» »

Problem z upori...GPU

Problem z upori...GPU

xeroxan ::

Lp imam vprašanje, zadnje 4 tedne mi je vsake toliko časa nekaj močno počilo. Nikakor nisem vedel kaj je to, niti se nisem obremenjeval z tem... No včeraj pa mi je začela probleme delati grafična. Na začetku je je slika počasi zmrzovala, nato pa je postajalo vse hujše, tema, čuden kontrast itd..(safe mode dela normalno)
No potem sem čisto iz firbca odpru računalnik in odstranil grafično ter videl, da so 4 upori 6.3V (upor je podoben majhni bateriji) na vrhu počeni. In prav 4x mi je v zadnjih dneh počilo, tako da sedaj vidim razlog kaj je to bilo. Zanima me če se da do kakorkoli popravit, ali obstaja kakšna druga rešitev itd...?

D3m ::

Katera grafična?
|HP EliteBook|R5 6650U|

kloko ::

To niso upori, ampak kondenzatorji. Če so kondenzatorji napihnjeni na vrhu, se jih zamenja in če ni še kaj drugega fuč, je problem rešen.

L.p., Kloko

Ge Force 8600GT DDR3, koliko pa to stane in če se splača ?

Robi :P ::

kondezatorji so zelo poceni samo pravi tip moreš kupit... cena na komad je pri condradu okoli 20 centov...

Za serijo G80 ne vem, če se sploh splača popravljati.

Če češ ti jaz prodam mojo HD 6850 za PCI-E.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

D3m je izjavil:

razlog zakaj se nebi splačalo če te 4 kondenzatorji pridejo 1€?

rdecaluc ::

Robi :P je izjavil:

D3m je izjavil:

razlog zakaj se nebi splačalo če te 4 kondenzatorji pridejo 1€?

+1 Splača se popravit. Sam sem tako rešil svojo 4850 na keteri je počlo 5 kondijov.
Est modus in rebus. ,typos

Njegova odločitev.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

D3m je izjavil:

Njegova odločitev.

ja amapk ne rabiš ga prepričevat v to da naj kupi tvojo kartico.. če tu dajemo poceni nasvete... js mam doma en 8600GT ti tut lahk prodam če želiš zihr cenej ko 6850...

Nobenega nisem prepričeval. Če jo imaš mu jo pa ponudi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Hvala fantje za odgovore in pa ponudbe seveda, ampak na začetku se bom pozanima, kje dobiti kondenzatorje in kako privariti nazaj seveda...

Evo sem zamenjal kondenzatorje in računalnik spet deluje normalno. Sicer vsake toliko časa ekran postane teme n za sekundo vendar zato, ker je bil težko zapolniti špranjo z lotom, ker se ne prime direktno na vezje in tam je zelo malo manevrskega prostora, tako da kondenzator nima stika z površino.
Sicer pa hvala za nasvete in Lp

no vidiš da je se je splačalo! mal več cina bi mogu not dat samo po pcbju se ti ne sme razlit

Rias Gremory ::

@xeroxan
Za naslednjič pazi, da spajkalnik ni premočen in po možnosti reguliran. Magari dobi nekje staro matično in malo vadi. Preventiva pto.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična crkuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
677959 (6263) shadeX
»

Monitor utripa po zagonu

Oddelek: Strojna oprema
348308 (6606) ZigaZiga
»