» »

Windows licence

Windows licence

Gregor5816 ::

Trenutno imam na prenosniku naložen licenčni 64-bitni windows 7 home premium. Sedaj bi si na prenosnika rad naložil Ubuntu, zato me zanima ali bi lahko windowse inštaliral na drug PC in jih aktiviral s to licenco? Če ja, potem licenca velja le za win 7 home premium ali tudi za ostale različice (ultimate, pro)?


Kakšni so pa windowsi iz dreamsparka? Je to normalna različica, ali je kaj okrnjena oz. "prilagojena študentom"? Koliko licenc lahko kot študent poberem z dreamsparka?

darkolord ::

ali bi lahko windowse inštaliral na drug PC in jih aktiviral s to licenco
Ne.

Kakšni so pa windowsi iz dreamsparka? Je to normalna različica, ali je kaj okrnjena oz. "prilagojena študentom"?
Normalna različica, razlikuje se le v licenčnih pogojih (točnih ne poznam), torej kako in v kakšne namene lahko produkte uporabljaš.

bastadu ::

Če si te original Windowse kupil skupaj z novim računalnikom, potem imaš DSP verzijo (cenejša), ki jo lahko uporabljaš zgolj na tem računalniku. Če si kupil retail verzijo Windowsow (dražja), s škatlo in vsem kar spada zraven, potem jo lahko uporabljaš na kateremkoli računalniku ...

Zvezdica27 ::

lp,

tega odgovora ti uradno nihče ne more dati v SLO, ker je to ful nejasno. Sodišče Eu je presodilo, da trajne licence za potrošnike so prenosljive, se lahko prodajo. To velja samo za EU.

Po tej logiki, po moje, bi lahko prenašal med računali, seveda ne v firmah, govorimo o potrošnikih. Torej jaz pravim lahko, a seveda to delaš na lastno odgovornost.

Ali je OEM oz. DSP licenca trajna pa ne vem... toliko se nisem poglabljal. V praksi? hehe, si že sploh videl inšpektorja, like any_f_where?

zz

MrStein ::

Koliko licenc lahko pobereš z DreamSpasrka ne bi vedel (ugibam, da po eno za vsak program), ampak ena taka licenca velja za dve instalaciji (vsaj za Windows, druge so lahko drugačne).

Nekaj info:

https://www.dreamspark.com/support/FAQ/... :
What's the difference between the Microsoft software on DreamSpark and the Microsoft products I can buy in the store?
Nothing!

https://www.dreamspark.com/support/FAQ/... :
How many copies of a particular Microsoft product can I download?
You can download the software available on DreamSpark.com and install it on your personal computer. The license gives you right to 2 installs.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

techfreak :) ::

Kakšni so pa windowsi iz dreamsparka? Je to normalna različica, ali je kaj okrnjena oz. "prilagojena študentom"? Koliko licenc lahko kot študent poberem z dreamsparka?

Kot so že napisali so Windowsi enaki, razlika je pa v tem da s študentsko verzijo ne smeš služiti - lahko jih uporabljaš samo za lastno rabo. Torej za učenje je kul, pravtako za delo ki ga opravljaš za faks, če boš pa kaj preko študentskega servisa delal pa boš potreboval normalno verzijo OSa.

Če se prav spomnem lahko pri Windows 7 dobiš 4 ključe (slo 32bit, slo 64bit, ang 32bit, ang 64bit), vsak ključ pa deluje z vsemi verzijami (slo/ang in 32/64bit). Pri Windows 8 pa mislim da lahko dobiš samo 2 ključa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows & inšpekcija

Oddelek: Operacijski sistemi
275518 (3194) radmannsdorf
»

Windows 10 na dreamsparku

Oddelek: Programska oprema
162888 (1243) seba-beba
»

Windows 8.1 MSDN

Oddelek: Operacijski sistemi
191636 (1183) DarKel
»

Windows 8 že na MSDNAA (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
7013889 (8677) finpol1
»

Windows 7 Pro ključ na Ultimate ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61488 (1381) peperko

Več podobnih tem