Forum » Pomoč in nasveti » Problem z porti v WIN2K
Problem z porti v WIN2K
zetko ::
Imam sledeč problem: V win98 mi use prote prepozna lepo in tudi delujejo, v win2k pa mislm da mi portov com 2 in com 4 ne prepozna oz. ne delujejo. Any suggestions?
- spremenil: zetko ()
JLP ::
Kle ni nobenih problemov s porti. Mal BIOS počekirej če je tm vse uredu.
Pa u Device Manager pejt pa refreshej da bo poiskal kašne nove naprave.
Pa u Device Manager pejt pa refreshej da bo poiskal kašne nove naprave.
Live long and prosper!
zetko ::
Tist control panelu sm use probu za bios pa nevem sploh kaj bi naredu Čudn se mi pa zdi da mi u win98 al pa u linuxu use normalno dela
Horhe ::
Hmm to je res cudn k men glih u win 2 k vse dela.... ja mal pocekiri u biosu ... ce ne pa probi vse com odstrant pa restarti mogoce ti bo kej najdl..mislm sej ce mas atx plato mas to sam u BIOS-u za nastelat, hmm ne vidm problema drugje...
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......
miranpozar ::
V BIOSu nikakor ne smeš imeti COM vrat nastavljenih na AUTO! Ročno jih postavi tako:
COM1: 3F8 IRQ4
COM2: 2F8 IRQ3
Ker si COM1 in COM3 delita IRQ4 ter COM2 in COM4 delita IRQ3, to Win2000 ni preveč všeč in ti zato nagaja. Če imaš modem na ISA slotu, v BIOSu izklopi COM2 in nastavi modem na COM2, pa bo delalo.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
COM1: 3F8 IRQ4
COM2: 2F8 IRQ3
Ker si COM1 in COM3 delita IRQ4 ter COM2 in COM4 delita IRQ3, to Win2000 ni preveč všeč in ti zato nagaja. Če imaš modem na ISA slotu, v BIOSu izklopi COM2 in nastavi modem na COM2, pa bo delalo.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Aljo1 ::
Tudi jaz sem mel isti problem da mi ni 2k zaznal com-ov Modem mam na com 3 pa ga win niso zaznali . potem pa sem instaliral nove driverje za modem in dobil sem vse com-e
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Shell scriptaOddelek: Programiranje | 1433 (1037) | BigWhale |
» | Modem motorolaOddelek: Pomoč in nasveti | 2834 (2214) | joco |
» | PC ne zazna internega modemaOddelek: Strojna oprema | 1046 (944) | Scooby |
» | Linux RH 7.2 in konfiguriranje PCI modema!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1169 (1040) | pin29 |
» | Win2000 in moj zagaman modemOddelek: Pomoč in nasveti | 947 (852) | cahahopie |