» »

Piskajoč zvok ob prikazu logotipa od Remedy-a

Piskajoč zvok ob prikazu logotipa od Remedy-a

Grega_K ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem si kupil igro Alan Wake (2,8 € na Steam-u). Ob prikazu logotipa od Remedy-a se iz računalnika sliši zelo glasen piskajoč zvok. Pa ne me narobe razumeti - sam sestavljam svoje računalnike, spoznam se na te stvari, a to me je res precej razburilo. Česa takega nisem še nikoli slišal.
Pri drugih aplikacijah ali igrah se ta zvok ne pojavlja. Pri tej pa se vsakič, traja pa tako dolgo, koliko je prikazan logotip od Remedy-a.

Ali morda kdo ve, kaj povzroča ta čuden zvok?

Zvočna datoteka
Lp

hojnikb ::

visok fps od cutscenesov povzroča coil whine na grafiki. Nč skrbet..
#brezpodpisa

Barbarian ::

poizkusi vklopiti vertikalno sinhronizacijo (vertical sync ali kaj podobnega) in poročaj če je kaj bolje. Verjetno je kot je rekel hojnik, piska grafična zaradi enormnih fpsjev.. ti uvodni filmčki dosežejo tudi do 1000 fps, sodeč po frapsu, s katerim merim to reč.

To poizusi vklopiti v igri ali v nastavitvah grafične kartice.

Nevem sicer če zgoraj omenjena nastavitev vpliva na uvodne filmčke, vredno je poizkusiti če te tak zelo moti.

Grega_K ::

Ja, res je coil whine. Fraps mi je pokazal, da ima uvodni filmček kar ~2500 fps.
Vklopil sem vertical sync, a žal ne deluje za filmčke, temveč le za meni in igro.

Dobro, da ni kaj resnega.
Me pa čudi, da pri Remedy-u niso tega uredili tako, kot imajo to storjeno ostale igre.
Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Coil Whine

Oddelek: Strojna oprema
212456 (1790) tikitoki
»

Nenavadne težave z grafično kartico !

Oddelek: Strojna oprema
82346 (2083) MaliJanez