Forum » Pomoč in nasveti » Disk je prenasičen
Disk je prenasičen
Gregor5816 ::
Hotel sem si eno serijo potegnit dol s travnika, pa mi je v utorrentu spodaj pisalo Disk je prenasičen 100% in hitrost prenosa je bila zelo majhna (50 kb/s). Je mogoče kaj narobe z diskom? Imam še tretjino nezasedenega prostora. Ravnokar sem defragmentiral disk, pa mi je prvih 5-10 minut spet pisalo Disk je prenasičen 100%, sedaj pa normalno dela. Isti problem sem imel ko sem naenkrat dol vlekel 15 delov neke serije naenkrat (skupaj je bilo okoli 20 GB veliko). Sicer se gre za disk WD blue, ki ga imam v prenosniku. Drugih težav z diskom nisem imel.
GupeM ::
Imaš odprte tudi torrente ki ti jih uploada? To se je meni dogajalo če sem imel veliko torrentov ki so se uploadali + downloadali. Nastane problem, ker disk bere in piše na veliko različnih lokacij in ne more pisati/brati tako hitro kot tvoja linija uploada/downloada.
Barbarian ::
Imaš odprte tudi torrente ki ti jih uploada? To se je meni dogajalo če sem imel veliko torrentov ki so se uploadali + downloadali. Nastane problem, ker disk bere in piše na veliko različnih lokacij in ne more pisati/brati tako hitro kot tvoja linija uploada/downloada.
nemogoče, razen mogoče če imaš 100/100 linijo na optiki.
Gregor5816 ::
Nobenih torrentov mi ne uploada...Sicer pa imam linijo 100/100, v študentskem domu trenutno. To tudi igra kakšno vlogo tule?
Barbarian ::
ha, dejansko imaš 100/100? Zakon :D
Ja, za kak slabši disk v prenosniku je 100/100 že preveč, ne zmore pisat 50 in brat 50 :D
Ja, za kak slabši disk v prenosniku je 100/100 že preveč, ne zmore pisat 50 in brat 50 :D
M-XXXX ::
Ni res, to je že pri 2MB liniji lahko.
Rešitev je sledeča: odpreš utorrent (za tega vem nastavitve)
Možnosti
nastavitve
napredno
predpomnilnik diska
obkljukaj povozi privzeto velikost predpomnilnika in določite velikost ročno (MB) in nastavi recimo 128MB ali pa 256 (če imaš več rama kar daj 256).
In to je to, rešeno.
GupeM ::
Je mogoče. Sem bil na 100/100 liniji na prenosniku. Ni bil problem 1 ali 2 torrenta. Problem je nastal pri 10+ torrentih ker so zapisi na disku na tako različnih mestih, da disk skoraj več časa 'išče' podatke kot pa jih piše/bere. Lahko da ti tudi v ozadju kje kakšen proces uporablja disk na veliko.
Seveda je pa tudi možno, da bo disk kmalu odslužil svoje.
hojnikb ::
nakjučno branje/pisanje ma disk bolj švoh, zato pride do nasićenja.
SSD tukaj pomaga zelo
SSD tukaj pomaga zelo
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost interneta v študentskih domovihOddelek: Šola | 3586 (2740) | BivšiUser2 |
» | The Pirate Bay se vrača kot Feniks (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 23648 (18073) | antonija |
» | Utorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14093 (9648) | Brainstorm |
» | Pirate Bay nazaj, napad delo osamljenega jezdecaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 18573 (16267) | Mesar |
» | Belgijski rekord: 2,7 TB mesečnega prenosa z interneta (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 15206 (12567) | KaRkY |