» »

Boot problem

Boot problem

Boomerang ::

LP.

Dobil sem rabljen disk, ki je precej večji od mojega sedanjega. Računalnik odprem, disk zamenjam, prižgem računalo in vidim da je gor že nekaj nameščeno, ampak namesto namizja, se prikaže sporočilo, da manjka bootmgr.
Vse lepo in prav. Pobrišem partition table, disk particioniram in se lotim namestitve Win7. Čisto na koncu, pred restartom, se sistem obesi in ne preostane drugega, kot izklop+vklop. Ampak, ko ga ponovno vklopim, spet dobim sporočilo, da manjka bootmgr. Poudarjam, da to ni sporočilo, ki ga sproži BIOS računalnika, ampak se izpiše zaradi napake med branjem podatkov iz diska... očitno je boot sektor najden in se sistem začne bootat.
Tudi pri nameščanju drugih sistemov (vista, xp) so problemi, tako da bootanje iz tega diska ni možno. Če pa disk priklopim poleg obstoječega (kjer so že windowsi), je vse ok. Na disk lahko shranjujem datoteke. Zelo rad bi tale disk popravil, saj imam namen enega prodati, zato mora biti (če se da popraviti) vse brezhibno. Kaj bi bil lahko problem?

Robi :P ::

daš cd od win7 v comp greš pod repair computer zaženeš cmd in vpišeš bootRec /FixMbr

Yacked2 ::

Namestiš LinuxOS in tega problema nimaš =D
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Boomerang ::

Fixmbr in fixboot sm že probal. Oba mi napišeta, da je successfull, vendar ko resetiram je isti problem. Še bolj čudno pa je to, mi "dir c:" (v konzoli) izpiše file not found.
Tudi LinuxOS ne reši težave. V grub sicer pride, ampak če dam opcijo linux, mi napiše, da ne more mountat in tu obstoji.

Hayabusa ::

Si že naredil full format/pobrisal vse particije na njem in ustvaril vsaj eno primary bootable ??

Boomerang ::

Sm že vse pobrisal, full format, probal vse možne zastavice (boot) in vedno isto. Ali spodleti že sam install setup (se ne odziva ali error) ali pa se po končanem setupu pojavi napaka.
Verjetno je nekaj z diskom, drugače ga ne bi dobil.

Hayabusa ::

Testiraj disk z orodjem proizvajalca (v dosu, full scan, zna trajati kako uro ali več):
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

mladec ::

zdravo.
Imam problem. Dobil sem nek star računalnik acer aspire 3020 s sledečim problemom. Računalnik se zažene, gre mimo acer logota ampak tu se ustavi. Črn ekran in to je to. Poskusil sem zamenjati disk, zgodba ista. Probal sem bootati s cd-ja win xp še vedno isto. Googla sem že spraševal ampak ne ve dosti. Ve kdo od vas kaj je problem?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop z win ali brez?

Oddelek: Kaj kupiti
121368 (963) 737
»

first boot CD ne nelaga

Oddelek: Pomoč in nasveti
9785 (684) Yacked2
»

Ali si z vpn pro res anonimen na netu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12125667 (23360) poweroff
»

bootmgr is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
151701 (1492) m0f0x
»

[ Windows XP] Nadgradnja

Oddelek: Operacijski sistemi
211959 (1544) leela

Več podobnih tem