Forum » Operacijski sistemi » Linux Swap
Linux Swap
Sims ::
zdravo, sem zacetnik kar se tiče linux. Sem naložil Red hat 8.0 Pogled imam na GNOME. Ko pogledam pod System monitor mi piše
Memory Used: 477 MB Total 502 MB
Swap Used: 0 bytes Total 0 bytes
Je to dobro? Če ni, ali lahko kako nastimam, se mi zdi da mi poje preveliko rama ... Sem ga morda posral pri instalaciji ... ?
Memory Used: 477 MB Total 502 MB
Swap Used: 0 bytes Total 0 bytes
Je to dobro? Če ni, ali lahko kako nastimam, se mi zdi da mi poje preveliko rama ... Sem ga morda posral pri instalaciji ... ?
dr.J ::
Poženi komando top v enem gnome terminalu in boš videl, koliko spomina ti posamezni procesi kurijo.
Čuden se mi zdi podatek za swap. Kakor da ga ni? Tudi ta podatek ti izpiše 'top'.
Sicer pa nikar ne pričakuj, da je grafično okolje v Linuxu varčno s pomnilnikom. Gnome in KDE zagotovo nista.
Čuden se mi zdi podatek za swap. Kakor da ga ni? Tudi ta podatek ti izpiše 'top'.
Sicer pa nikar ne pričakuj, da je grafično okolje v Linuxu varčno s pomnilnikom. Gnome in KDE zagotovo nista.
borchi ::
eh, hvala bogu, da ne uporabla swapa, če ni nujno potrebno.
to te paranoja grabi, ker si navajen, da windowsi takoj začnejo swap fajl premetavat, pa tut če sam pasjanjso igraš.
to te paranoja grabi, ker si navajen, da windowsi takoj začnejo swap fajl premetavat, pa tut če sam pasjanjso igraš.
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux kernel porabi po nekaj casa malo manj kot 10 GB rama?Oddelek: Operacijski sistemi | 1620 (832) | Brane22 |
» | Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 235481 (170615) | Zvezdica27 |
» | Ubuntu 10.4 1,2GB poraba ramaOddelek: Operacijski sistemi | 1144 (870) | KaRkY |
» | Suse Linux - rabim pomoč čisto od začetkaOddelek: Operacijski sistemi | 1222 (1068) | twom |
» | Gentoo install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5229 (4649) | HerrBaron |