» »

Še dve verjetni ozdravitvi HIV-a

Še dve verjetni ozdravitvi HIV-a

HIV

Nature - Na konferenci o AIDS-u, ki te dni poteka v malezijskem Kuala Lumpurju, so predstavili nova primera praktične ozdravitve HIV-a. Bostonska pacienta, kot ju imenujejo, sta že več kot leto dni brez zaznavnih količin virusa HIV v telesu, čeprav sta bila nedvomno okužena.

Prvi človek, ki so mu potrjeno ozdravili HIV, je berlinski pacient oziroma Timothy Ray Brown, ki mu je HIV uničil vse T-celice imunskega sistema. Presadili so mu kostni mozeg darovalca, ki je imel mutirani gen CCR5. Nove celice, ki jih je kostni mozeg tvoril, so imele zaradi mutacije spremenjen protein CCR5 na površini levkocitov T. Sev HIV-a, ki ga je imel berlinski pacient, se pripenja prav prek tega proteina, zato se virus ni mogel več razširjati. Koktajl protivirusnih zdravil ga je sčasoma uničil in leta 2009, dve leti po presaditvi kostnega mozga, je bil Ray Brown uradno ozdravljen.

Dolgo časa je bil to edini primer ozdravitve, potem pa smo leta 2010 imeli primer novorojenčka iz Mississippija, ki po rojstvu ni dobival ustreznih zdravil, čeprav je bila mati HIV-pozitivna. Sprva jih je dobival, potem pa ga je mati nehala voziti v bolnišnico. Ko je že nekaj mesecev spet prišla na kontrolo, otrok ni imel zaznavnih količin HIV-a v vkrvi, čeprav več mesecev ni prejemal protivirusnih zdravil. To je zelo verjetno drugi primer ozdravitve.

Sedaj imamo pred nami tretjega in četrtega. Eden izmed moških je imel presaditev kostnega mozga z matičnimi celicami pred petimi leti, drugi pa pred tremi. Že lanskega julija nista imela v krvi zaznavnih količin HIV-a, a to ni štelo kot ozdravitev, ker sta še vedno prejemala zdravila. Sedaj pa eden že 15, drugi pa sedem tednov ne jemlje protivirusnih zdravil, virusa pa še vedno ni. Pri tem ne govorimo o hitrih testih, ampak je negativen tudi test na prisotnost virusne RNK ali DNK. Uradno to še ni ozdravitev, saj se virus lahko skriva drugod v telesu, recimo v možganih. Če pa bolnik leto dni po prenehanju zdravljenja še vedno nima v krvi zaznavnih količin virusa, je razglašen za ozdravljenega.

Novica pa je pomembna zaradi ene ključne podrobnosti. Berlinski pacient je dobil kostni mozeg z mutacijo CCR5, bostonska pacienta pa ne! To pa pomeni nekaj zelo prelomnega. Protivirusna zdravila so obvarovala nove celice, da jih virus ni napadel, nove celice iz kostnega mozga pa so ubile stare celice (zaradi zavrnitve), ki so bile seveda okužene. Virus je torej mogoče premagati.

61 komentarjev

«
1
2

matobeli ::

Good news!
Na koncu bodo pogruntali da je HIV vedno bolj degeniriran in bo sam sebe uničil.

McHusch ::

To je znano dejstvo. Virusi, ki so preveč kužni in ubijalski, niso evolucijsko najboljši, ker ubijejo svojega gostitelja. Prehlad, po drugi strani, je odličen virus. :-)

Relanium ::

Ampak to še vseen ne pomeni (cenzurirano) brez gumice :)

RejZoR ::

Me zanima kdaj bojo pogruntal metodo brez uporabe kostnega mozga...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mipe ::

Zato pa je preventiva še toliko pomembnejša.

Castiel ::

O_o


da bi po toliko letih, neuspelih poizkusih, raziskavah in žrtvah te bolezni odkrili, da se AIDS da ozdraviti z nečim tako trivialnim kot je presaditev kostnega mozga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Castiel ()

driver_x ::

trivialnim?

trizob ::

McHusch je izjavil:

To je znano dejstvo. Virusi, ki so preveč kužni in ubijalski, niso evolucijsko najboljši, ker ubijejo svojega gostitelja. Prehlad, po drugi strani, je odličen virus. :-)


Pa tudi predstavniki herpesvirusov so mojstri preživetja in ob enem bližje simbiozi z gostiteljem.

modelno1 ::

Napaka v članku: HIV je RNK virus in kot tak nima DNK, torej le te ni mogoče zaznati v krvi ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Castiel ::

driver_x je izjavil:

trivialnim?


nekaj, kar znajo naredit in delajo že zelo dolgo. Morda trivialen ni bil ravno najboljši možni izraz, ki sem ga lahko uporabil.

billy ::

Izraz je lepo zgrešen, res je. Če prav razumem mora vseeno darovalec kostnega mozga biti imun na virus, kar pa tudi ni vsakdanje, če se ne motim?

McHusch ::

modelno1 je izjavil:

Napaka v članku: HIV je RNK virus in kot tak nima DNK, torej le te ni mogoče zaznati v krvi ...


In kaj je prva stvar, ki jo naredi RNK-virus? Reverzna transkriptaza RNK prepiše v DNK.

BlueKnight ::

billy je izjavil:

Izraz je lepo zgrešen, res je. Če prav razumem mora vseeno darovalec kostnega mozga biti imun na virus, kar pa tudi ni vsakdanje, če se ne motim?


Beri zadnji odstavek še enkrat.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

drola ::

In kaj naj bi bila "primarna okužba" ?
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: gzibret ()

Mipe ::

Primarna okužba je neposreden vnos virusa HIV v krvno obtok. Injekcijske igle, transfuzija, odprte rane itd. Potem je tu še slina, spolne tekočine pa vse to. Spolnost je samo eden od načinov prenosa HIV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

PNG ::

Aja pa to je načeloma res Mipe, samo je okužb sicer brez spolnih odnosov zelo, zelo, ZELO malo.

Ne Pithlit, ne posplošujem, govorim o DEJSTVIH. O rezultatih statističnih preiskav.

Pithlit ::

Kar na dan z njimi.
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

HIV/AIDS @ Wikipedia

Informiraj se, preden se še bolj osmešiš. Največ prenosov HIV-a je pri heteroseksualnih spolnih odnosih. Vendar imaš tu majhno šanso, da se okužiš. Transfuzija okužene krvi, kar je dokaj pogosto pri šarlatanih v državah tretjega sveta? 90% možnost okužbe.

Ti govoriš o dejstvih, ki jih niti poznaš ne. Najprej se informiraj, šele potem lahko sodeluješ v debati kot kvazi-stučnjak.

gzibret ::

@i100k100 - prosim, pomiri se malo (se nanaša na brisane poste). Malo bolje argumentiraj svoje trditve, ali pa se vzdrži pisanja.
Vse je za neki dobr!

Phantomeye ::

Ljudje ne mešat med kredibilnostjo in točnostjo podatkov. Wikipedija je označena kot nekredibilen vir kot neke vrste varovalka in ne, ker vsebuje napačne in neresnične informacije.

Kar se tiče gejev in HIV-a. Manjša kot je populacija večja možnost je, da fašeš HIV, če seksaš znotraj te populacije. Pa malo boljše prosim artikulirajte svoje izjave, ker vse skupaj zgleda, kot da so geji bolj izpostavljeni možnosti, da fašejo HIV, ker so geji.

Zgodovina sprememb…

PNG ::

Jaz sem mislil, da je dokaj samoumevno da pri natrganju najbolj oživčenega in prekrvavljenega dela telesa možnost za prenosom okužbe virusa poskoči pa očitno temu ni tako. Oh jaz bedak, ki sem vedno živel v zmoti, ter se oziral na zahodnjaške vire informacij!

drola ::

Prenos HIVa je pri analnem spolnem odnosu 18x verjetnejši kot pri vaginalnem. Vir.

Ampak analnih spolnih odnosov nimajo samo homoseksualci.
https://drola.si

trizob ::

PNG je izjavil:

Jaz sem mislil, da je dokaj samoumevno da pri natrganju najbolj oživčenega in prekrvavljenega dela telesa možnost za prenosom okužbe virusa poskoči pa očitno temu ni tako. Oh jaz bedak, ki sem vedno živel v zmoti, ter se oziral na zahodnjaške vire informacij!

Ne gre za Zahod ali Vzhod, pač pa za znanost.

Logično in dokazano je, da so analni odnosi bolj tvegani, ne glede na spolno usmerjenost. Kakšna je pa statistika, ne vem, zato ne bom sodil na pamet kot to počnejo radi nestrpneži in pavšalisti.

SubjectX ::

Potem pa pridemo do vprasanja, ali so ta zdravila res tako nova ali jih je pa samo farmacija drzala nazaj, da se je HIV dovolj razsiril, da bodo lahko zdaj zopet mastno kasirali..

PNG ::

To že drži, samo heteroseksualnih parov, ki izvajajo analni seks je manj (ne, ne mislim vam iskati linka, vam pa lahko zagotovo povem da je manj kot 100% in zagotovo vam lahko povem, da prakticira analni seks 100% gejov). Kakorkoli to niti ni tako pomembno, ker je ta debata precej pristranska, kljub temu da zaznavam da sem jaz tisti ki je oklican za nestrpneža. To je kar smešno slišati iz strani ljudi, ki so tako zelo nestrpni do drugače mislečih, da demantirajo vsak njihov post z zahtevami o dokazih in nato oklicevanju člankov kot podplačanih iz interesnih skupin itn.

Promiskuiteta vpliva na širjenje virusa HIV in to je dejstvo. Pa poglejmo, tokrat razčlenitev tudi za slaboumne!
0 spolnih partnerjev...možnost za okužbo virusa HIV preko spolnih odnosov...0%
1 spolni partner...možnost za okužbo virusa HIV preko spolnih odnosov...x%
y spolnih partnerjev...možnost za okužbo virusa HIV preko spolnih odnosov...x*y%
# spolnih partnerjev (# svetovne populacije - # okuženih za virusom HIV + 1)...možnost za okužbo virusa HIV preko spolnih odnosov...100%

Po tej zelo preprosti računici vidimo, da število spolnih partnerjev pravzaprav zares dvigne našo možnost okužbe! Wau, kdo bi si mislil?! Nazadnje ko sem jaz preveril pa je promiskuiteta pomenila prav to - sposobnost menjave osnovnih potreb (i.e. prehranjevanje, hidracija) z intimo!

Osebno nisem nestrpen glede gejov. Pravzaprav je en moj znanec gej pa nimam čisto nič proti njemu. Samo se pač zavedam, da so geji rizična skupina kar se tiča virusa HIV, za razliko od nekaterih rožic ki popapajo vse kar jim mediji servirajo. Tale pro-manjšinska mentaliteta je namreč tako razširjena, da ste že zdavnaj v večini, samo se očitno še vedno tega ne zavedate.

Recimo, da boste Pithlit (in posledično kaj, kakšnih 85% prebivalcev Evrope) popizdli, vam serviram naslednje izjave:
-črnci SO bolj nagnjeni k kriminalu kot belci (statistika kaže, da so črnci zakrivili več kot 50% vseh kriminalnih dejanj, kljub temu da štejejo za le 10% prebivalstva)
-muslimani SO nevarnost za prihodnost Evrope (kot kažejo nekatere evropske sosede so muslimani, odkar niso več majhna skupina - ponekod pa tudi več ne manjšina temveč kar večina (recimo Dunaj) začeli pritiskati na uveljavitve muslimanskih zakonov, menjavo religije itn.), saj muslimanska ureditev držav vsaj ne sovpada z integriteto Evrope, če že ne drugega, kakor je v veliko primerih moralno sporna in popolnoma nasprotujoča z našimi ideali, ter temelji družbe

Seveda bom sedaj rasist, fašist, nacist, in tako dalje in tako naprej, kar je kakopak neumnost, ker sem ateist, če ne drugega delam v bolj rasno in versko raznolikem podjetju kot kdorkoli tukaj (v to sem prepričan), za geje mi je pa popolnoma vseeno (ajde te parade ponosa ne bi rabili imeti v Sloveniji - nihče vam nič noče, vseeno nam je s kom spite, dajte mir!).

jype ::

i100k100> in zagotovo vam lahko povem, da prakticira analni seks 100% gejov).

Aja? Ker jaz sem slišal precej drugačno statistiko. Da nisi morda... Ideološko obremenjen?

i100k100> -črnci SO bolj nagnjeni k kriminalu kot belci (statistika kaže, da so črnci zakrivili več kot 50% vseh kriminalnih dejanj, kljub temu da štejejo za le 10% prebivalstva)

Aha. Katoliki so pa bolj nagnjeni k pedofiliji kot ateisti?

i100k100> Seveda bom sedaj rasist, fašist, nacist, in tako dalje in tako naprej

Ja, vse to utegneš biti, le da očitno ne razumeš niti tega, da so tvoja prepričanja drastično napačna, kaj šele to, da se boš prej ali slej znašel na ostrem koncu palice (ampak si itak kognitivno preveč omejen, da bi lahko potegnil vzporednice in se iz te izkušnje česa naučil).

i100k100> nihče vam nič noče, vseeno nam je s kom spite, dajte mir!

To si hotu rečt katolikom, ki nonstop tolčejo s šeflami po plehu, da mentalno zdravi ljudje ne morejo spati?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PNG ::

Ah jype, pa ti si tako predvidljiv, da bi lahko jaz namesto tebe poste pisal.

jype ::

Ti pa nimaš razčiščenih pojmov. Večina spolnosti v gejevskih družinah je v resnici oralne, ampak če ne narediš resne raziskave seveda tega ne moreš vedeti, narediti je pa nočeš, ker se ta ne bo strinjala s tvojo nadvse izkrivljeno predstavo o vesolju.

Danes tudi vemo, da temnopolti niso bolj nagnjeni k kriminalu in da ne smrdijo. Kriminal je koreliran z revščino, socialnimi razlikami in družbenimi vrednotami in ne s katerokoli telesno značilnostjo.

Nadalje je obsceno tudi trditi, da "parade ponosa ne potrebujemo, ker gejem nihče nič noče", medtem ko po mestu katoliški skrajneži protestirajo proti enakopravnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PNG ::

Drugi odstavek - se strinjam, saj nisem nikjer zapisal da temu ni tako.

Ostalo se mi niti ne da komentirati, če sem iskren.

jype ::

i100k100> Ostalo se mi niti ne da komentirati, če sem iskren.

Verjamem, saj naciji so znani po tem, da enostavno ignorirajo dejstva, ki se ne skladajo z njihovo ideološko podlago.

PNG ::

Jaz vidim samo tvoja mnenja, pravzaprav.

Glede katolikov pa kar se mene tice, lahko v celoti odstranimo religijo iz drzave.

jype ::

i100k100> Glede katolikov pa kar se mene tice, lahko v celoti odstranimo religijo iz drzave.

Ne, ne smemo. Ne le, da je to v nasprotju z vsem, kar naše vrednote predstavljajo - tudi nobenega učinka ni od takšnega ravnanja.

i100k100> Jaz vidim samo tvoja mnenja, pravzaprav.

Absolutno - temeljito in predvsem pravilno (ker če zlorabljaš statistične metode in zamolčiš metodološke posebnosti itak lahko pokažeš karkoli) raziskat dejstev si pa kljub temu ne drzneš, da se ne bi slučajno izkazalo, da imam prav.

Vajenc ::

Večina spolnosti v gejevskih družinah je v resnici oralne, ampak če ne narediš resne raziskave seveda tega ne moreš vedeti, narediti je pa nočeš, ker se ta ne bo strinjala s tvojo nadvse izkrivljeno predstavo o vesolju.

Geji imajo verjetno toliko oralne spolnosti kot heteroseksualci. Če ni tako nam prosim linkaj raziskavo.

Danes tudi vemo, da temnopolti niso bolj nagnjeni k kriminalu in da ne smrdijo. Kriminal je koreliran z revščino, socialnimi razlikami in družbenimi vrednotami in ne s katerokoli telesno značilnostjo.

Dejstvo je, da visoka vrednost melanina ne vpliva na nagnjenost h kriminalu. Statistika in korelacje, ki si jih navedel pa kažejo v smer, da imajo temnopolti v ZDA in UK več možnosti, da izvršijo kriminalno dejanje kot ostale tam živeče rase.

Nadalje je obsceno tudi trditi, da "parade ponosa ne potrebujemo, ker gejem nihče nič noče", medtem ko po mestu katoliški skrajneži protestirajo proti enakopravnosti.

Obsceno je prepričanje, da bodo homoseksualci z galamo prepričali neprepričane.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PNG ::

Sem precej apaticen do religije, osebno. Sicer mislim, da v osnovi ne uci nic slabega in lahko deluje kot nekaj pozitivnega v drzavi.

Ce sem cisto iskren me spolne navade gejev ne zanimajo dovolj, da bi sel to raziskovati. Kakorkoli, vsi smo morali dodajati vire k svojim trditvam, ne vem zakaj bi ti bil izjema.

jype ::

Vajenc> Obsceno je prepričanje, da bodo homoseksualci z galamo prepričali neprepričane.

Delovalo je za ženske, Irce, Slovence in celo Protestante.

i100k100> ne vem zakaj bi ti bil izjema.

Ker sem na področju gejevske spolnosti avtoriteta!

Pithlit ::

PNG je izjavil:

Jaz sem mislil, da je dokaj samoumevno da pri natrganju najbolj oživčenega in prekrvavljenega dela telesa možnost za prenosom okužbe virusa poskoči pa očitno temu ni tako. Oh jaz bedak, ki sem vedno živel v zmoti, ter se oziral na zahodnjaške vire informacij!

Vse OK in prav. Ampak ti si dejansko trdil da največ k HIV statistiki prispevajo geji. Dejstva te pa gladko postavljajo na laž.

Sem že napisala da razumem obsedenost z zahodnimi mediji.

Lahko zaključimo da sedaj veš več kot prej in boš nehal geje obtoževat za epidemijo HIV?

Pa glede promiskuitete med gaji imaš tudi le anekdotične vire pa nič drugega. Tako da bi bilo fajn če se tudi tukaj držiš malenkost nazaj (podobno kot ni pametno trditi da so črnci nagnjeni h kriminalu zato ker so pač črni).
Life is as complicated as we make it...

PNG ::

Pithlit je izjavil:


Vse OK in prav. Ampak ti si dejansko trdil da največ k HIV statistiki prispevajo geji. Dejstva te pa gladko postavljajo na laž.


Tega seveda nisem trdil. Napisal sem, da relativno največ prispevajo, kar je bistvena razlika in kot sem pokazal tudi drži.

Pithlit je izjavil:


Lahko zaključimo da sedaj veš več kot prej in boš nehal geje obtoževat za epidemijo HIV?


Beri zgoraj. Na splošno sem dokaj prepričan, da niti ti niti Jype nimata absolutno nobenega znanja, ki ga jaz že ne bi posedoval. Pa ajde Jype imo niti ni neumen, ampak pač rad trolla, zate pa nisem prepričan.

Pithlit je izjavil:


Pa glede promiskuitete med gaji imaš tudi le anekdotične vire pa nič drugega.


To seveda ni res, žal pa trenutno nimam časa iskati članka, kjer sem bral statistiko še posebej za Slovenijo. Ko bom utegnil, ti ga pošljem na ZS, ker bi rad prenehal pisati pod to novico.

Pithlit je izjavil:

(podobno kot ni pametno trditi da so črnci nagnjeni h kriminalu zato ker so pač črni).


Tudi tega nisem nikjer trdil. Recimo Jype in še par S-Tjevcev je to doumelo, ti pak žal nisi.

Sicer na drugih forumih ne komuniciram tako, da karkoli ni napisano idiot-proof, razen na slo-techu. Vidim, da je to napaka, saj so tudi tu ljudje funkcionalno nepismeni.

LP

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Macketina ()

Mipe ::

To seveda ni res, žal pa trenutno nimam časa iskati članka, kjer sem bral statistiko še posebej za Slovenijo. Ko bom utegnil, ti ga pošljem na ZS, ker bi rad prenehal pisati pod to novico.


Bullshit. Za to temo si si vzel kar dosti časa, sploh za šinfanje čez homiče, tistega bajeslovnega članka pa še nisi imel časa poiskati. Za nas to pomeni toliko kredibilnosti kot rekla-kazala branjevke.

PNG ::

Problem je, da sem to bral v tiskanem mediju. Ti pa tako nimaš besede, ker je tvoj prispevek zanemarljivo slab/majhen (ne moreš priti v temo z enovrstičnimi pištolami, a razumeš?).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

Mipe ::

PNG ::

No vidiš! Hvala.

kriko1 ::

1. To ni članek
2. Gre se za MSM populacijo. Da, veliko poročenih str8 se daje dol z tipi. Promiskuteta ni domena samo gejev - tough shit.
3. A imajo sploh reprezentativen vzorec za posplošit na celotno sub-populacijo? Testirat se grejo samo prostovoljno določeni, kar pa lahko edino izvlečemo iz tega da geji bolj skrbijo za svoje zdravje?

Vajenc ::

Letna poročila o okuženosti s HIV v Sloveniji pripravlja IVZ. Letno poročilo za 2011.

Delež okuženih s HIV je bil največji med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, in med bolniki s spolno prenesenimi okužbami, med katerimi je nesorazmerno visok delež moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. Delež okuženih med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, je v letu 2011 prvič presegel pet odstotkov. Zelo zaskrbljujoči so tudi podatki epidemiološkega spremljanja sifilisa, ki kažejo na izrazit porast zgodnjega sifilisa med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi in so znano okuženi s HIV (8). Med injicirajočimi uživalci prepovedanih drog se intenzivno širjenje okužbe s HIV še ni začelo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Mipe ::

1. To ni članek

Vir je naveden.

PNG ::

kriko1 je izjavil:

1. To ni članek
2. Gre se za MSM populacijo. Da, veliko poročenih str8 se daje dol z tipi. Promiskuteta ni domena samo gejev - tough shit.
3. A imajo sploh reprezentativen vzorec za posplošit na celotno sub-populacijo? Testirat se grejo samo prostovoljno določeni, kar pa lahko edino izvlečemo iz tega da geji bolj skrbijo za svoje zdravje?


1. To seveda je članek, to je intervju z doc. primarijem dr. Ludvikom, ki mu jaz bolj verjamem kot tebi ali pa tebi podobnih, ki tu trdijo "TO NI RES LOL JAZ MAM PRAV TI SI NESTRPEN".

2. Nazadnje ko sem jaz preveril, moški ki seksa z moškimi ni "str8". Ne glede na to, če je poročen z žensko ali ne.

3. Matematika se žal s teboj ne strinja. Naj ugotovim, next up: kaj pa matematike ve?

Kakorkoli, v tem članku je navedeno za Slovenijo iz strani stroke to:

"Največ, kar 80 odstotkov novoodkritih oseb z okužbo HIV, je med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, torej homoseksualci oziroma geji.

Glavni vzroki za povečanje števila okuženih s HIV prav med populacijo gejev so neustrezno zaščiteni spolni odnosi in zmanjšan strah pred boleznijo aids, ker imamo zdaj na voljo uspešno zdravljenje, kar pa ne pomeni, da lahko bolnika tudi dokončno ozdravimo. Pomembna je zlasti promiskuiteta, torej pogosto menjavanje partnerjev, ki je v tej rizični populaciji precej pogosta."

Tole je nekako zadeva, ki jo že od začetka trdim. Škoda, da mi ni Mipe prej poiskal linka, se ne bi rabil ukvarjati in toliko pisati tukaj.

Zdaj sicer ne vem kaj bo naslednji izgovor zakaj vse to ne drži, ampak spet, bolj zaupam stroki, kot random ženski preko spleta, ki ni niti funkcionalno pismena.

LP

Vajenc ::

kriko1 je izjavil:

1. To ni članek
A imajo sploh reprezentativen vzorec za posplošit na celotno sub-populacijo? Testirat se grejo samo prostovoljno določeni, kar pa lahko edino izvlečemo iz tega da geji bolj skrbijo za svoje zdravje?

Jasno, da ni povsem reprezentativen, ker je ljudi strah testiranja. Nek vpogled pa vseeno da. V letu 2011 so testirali 186 injicirajočih narkomanov (od tega 50 žensk), 105 gejev in moških biseksualcev, 632 bolnikov (od tega 198 žensk) s spolno prenešenimi okužbami ter kar 7231 nosečnic. Daleč najmanj je bilo okuženih med nosečnicami, katere so v veliki večini heterospolne.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

jype ::

Vajenc> Daleč najmanj je bilo okuženih med nosečnicami, katere so v veliki večini heterospolne.

Očitno pa so vse imele spolne odnose z moškimi - in zagotovo niso vsi od teh moških hetero.

Vajenc ::

jype je izjavil:

Vajenc> Daleč najmanj je bilo okuženih med nosečnicami, katere so v veliki večini heterospolne.

Očitno pa so vse imele spolne odnose z moškimi - in zagotovo niso vsi od teh moških hetero.

Ne prvemu ne drugemu delu tvoje trditve ne pristoji beseda "zagotovo".
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

MrStein ::

PNG je izjavil:


Tale pro-manjšinska mentaliteta je namreč tako razširjena, da ste že zdavnaj v večini, samo se očitno še vedno tega ne zavedate.

?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Otrok iz Mississippija spet pozitiven na HIV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12534554 (5656) ||_^_||
»

Imamo že tretjega človeka, ki so ga ozdravili HIV-a?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
106344 (3846) gendale2018
»

Druga ozdravitev HIV-a v zgodovini

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1013853 (12108) SonjaP
»

Kaj pomeni zadnja ozdravitev HIV-a

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
258039 (5889) enadvatri

Več podobnih tem