Forum » Zvok in slika » Računalnik brez grafične kartice
Računalnik brez grafične kartice
B-king ::
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Ali je mogoče poganjat računalnik, ki je že malo starejši brez grafične kartice?
V mislih sem imel, da bi celoten računalnik (star) sestavil in mu instaliral Linuxe. Nato pa bi iz njega vzel grafično kartico, da bi lahko do njega dostopal samo preko Remote desktopa. (kot nekakšen server)
Ali je to izvedljivo ali ne?
A bios špreverja prisotnost grafične kartice?
hvala za pomoč
Imam eno vprašanje. Ali je mogoče poganjat računalnik, ki je že malo starejši brez grafične kartice?
V mislih sem imel, da bi celoten računalnik (star) sestavil in mu instaliral Linuxe. Nato pa bi iz njega vzel grafično kartico, da bi lahko do njega dostopal samo preko Remote desktopa. (kot nekakšen server)
Ali je to izvedljivo ali ne?
A bios špreverja prisotnost grafične kartice?
hvala za pomoč
pegasus ::
Če je desktop plata, potem ponavadi teži, da hoče imeti grafiko in se brez nje ne zboota. Če je plata namenjena še za kaj drugega kot desktop, potem se mogoče zna zbootat tudi brez grafike.
Za take primere imam na zalogi vedno nekaj starih isa / pci grafičnih. Jih vtakneš v mašino, samo zato da mašina dela ;)
Za take primere imam na zalogi vedno nekaj starih isa / pci grafičnih. Jih vtakneš v mašino, samo zato da mašina dela ;)
kr?en ::
Meni laufa ena socket939 maticna brez graficne brez problema. Dal sem jo notri samo toliko, da sem instaliral ubuntu server.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD po dolgih letih z dobičkomOddelek: Novice / Rezultati | 3996 (3238) | Mitja358 |
» | Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?Oddelek: Strojna oprema | 1883 (1146) | Freezy |
» | Streznik brez monitorja - a to gre?Oddelek: Strojna oprema | 1115 (863) | kixs |
» | Pet PC-jev v enem ohišju? Seveda!Oddelek: Novice / Procesorji | 2454 (2454) | MasterMind |