» »

Philips TV - podnapisi

Philips TV - podnapisi

skidoo600 ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup Philips televizorja, pa bi rad najprej preveril, če mogoče kdo ve ali sedaj philipsi predvajajo podnapise iz USB ključka oz. direktno iz računalnika preko wifija. Kolikor vem, do sedaj niso. Bi pa vzel serijo 6000.

lp

ivx8 ::

Kakor vem, philips ne podpira dts zvoka. Priporočam samsung ali lg..

skidoo600 ::

torej philips ne podpira ne podnapisov in ne dts zvoka? kar težko verjamem. :/

TOP ::

dts zvoka 100% ne podpira.

mat xxl ::

Seija 8000 ga podpira

skidoo600 ::

Ok serija 8000 je predraga. Sicer pa tudi za to serijo ne piše nikjer da podpira DTS. Sem pa našel da sedaj vsi novi predvajajo SRT (torej podnapise). Je pa problem, da ko bom potegnil film, ki bo imel DTS zvok, da mi ga ne bo predvajalo. Tako, da sedaj philips očitno odpade. Sem pa gledal sedaj LG in samsung v slovenskih trgovinah, ampak imajo vsi ful debel rob. Ne vem če niso to še lanski. Glede na to da so na uradnih straneh čist drgačni.

All ::

Philips iz ključka predvaja podnapise...edin "č" je "˘e"... preko mreže (DLNA)pozabi na podnapise, razen če boš vse filme pretvarjal *.divx..DTS-a ne podpira..taro je treba prekodirat zvok v ac3...
Ja leta 2013 smo in Philips je svetlobno leto za ostalimi kar se podnapisov tiče.

skidoo600 ::

Sedaj sem našel tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/135025...
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55LA660V

Saj je to ta na uradni ane? Vzel bi srebrnega. Kot vidim podpira DTS in tudi podnapise. Ostale funkcije pa če se ne motim ima vse enako kot tisti philips zgoraj. Razen seveda ambilight. Pa a kdo ve, če bi ta preko mreže predvajal film, s podnapisi seveda.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

če ti je za kakovost slike in zvoka vseeno, potem lahko tv izbiraš tudi glede na to, kako predvaja podnapise. Sicer pa tv izbereš glede na kakovost slike (in ceno) in če izbrani ne zna predvajat podnapisov, kupiš še predvajalnik za 50 evrov (ali kolikor pač sedaj stanejo).

O.

skidoo600 ::

Se strinjam, da je na prvem mestu kakovost slike. Ampak se ne spoznam toliko. Sem mislil da so v tem rangu vsi podobni? Torej, kateri ima potem najboljšo sliko, LG, samsung, philips? V rangu do 1500€, velikost 55". Res ne vem več :/

Torej gledal sem ta dva:

http://www.mimovrste.com/artikel/135024...
http://www.mimovrste.com/artikel/135025...

Katerega bi izbrali, gledano kot celoto?

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Bo treba v trgovino in si mal pogledat,ker vsako oko vidi drugače.

jarre ::

Se strinjam s TOP-om.

V širši družini imamo tri LCD-je. Samsunga C652, Philipsa 43xx serije in Lg-ja. Samsungova slika je, vsaj zame, najboljša, Philips ima tudi dobro sliko, vendar katastrofalno počasen vmesnik. Tudi po nadgradnji. LG je dober izdelek, brez posebnik prednosti. Vsi trije predvajajo filmse s podnapisi, z USB ključka,... MKV datoteke predvajata samo Samsung in Philips.

skidoo600 ::

Čakte mal...a potem philips predvaja mkv, dts pa ne, LG pa ravno obratno? pa to je smešno. enkrat boš mel sliko pa zvoka ne, drugič pa samo zvok pa slike ne. kdo si je pa to spomnil pa res ne vem....

Edit:
http://www.mimovrste.com/artikel/135025...

Tukaj pod tehnične podrobnosti pa piše da podpira mkv. Kako zdej??

Zgodovina sprememb…

Han ::

LG predvaja MKV. Od lanske serije E predvaja Samsung tudi podnapise, integrirane v MKV...

TOP ::

Glej tole gledat kaj kateri TV predvaja dosti ne pomaga,ker nobeden TV nima popoln predvajalnik,kot so tole prov WD predvajalniki in podobni.Če hočeš imeti mir stem in ne zgubljat živcev zakaj tole ne predvaja in ono si kupi en predvajalnik in si zmagal.Sam Imam Samsung in TV in zgodilo se je da so podnapisi premajhni s TV jih ne moreš večat in ti ne preostane drugega,kot na PC popravit,če pa maš namenski predvajlanik pa lahko tole rihtaš kakor želiš.

Yossarian ::

Skoraj ne morem verjet, da LG ne bi predvajal mkv-ja. Naš 37LV375S recimo predvaja.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

RejZoR ::

Philips se je odločil, da zaradi licence za DTS ne vgrajuje podpore v nižje modele razen v višje serije. To se sicer lahko spremeni s firmware upgrejdi v prihodnosti ampak zaenkrat je tko kot je.

MKV in MP4 containerje dandanes podpirajo VSI TV-ji brez izjeme, razen mogoče kakšni res najbolj cheap, ki niti nimajo USB porta al pa so res čist osnovni.

Sam imam doma Philips-a (42PFL3207H) in predvaja MKV kot tud podnapise. Sicer priznam, da ima npr LG boljšo podporo pri podnapisih (sploh pri šumnikih) kot Philips, kjer moraš včasih mal drezat nastavitve, ampak za tako ceno kot sem ga dobil se ne morem pritoževat. Glede DTS-a pa ali nahitro prekodiram film (video stream se kopira, zvok se pretvarja v AC3) oz že v štartu poiščem film, ki pač ne uporablja DTS-a.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sejmon ::

prenosnik ali osebni + hdmi kabel pa ste zmagali.

skidoo600 ::

hja namiznega PCja nimam v dnevni, prenosnik je pa prešvoh :/

Alamar ::

Ma kak prenosnik. Kupi namenski predvajalnik ali pa palčko za male pare. Mini škatlica in prebavi vse.

http://www.futeko.com/products/MP046.php

larissa ::

Philips tv ne bere podnapisov s ključka, tako da smo podnapise zapekli v film, ampak zdaj se pojavi ta problem, da prikaže samo dobro polovico filma. Kaj je temu vzrok, kajti na računalniku ali drugem televizorju se vidi cel film, na philips tv- ju pa ne? ali je možno, da je ta tv, ki je tudi precej drag, tako neučinkovit pri predvajanju filmov preko usb ključa?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8627992 (21320) popster
»

LCD LED TV z USB

Oddelek: Zvok in slika
355152 (4695) Ashrack
»

Uporabnost USB na LCD TV-jih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12155838 (47729) Lupin
»

32" LCD TV

Oddelek: Kaj kupiti
194357 (3560) kmetek
»

Nakup lcd tvja

Oddelek: Kaj kupiti
221583 (1022) popster

Več podobnih tem