Forum » Pomoč in nasveti » Termalna pasta
Termalna pasta
Temo vidijo: vsi
Blinder ::
si pa pikolovski
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Xserces ::
alkohol?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Xserces ::
pač nekaj kar hitro hlapi:) pa ne bencin pa nitro :D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
kuglvinkl ::
Punci vzem tist-za-lak-spucat-z-nohtov.
Če nimaš punce, je to odlična priložnost, da si jo najdeš. Nikol ti ne bo zmanjkal acetona.
Če nimaš punce, je to odlična priložnost, da si jo najdeš. Nikol ti ne bo zmanjkal acetona.
Your focus determines your reallity
SuperVeloce ::
Ne vem no, tisti fancy "acetoni" za pucanje nohtov imajo svašta primesi (nekateri so celo oil based) in pustijo precej usedlin.
kuglvinkl ::
SuperVeloce je izjavil:
Ne vem no, tisti fancy "acetoni" za pucanje nohtov imajo svašta primesi (nekateri so celo oil based) in pustijo precej usedlin.
Point je bil v punci...
Kakorkoli, jaz sem s tem "acetonom" vse spucal, brez poškodb, še v tistih, časih, ko je blo treba pazit: AXP.
Your focus determines your reallity
StoneFox ::
Še nekaj, ali se nova pasta lahko razmaže po procesorju ali jo kr pustim v kapljici. Nisem pikolovski, le prvič delam to in da ne bom kaj zaj....
Kakšen procesor in hladilnik imaš? Če ima hladilnik ravno dno, daj kapljico velikosti shiranega graha , če pa ima nepokrite heat-pipe, pa namaži po heatpipe-ih v črti
mihec87 ::
SuperVeloce je izjavil:
Point je bil v punci...
Kakorkoli, jaz sem s tem "acetonom" vse spucal, brez poškodb, še v tistih, časih, ko je blo treba pazit: AXP.
Danes večina teh odstranjevalcev ne vsebuje več acetona...
V sredino procesorja torej, vendar ne pretiravaj, ker potrebuješ paste le toliko da se na tanko razleže kolikor je velika okrogla stična površina hladilnika (torej niti ne bo čez celoten procesor).
Pa malo prej preizkusi namestitev hladilnika, ker tile box hladilniki so težavni, če to ni prva namestitev. Poglej si, kako morajo biti obrnjeni plastični pini
Pa malo prej preizkusi namestitev hladilnika, ker tile box hladilniki so težavni, če to ni prva namestitev. Poglej si, kako morajo biti obrnjeni plastični pini
Za menjavo paste sem se odločil, ker sem en dan šel spucat hladilnik, ki je bil ves v prahu (ventilator je bulil kot nor). Hladilnik sem odstranil in videl da je pasta čisto zasušena. Potem sem dal hladilnik spet gor (paste nisem spucal) ampak potem sem ugotovil da so temperature še višje kot prej, tudi čez 70 stopinj (v idle). Edino ventilator je dosti tišji :)
Pravilno, je potrebno sčistiti vsake nekaj časa. Ob vsaki menjavi potrebuješ namestitev nove paste, pa tudi če je najcenejša pasta kar si jih našel v računalniških trgovinah, staro pa dobro ščistiti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Zanima me pa zakaj je sedaj temp. še višja? Mogoče zato ker sem prekinil stik s staro pasto?
Temperature so višje, ker imaš sedaj ujet zrak med hladilnikom in procesorjem (kar bi sveža pasta odstranila), skupaj z zanič termalno pasto imaš sedaj toplotni izolator namesto prevodnik. Čimprej sčisti staro pasto in namesti novo. Tudi hladilnik mora biti pravilno nameščen za ok temperature, ker so res smotani za namestitev
Pasto sem pustil, danes dobim novo. Za hladilnik sem pa res rabil nekaj minut da sem ga ponovno namestil.
Evo nanesel sem novo termalno pasto, temp. se je zmanjšala nekje 50-55 stopinj v idle, problem pa je sedaj v igrah, ko igram približno 2 min mi začne štekat. Torej se spet pregreva. Problem pa se mi pojavlja od tedaj ko sem prvič odstranil hladilnik. Je možno da bi tudi hladilnik moral zamenjat?
GamerBoy ::
Jaz sem ga zamenjal že zaradi glasnosti s temule http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/1...
S fan controllerju ga laufam na 1200 RPM in je čista tišina, tudi v igrah temperature ne gredo čez 60 (pri 1200 RPM, max je sicer 2200, procesor:i5 3450), če pa navijaš pa nabaviš kaj večjaga z večjim hladilnim potencialom, če ne navijaš je pa tale super tih (do cca 1400-1500 obratov je popolnoma neslišen) in učinkovit, pa še drag ni in termalna pasta je že gor ...
S fan controllerju ga laufam na 1200 RPM in je čista tišina, tudi v igrah temperature ne gredo čez 60 (pri 1200 RPM, max je sicer 2200, procesor:i5 3450), če pa navijaš pa nabaviš kaj večjaga z večjim hladilnim potencialom, če ne navijaš je pa tale super tih (do cca 1400-1500 obratov je popolnoma neslišen) in učinkovit, pa še drag ni in termalna pasta je že gor ...
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GamerBoy ()
hojnikb ::
Evo nanesel sem novo termalno pasto, temp. se je zmanjšala nekje 50-55 stopinj v idle, problem pa je sedaj v igrah, ko igram približno 2 min mi začne štekat. Torej se spet pregreva. Problem pa se mi pojavlja od tedaj ko sem prvič odstranil hladilnik. Je možno da bi tudi hladilnik moral zamenjat?
To maš slab mount al pa preveč paste..
#brezpodpisa
Paste sem nanesel za riževo zrno. Je pa res da se mi je odlomil kos plastike na enem pinu od hladilnika. Ampak zdi se mi da je hladilnik dobro pritrjen. Bom še sprobal.
Ne zastopim nič več, preden sem hladilnik prvič vzel dol (pa je bil cel zaprašen) je vse delalo OK, edino ventilator je bil dosti glasnejši. Sedaj sem ponovno nanesel pasto, spucal hladilnik, pa pri večjih obremenitvah šteka. Nič jasno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StoneFox ()
blackbfm ::
vzemi dol hladilnik in naštudiraj kako delujejo tisti zatiči ki držijo hladilnik..morajo biti popolnoma fiksni ko montiraš, brez da karkoli miga
to bo to pol.kupi nov hladilnik
Je pa res da se mi je odlomil kos plastike na enem pinu od hladilnika.
to bo to pol.kupi nov hladilnik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Naročil bom tale hladilnik. http://www.mimovrste.com/artikel/220002...
Mnenja?
Aja, pa zdajšnji hladilnik je 90mm, tako da mislim da bo ta ustrezal.
Mnenja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StoneFox ()
Dober dan ::
Če že kupuješ, kupi solidno zadevo... Nekaj v tem smislu. S tem lahko CPU tudi malo naviješ brez težav.
Jaz sem za core2duo za navijanje imel tegale akasa in se je solidno obnesel.
Jaz sem za core2duo za navijanje imel tegale akasa in se je solidno obnesel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dober dan ()
Naročil bom tale hladilnik. http://www.mimovrste.com/artikel/220002...
Mnenja?
ne se hecat, vzam tower hladilnik s heatpipe. Imaš zgoraj nekaj predlogov. Praktično vsak (še tako poceni) bo bolje hladil, kot tale akasa. Imaš recimo Alpenföhn Civetto za 16eur. Jaz imam Xigmatek Loki na enem core 2 računalniku, na mimovrste je 18eur, hladi pa odlično za ceno. Priporočam. Tudi s Cooler Master ne moreš zgrešiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Dejan_007 ::
Pasta se nanese križno od enega kota na drug. Na takšen način ne zajameš zraka, prekriješ pa celotno površino. Nanos paste na sredino je napačen !
Pasta se nanese križno od enega kota na drug. Na takšen način ne zajameš zraka, prekriješ pa celotno površino. Nanos paste na sredino je napačen !
vsakemu svoje. Defenitivno pa pasta na sredini ni napačna !
Jst osebno vedno razmažem na tanko pasto z kako kartico..
#brezpodpisa
Veliko ljudi se nebi strinjal s teboj..
In newsflash, način nanosa paste je odvisn tut od same paste.
In newsflash, način nanosa paste je odvisn tut od same paste.
#brezpodpisa
Lej, delam v razvoju v slovensko nemški firmi, kjer se ukvarjamo z elektroniko in vemo kaj in kako se dela. Ko boš delal s chipom vrednim 2k+ Eurov (Xilinx-i) z 2000 pini, kjer je odvod temerature zelo pomemben potem lahko govoriš o pravilnem nanosu, jaz pa govorim iz lastnih izkušenj.
Nisi povedal s kakšnimi pastami maš opravka, tako da je tvoj argument spet brezpredmeten.
Verjame, da nekatere paste bolš funkcionirajo če jih križno naneseš, ampak vse sigurno ne.
In odvisno je tut na kako površino jih daješ (eg. kakšen IHS ima stvar, če ga sploh ima) in kakšen cooler je..
Verjame, da nekatere paste bolš funkcionirajo če jih križno naneseš, ampak vse sigurno ne.
In odvisno je tut na kako površino jih daješ (eg. kakšen IHS ima stvar, če ga sploh ima) in kakšen cooler je..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Nisi povedal s kakšnimi pastami maš opravka, tako da je tvoj argument spet brezpredmeten.
Če govorimo samo za pravilen nanos paste, potem tip termalne paste ne igra vloge. Bistvo je da se zrak pravilno izrine in da ne ostane med površino obeh materialov. Vrsta termalne paste je pomembna glede toplotne prevodnosti, tukaj pa so razlike.
S čim je najboljše očistit staro termalno pasto?
Persil Alpine Fresh.
Z Etanolom in nič drugim !
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: dzinks63 ()
Barbarian ::
VIDEO PROSIM POGLEJTE, SAJ PRIKAZUJE RAZLIČNE NAČINE NANAŠANJA TERMALNE PASTE. Rezultat je vedno isti.
na tem videu je jasno vidno da nekih razlik ni, ne glede na to kako naneseš. Povsem zadosti je tudi packa na sredi procesorja.
kar se tiče odstranjevanja: če je prisušena uporabiš alkohol, sicer pa samo mokro krpo. Za navaden procesor, ki ga uporabljamo navadni smrtniki.
Če uporabljaš čip za 2000 eur kot Dejan pa se pač pričakuje, da bo nekoliko skrbneje uredil zadevo. Za navaden CPU je tolikšno kompliciranje zagotovo povsem odveč.
na tem videu je jasno vidno da nekih razlik ni, ne glede na to kako naneseš. Povsem zadosti je tudi packa na sredi procesorja.
kar se tiče odstranjevanja: če je prisušena uporabiš alkohol, sicer pa samo mokro krpo. Za navaden procesor, ki ga uporabljamo navadni smrtniki.
Če uporabljaš čip za 2000 eur kot Dejan pa se pač pričakuje, da bo nekoliko skrbneje uredil zadevo. Za navaden CPU je tolikšno kompliciranje zagotovo povsem odveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barbarian ()
Če govorimo samo za pravilen nanos paste, potem tip termalne paste ne igra vloge. Bistvo je da se zrak pravilno izrine in da ne ostane med površino obeh materialov. Vrsta termalne paste je pomembna glede toplotne prevodnosti, tukaj pa so razlike.
S čim je najboljše očistit staro termalno pasto?
Persil Alpine Fresh.
Z Etanolom in nič drugim !
Ravno tip paste je važn, ker se vsaka pasta razmaže drgač.
Primer:
Paste na osnovi tekočih kovin (liqud pro recimo) je treba nujno razmazat po celem in ne nasetiz z križno metodo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: dzinks63 ()
Tekočih kovin. Jaz razen živega srebra, kot tekočo kovino (na sobni temperaturi) ne poznam. Verjetno misliš z delci kovin. No ja različna je viskoznost. Če namažeš, po tvoji teoriji, potem zrak še zmeraj ostane v žepkih med površino proca ter hladilno enoto.
Ko sem čistil staro pasto je bila le-ta nanešena v krogu, kar pomeni da so jo nanesli le kot kapljico na sredino procesorja. Ko sem pa kupil novo pasto je bila zraven kartica za razmazovanje, tako da....bogsigavedi
blackbfm ::
Kartico dajo za noobe al pa zato da bolš zgleda embalaža. Naneseš za en riž paste na sredino, ko pa hladilnik pritisneš, se pa itak enakomerno razmaže. Manj kot kompliciraš boljše je.
Tisto z nekimi čipi za 2 jurja haha, si predstavljam da se določeni osebki radi delajo mal bolj pomembne na tak način, kao poslušte mene ker ostali nimate pojma..realno pa ni neke višje znanosti tu. Vsaj če gre za približno enake čipe kot v pc.
Tisto z nekimi čipi za 2 jurja haha, si predstavljam da se določeni osebki radi delajo mal bolj pomembne na tak način, kao poslušte mene ker ostali nimate pojma..realno pa ni neke višje znanosti tu. Vsaj če gre za približno enake čipe kot v pc.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Evo, ni mi dal vrag miru zato sem še enkrat razdrl hladilnik in ponovno namazal pasto. S tem da POZOR! sem pasto razmazal po procesorju in hladilniku s kartico in v zelo tankem sloju. Rezultati so na sliki. Aja pa še 2 pina sem odlomil na hladilniku tako da hladilnik sploh ni trdo pritrjen (toliko je da drži). Itak sem nabavo novega.
Sedaj pa prosim debata naprej glede nanašanje paste....
Pa LP
Sedaj pa prosim debata naprej glede nanašanje paste....
Pa LP
Tulk o tem, da je metoda z kartico napačna..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26574 (6334) | Valvoline |
» | Pregrevanje laptopa po novem nanosu pasteOddelek: Pomoč in nasveti | 3303 (2328) | MrStein |
» | Termalna pasta koliko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6623 (5620) | Pentium |
» | Termalna pasta GPUOddelek: Strojna oprema | 4024 (3635) | Seljak |
» | A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na dOddelek: Pomoč in nasveti | 8023 (7485) | amigo_no1 |