» »

Thunderbird outgoing mail nastavitve

Thunderbird outgoing mail nastavitve

alien-w ::

Pozdravljeni!

Thunderbirda sedaj uporabljam že kar nekaj časa in je super zadeva, a imam eno težavo.

Verjetno veste, da se za outgoing pošto lahko nastavi samo globalno. Torej Thunderbird je narejen tako, da naj bi imel za vso pošto samo en izhodni server. A tu se pojavi težava, če imaš recimo tri dohodne pošte (Slo-Tech mail, SiOL pa še od punce email.si) in seveda ima vsak svoj outgoing mail server.
Da se dodati več serverjev in imam tudi vse tri dodane, a kako zaboga naj mu dopovem kdaj naj katerega uporabi? Se komu kaj sanja? Sem pregledal faq thunderbirda pa forume od thunderbirda pa nisem nic nasel.

Hvala za pomoc!

DMouse ::

To se da narest ročno, tako da editiraš prefs.js v svojem profile direktoriju. Najprej dodaš smtp serverje preko menija (Outgoing servers > Advanced > add), potem pa v prefs.js vsakemu "id" nastaviš željeni server:
user_pref("mail.identity.id1.smtpServer", "smtp1");
user_pref("mail.identity.id2.smtpServer", "smtp2");

P.S.: Preden boš shranjeval datoteko, poskrbi, da Thunderbird ne bo zagnan.

Voyager ::

Sej ni treba pacat po prefs.js. Gres v "Account Settings", izberes nek account in nato "Server settings". Klikni na "Advanced" in izberi izhodni server.

poweroff ::

Imaš samo EN smtp, ki je default in poljubno mnogo SMTPjev, ki niso default. Klikni na advanced. Vse dela.
sudo poweroff

Ja, hvala, sem našel. Malo me je zmedlo, ker je "Advanced" zraven "Clean up" in "Empty trash" pa sploh nisem pogledal tja. Hvala še enkrat.

Mam pa še eno vprašanje. Kje se da najdt gumb za "Expunge" oziroma "Purge"? Sploh ga ne najdem.

Loki ::

ga ni.
lahko uporabis NTFS compression, ce hoces.

Predator ::

file->compact folders mogoče?
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Ne, ne, ni to to. Zanima me kje je gumb za zbrisat maile v IMAPu, ki so označeni kot izbrisani. Torej za popolno izbrisanje. Imam sicer nastavljeno, da mi pobriše za brisanje označene maile ob izhodu iz programa, a včasih bi želel to narediti že med branjem pošte - "Purge" oziroma "Expunge".

[BISI] ::

kaj pa, ce pogledas pod account settings in v accountu potem server settings in oznacis "when i delete a message: remove it immediately" in stisnes potem compact folders?
And then I saw her face... Mozilla Firefox

BISI: ja, poznam to opcijo, vendar bi zelel da ti najprej oznaci kot pobrisano in ne brise takoj. Da potem sele kasneje sam pobrises vse naenkrat.
Po domače povedano bi rad tko kot je v Outlooku in Outlooku Express. :D

[BISI] ::

Saj vem, kako bi rad. :) (predlagam samo alternativne resitve) Bom odkrito odgovoril, "sinhronizacija" zaenkrat se ni prisotna v Thunderbirdu (v stilu Outlooka), tudi z razsiritvijo (extensionom) ne. Sporocim, ko bo.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Super, torej hvala se enkrat vsem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velikost prilog v Thunderbird-u 2.0

Oddelek: Programska oprema
5875 (875) neoto
»

Firefox z napako (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
10614757 (10954) veteran
»

Gentoo- linking Thunderbird and Firefox...

Oddelek: Operacijski sistemi
81023 (910) moj_nick
»

Kako do hitrejšega delovanja mozille firebirda?

Oddelek: Omrežja in internet
71505 (1356) Cuoresportivo
»

Netscape Mail 7.02

Oddelek: Programska oprema
121047 (965) Jeebs

Več podobnih tem