» »

Mobiteli v prihodnosti

Mobiteli v prihodnosti

tehnicar12 ::

Ravno sem brskal fb, ko sem zasledil naslednjo povezavo -> BigData. Kaj pravite bo to vse možno čez par let ? Meni se zdi dokaj uporabno, vendar bo trajalo, da se bodo ljudje navadili. Vaša mnenja ? :)

ivanuscha ::

bluefish ::

Tehnologije so na voljo že danes, vključno s prikazovanjem informacij na ogledalu in drugih steklenih površinah. Je pa za širšo dostopnost seveda vse odvisno od stroškov in investicij v opremo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

k4vz0024 ::

Nismo več navdušeni, ker tonemo v Orwelovski nadzor življenja.

Siddh ::

crkne baterija pa si praktično mrtev


blackbfm ::

Kaj pravite bo to vse možno čez par let ? Meni se zdi dokaj uporabno, vendar bo trajalo, da se bodo ljudje navadili.


Ljudje počasi postajamo siti vsega tega shitloada informacij. Da bi na vsaka 2 koraka bulil v ekran in imel neke interakcije z računalnikom je fail. Pri sebi opažam, ko se je začelo tole s smartphoni recimo od nokie 7650 naprej, slikat snemat nalagat vse kar je možno. Danes se mi ne da več. Še fakin zvonenja in ozadja se mi ne da zamenjat:)) iz app stora nevem če mam 10 aplikacij danes naloženih..brezveze

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

k4vz0024 ::

Preveč informacij naenkrat povzroči informacijski udar. Stalno bombardiranje s informacijami pa informacijsko apatijo in kronično utrujenost....

Chev ::

In telefoni vodijo življenje. Mene (kot neuporabnika spletnih socialnih storitev) prav glava boli ko gledam ta video :|

Siddh ::

Zakaj bi nekdo hotel 24ur na dan bit v kontaktu z nekom prek telefona?
Zakaj bi nekdo hotel oz mral cel dan tipkat po nekem neudobnem telefonu?

Mislim, da tega nihče dejansko noče, ampak vseeno se bo dogajanje iz videa enkrat zgodilo v realnosti, kar bo (če smo malo dramatični) itak omogočilo kompleten nadzor amerike/kitajske/you name it nad nami - adijo privat življenje. Android telefoni kolikor vem že itak imajo vgrajen backdoor za sledenje uporabniku. Če vlada dobi dostop do funkcije sledenja si, mislim, da vsi lahko predstavljamo posledice, sploh če so na vladi takšni tech orangutani kot pri nas.

Če se bo trend pametnih telefonov/televizij in vseh drugih naprav povezanih v en in isti "oblak" nadaljeval
lahko pričakujemo, da bo oseba že od ranega otroštva morala imeti telefon, bodisi ker je družba taka, ali pa ker bo zakon tak. Telefon bo vbistvu tvoja osebna izkaznica, kraja identitete bo in je tudi že preprosta, ker folk shrani vse svoje osebne stvari na telefon, npr. številke kreditne kartice, pin kode, gesla za dostop do raznih socialnih strani itd.


Unknown_001 ::

Telefon prihodnosti zame: Trpežen odporen na udarce, izjemno dolga avtonomija baterije, lovljenje signala vsepovsod (pa magar 1000 metrov pod zemljo), plava na vodi, vodoodporen, lahko popravljiv, dobra kamera in zaslon (bognedaj touchscreen), pa tipke, in SMS pa GSM pa Modrzob. Odziven, kompakten, lahek in brez čipov in ostalih sranj za sledenje (edino za reševalne postaje, če te pod plaz vrže).

Za internet pa igrce si pa kupte računalnik al pa tablico.

bluefish ::

Delno temu ustreza Sonim.

k4vz0024 ::

V prihodnosti ne bo več telefonov kot jih poznamo. V tazadnjo ti bodo vsadili sim kartico, vse ostalo bo genetsko popravljeno.:)) Samo pomislil boš na nekoga in z mislimi poklical...Nadzor bo popoln.:P

Unknown_001 ::

bluefish je izjavil:

Delno temu ustreza Sonim.


Hm jst sem imel v mislih to zadevo: http://www.trustedreviews.com/JCB-Trade...

Sj sem že v eni temi vprašal kje bi se to dalo dobit, sam... Ne vem zgleda da bom mogu enga najdt, da mi to naroči iz tujine. :8)

Zgodovina sprememb…

tehnicar12 ::

JA glede popolnega nadzora.. to je že zdaj velik. Se prijaviš v wifi v qlandii in imajo vse podatke o telefonu, od modela do vsega.. po eni strani se mi zdi da bi bilo preveč tega na dotik in preveč ekranov.. marsikdo se tudi navadil nebi in tako dalje. Čeprav je to pomojem vedno bližje. Ljudje sploh nebomo več znal hodit ven zato da se bomo malo oddahnili ampak bodo povsod ti ekrani. Mlajše generacije so čisto obsedene z iphoni, ipadi in ostalimi pametnimi telefoni, medtem ko sem se jaz pri 8h letih podil po gozdu in se igral skrivalnice..

Unknown_001 ::

Jst sem pa "legice" pa mehano sestavljal :D pa z biciklom fural:P

blackbfm ::

Tamali sploh niso tok obsedeni z iphoni, njim je to samoumevno. Je pa res da je precej večji procent takih ki bodo raje izbral konzolo kot pa da bi šli prebrat knjigo. Ampak tudi brez vse te tehnologije ni bilo dost drugače, sam konzole so ble bolj bedne.

Unknown_001 ::

blackbfm je izjavil:

Tamali sploh niso tok obsedeni z iphoni, njim je to samoumevno. Je pa res da je precej večji procent takih ki bodo raje izbral konzolo kot pa da bi šli prebrat knjigo. Ampak tudi brez vse te tehnologije ni bilo dost drugače, sam konzole so ble bolj bedne.


Pravijo da se je treba na starem biciklu učit, tako sem jst dubu za prvi telefon eno staro nokio ki ni premogla tudi barvnega zaslona (dobil sem ga za današnje čase relativno pozno), pa predplačniški paket ampak, hej nauču sem se, kako uporabljat zadevo kakor je treba, pol sem pa v zgodovini na 3 leta zamenal telefon (želja po mp3, kamerci...) pol pa smartphone, tako da sem vse lepo postopno spoznal. Zdj pa... 11letn mulo ima najnovejšega i-phona al pa androidke (sam ni tok "kul"), sploh ne ve, kako se ga uporablja (ne pozna 95posto funkcij), zna samo igrce vlečt, net uporablat pa ateka po imeniku poiskat, za stroške mu pa itak dol visi. :| To je zgolj teoretični primer.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

15 let nazaj froci še niso znal neta uporabljat, niti igrc inštalirat...na pcju sicer, ampak vseeno:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple uspešno prehaja med ponudnike storitev

Oddelek: Novice / Rezultati
359283 (7599) zmaugy
»

Microsoft patentiral telefon z izmenljivimi moduli

Oddelek: Novice / Windows Mobile
215785 (4349) zeleni
»

Kraja gesel s čepenjem za hrbtom

Oddelek: Novice / Varnost
75783 (4234) SkipEU
»

PlayStation Move

Oddelek: Novice / Konzole
93989 (3054) Tr0n
»

Japonski študenti dobili brezplačen iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
837761 (5050) Pyr0Beast

Več podobnih tem