» »

Flash SGS2 4.1.2 direktno na CM10.1

Flash SGS2 4.1.2 direktno na CM10.1

RejZoR ::

Torej na SGS i9100 (Int) z Android 4.1.2 bi rad kar se da čim bolj direktno nasnel CyanogenMod 10.1. Sem gledal nekaj tutorialov, kjer moraš flashat neke čudne kernele kar mi ne diši preveč. Je kakšna bolj neposredna metoda?

Preveril sem že če je chipset problematičen zaradi bricka, pa mi javi, da je neznan chipset, kar je dobro i guess (vsaj ni na spisku znanih slabih). Torej, kako naprej glede na zgornje želje?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klinker ::

CM 10.1 odsvetujem, resno. Moji dragi sem namestil SlimBean in deluje odlicno.
S2 pa je pac malo cuden in zal moras lih kernel nalozit, s katerim pol dobis se Clockwork recovery, s katerim rootas in fleshas custom rome.
Je pa postopek sila preprost, resno. Potrebujes driverje, Odin in pa kernel. Bootas fon v DL mode, priklopis USB in pocakas da ga Odin zazna. V Odinu kliknes PDA, izberes img kernela in flesnes.

Tu mas en simple guide... http://www.ibtimes.co.uk/articles/47091...

RejZoR ::

Ne vem, s CM imam drugače dobre izkušnje, je pa res da sem takrat uporabljal 7.2 na Wildfireju...

Drugih ROM-ov (sploh garažnih, ki jih vzrdžuje 1 oseba se izogibam) nekak ne maram.

Tud glede Kernela, tega nisem nikol orenk zastopil. Če gor vržem drug kernel in kasneje flasham CM, a ne povozi CM potem s svojim kernelom tega, ki sem naložil za sam root na začetku?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klinker ::

SlimBean vzdrzuje cel team. Compilean iz AOSP source-a, ter dodanimi izjemno uporabnimi funkcijami, pa stabilen je super in tudi hiter. CM nima za pol bureka pa se probleme ma folk z njim, saj se s casom konkretno upocasni. Slim zasede tudi opazno manj prostora.
Pri SGS2 vsak rom vsebuje tudi CWM in ja, povozi tudi trenutni kernel. Pac, ne vem zakaj saj se nisem poglabljal v to, ampak za dobit CWM pac mores cel kernel fleshat.
Sem pa sprobal za S2 ene par romov ter kernelov in najboljsa kombinacija je trenutno SlimBean Build 6 Official in pa KangBang kernel.

Rom: http://forum.xda-developers.com/showthr...
Kernel: http://forum.xda-developers.com/showthr...

z3ro ::

CM 10.1 dela čist okej, sem na njemu že odkar je prišel.. drugače pa rootaš telefon pa flešaš CM. Jaz uporabljam nosk8fx-ov mod iz Sloandroida.
Root po tem vodiču: http://slo-android.si/forum/viewtopic.p...
CM: http://slo-android.si/forum/viewtopic.p...
aja, Siyah kernela ne nalagaj ker mislim da še ne dela vredu, vsaj nazadnje ko sem probal ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: z3ro ()

RejZoR ::

Ok, sam če prav razumem, Siyah kernel rabiš samo za začetni root dostop (da lahko flashaš preko CWM). Potem lahko naložim CWM in CM10.1. Ko naložim CM10.1 mi bo ta povozil Siyah kernel z lastnim, ki pride skupaj s CM10.1. Prav razumem?

Tud jezst že imam na telefonu Android 4.1.2 (XWLSD). Sicer ne točno to verzijo ampak je 4.1.2 (Stock tovarniški od Samsunga).
Torej lahko ta prvi del preskočim in grem direktno na root proceduro ne?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

RejZoR ::

Ok, sem ga uspel rootat s tem vodičem:
http://www.ibtimes.co.uk/articles/43331...

Zdej pa naprej na CM :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Ok, tud CM ima svoje gluposti, ampak vsaj Onavo Extend spet deluje in baterija kar drži in drži.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

JerryP ::

Kaj ti pa ni všeč?

RejZoR ::

- Trebuchet je glup launcher
- vsakič ko zaženeš Phone/Contacts slednji obvisijo med aktivnimi appi za brezveze
- Camera app je obupno lesen in omejen napram Samsung verziji
- Lockscreen je debilen (čeprav to vidim, da je stvar Androida 4.2.2, tisto swypanje levo in desno mi je mimo)
- Apollo music player je beden (nasploh zdej nimam nobenega playerja, ki bi znal brskat po mapah in ne samo po tagih v muziki)
- Ko sem hotel nastavit MP3 za zvonenje sem skoraj diplomiral zraven pa še ni delalo
- Zvok zvonenja sploh ni glasen, je pa skorajda hreščeč, na stock ROM-u je bil res kristalno čist in glasen

Sicer mi je jasno, da je to 3rd party in da so že v osnovi problemi ampak vseeno so grde traparije not.
Sem moral kar dolgo šarit po nastavitvah, da sem zadevo vsaj malo nastavil po svojih željah.

Zdej moram samo še ugotovit kako naj zamenjam screen za javljanje in prekinjanje klicev. Ker ta stock je obupen. Kot bi nabil isti trapast lock screen še za javljanje. Damn.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

first_line ::

Jao, a ni fora Androida ravno v tem da si vsak lahko posname katerikoli rom mu paše? Nekaj jokaš kako ti to pa ono ni všeč, namesto da bi flašal drug ROM, ali pa si kupi iFona ki ti bi očitno bolj pasal.

RejZoR ::

Jokam? A zdej še komentirat ne smem nečesa? Kot sem reku, nekih one man ROM-ov ne mislim nalagat, kot tud nimam želje vsake pol ure nalagat in probavat nov ROM in se potem 8 ur zajebavat z nastavljanjem...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

JerryP ::

Trebuchet lahko zamenjaš z drugim launcherjem, sam uporabljam Nova launcher, ki je bolj minimalističen in manj zahteven za sistem. Glede phone in contacts aplikacije pa te ne razumem čist točno. Ker to kar si ti opisal je privzeto na stock androidu. A touchwiz ma to kako drugač narejen?

Glede aplikacije za kamero se po eni strani strinjam da ni najboljša, se je pa po drugi strani od starejših verzij androida bistveno izboljšala. In ima ene par fajn funkcij npr.: gumb za vklop zaslona lahko uporabš za slikanje, imaš on touch nastavitve, s svojim glasom lahko sprožiš da ti naredi sliko, ima burst mode, dodal so hdr, pa panaorame lahko slikaš.

Lockscreen je res standarden ring na vseh stock android napravah od verzije 4 naprej. Si pa v cm lahko nanj nastaviš poljubne bljižnice, spodnje kapacitivne in sredinjsko tipko si lahko tudi poljubno nastaviš (da ti recimo sredinska vklopi svetilko), daš si lohka svoj ozadje. Če pa te widgeti motijo si jih pa lohka povsem odstraniš z aplikacijo Lockscreen policy. Z Apolotom je enako kot s trebuchet, saj si lohka namestiš poljubnega, priporočam ti Poweramp, ki ima veliko možnih nastavitev. Za mp3 za zvonenje je pa pri vseh android verzijah to v osnovi zelo štorasto, imaš pa zato aplikacije, ki ti mp3 obrežejo, z njimi nastaviš še kvaliteto in ti g anastavijo za zvonenje, zvok obvestila. Tak je recimo Ringtone Maker.

Glede jakosti zvonenja ti pa težko kaj svetujem, ker sam nimam nobenih problemov (uporabljam nexus s). Probi pa pogledat v aplikacijo Dspmanager, ki je privzeta aplikacija za nastavljanje zvoka v cyanogenmodu. Lahko jo tudi popolnoma izklopiš, pa boš vidu če bo kj bolš.

Sama filozofija cyanogenmoda je nadgraditev stock androida z uporabnimi funkcijami, tako da vse zadeve, ki si jih ti opisal so prisotne na večini aosp romih. Glede šarjenja po nastavitvah, pa glede na to da si se lotil custom romov je to za pričakovat, da se poigraš z nastavitvam in aplikacijam ter da vidiš kaj tebi ustreza. Sam sem si s kombinacijo prej omenjenih aplikacij prilagodil celoten telefon in nadgrajujem samo na rc in stable verzije, pa še takrat mi ga ni potrebno ponovno nastavljat. Je pa cm rom v osnovi primeren tudi za laične nezahtevne uporabnike in se ti za samo delovanje ni potrebno ubadat z nastavitvam. Glede dialer aplikacije in zaslona za javljanje pa si lahko namestiš kakšen dialer app iz play stora, ki ti zamenja oba.

Sam sicer uporabljam privzetega, ki mi najbolj ustreza, saj je tudi tukaj ene par dobrih zadev. Tako ima možnost t9 iskanja kontaktov, lahko ti zavibrira ko se sogovornik javi in ti ni treba telefona tišat na uho, lahko blokiraš določene številke, pri sprejemanju klicev si lahko nastaviš sms sporočila s katerimi lahko na hitro zavrneš klic in odgovoriš z vnaprej napisanim smsom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JerryP ()

RejZoR ::

Hvala za Lockscreen Policy. Točno to sem rabil, čeprav zdej se zadeva mal dlje odpira (Lockscreen).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klinker ::

Jst sem ti teku da je CM en srot :|

JerryP ::

RejZoR je izjavil:

Hvala za Lockscreen Policy. Točno to sem rabil, čeprav zdej se zadeva mal dlje odpira (Lockscreen).

Ja to bi ti mogl hitrej odpirat kot prej, k zdj ti te widgeti ne zavzemajo rama. Lohka onemogočš še dostop do kamere z desnim potegom in si jo nastaviš kot bližnjico nekam na lock ring. A lockscreen policy si omogoču kot device administrator?

klinker je izjavil:

Jst sem ti teku da je CM en srot :|

Kokr za kero napravo, men osebno ustreza ker ima tiste modifikacije, ki jih potrebujem in na mojih napravah deluje hitro in stabilno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JerryP ()

RejZoR ::

Ma ne vem, sem imel Cyanogen na Wildfireju in sem se ga nekako navadil. Pa njihovega sistema releasov in vsega nasplošno, kar imajo daleč najbolje pošlihtano. Funkcije pa vsaj zaenkrat delujejo vse...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klinker ::

Jst sem ga pac poskusu na Nexus S, Nexus 4 in S2. Tudi prejsnje verzije vse od 7ke dalje, ter na bivsih napravah in nikoli mi ni delal kot se zagre.
Slimbean ima boljse nastavitve, je hitrejsi in predvsem stabilnejsi, seveda Offical verzija, ker drugih ne nalagam nikoli.
Ce mu pa AOSP ne disi pa bolje da najde kak stock spimpan rom. Malo se komentarje prebere in takoj vidis ce je rom vreden instalacije ali ne. Sicer pa malo testiranja rabi, da vidis sploh kaj ti lezi in kaj ne, ni to stvar 5ih minut.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Galaxy Ace 2 root

Oddelek: Mobilne tehnologije
203235 (2480) Nermal
»

Počasen android

Oddelek: Mobilne tehnologije
247222 (5229) DarkJedi8x
»

Razvijalci Cyanogenmoda so ustanovili podjetje in napovedali lažji namestitveni posto

Oddelek: Novice / Android
3714784 (11569) PrimozR
»

Google pripravlja Android predstavitev

Oddelek: Novice / Android
4414893 (12568) Mavrik
»

Touchwiz ali stock jelly bean?

Oddelek: Mobilne tehnologije
131590 (1395) Kolarks

Več podobnih tem