se jih ponavadi posname na disketo in z njimi boot-a comp. No, ti utility-ji ponavadi vsebujejo tudi funkcijo low-level format. Zelo verjetno je, da bi to pomagalo.
Lahko pa poskusiš tudi s kakšnim izmed proizvajalčevih programov, ki se jih ponavadi posname na disketo in z njimi boot-a comp. No, ti utility-ji ponavadi vsebujejo tudi funkcijo low-level format. Zelo verjetno je, da bi to pomagalo.
Kaj je možno da je disk crknil , (tisti del kjer zapisuje) ali kaj? Nikakor ne morem zbrisati ali kaj zapisati na njega (kakor da bi imel največji proti-sesuvalni sistem) !!!!
Icely ::
Probaj z low level formatom - program dobis na pooblasceni strani od proizvajalca diska. Je to domaca masina? Vem da je bilo pred enimi dvemi leti na infosu kartica, ki je vse kar si "pokvaril" spravila v obstojece-prejsne stanje. To pomeni, da ce si karkoli brisal spreminjal, se je po resetu postavilo nazaj v prejsne stanje. Samo ce pa si disk nesel do kolega in ni pomagalo, ter ce se ti masina resetira bi po vsej verjetnosti moglo nekaj biti z diskom. Torej probaj low level format.
mile ::
Daš not recimo sistemsko od win98
zbootaš
brises particije
nardis nove
formatiras
ce to ne pali , vrz v smeti
zbootaš
brises particije
nardis nove
formatiras
ce to ne pali , vrz v smeti
ganzi ::
Probi še z Partiton Magic 7.0
Diskov se včasih sploh ne splača popravlat še posebi kašnih manjših.
Drgač pa poskus v JAE v Črnučah sam te nav pocen pršlo pomojm.
Diskov se včasih sploh ne splača popravlat še posebi kašnih manjših.
Drgač pa poskus v JAE v Črnučah sam te nav pocen pršlo pomojm.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako popolnoma formatirati disk?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1829 (1697) | xxurban |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1998 (1799) | Mamaplata |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1639 (1366) | @ljash |
» | Napaka na Fujicu diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1132 (1049) | PIAS |
» | kaj je zdaj s tem FORMATIRANJEM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1269 (1019) | SLO-Security |