» »

Ponastavitev Win 7

Ponastavitev Win 7

BlaĹž1 ::

Pozdravljeni.
Zanima me ali je možno sam doma ponastaviti Win 7 na tovarniške nastavitve. Na HP ProBook 4720s sem imel že naložen Win ko sem ga kupil (brez kakšnih cd-jev). Na računalniku nimam pomembnih podatkov saj je bil večinoma uporabljen za igre, zato me zanima ali kjub temu potrebujem varnostno kopijo, tudi če podatkov ne potrebujem. Če je to izvedljivo bi prosil da postopek in tvegnja.

Yacked2 ::

V isti situacije sem bil jaz pre 14 dnevi. Vse pomembne dokumenti si shrani na USB ključek (pač nekam na varno), nato pa si downloadaej svojo verzijo, jaz imam Win 7 Home Premium 64x ter zapeči na DVD kot .iso sliko

http://www.nextofwindows.com/download-r...
http://www.w7forums.com/official-window...

Potem izberi jezik, potrdi pogodbo itd...nato pa izberi Custom, nato boš imel na voljo patricije. Izbriši vse, ter naredi nove patricije (jaz imam 2, eno za sistem, drugo za podatke), sistem sam ustvari še eno majhno patricijo, nato greš naprej ter namestiš vse. Nato še driverje naložiš, povežeš z internetom, ter aktiviraš win7 na svojo serijsko napisano verjetno na nalepki pod računalikom.

Meni se je zalomilo pri patricijah z nekim UEFI ter RTL, sem samo bootal LinuxOS ter sformatiral celoten disk.

Imel sem pa tudi neko recovery patricijo na računaliku a mi ni delovalo (+ zraven dobiš veliko useless 30-dnevnih programov.

Srečno
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Dober dan ::

Sta pozabila na recovery particijo? Google it...

ender ::

Bolje čista namestitev, kot pa recovery particija.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Dober dan ::

Tudi jaz sem tega mnenja. Avtor teme je pa napisal, da bi ga rad nastavil na tovarniske nastavitve oz. Nekaj v tem stilu. Torej je to najboljsi nacin :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[win7] aktivacija

Oddelek: Operacijski sistemi
121966 (1631) Izbeglica
»

Problem pri izdelavi particije- volume

Oddelek: Pomoč in nasveti
91457 (1306) k4vz0024
»

Kako spet zbootat recovery particijo na Dellu?

231852 (1615) nodrim
»

ne zazna dovolj rama in trdega diska

171927 (1442) solatko
»

Formatiranje in boot manager

Oddelek: Operacijski sistemi
172509 (1574) demon#666

Več podobnih tem