Forum » Pomoč in nasveti » Gmail in domena
Gmail in domena
ThomasSGS ::
Imam domeno ********.eu, in bi rad imel e-mail, odločil sem se za gmail, zdaj pa me zanima kako pri gmail-u naštimaš info@....eu
Prosim za pomoč
Vozilo
Prosim za pomoč
Vozilo
technolog ::
50 dolarjev na leto, to je kar drago.
Jaz sem si postavil mail server kar na svojem strežniku, pa še problemov z zasebnostjo ni.
Jaz sem si postavil mail server kar na svojem strežniku, pa še problemov z zasebnostjo ni.
hojnikb ::
Google apps ni več free varjante, lahko pa alternativa Microsoftova, ki je free.
KLIK
seveda je
http://www.google.com/enterprise/apps/e...
#brezpodpisa
neskoncno ::
hojnikb ::
a je kje napisal za kaj rabi ?
Obstaja free varjanta. Za koga, je pa druga debata..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: neskoncno ()
a je kje napisal za kaj rabi ?
Oprosti, ampak free in sponzorirano za akademske institucije, je velika razlika.
Kot sem že napisal par objav višje, Microsoftova alternativa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neskoncno ()
technolog ::
Vozilo:
Načeloma se na linux strežnik namesti Postfix (maš tud alternative), skonfiguriraš da DNS MX zapis od domene kaže na strežnik (to moraš naredit v vsakem primeru), nato pa se preko IMAP ali POP povezuješ nanj s kakim programom kot so Thunderbird, Evolution, ali pa Microsoft Outlook (verjamem, da stvari že poznaš).
Maš možnost pa tud web klienta, kot je naprimer Roundcube. Zadeva deluje na isti način, kot imaš gmail, se pravi preko brskalnika in dostopaš od kjerkoli, z geslom. Poglej mal screenshote:
http://roundcube.net/
Ne vem a se ti splača matrat, ampak če te moti, da gre vsa tvoja pošta preko googla, je to edina pot.
Načeloma se na linux strežnik namesti Postfix (maš tud alternative), skonfiguriraš da DNS MX zapis od domene kaže na strežnik (to moraš naredit v vsakem primeru), nato pa se preko IMAP ali POP povezuješ nanj s kakim programom kot so Thunderbird, Evolution, ali pa Microsoft Outlook (verjamem, da stvari že poznaš).
Maš možnost pa tud web klienta, kot je naprimer Roundcube. Zadeva deluje na isti način, kot imaš gmail, se pravi preko brskalnika in dostopaš od kjerkoli, z geslom. Poglej mal screenshote:
http://roundcube.net/
Ne vem a se ti splača matrat, ampak če te moti, da gre vsa tvoja pošta preko googla, je to edina pot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Upam, da se zavedaš da je Roundcube samo client, ne pa strežnik, ki ti bo urejal maile?
Če te zanima kaj bolj konkretnega, piši mi na ZS.
Če te zanima kaj bolj konkretnega, piši mi na ZS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neskoncno ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Free email provider za lastno domeno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6249 (3263) | zuz3k |
» | Google Apps za šole z neomejeno kapacitetoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6541 (4638) | Gandalfar |
» | PDF to WORDOddelek: Pomoč in nasveti | 3249 (2417) | b3D_950 |
» | cPanel email forward ne deluje za Gmail?Oddelek: Izdelava spletišč | 1173 (1048) | Housy |
» | Prehod na Google appsOddelek: Omrežja in internet | 2551 (1891) | bastadu |