Forum » Pomoč in nasveti » Povezava dveh routerjev
Povezava dveh routerjev
Frikilink ::
Pozdravljeni,
sem opazil že nekaj podobnih tem, ampak še vedno ne znam rešiti svojega problema, zato odpiram novo temo. Uglavnem naredil sem sledečo vezavo: Iz routerja iz sosednjega stanovanja sem potegnil kabel v svoje stanovanje, kjer sem ga preklopil na svoj router. Če vklopim kabel pr meni direkt v računalnik dela vse brezhibno, če pa ga vtaknem v router pa ne dela int. povezava. Kolikor sem zasledil bi moral izklopiti DHCP protokol na svojem routerju ali je potrebno kako drugače?
Hvala za pomoč
sem opazil že nekaj podobnih tem, ampak še vedno ne znam rešiti svojega problema, zato odpiram novo temo. Uglavnem naredil sem sledečo vezavo: Iz routerja iz sosednjega stanovanja sem potegnil kabel v svoje stanovanje, kjer sem ga preklopil na svoj router. Če vklopim kabel pr meni direkt v računalnik dela vse brezhibno, če pa ga vtaknem v router pa ne dela int. povezava. Kolikor sem zasledil bi moral izklopiti DHCP protokol na svojem routerju ali je potrebno kako drugače?
Hvala za pomoč
vorantz ::
2 opciji maš
1) kabl daš v wan port, internet nastaviš na dynamic(al karkoli ti piše), in vklopiš dhcp
2) kabl daš v lan in izklopiš dhcp
opcija 2 bi bila bolj smotrna
1) kabl daš v wan port, internet nastaviš na dynamic(al karkoli ti piše), in vklopiš dhcp
2) kabl daš v lan in izklopiš dhcp
opcija 2 bi bila bolj smotrna
Sem poskusil z 2 opcijo pa še vedno ne deluje. A pri 2 opciji je potrebno izklopit dhcp na LAN interface, pri WAN nastavitvah pa ni potrebno ničesar spreminjat?
ABX ::
opcija 1 je secure, vendar zahteva delo.
Za opcijo 2:
DHCP: disabled
WAN: disabled
Rebootaj PC ko nastaviš svoj router da zagrabi DHCP nastavitve od primarnega routerja.
Za opcijo 2:
WAN: disabled
Rebootaj PC ko nastaviš svoj router da zagrabi DHCP nastavitve od primarnega routerja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
A operation mode je potrebno spremeniti? V mislih imam Router mode(tu je primarno), Acces point mode in pa Wireless ISP mode?
Shark-357 ::
Na roterju št.2 spremeniš ip... Router 1 ima 192.168.1.1, dvojko pa nastavi na recimo 192.168.2.1...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
Vaseer ::
Če imaš dostop do router1, potem naredi sledeče:
Router1
IP: 192.168.1.1
DHCP Client range nastavi na 192.168.1.50 - 192.168.1.200
Če internet dela, ko priključiš UTP kabel direktno v PC, potem ostale nastavitve pusti kot so.
Router2
IP: 192.168.1.2
Gateway: 192.168.1.1
WAN Access type: disabled/off/nothing - v glavnem, izključeno
UTP kabel, ki pride od router1, priključi na router2 v LAN1 port
Če ti po tej konfiguraciji ne dela, potem poskusi še nastavit Operation mode na: Access Point Mode (slika 3).
Router1
IP: 192.168.1.1
DHCP Client range nastavi na 192.168.1.50 - 192.168.1.200
Če internet dela, ko priključiš UTP kabel direktno v PC, potem ostale nastavitve pusti kot so.
Router2
IP: 192.168.1.2
Gateway: 192.168.1.1
WAN Access type: disabled/off/nothing - v glavnem, izključeno
UTP kabel, ki pride od router1, priključi na router2 v LAN1 port
Če ti po tej konfiguraciji ne dela, potem poskusi še nastavit Operation mode na: Access Point Mode (slika 3).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15061 (13650) | styled |
» | Router ne spusti čez prometaOddelek: Omrežja in internet | 2029 (1620) | s6c-gEL |
» | Kako povezat dva routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 4545 (4322) | Piqui |
» | 2 routerja, težava s QoSOddelek: Pomoč in nasveti | 1511 (1332) | Vaseer |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4581 (4060) | amigo_no1 |