» »

Cooler Master CM Storm Trigger v Europi?

Cooler Master CM Storm Trigger v Europi?

Mexican ::

Pozdravljeni,
Že en mesec iščem eno mehansko tipkovnico za kupit, z MX Blue tipkami za igranje. Me zanima kje bi bilo možno kupiti CM Storm Trigger MX Blue, če kdo ve? Skoraj vsaka trgovina, ki sem pregledal jo ima, ampak čisto nobena nima MX Blue tipke. So seveda tudi druge tipkovnice, ampak glede na ceno in to, da ima Macro tipke, kar bi dobro služilo pri kakem Guild Wars 2, se mi zdi med najboljšimi. Tudi ohišje in druge stvari imam od CM, na rdečo temo, tako da bi tudi v smislu estetike prišla prav. Jutri vem da pride ven Corsair K95, ampak bo imela na voljo samo MX Red tipke.

Nekaj sem gledal na BT Računalniki, in zdi se mi da so jo imeli, ampak je pred kratkim trgovina nehala obratovati... se mi zdi da so jo imeli.

A kdo ve, kje bi se dalo kupiti, v Sloveniji ali v Europi?

Hvala

nightbird ::

Si mogoče našel kje to tipkovnico z modrimi stikali? jaz sem našel neke trgovine v UK, vendar ne zgledajo preveč zanesljive :/

Mexican ::

Pozdravljen,
Ne, v Evropi nisem nikjer našel. Sem pa pred počitnicami naročil iz Združenih Držav, ker je tudi z poštnino prišla manj kot v Evropi.

http://www.amazon.com/CM-Storm-Trigger-...

Takrat je bila $88, kar je 60€, in sem dal še 40€ za poštnino, kar me ni motilo, glede na to, da v Eu/Slo bi jo moral kupiti za 120-130€. Razen tega, če slučajno dobiš, bi ti jo ZELO priporočal. Tipkanje se mi je izboljšalo IZJEMNO in za igre mi Modra stikala ne povzročajo NITI ENE težave, kot drugače pišejo ljudje na drugih forumih. Igram pa vse, RPG, MMORPS, Multy, Racing...

Če ne nameravaš naročevati iz ZDA, bi ti priporočal nekaj kot recimo Corsair K95 ali K70, Saj so komaj izšle in so IZJEMNE kvalitete, ker so iz brušenega aluminija. Stanejo dosti, ampak jaz sem se jih izognil zaradi tega, ker so le v MX Red tipkami. Iskal sem pa SAMO Mx-blue. Pa K95 ima funkcije, kot to, da lahko vsako tipko posebej narediš ali bo svetila, ali ne. Drugače, ti priporočam ogled tega videota, ki ti bo povedal kaj več.



Pa tudi z mojo barvo shemo ne gre, saj sem iskal tipkovnico z Rdečo osvetljavo, da "paše" zraven druge opreme...

Če te zanima:


BTW: K70 je rdeče barve :)

nightbird ::

nice :D jea, sem kar fejst navdušen nad tipkovnico. sem že našel več virov kje jo dobiti, vendar je malo UK materiala, večinoma DE (nočem fuckin nemških črk).

to si plačal 40eur carine in poštnine skupaj ali kako?

glede modrih stikal. sam sem se tudi nekak nagibal k modrim stikalom, glede na prebrano. vendar je problem, ker večinoma najdem tipkovnice z črnimi stikali, ki pa so kar glasnejši ne? kaj si mogoče podložil tipke z o-ring gumicami?

LP

Mexican ::

MX Blue je med najglasnejšimi kar se tiče MX Stikal. MX Rjava in Rdeča so med najmanj glasna. Rjava so enaka kot blue, le da se ne sliši klika. Črna rabijo največ sile za pritisk (85g). Za glasnost, si poglej ta video, ker je zelo informativen:

Orientiraj se po 1. top commentu na videotu :)

nightbird ::

Shiit pa res so modra stikala kar glasna :D glede na videno bi bla rjava še najboljša :D hmm, kak pa je glede tactile feedbacka. kak se to občuti? hah še najboljše bi bilo da probam različne stikala in se potem odločim kaj vzeti. ali na podlagi česa si se ti odločil recimo za modra stikala?

lp

mihor ::

nightbird je izjavil:

Shiit pa res so modra stikala kar glasna :D glede na videno bi bla rjava še najboljša :D hmm, kak pa je glede tactile feedbacka. kak se to občuti? hah še najboljše bi bilo da probam različne stikala in se potem odločim kaj vzeti. ali na podlagi česa si se ti odločil recimo za modra stikala?

lp


Jaz imam filcota z modrimi stikali in je milina. Klikanja se navadiš v enem dnevu in ti sigurno ne bo šlo na živce. Tactile feedback je pa dober, tako da točno veš, kdaj je registriralo klik. Rjavih nisem preizkusil, je pa sodeč po izkušnjah uporabnikov tactile feedback pri teh stikalih občutno manj izrazit (saj tudi nima premičnega dela, ki naredi tisti sladostrastni klik!) in jih nekateri opisujejo kot ekvivalent rdečim stikalom, ki se malenkost zatikajo.

Mislim pa, da z nobenim od stikal ne moreš falit. Edino črna bi znala bit malo bolj utrujajoča za tipkanje, saj zahtevajo večjo silo na prstih. Sicer so pa vsa mehanska stikala svetlobna leta pred membranskimi. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mihor ()

Mexican ::

Ja, kot je rekel Mihor, Rdeča pravijo da so za igranje, ampak katerakoli vzameš, so 1000X Boljša kot Membranska. Še sam ko uporabljam membranske na javnih mestih mi gre na živce, posebno za tipkanje, saj nimajo udarca nazaj oz. "feedbacka".

Če želiš še kaj, povej. :)

nightbird ::

hvala za vse informacije :D nazadnje sem pristal na črnih stikalih. zaj še moram samo zadevo dobiti :) poročam kako se bo obneslo.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 455 56 57 58 )

Oddelek: Kaj kupiti
2875643133 (1768) kuglvinkl
»

O-Ring (Mehanska tipkovnica)

Oddelek: Kaj kupiti
233711 (2336) neboben
»

Mehanska tipkovnica do 120€

Oddelek: Kaj kupiti
356808 (5673) mihor
»

Katero mehanično tipkovnico?

Oddelek: Kaj kupiti
143344 (2935) Blazz
»

Osvetljena tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
4715120 (13807) aJPOD

Več podobnih tem