Forum » Strojna oprema » Zunanji diski "kriptiranje"
Zunanji diski "kriptiranje"
cebelar123 ::
Torej do danes sem živel v prepričanju da, če mi pri zunanjem disku crkne elektronika ohišja, pač disk vzamem ven iz ohišja ga dam v računalnik in vse skupaj dela kot da ni bilo nič narobe. To razmišljanje je bilo podkrepljeno z dejstvom, da mi je pred leti moj Western Digital My Book Essential Edition 500GB tudi crkrnil " elektonika je šla"
Nato sem kupil Western Digital 1TB My Book
Do danes sem veselo shranjeval podatke na njega in spal v miru, da če bo elektronika spet šla bom pač spet dal disk v računalnik.
Sedaj pa me zanima kje lahko zveš kateri zunanji diski uporabljajo enkripicjo "oz jih vsi"?
Če jih vsi me zanima, če kupiš posebej ohišje in potem daš noter disk ali je stvar podobna?
Nato sem kupil Western Digital 1TB My Book
Do danes sem veselo shranjeval podatke na njega in spal v miru, da če bo elektronika spet šla bom pač spet dal disk v računalnik.
Sedaj pa me zanima kje lahko zveš kateri zunanji diski uporabljajo enkripicjo "oz jih vsi"?
Če jih vsi me zanima, če kupiš posebej ohišje in potem daš noter disk ali je stvar podobna?
fosil ::
Načelno niso kriptirani.
Problem zna bit to, da nekateri (predvsem tamali) zunanji diski nimajo več sata vmesnika in potem gor elektronike, ampak imajo že kar direktno usb vgrajen.
Problem zna bit to, da nekateri (predvsem tamali) zunanji diski nimajo več sata vmesnika in potem gor elektronike, ampak imajo že kar direktno usb vgrajen.
Tako je!
Daedalus ::
To je kr fina komplikacija. Sploh če se poškoduje USB konektor, mel pred nekaj meseci tak disk na "servisu".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
MIHAc27 ::
Žal zmotno mišljenje. Če crkne elektronika ohišja se da disk uporabiti, kot si rekel.
Večji problem je, če crkne elektronika diska. Tam si pa pečen (In to je bolj pogosto).
In kot je rekel fosil.. novejši 2.5" diski imajo celo samo ohišje čez, nič vmesne elektronike.
Za enkripcijo pri zunanjih diskih sem zasledil le pri enem mrežnem disku. Oz teško rečem točno za kaj se je šlo. Disk je odpovedoval, in novi disk je v ohišju delal, le če smo ga klonirali. Ohišje je uporabljalo linux particije a vseeno zadeva nikakor ni shodila.
Večji problem je, če crkne elektronika diska. Tam si pa pečen (In to je bolj pogosto).
In kot je rekel fosil.. novejši 2.5" diski imajo celo samo ohišje čez, nič vmesne elektronike.
Za enkripcijo pri zunanjih diskih sem zasledil le pri enem mrežnem disku. Oz teško rečem točno za kaj se je šlo. Disk je odpovedoval, in novi disk je v ohišju delal, le če smo ga klonirali. Ohišje je uporabljalo linux particije a vseeno zadeva nikakor ni shodila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj so prenosni diski kapacitete x cenejši kot notranji diski kapacitete x?Oddelek: Strojna oprema | 1783 (1093) | gendale2018 |
» | Zunanji diskOddelek: Loža | 1540 (1329) | MIHAc27 |
» | [Zunanji disk WD] Reševanje podatkov z nedodeljenega prostoraOddelek: Pomoč in nasveti | 2466 (2315) | M1_Abrams |
» | Zunanji disk WD MyBookOddelek: Kaj kupiti | 4210 (3150) | Revenant |
» | Prenosni trdi diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1839 (1645) | Gregor P |